Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

O pas mane kažkoks krūminis rododendras, kuris šiuo metu žydi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 04 19, 18:06)
O pas mane kažkoks krūminis rododendras, kuris šiuo metu žydi
user posted image

Nuotraukoje tai man cia labai panasu i Magnolija g.gif
Atsakyti
Ne, čia ne magnolija. Mano magnolija dar neskleidžia žiedus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2009 04 19, 17:15)
Nuotraukoje tai man cia labai panasu i Magnolija  g.gif

O man panasi i azalija g.gif
Atsakyti
QUOTE(PUka @ 2009 04 20, 01:12)
Ech buvo sukrauta pas maniškę tokie žiedai  wub.gif  ir šiandien nakties šalna pakando taip samrkokai lapukus  verysad.gif  tai jaučiu ir žiedams pakenkė ? uždengiau dabar agroplėvele laikinai, bet jau šalčio pagauta ...
nusipirkusi dar vieną turiu tai laikau kambaryje , lauksiu kol šalnos visai pasitrauks tada sodinsiu ... pas mane auga šiaurinėje pusėje ir labai patinka  thumbup.gif

Ar tikrai negalima dar sodinti? juk jie lauke auginti, kad ir vazonuose... As irgi savaitgali nusipirkau - nova zembla, bet ruosiuosi kist i zeme, juk jei ziema atlaike, neturetu pavasario salnos jiems pakenkti, rododendarai daugiau kaitrios pavasario saules bijo ir kencia nuo dregmes trukumo. g.gif Beje, gal kas tokia rusi turi - nova zembla (hibridas) vienur raso, kad isauga iki 1,5 kitur, kad iki 2 metru. Jei jis tikrai toks gigantas, tai neisivaizduoju kur ji kisti .
Atsakyti
QUOTE(Dinadi @ 2009 04 20, 08:49)
... vienur raso, kad isauga iki 1,5 kitur, kad iki 2 metru. Jei jis tikrai toks gigantas, tai neisivaizduoju kur ji kisti .

nepergyvenk, manau musu salygom tikrai toks didelis neuzaugs rolleyes.gif Vokietijoj kokioj - gal...
Pas kaimynus didziulis tai tikrai gal apie 1,2 - bet jam jau metu kokie 40 blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 04 20, 18:07)
nepergyvenk, manau musu salygom tikrai toks didelis neuzaugs  rolleyes.gif Vokietijoj kokioj - gal...
Pas kaimynus didziulis tai tikrai gal apie 1,2 - bet jam jau metu kokie 40  blink.gif

tai ir as tokia vilty turiu ax.gif nes vietele esu jam numacius maximum iki 1,5 metro plocio... nors esu macius kaune nuostabaus grozio rododendrus ir butu kokiu 1,6 m.

tiesa, kad visi suauge augalai pas mus mazesni uzauga, bet ir nuo rusies labai priklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dinadi: 20 balandžio 2009 - 09:20
QUOTE(Dinadi @ 2009 04 20, 08:49)
Ar tikrai negalima dar sodinti? juk jie lauke auginti, kad ir vazonuose... As irgi savaitgali nusipirkau - nova zembla, bet ruosiuosi kist i zeme, juk jei ziema atlaike, neturetu pavasario salnos jiems pakenkti, rododendarai daugiau kaitrios pavasario saules bijo ir kencia nuo dregmes trukumo.  g.gif  Beje, gal kas tokia rusi turi - nova zembla (hibridas) vienur raso, kad isauga iki 1,5 kitur, kad iki 2 metru. Jei jis tikrai toks gigantas, tai neisivaizduoju kur ji kisti .

drinks_cheers.gif Visiškai pritariu, pasodintiems augalams bet kokiu atveju geriau. drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Dinadi @ 2009 04 20, 09:18)
tai ir as tokia vilty turiu  ax.gif  nes vietele esu jam numacius maximum iki 1,5 metro plocio... nors esu macius kaune  nuostabaus grozio rododendrus ir butu kokiu 1,6 m.

tiesa, kad visi suauge augalai pas mus mazesni uzauga, bet ir nuo rusies labai priklauso.

O pas mano tėvus sode senas amerikinis rododendras su manim lygus , apie 170. Bet jį prisimenu kiek ir pati save.
Atsakyti
Štai kokie rododendrai
user posted image
user posted image
Atsakyti
Sveikutės,

šiandien ruošiame dirvą rododendrui. Sakykite, ar jūs klojote plėvelę aplink iškastą duobę?
Ar teko girdėti, kad labai mažą dalį rūgšties skiedžia ir laisto rododendrus? Mano vyras girdėjo iš moters, kaip vienas vyras laisto..., tik kad nežino kokiu santykiu skiedžia g.gif
Mes planuojame sodinti šiaurės-rytų pusėje, pagal literatūrą ir jūsų pašnekesius supratau, kad tiks? ax.gif Na, bent jau labai tikiuosi unsure.gif Tiesa, reikės susirasti lietuvišką rododendrą, nes olandški labai neatsparūs mūsų šaltoms žiemoms unsure.gif

;
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 04 17, 09:48)
Tiesa dar papilu pusu spigliukus  ax.gif Tik netreskit actu  blink.gif  schmoll.gif man kazkas patare, bet ne-ga-li-ma  unsure.gif
sita taisykle galioja visai augmenyjai  biggrin.gif  thumbup.gif
Nebuk kaip mano kaimynai, rododendra tresia pomidoru ir agurku trasom fool.gif Ir tas rupuze auga ir zydi mad.gif

na ir ko tik neprisigalvoja g.gif O gal tinka ir actu tręšti bigsmile.gif biggrin.gif
O kodėl sakai , kad kaimynas fool.gif , jei pas jį tas rūpūžė auga lotuliukas.gif Gal šiaip durnas kaimynas, bet apie rododendrų tręšimą nutuokia lotuliukas.gif Beje, ne į temą, o jūs su savo kaimynais sutariate ar ne? Smalsu pasidarė ax.gif
Atsakyti
Su kaimynai tfu tfu tfu sutariu labai gerai. Kaimynai mano fantastiniai. Visiems tokiu palinkeciau tureti. Ir ne tik kaimynai kurie turi gretimus sklypus, bet kalbu apie visa sodu bendrija. thumbup.gif:
Atsakyti
[quote=ecka,2009 04 22, 23:51]
Sveikutės,

šiandien ruošiame dirvą rododendrui. Sakykite, ar jūs klojote plėvelę aplink iškastą duobę?
Ar teko girdėti, kad labai mažą dalį rūgšties skiedžia ir laisto rododendrus? Mano vyras girdėjo iš moters, kaip vienas vyras laisto..., tik kad nežino kokiu santykiu skiedžia g.gif
unsure.gif
;

As jau ikisau savo "nova zembla" tongue.gif duobe rausiau pora savaiciu, nes ten grynas molis, kur as ji sodinau, pyliau rugscias durpes, pilnas kisenes is po kaimyno egliu konkoreziu parsitempiau ir i duobe palaidojau... dar labai naudingai panaudojau senus eglisakius - spyglelius nukarpiau i duobe gera sluoksni ir su durpem pamaisiau. kaimynai galvas kraipe matydami kokiais burtais uzsiimineju, klause ar ne vyrui duobe kasu lotuliukas.gif nu va, tai dabar tegul pabando jis man neaugti tokiuose pataluose. beje trasu rododendrams biski i duobe dejau, acto pilti nepatariu, nes is actas tik ph palaikymui trumpalaikiam, o maisto augalas negauna. O kam ta plevele aplink augala?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dinadi: 23 balandžio 2009 - 13:36