Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(loretabr @ 2008 10 08, 16:06)
aciuks.gif
O kaip suprasti ,,jai tinkamas 6-9 zonų intervalas" g.gif

žemiausia/aukščiausia temperatūra nurodoma mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandien išgirdau tokį "receptą" rododendrų dirvai rūgštinti- į kibirą vandens įpilti šaukštą citrinos sulčių ir palaistyti.
Srauniau, o lapai geltonuoja nuo nerūgščios dirvos?
Ir kodėl iš suformuotų žiedų pradėjo lysti lapai?
Atsakyti
Pas mane irgi iš susiformavusių pumpurų pradėjo lysti lapeliai.Buvau įsitikinusi jog tai bus pavasariniai žiedai.O dabar net nežinau ir ką galvoti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2008 10 09, 10:59)
Pas mane irgi iš susiformavusių pumpurų pradėjo lysti lapeliai.Buvau įsitikinusi jog tai bus pavasariniai žiedai.O dabar net nežinau ir ką galvoti schmoll.gif

kiek man teko skaityti, kai taip atsitinka kažkas su dirvožemiu negerai. Ir jau žiedelių tikrai nebus pavasarį. Kad ir kaip būtų gaila. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraunius @ 2008 10 08, 15:34)
žemiausia/aukščiausia temperatūra nurodoma  mirksiukas.gif

g.gif
nieko nesuprantu blush2.gif kaip suprast žemiausia/aukščiausia tempertūra? Tai kokia ta tempa pagal tas zonas 6-9?
Atsakyti
QUOTE(Alvydė @ 2008 10 09, 11:27)
kiek man teko skaityti, kai taip atsitinka kažkas su dirvožemiu negerai. Ir jau žiedelių tikrai nebus pavasarį. Kad ir kaip būtų gaila.  verysad.gif

teko matyti rododendrą, kurių pumpurai buvo tokie mažyčiai ir žiedų net nesitikėjau. Maniau jau net nebežydės, deja deja, buvo tų žiedų. Pavasarį žiedinių pumpurų ieškokit, o ne dabar wink.gif

QUOTE(loretabr @ 2008 10 09, 17:56)
g.gif
nieko nesuprantu blush2.gif kaip suprast žemiausia/aukščiausia tempertūra? Tai kokia ta tempa pagal tas zonas 6-9?

tai tokia temperatūra, prie kurios adaptavęsi rododendrai be dengimo gali žiemoti Pirmais metais vienaip ar kitaip vistiek reiktų pamulčiuot ir uždengti agroplėpele. Nepamiršti dar ir tai, kad dangalas negali liesti lapų. Knygutėj ( ar kur ten) tikrai turėtų būti apie tai parašyta wink.gif

Atsakyti
Sveikutes , vis galvoju ,kodel mano rododendrai siais metais nezydejo g.gif Pasodinau pavasari , pyliau specialia rododendru zeme, kasem 50 ant 50 cm. duobe, bet netresiau. Zaliuoja graziai lapai , bande vienas ziedelis lysti , bet toks jau varkselis , gal jus paprotinsit kas jiems cia buvo , aciu 4u.gif
Atsakyti
Ieskau oranziniais ziedais rododendro, tik kaip cia zinoti ar tokia rusis prie tu atspariuju salciams ar atvirksciai prie lepiuju ax.gif Ivairiose mugese klausinejau pas augintojus, bet oranzinio, neradau. Gal kas toki augina ir galetu patirtim pasidalinti?
Atsakyti
vasaržalių oranžinių tikrai yra wink.gif Visžalių grynai oranžinių nepasisekė pamatyt, čia kaip kuriai akys rodo.
Atsakyti
Jau radau oranzini rolleyes.gif Tik vadinasi jis azalija, pardavejai dievagojosi, kad nereikia ziemai dengti, bet kazkaip nelabai norisi tiketi... gal vis tiek del sventos ramybes pridengti. g.gif
Atsakyti
Tais lapus metantys rododendrai ir vadinami azalijomis. Gali augti saulėkaitoj, dirvožemio pH 3,5-5,5, o uždengti reiktų visus pirmamečius, kol adaptuosis. Vėliau pagal situaciją. Paskutinės žiemos nebuvo gi labai jau šaltos mirksiukas.gif
Atsakyti
Pavasarį žiedinių pumpurų ieškokit, o ne dabar

g.gif Betgi rododendrai kaip ir magnolijos žiedus sukrauna iš praėjusių metų.Pernai stebejau vieną azaliją(ne savo) tai ji rudenį buvo pasipuošusi žied.pumpurais kurie pavasarį pražydo.Tai ir rododendrai taip pat turi elgtis,tik kad iš mano pumpurų pradėjo lysti lapeliai tai ko gero čia bus kitų metų lapai.

O iš tikrųjų oranžinės azalijos ne tokios jautrios šalčiui ,kaip Sraunius rašė pirmametes uždengti o veliau žiemos nedengiamos. na šaltesnę žiemą eglišakę užmesti.Labiau šalčiui jautresnes raudonos ar ružavos azalijos.

Atsakyti