Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

Lietuvoje ir panasiai, ziurint kur pirksi. YRa ir brangiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 02, 22:19)

na man tai nieko ner graziau, kaip pusele ir rododendras kartu wub.gif wub.gif wub.gif .
o rododendro prieky raugerskis auga (ar jam ten nerugstu g.gif )?

Ar egliu spygliai irgi rugstina dirva bigsmile.gif , galvojau kad ne ?
Atsakyti
Tikrai labai grazi kaiminyste rododendrui thumbup.gif tik ar pusis is jo vandens ir maisto medziagu neatima? g.gif lygtai teko skaityti, kad salia egliu ir tuju rododendru geriau nesodinti, nes jie "konkuruoja" del vandens...
Atsakyti
aciuks.gif

Raugerškiams tinkančio dirvožemio labai platus ph. Nuo rūgštaus iki kalkinio. mirksiukas.gif Aš net žioptelėjau kai atradau tokį dalyką. Pvz. net rožės ( daugiau erškėtrožės ) irgi gali augti nuo daugiau- mažiau rūgščios iki kalkingos dirvos. Dabar pavasarį žydi rododendrai, o vasarą rožės.
Ne visos rožės rūgščioj dirvoj auga, bet vistiek galima suderinti su rododendrais ir lavandom, bet kitu principu. ax.gif

O man pušys+rododendrai ir ąžuolai+ rododendrai wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 04 gegužės 2009 - 08:15
QUOTE(Dinadi @ 2009 05 04, 08:10)
Tikrai labai grazi kaiminyste rododendrui  thumbup.gif  tik ar pusis is jo vandens ir maisto medziagu neatima?  g.gif  lygtai teko skaityti, kad salia egliu ir tuju rododendru geriau nesodinti, nes jie "konkuruoja" del vandens...

Šalia eglių, tai dalis tiesos yra. Eglių paviršinės šaknys ir jei rododendras labai arti, tai gali ir siurbti, bet jei eglė duoda pavėsį, tai nieko. Su tujom irgi tas pats . Prie pat gal geriau nesodinti, bet truputį tolėliau thumbup.gif .
O šalia pušų ir ąžuolų thumbup.gif , galima net prie pat. Pušų ir ąžuolų šaknys greit nuvaro tolyn į žemę ir abu kaimynai gali puikiai papildyti vienas kitą.

Jau rašiau kitoj temoj, kad man pvz vien spygliuočiai negražu, per daug statiškas vaizdelis. Net jei tie spygliuočiai pvz geltoni ar mėlyni. Bet vaizdas nesikeičia priklausomai nuo metų laikų. O pridėjus žiedų jau gaunasi per daug marga. Man labai gražu kai visus metus žydi ar sumedėję augalai ar gėlės arba lapai pakeičia spalvą. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 04, 08:10)
Raugerškiams tinkančio dirvožemio labai platus ph. Nuo rūgštaus iki kalkinio.  mirksiukas.gif  Aš net žioptelėjau kai atradau tokį dalyką. Pvz. net rožės ( daugiau erškėtrožės ) irgi gali augti nuo daugiau- mažiau rūgščios iki kalkingos dirvos. Dabar pavasarį žydi rododendrai, o vasarą rožės.
Ne visos rožės rūgščioj dirvoj auga, bet vistiek galima suderinti su rododendrais ir lavandom, bet kitu principu. ax.gif

O man pušys+rododendrai ir ąžuolai+ rododendrai  wub.gif  thumbup.gif

super gera informacija thumbup.gif .

O kaip del egles spygliu - rugstina jie dirva ar ne ?
Ir dar, kaip manai omoroka, galiu as tom ilgai grojanciom trasom patresti siemet persodintas magnolijas g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2009 05 04, 08:51)
super gera informacija  thumbup.gif .

O kaip del egles spygliu - rugstina jie dirva ar ne ?
Ir dar, kaip manai omoroka, galiu as tom ilgai grojanciom trasom patresti siemet persodintas magnolijas  g.gif ?

Net labai rūgština.
Norėčiau nufotografuot rododendrą pas mamą sode. Jis jau su manim lygus ax.gif , tai jis kokie 2 metrai nuo eglės augo. Eglė peraugo ir ją nupjovėm, bet spyglių vis paberiam.

doh.gif Prisižadėjau nufotografuot ir savo rododendrus, tai fotiko išvis neberandu verysad.gif doh.gif ax.gif

Jei magnoliją tik savo sode persodinai ir šaknų labai nepažeidei, tai tręšk. Jei tų šaknų ir taip ne per daug buvo, tada schmoll.gif . Jei nesuprasi į až paaiškinsiu kodėl taip daroma.
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2009 05 02, 19:02)
na va ir mano rododendru patvorys pradeda zydet  bigsmile.gif
user posted image user posted image

ax.gif Dar kartą atsakau į tą pačią žinutę. ax.gif Man labai gražiai susiderina spalvos žydinčių rododendrų ir karkliuko prieky. wub.gif ( Jei tai karkliukas iš taip toli nelabai įžiūriu, bet vis tiek gražu. Norėtūsi dar ir iš priekio vaizdelio ax.gif wub.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omoroka 38: 04 gegužės 2009 - 09:28
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 04, 09:26)
Jei nesuprasi į až paaiškinsiu kodėl taip daroma.

nesuprasiu nesuprasiu - rasyk, nes jauciu reikes man jas lauk krapstyti doh.gif . Bijojau, bet vistiek vakar priberiau vienai i konteineri persodintai (nu taip slabnai sprogsta, nors saknu perdaug neisdraskem), kitos dirvoje - atrodo graziai prigijo ir zydi (joms nepyliau).
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 03, 00:19)
Ir aš pasirodau savo senas nuotraukas. Dabar jau pradėjo skleistis, tai vėl prifotografuosiu ir naujų.

user posted image

user posted image

Kaip gražu wub.gif ypač spygliuotis su rododendru thumbup.gif

QUOTE(elitarai @ 2009 05 04, 02:02)
user posted image

stai kokie rododendrai auga parkuose,negaliu atsigrozeti wub.gif ,kokios ju kainos lietuvoje?Airijoje-krumas 20cm kainuoja 12eur.

Nors krisk iš padų , kas per grožybė wub.gif koks gigantas wub.gif

O pas mane nežydi mano rododendrai verysad.gif , pavydu žiūrėt tokias visų gražias žydinčias foto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rukutukas @ 2009 05 04, 10:40)
Kaip gražu  wub.gif ypač spygliuotis su rododendru  thumbup.gif
Nors krisk iš padų , kas per grožybė  wub.gif koks gigantas  wub.gif

O pas mane nežydi mano rododendrai  verysad.gif , pavydu žiūrėt tokias visų gražias žydinčias foto  blush2.gif

irnesakyk.gif Dar žydės. Mano senos nuotraukos, o Wolkė ne LT gyvena, ten viskas anksčiau.

Kaip laikosi tas vargšiukas? Ar lieji? ( Ten gali būti išdžiūvęs po žiemos, liejant kartais atsistato, bet svarbu neperlaistyti verysad.gif )
Papildyta:
QUOTE(elitarai @ 2009 05 04, 00:02)
user posted image

stai kokie rododendrai auga parkuose,negaliu atsigrozeti wub.gif ,kokios ju kainos lietuvoje?Airijoje-krumas 20cm kainuoja 12eur.

Panaši rūšis 40/60 cm kainuoja apie 50 Lt ( kažkur 15 E ), mažiukų galima ir po 19 Lt rasti.
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 05 04, 13:16)
irnesakyk.gif Dar žydės. Mano senos nuotraukos, o Wolkė ne LT gyvena, ten viskas anksčiau.

Kaip laikosi tas vargšiukas? Ar lieji? ( Ten gali būti išdžiūvęs po žiemos, liejant kartais atsistato, bet svarbu neperlaistyti  verysad.gif )

bigsmile.gif vot nuraminai , ačiū thumbup.gif o aš jau galvoju viskas bus vieni lapai biggrin.gif

Na laistau , o kiek dažnai reik juos laistyt ir tręšt unsure.gif 4u.gif Kad jis ir pernai buvo toks biški pavargęs kažko verysad.gif
Atsakyti
[quote=omoroka 38,2009 05 04, 10:16]

Panaši rūšis 40/60 cm kainuoja apie 50 Lt ( kažkur 15 E ), mažiukų galima ir po 19 Lt rast

Aisku,nes neapsakomas grozis sie augalai,teks perskaityti visa temele apie juos,nes nusprendziau ju ysigyti.O kada juos sodinti?ar nepervelu vasara?tada tik grysiu y lt.ymesiu dar viena foto,nes savaitgaly buvau parke,vien rododendru plantacijos,graziausi maciau morku spalvos ziedai. wub.gif
user posted image
net vaikui patiko augalas. smile.gif
Papildyta:
ir pastebejau,kad jie spygliuociu apsupty visur g.gif
Atsakyti