Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(Lexi 04 @ 2007 06 06, 17:15)
noriu prie prudo, galo kampe uzsodinti  vien rododendrus, bet noreciau nuo ankstyvu iki velyvuju veisliu kad man zydetu ilga laika, bet as tu veisliu isvis nezinau sad.gif gal aks pades man? ir dar norejau paklausti kokia tvarka man juos pasodinti kad graziai atrodyti, ar ismetyt ar kaip nors pagal eile??lauksiu jusu patarimu!!!

Jei ten saulėta tai netiks, arba žiemai turėsi dengti nuo saulės.
Atsakyti
sukantis saulei karts nuo akrto yra seselis nuo medzui, dabar tai pilnas seselis, net nezinau ka daryti.
Atsakyti
Sveikos, šiais metais pasisodinau rododendrą, prieš savaitę laiko šis nužydėjo, ar dar šiais metais jis sukraus žiedus ir dar kartą žydės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natally @ 2007 06 11, 18:00)
Sveikos, šiais metais pasisodinau rododendrą, prieš savaitę laiko šis nužydėjo, ar dar šiais metais jis sukraus žiedus ir dar kartą žydės? g.gif

Tik kitą pavasarį pamatysi žiedelius, jei teisingai prižiūrėsi.
Atsakyti
zodziu situacija sekanciai:
- raudonas nezydejes siaip metais krauna ziedus thumbup.gif
- baltasis krauna, tik labai netaisyklingai naujus uglius leidzia g.gif cia jau man susirupint?
- smirnovo leidzia uglius, tik kitais metais ziedu dar nematysiu verysad.gif
- amerikietiskas, nu tas netankus, vieni su pumpurais, kiti be blink.gif

prasau komentaru del netinkamo elgelio lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikutes gl kas atsakys man? Nes jau nusivyliau trecia karta ta pati klausima uzduosu vis kitoje temoje jokio atsakymo. Rododendras numete visus lapus. Sakeles atrodo dar gyvos, zalios yra apacioje keli lapai. Pradzioje pavasary lyg nudege lapai kurie dabar ir nukrito stovi visai nuogas. Ar ji pakirpti ?Nes virsunes kaip ir apdziuvusios. Pavasary tresiau rododendru trasomis. O kitas netoli nuo pirmojo prileido nauju lapeliu aisku irgi nezydejo. Buvo nudegintas bet ne taip kaip pirmas. Ziema buvau uzdengus eglisakemis, bet sakos nuo veju islindo. Turbut pergreit atidengiau. Atrodo geguzes pradzioje o gal balandzio pad. Neprisimenu. tiesa dar bande leisti naujus uglius , bet jie nuvyto. Na nezinau gaila jei numirs.
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 07 03, 22:53)
Sveikutes gl kas atsakys man? Nes jau nusivyliau trecia karta ta pati klausima uzduosu vis kitoje temoje jokio atsakymo. Rododendras numete visus lapus. Sakeles atrodo dar gyvos, zalios yra apacioje keli lapai. Pradzioje pavasary lyg nudege lapai kurie dabar ir nukrito stovi visai nuogas. Ar ji pakirpti ?Nes virsunes kaip ir apdziuvusios. Pavasary tresiau rododendru trasomis. O kitas netoli nuo pirmojo prileido nauju lapeliu aisku irgi nezydejo. Buvo nudegintas bet ne taip kaip pirmas. Ziema buvau uzdengus eglisakemis, bet sakos nuo veju islindo. Turbut pergreit atidengiau. Atrodo geguzes pradzioje o gal balandzio pad. Neprisimenu. tiesa dar bande leisti naujus uglius , bet jie nuvyto. Na nezinau gaila jei numirs.

manau,kad tavasis rododendras-amerikinis,ne japoninis.Taigi,su tais amerikonais vis problemos.Vėliau "pakelsiu" literatūra,-pažiūrėsiu ką protingi žmonės rašo.
Atsakyti
Galit pasakyti ar reikia nugnybti nužydėjusius pumpurus g.gif Pernai perskaičiau kad reikia, kad neeikvotų jėgų sėklų subrandinimui....Tai šiemet išvis jis man nežydėjo schmoll.gif Tik daug daug lapukų naujų išleido ir gerokai paaugo thumbup.gif Bet žiedų tai norėčiau irgi ax.gif Beto žydėjo kiti rododendrai ir azalija...Kaip pasielgti g.gif Nugnybt ar ne?
Atsakyti
QUOTE(jolita123 @ 2007 07 03, 22:53)

man tas pats buvo su tokiu smulkialapiu (plonos sakutes, smulkus ziedukai, zydi patys pirmieji) palaidojau komposto duobej praradus vilti pries pora savaiciu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 07 04, 08:39)
Galit pasakyti ar reikia nugnybti nužydėjusius pumpurus  g.gif Pernai perskaičiau kad reikia, kad neeikvotų jėgų sėklų subrandinimui....Tai šiemet išvis jis man nežydėjo  schmoll.gif Tik daug daug lapukų naujų išleido ir gerokai paaugo  thumbup.gif Bet žiedų tai norėčiau irgi  ax.gif Beto žydėjo kiti rododendrai ir azalija...Kaip pasielgti  g.gif Nugnybt ar ne?

Ju.Ju, gnybk viska, kas tik yra lotuliukas.gif lotuliukas.gif .
Tai gal ir tu padarei ta pati, ka ir as pernai biggrin.gif , siemet irgi be ziedu sedejau verysad.gif , bet naujajam siemet tik perzydejusius nuskabiau, nes tikrai dar karta skaiciau ir is gelinimku girdejau, kad nuskabyti reikia. O tai pernai rudeni tavo rododendras turejo jau ziedpumpurius sukroves, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2007 07 04, 17:00)
Ju.Ju, gnybk viska, kas tik yra  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif .
Tai gal ir tu padarei ta pati, ka ir as pernai  biggrin.gif , siemet irgi be ziedu sedejau  verysad.gif , bet naujajam siemet tik perzydejusius nuskabiau, nes tikrai dar karta skaiciau ir is gelinimku girdejau, kad nuskabyti reikia. O tai pernai rudeni tavo rododendras turejo jau ziedpumpurius sukroves, ar ne?

Nu kad va, būtent ir nuskabiau tik nužydėjusius tokius ūsus, iškart po nužydėjimo rolleyes.gif Kur sėklos būna. Sukrovė , maniau kad žiedai, o išaiškėjo kad tik lapukai doh.gif Kame šaknys g.gif
Atsakyti
Tai ar kas zino priazasti del to rododendro?Kas jam darosi ko jis meta visus lapus? blink.gif blink.gif
Atsakyti