Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(jolita123 @ 2007 07 24, 21:02)
Tai ar kas zino priazasti del to rododendro?Kas jam darosi ko jis meta visus lapus? blink.gif  blink.gif

negerai jam ,kad meta cool.gif užpernai kai šalta žiema spaudė pas mane vienas gerokai apšalo, bet iš šakučių naujas išleido ir šiemet jau žydėjo, o kai kurių šį ankstyvą pavasarį žiedus apšaldė vėlyvos šalnos.
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 07 24, 21:02)
Tai ar kas zino priazasti del to rododendro?Kas jam darosi ko jis meta visus lapus? blink.gif  blink.gif

Zinok ir man kelis lapukus numete ant apatiniu sakeliu g.gif Ir tresiu ir visa kita. Siai gerokai paaugo lapai sodriai zali, pumpuru jau sukrove thumbup.gif Kodel tada numete tuos apatinius cool.gif suprasciau jei po ziemos, bet dabar blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Radau nulaužtą šakelę rododendro tai pamerkaiu į vandenuką su milteliais kur ęsišaknija kaip manot ar išleis man šaknis? O gal jau peršalta?
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 11 08, 23:54)
Radau nulaužtą šakelę rododendro tai pamerkaiu į vandenuką su milteliais kur ęsišaknija kaip manot ar išleis man šaknis? O gal jau peršalta?

Labai abejoju g.gif Ruduo, ne tas galvoj dabar augalams. O ir negirdejau, kad rododendru sakeles vandeny saknis augintu. Va, pavasari, kai ir "lazda suzaliuoja", tai tokiu stebuklu gal ir butu galima sulaukt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 11 08, 23:54)

Tuščias reikalas, nebent žaluma vazelėje. Rododendrai išvis taip nešaknijami, nebent su profesionalia chemija ir rūko sistema. namų sąlygomis tai neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 11 08, 22:54)

Na ir kaip baigėsi su tuo numetusiu lapus rododendru? Ar kitas neėmė mesti lapų? g.gif
O dėl įšaknijimo, gal padės pačiai nuspręsti ar įsišaknis, ar ne, tokia info:
jei jau rododendrai dauginami pusiau sumedėjusiais auginiais,paprastai auginiai tinkamiausi po mėnesio nuo žydėjimo.Taip dauginant geriausiai įsišaknija smulkialapiai visžaliai ir vasaržaliai rododendrai. Jei stambialapių rododendrų, tai auginių patrumpinami lapai. Taip išgarina mažiau vandens. Dar skatinant leisti šaknis galima nuo apatinės dalies šakelės nulupti žievę 1-2cm. Bet čia manau, tik tinkamiausiu metu, kaip minėjau mėn nuo žydėjimo.
o dėl vandens su augimo stimuliatoriumi, tai auginys mirkomas jame arba apveliama tais milteliais tik pjūvio vieta ir reikia sodinti į substratą (pvz.smėlio ir durpių arba smulkintos pušų žievės arba rūgščios durpės). Labai svarbu drėgmė, apšvietimas, todėl ir įsišaknija daugiausiai, kur įrengtas dirbtinis rūkas ir šildomas gruntas.
4u.gif
Atsakyti
Tai tegul mirksta , nors dėl grožio bigsmile.gif O kitas tai nemeta lapų, atrodo kad sukrovė pumpurus kitai vasarai. Tas leisgyvis nei miršta , nei gyvas blink.gif Viena šakutė buvo padoresnė ir tą dedami langus nulaužė. Bet man atrodo jau žinau priežastį dėl ko taip pasidarė. Nupirkau maišelį trašų atrodo kg buvo ir abiem padalinau per pusę per du kartus. silpnesniam daugiau biggrin.gif o jau gražesniam mažiau, tai tas ir nupiko, kur daugiau gavo trašų. Bet šakutės sumedėjo tai turiu vilty kad peržiemos. Bet niekaip nedaeinu prie jų, jie nedengti.
Atsakyti
rolleyes.gif aš jau uždengiau ir pamulčiavau pušų spygliais ir ąžuolo lapais. Kiek žinau,galima ir kiminų durpėmis. Kaip dengi pati? aš tai tik kuoliukus įkišau, kad nelaužtų, ir prismaigsčiau eglišakių. Daugiau nieko. unsure.gif Dar dengia su agroplėvele, bet manau užteks ir tiek. Reikia grūdint laugh.gif
Atsakyti
Apipyliau pjuvenomis šaknis taip po pusė kibiro maždaug ir aprišau agro plėvele. Padariau kaip palapines viršuje surišau ir apačioje. Ne tai kad dėl šilumos , o labiau dėl pavasario saulės ,nes pernai tai tikrai nudegino. Buvau eglišakėmis uždengus tai vėjas taip pataršė kad pusė šakų išlindo , pavasary tikrai nudegė lapai gavosi tokie margi. Odar tomis trašomis pavariau gal ten jų ir daugiau buvo, nes pusė vasaros jos stovėjo netirpo g.gif Tai dabar sakiau visai netręšiu tegul vietiniais resursais maitinasi... mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos rododendru augintojos wink.gif

turiu klausima-pas mane ant vieno is rododendru atsirado pora juodu lapuku - ar tai reiskia, kad jie nudege sauleje? (nors saule ten tik visai vakarop valandelei uzsuka) ar cia jau kokios ligos pozymis? 4u.gif

ir dar pasiguosiu- vakar visai netycia per langa uzstebejau, kad sargo suo atbego ir ant vieno is rododendru pakele koja ir... doh.gif (pas mus dar nera tvoros) ir bijau, kad tai gali buti ne vienetinis atvejis doh.gif gausiai nupyliau vandeniu, bet kazin ar to pakanka? unsure.gif
Atsakyti
Vanduo labai gerai thumbup.gif O ka dar gali padaryti? g.gif
Mano tai kates isirenge WC po rododendrais - irgi ne pyragai vargseliams.... verysad.gif
Atsakyti
Norėčiau sužinoti ar būtina rododendrus žiemai dengti g.gif
Šiais metais tik mulču apdėjau ir visai gržiai atrodo po žiemos 4u.gif
Atsakyti