Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(Sraunius @ 2008 10 11, 21:08)
Tais lapus metantys rododendrai ir vadinami azalijomis. Gali augti saulėkaitoj, dirvožemio pH 3,5-5,5, o uždengti reiktų visus pirmamečius, kol adaptuosis. Vėliau pagal situaciją. Paskutinės žiemos nebuvo gi labai jau šaltos  mirksiukas.gif

Reiks vynioti, aciu uz patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 10 12, 11:22)
1. g.gif Betgi rododendrai kaip ir magnolijos žiedus sukrauna iš praėjusių metų.Pernai stebejau vieną azaliją(ne savo) tai ji rudenį buvo pasipuošusi žied.pumpurais kurie pavasarį pražydo.Tai ir rododendrai taip pat turi elgtis,tik kad iš mano pumpurų pradėjo lysti lapeliai tai ko gero čia bus kitų metų lapai.

2. O iš tikrųjų oranžinės azalijos ne tokios jautrios šalčiui, kaip Sraunius rašė pirmametes uždengti o veliau žiemos nedengiamos. na šaltesnę žiemą eglišakę užmesti.Labiau šalčiui jautresnes raudonos ar ružavos azalijos.

1. šiemet pasodintas rododendras? Visžalis ar vasaržalis? Kada paskutinį kartą tręštas, kaip tiksliai sodintas?

2. gal gali pacituot, kur tai teigiau? unsure.gif
Atsakyti
1.Rododendras pavasarį pasodintas ir prižiūrėtas pagal visas rekomendacijas,visžalis.

2.
o uždengti reiktų visus pirmamečius, kol adaptuosis.
Tai tik viena jūsų citata mano poste, kurią išskyriau kableliu ir joje įterptas jūsų vardas .Visa kita tai mano žinojimas.Atkreipiant dėmesį į kablelius manau turėtų aiškiai skirtis kur kieno mintys.Negi suklaidinau skaitytoją g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 10 13, 09:09)
1.Rododendras  pavasarį pasodintas ir prižiūrėtas pagal visas rekomendacijas,visžalis.
2. Tai tik viena jūsų citata mano poste, kurią išskyriau kableliu ir joje įterptas jūsų vardas .Visa kita tai mano žinojimas.Atkreipiant dėmesį į kablelius  manau turėtų aiškiai skirtis kur kieno mintys.Negi suklaidinau skaitytoją g.gif

1. pirmais metais ir pas mane iš nuspręstų, kad tai žiediniai pumpurai rudeniop lapai pradėjo lysti. Sekantį pavasarį žydėjo - gausiai cool.gif Dabar jau žinau, kurie tie tikrieji pumpurai. 4 skirtingi rododendrai/azalijos, visų skirtingi lapai ir pumpurai, bet pirmąjį rudenį visi buvo sukvailioję wink.gif
2. a, reiškias ne taip supratau 4u.gif Tiesa, užmesti eglišakėm galima tik vasaržalius, o tų, kurie visžaliai, jokiais būdais negalima. Turi būti išlaikytas atstumas tarp krūmo ir dangos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 13, 17:34)
4u.gif Tiesa, užmesti eglišakėm galima tik vasaržalius, o tų, kurie visžaliai, jokiais būdais negalima. Turi būti išlaikytas atstumas tarp krūmo ir dangos  4u.gif

O ka reiskia uzmesti eglisakem ir, kad butu islaikytas atstumas tarp krumo ir dangos? g.gif Juk eglisakes kloti ant saknu ar ne? O plevele ar kartonu pridengti pati kruma ar jau nebereikia... jau visai pasimeciau unsure.gif tie mano krumiukai vasarzaliai jau nemazi ir su pumpurais.
Atsakyti
vienas paaiškinimas
antras paaiškinimas
trečias paaiškinimas
ir t.t. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki ,pries du metus parsiveziau balta rododendra is vokietijos,man ja
i atidave vos gyva,siemet jau galiu pasidziaugti atsigaves ir labai daugpumpuru,tik noreciau psidaugint ,gal galit patarti kaip thumbup.gif
Atsakyti
Žinau kad galima dauginti atlankomis,skiepijimu,žaliaisiais auginiais,ir sėklomis.Sėti aš pati bandysiu prisirinkau sėklų.Bet labai abejoju ar man pavyks.

O vat ką pati šį pavasarį pasisodinau net nežinau schmoll.gif Pirkau kaip azaliją visom keturiom kalbom parašyta ,tai japoninė azalija.Bet pas mane ji dar iki šiol nenumetė lapų tik iš vidurio krūmejlio šiek tiek.Oranžinė jau seniai numetusi.Turbūt tai rododendras g.gif Kaip pas jus dabar atrodo ne oranžiniu azalijų krūmeliai ?Ar numetę lapus?
Atsakyti
Pas mane rododendras dar su zaliuojanciais lapais,tik reikes eglisakiais uzdengti bigsmile.gif
Atsakyti
Viešedama Skandinavijos šalyje susirgau rododendrų liga.Aš ,negalėjau atsigrožeti.
Įsigijau,jie prigijo.Iki šalčių jie buvo žali.Bet perskaičiusi,kad juos reikėjo mulčiuoti,aš nuogastauju,kad aš to nepadariau.Aš,džiaugiausi,kai jie žydėjo,bet jeigu jie nenumulčiuoti jie gali išalti.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 25, 01:38)
Viešedama Skandinavijos šalyje susirgau rododendrų liga.Aš ,negalėjau atsigrožeti.
Įsigijau,jie prigijo.Iki šalčių jie buvo žali.Bet perskaičiusi,kad juos reikėjo mulčiuoti,aš nuogastauju,kad aš to nepadariau.Aš,džiaugiausi,kai jie žydėjo,bet jeigu jie nenumulčiuoti jie gali išalti.

tai kad dar SALCIU nebuvo ax.gif ... pats laikas mulciuoti, nei kiek nepavelavai 4u.gif .
Atsakyti
Mulčiuoti galima ir iškritus sniegui?
Dėkui,už nuorodas.
Atsakyti