Laba diena Jungiuos ir as i jusu zydinti buri.Nusipirkome ir mes siandien rododendra-kalinka Na labai grazus gelytis.Tik ten apie prieziura ne ka teraso.Gal kas toki augina?
QUOTE(EgluteN @ 2009 04 25, 17:01)
Laba diena Jungiuos ir as i jusu zydinti buri.Nusipirkome ir mes siandien rododendra-kalinka Na labai grazus gelytis.Tik ten apie prieziura ne ka teraso.Gal kas toki augina?
Aš
Čia viena geriausių Hachmano rūšių.
Žiedai ryškiai ružavi, vėliau švelniai ružavi
Žydėjimo laikas gegužis-birželis
Krūmas lėtai augantis, kompaktiškas apie 1m
Lapai labai gražūs ryškiai žali, išgaubti.
Atsparus saulei ir vėjui.
Atsparus šalčiui.
Sukryžminta Morgenrot x (Mars x degronianum ssp yakushimanum 'Koichiro Wada')
Išvedė Hachmannas
Sodinti į durpių substratą. Ph 5-6,5 Daugiau apie pasodinimą
www.virziumedelynas.lt
Nežinau ką dar ir pridėti.
omoroko 38 laaaaaabai didelis aciu Kaip tik sode plusame
QUOTE(EgluteN @ 2009 04 25, 18:31)
omoroko 38 laaaaaabai didelis aciu Kaip tik sode plusame
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 25, 18:45)
valio, suradau, kas man galetu atsakyti !
pries geras 3 savaites sita vargsa is molio ir akmenu istraukiau ir persodinau... bet tik dabar sove i galva mintis - leisti jam zydeti, ar nugnybti ziedus ?
QUOTE(vida777 @ 2009 04 25, 19:32)
valio, suradau, kas man galetu atsakyti !
pries geras 3 savaites sita vargsa is molio ir akmenu istraukiau ir persodinau... bet tik dabar sove i galva mintis - leisti jam zydeti, ar nugnybti ziedus ?
Vienareikšmiškai nulaužyk žiedinius pumpurus. Žydėjimui ir sėklų auginimui rododendrai išnaudoja labai daug energijos.
1.O aš dar jį gerokai apkarpyčiau. Šakeles beveik per pusę. Palikčiau tik keletą fotosintezei. Karpyti patogiausia tokiom ilgom žirklėm kur skirtos gyvatvorėms. Lygiausiai nusikerpa.
2.Duočiau azotinių trąšų. Geriau ne per vieną kartą ir laistomų. Jei paliksi vazone jei rasi nusipirk Osmocote Hi Start. Tada patręšus vieną kartą daugiau nereiks sukti galvos.
3.Kai jau bus išaugintos nauji lapukai iki tokio pat aukščio nukirpk tas šakutes kur buvai palikus.
4.Nepamiršk liepos mėnesį patręšti specialiai rododendrams skirtomis trąšomis. Labai svarbu, nes kraus žiedinius pumpurus.
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 25, 19:55)
Vienareikšmiškai nulaužyk žiedinius pumpurus. Žydėjimui ir sėklų auginimui rododendrai išnaudoja labai daug energijos.
nevaryk tu man infarkto - nukarpyti rododendra , as su tokia baime nudziuvusias sakeles apkarpiau... sodinant, aplink MB vos ne su pagaliu vaiksciojau grasindama, kad tik kokios sakeles nenulauztu... nu tai jei jis dabar pamatys nukirpta rododendra .
Reikes 50 g isipilt pries einant karpyti, kad rankos nedrebetu ...
Bet karpyti tik tas plonasias sakeles ane, storu neliesti ?
as tai nekarpyciau ... ir zieduku neskabyciau
QUOTE(Wolke @ 2009 04 25, 21:48)
kodel ne ?
QUOTE(vida777 @ 2009 04 25, 21:38)
nevaryk tu man infarkto - nukarpyti rododendra , as su tokia baime nudziuvusias sakeles apkarpiau... sodinant, aplink MB vos ne su pagaliu vaiksciojau grasindama, kad tik kokios sakeles nenulauztu... nu tai jei jis dabar pamatys nukirpta rododendra .
Pasiimi dideles žirkles ir kerpi tiesiai.Tiek storas, tiek plonas. Tik palik tas kelias su lapukais.
Jei vasaros gale negalėsi džiaugtis gražiu tankiu krūmu. Tau atiduosiu kitą tokį patį. Bet šitoks karpymo būdas tinka tik šitai veislei. Kitus reikia kitaip sutankinti.
Papildyta:
QUOTE(Wolke @ 2009 04 25, 21:48)
Dirbu su augalais. Kartais ir tokius reikia iki proto atvesti.
Jei nekarpysi, tai toks tragiškas vaizdelis ir liks. Ir žmonės sakys,kad nemėgsta rododendrų, nes jie taip britkiai ir atrodys. O nukarpius labai baisus vaizdas bus tik kol išleis lapukus. O paskui džiaugsiesi gražiu krūmu