Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(palmolive @ 2005 06 17, 09:04)
pas mane tai labai trumpai ir prastai zydi, gal reika daznai laistyti? spalvos tai grazios, viena persikine, kita ryskiai avietine, o kita dar nzn, bet labai idomus ziedai, gal kitokia rusis g.gif
pasakykit, man nemoksai, laistyti daznai reikia, ir kai daznai tresti?

Persikinė spalva,tai,ko gero,ne Rododendras,o Azalija g.gif Šiais metais laistyti kaip ir nereikia,lietaus daug gauna. tongue.gif O kas liečia trešimą,tai aš pirkau trąšas spec.Rododendrams.Jomis reikia patręšti balandžio mėn. 1 kartą ir birželio mėn. 1 kartą.Viskas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aidosius @ 2005 06 17, 10:35)
Laaabai jau fainas tavo Rododendras wub.gif Ir lapų daug turi... g.gif Mano,kažkodėl,meta lapus...Gal rūšis tolia? g.gif

Šiaip tai rūšis lygiai tokia pati kaip maniškė... mirksiukas.gif Maniškis lapų nemeta. Kai nužydi būna toks žalias kupstas. O dabar jau, pro bebaigiančius žydėti žiedus, jau ir naujos šakelės formuojasi. Gal žemę reiktų parūgštinti? Gal pamulčiuoti kokiomis rūgščiomis durpėmis? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Susiena: 17 birželio 2005 - 10:46
QUOTE(aidosius @ 2005 06 17, 11:38)
Persikinė spalva,tai,ko gero,ne Rododendras,o Azalija g.gif Šiais metais laistyti kaip ir nereikia,lietaus daug gauna. tongue.gif O kas liečia trešimą,tai aš pirkau trąšas spec.Rododendrams.Jomis reikia patręšti balandžio mėn. 1 kartą ir birželio mėn. 1 kartą.Viskas. thumbup.gif

bet lapai tai tokios pacios formos, kaip ir tu kitu nu nzn, gal ir tie ne rododendrai g.gif
vnz liko nepatrestos, arba dabar patresiu universaliomis trasomis ax.gif gal nenumirs. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2005 06 17, 10:46)
Šiaip tai rūšis lygiai tokia pati kaip maniškė...  mirksiukas.gif Maniškis lapų nemeta. Kai nužydi būna toks žalias kupstas. O dabar jau, pro bebaigiančius žydėti žiedus, jau ir naujos šakelės formuojasi. Gal žemę reiktų parūgštinti? Gal pamulčiuoti kokiomis rūgščiomis durpėmis? g.gif

ax.gif Tai kad jie pasodinti būtent į rūgščias durpes... g.gif Vistik pasilieku prie tos nuomonės,kad saulės per daug... g.gif
Atsakyti
Savuosius tik si pavasari pasodinau, tai ziedu dar nebuvo. Bet girdejau, kad megsta rugscia dirva ir pvz laistyma perrugusiu kefyru. Vyras parduotuvej kartais pasako, gal rododendrams ir puses litro pakaks, nes labai jau man tu atlieku padaugejo :-). Bet ugtelejo gerokai. Speju, kad is tikruju patinka.
Atsakyti
Kad kefyru palaistyt tinka ir aš girdėjau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nusipirkau savaitgalį rododendrą. Kam įdomų, tai Kikoj dabar nerealus išpardavimas. Aš mokėjau 5 litus. Įdomu, ar jis spės prigyti?
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2005 10 18, 15:06)
Nusipirkau savaitgalį rododendrą. Kam įdomų, tai Kikoj dabar nerealus išpardavimas. Aš mokėjau 5 litus. Įdomu, ar jis spės prigyti?

gal dar kas atsilieps su realia patirtim, bet esu daug kur skaičiusi, kad jei abejoji dėl prigijimo geriau nesodinti augalų vėlyvą rudenį, bet tiesiog pakasti žemėm šaknis paguldžius ant šono ir pridengti, o jau normaliai sodinti pavasarį... kažin, koks skirtumas, bet taip rašo protingose knygose... g.gif
Atsakyti
Aš tai jau įkasiau į durpes ir pridengiau lapais. Jau vėlu guldyti ant šono.
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 10 18, 15:52)
gal dar kas atsilieps su realia patirtim, bet esu daug kur skaičiusi, kad jei abejoji dėl prigijimo geriau nesodinti augalų vėlyvą rudenį, bet tiesiog pakasti žemėm šaknis paguldžius ant šono ir pridengti, o jau normaliai sodinti pavasarį... kažin, koks skirtumas, bet taip rašo protingose knygose... g.gif

Kai rudenį nusiperku kokių nors vaismedžių, visada juos paguldžiusi ant šono prikasu žemėmis (tik šaknis), ant kamieno dar užmetu vieną kitą eglės šaką. Taip darau visada, net ir kai nevėluoju su sodinimu. Man geriau sodinti pavasarį, nereikia nuo zuikių saugoti. Ir niekad nebuvo, kad nesulauktų pavasario. O kai dėl dekoratyvinių augalų, tai net nežinau. Ko gero, ištraukusi iš vazonėlio įkiščiau į žemę, neardydama šaknų gniužulo, ir pridengčiau vėliau, kai pradės šalti.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2005 10 18, 16:14)
Aš tai jau įkasiau į durpes ir pridengiau lapais. Jau vėlu guldyti ant šono.

Guldyti ant šono smile.gif tikrai dar nevėlu. Bet apdengti lapais tai tikrai dar ankstoka, gali iššusti, jeigu ilgai nešals.
Atsakyti
Gal kas padetu? Turiu rododendrus kuriuos sodinau ne as pati. Manau jie buvo pasodinti pries du-tris metus ir, panasu, kad i paprasta geresni juodzemi, o ne i durpes. Nalabai auga, nezydi. Ar galiu juos persodinti (visais atvejais noresiu keisti ju augimo vieta) dabar - velu rudeni, ar geriau palaukti pavasario. Gal galima tuos, kurie yra tinkamoje vietoje tik palaistyti rododendru trasom, nepersodinant, ar pamulciuoti spygliais (? is kur gauti). Is anksto labai dekui.
Atsakyti