Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(misha @ 2009 03 09, 11:01)
Kiek esu skaičiusi reikia labai daug prilieti iš rudens, nes pavasarį augalas dar kaip ir neatšilęs būna ir niekas jo "gyslomis " neteka. Prilieti priliejau, bet nedengiau. Pasiklausinėjau pas labiau patyrusius, tai patarė nedengti, nes vis tiek , jei daug labai sniego ir apdengimas nepadeda.Tai mažųjų krūmelių žiedai nulūžinėjo sad.gif Kol kas palikau juos ant krūmo, gal dar yra kokia gyvastis juose

Jei nulūžinėjo žiedukai, tai jau tikriausiai nieko nebepagelbėsit verysad.gif , tik pažiūrėkit jei krūmas pats gyvas tai kitais metais turėtų būt viskas tvarkoj.
Ir ne visus rododendrus reikia žiemai dengti. Čia nuo rūšies priklauso. Reikia tik neatsparius. mirksiukas.gif
user posted image

Apie rododendrų priežiūrą čia rašo
Rododendrų priežiūra
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 13, 17:17)
Jei nulūžinėjo žiedukai, tai jau tikriausiai nieko nebepagelbėsit  verysad.gif , tik pažiūrėkit jei krūmas pats gyvas tai kitais metais turėtų būt viskas tvarkoj.
Ir ne visus rododendrus reikia žiemai dengti. Čia nuo rūšies priklauso. Reikia tik  neatsparius.  mirksiukas.gif
user posted image

Apie rododendrų priežiūrą čia rašo
Rododendrų priežiūra

o as namie auginu tik su baltais ziedukais, reikia jau persodinti nes visi ziedai parudave
Atsakyti
QUOTE(Sonija145 @ 2009 04 13, 17:29)
o as namie  auginu tik su baltais ziedukais,  reikia jau persodinti  nes visi ziedai  parudave

Jei parudavo, tai nuskabykit tuos žiedukus, nes rododendras daug energijos sunaudos augindamas sėklas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 13, 19:11)
Jei parudavo, tai nuskabykit tuos žiedukus, nes rododendras daug energijos sunaudos augindamas sėklas.  mirksiukas.gif

tai dbr man reikia nukirpt tuos ziedus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonija145 @ 2009 04 13, 20:07)
tai dbr man reikia  nukirpt tuos ziedus?  g.gif

Pas mane tai raudoni ziedai, ir nezinau ar ten rododendras ar azalija, bet irgi jau perzydejo.. tai numi graziai tuos tamsius perzydejusius ziedus ir tiek lieka toks ilgas galiukas ziedo.. ir nezinau ar ka daugiau daryti ir isvis ka dabar su ja daryti kai perzydi g.gif
Atsakyti
QUOTE(AgneKavas @ 2009 04 13, 23:03)
Pas mane tai raudoni ziedai, ir nezinau ar ten rododendras ar azalija, bet irgi jau perzydejo.. tai numi graziai tuos tamsius perzydejusius ziedus ir tiek lieka toks ilgas galiukas ziedo.. ir nezinau ar ka daugiau daryti ir isvis ka dabar su ja daryti kai perzydi  g.gif

Jei suėmus lūžta, tai nulaužkit, o jei ne, tai su žirklutėm iki žalio kamieno. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 14, 09:49)
Jei suėmus lūžta, tai nulaužkit, o jei ne, tai su žirklutėm iki žalio kamieno.  drinks_cheers.gif

bet tai liks tada tuscia gele pas mane nes ten beveik vis i ziedeliai parudave o kada ja persodinti reikia?
Atsakyti
QUOTE(AgneKavas @ 2009 04 14, 01:03)
Pas mane tai raudoni ziedai, ir nezinau ar ten rododendras ar azalija, bet irgi jau perzydejo.. tai numi graziai tuos tamsius perzydejusius ziedus ir tiek lieka toks ilgas galiukas ziedo.. ir nezinau ar ka daugiau daryti ir isvis ka dabar su ja daryti kai perzydi  g.gif

dabar, balandžio viduryje, jau peržydėję blink.gif ir čia Lietuvoje?

pas mane tai dar tik pumpuriukai matosi.. mažučiai.. spalvos dar nesimato..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 04 14, 11:57)
dabar, balandžio viduryje, jau peržydėję  blink.gif  ir čia Lietuvoje?

pas mane tai dar tik pumpuriukai matosi.. mažučiai.. spalvos dar nesimato..

Čia merginos turi kambarinių rododendrų mirksiukas.gif O lauke skleidžiasi dar tik patys ankstyviausi impeditai ( lietuviškai tankieji )
user posted image
Atsakyti
Kur butu galima pigiau isigyti rododendru?Tai siandiena turgui kainu pasiklausinejau, vos nezagtelejau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 04 15, 16:30)
Kur butu galima pigiau isigyti rododendru?Tai siandiena turgui kainu pasiklausinejau, vos nezagtelejau doh.gif

O kokios turguj kainos ? g.gif Rododendras ne kokia tuja, jie ir šiaip brangesni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 04 15, 17:57)
O kokios turguj kainos ?  g.gif  Rododendras ne kokia tuja, jie ir šiaip brangesni  mirksiukas.gif

Zinau, kad ne tuja (turiu ivairiu medeliu ir kainose gaudausi) tongue.gif Uz 70cm rododendra 130 Lt prase daugoka g.gif Teks pakenteti gal siek tiek atpigs, pernai uz 1m kruma - 100Lt buvo. ax.gif
Atsakyti