Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems rododendrus

QUOTE(xxxsaulyte @ 2007 04 02, 10:48)
Aš irgi šeštadienį pasisodinau šiaurinėje pusėje keturis rododentrus - geltoną, raudoną, baltą ir ružavą. Su žiedais, neblogi tokie krūmeliai. O Dauparų medelyne kokios grožybės - po stiklu žydi ir magnolijos, rododentrai, alyvos ir dar visokių medelių, kurių net pavadininmų dar nežianu... Grožybės  wub.gif 

Kalbate apie tręšimą - tai tręšimas po žiemos? Manau kol bent jau prigis - negaliu tręšti? g.gif

O gal žinai kaip ten kainos Dauparų medelyne, pvz.rododendrų g.gif
Atsakyti
Labas, labai noerciau suzinoti apie rododendrus, kaip jie dauginasi ir is ko isauginami?Gal kas zinot????
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 05 13, 21:13)
Labas, labai noerciau suzinoti apie rododendrus, kaip jie dauginasi ir is ko  isauginami?Gal kas zinot????

As irgi domejausi mirksiukas.gif Skaiciau, kad galima is seklu, galima ugliais rolleyes.gif
Parodoj LZUA pirkau rododendrus pas toki faina vyruka, tai pasikalbejom biski blush2.gif Klausiau, ar eitu man paciai pasidauginti ax.gif Pasake, daug vargo, ir jie juk lietokai auga unsure.gif Tai pagriebiau pas 3 rododendrus po 15 litu ir buvau patenkinta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 13 gegužės 2007 - 20:26
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 05 13, 21:13)
Labas, labai noerciau suzinoti apie rododendrus, kaip jie dauginasi ir is ko  isauginami?Gal kas zinot????

Tai jau tikrai neverta prasidėt su jų auginimu. Suvargsi ir rezultatų jokių, reikia turėti spec sąlygas ir daug žinių.
Atsakyti
Mano rododendras pasodintas antri metai ir ziedu dar nerodo verysad.gif Kazkas turbut netinka g.gif
Atsakyti
O tu jį treši ? Jei ne tai nusipirk rododendrams skirtų trašų ir tręšk iki rugpjūčio pradžios. Sekančiais metais turėtų žydėti.
Atsakyti
Laba diena,
Norėčiau jūsų konsultacijos, rododentrų augintojos. Prieš mėnesį pasisdinau rododentdrą.Žiedai sukrauti, bet taip ir stovi. Nesiskleidžia. Gal galit patart, ką man daryt? Jei nepražydės, o taip manau ir bus, ką man su tais žiedpumpuriais daryt? Nuskabyt ar palikt? Ir gal žinot priežastį dėl ko jis pas mane nepražydėjo?
Atsakyti
QUOTE(vilmaaa @ 2007 05 17, 22:29)
Laba diena,
Norėčiau jūsų konsultacijos, rododentrų augintojos. Prieš mėnesį pasisdinau rododentdrą.Žiedai sukrauti, bet taip ir stovi. Nesiskleidžia. Gal galit patart, ką man daryt? Jei nepražydės, o taip manau ir bus, .....

O kodel manai kad neprazys mastau.gif As pirkau pries kelis men. su sukrautais pumpurais, ir prazys 4u.gif Svarbiausia laukti , tiketi ir tresti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2007 05 17, 22:41)
O kodel manai kad neprazys mastau.gif As pirkau pries kelis men. su sukrautais pumpurais, ir prazys  4u.gif Svarbiausia laukti , tiketi ir tresti  rolleyes.gif

Nes tie pumpurai nedidėja. O ir žydi gi jie gegužės mėn. Nebent sugalvos jis pra-ydėt vėliau g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmaaa @ 2007 05 17, 23:17)
Nes tie pumpurai nedidėja. O ir žydi gi jie gegužės mėn. Nebent sugalvos jis pra-ydėt vėliau g.gif

Nebutinai geguze mirksiukas.gif Maniskis senasis zydi birzeli tongue.gif
O gal ten pas tave ne pumpurai g.gif
Atsakyti
maniskis jau visu grazumu zydi, tik dabar baisiausiai pergyvenu, kad rudeniop sukrautu ziedus doh.gif
Atsakyti
Kad žiedai po pasodinimo nesiskleidžia, tai gal rododendrui pats persodinimo procesas nepatiko? Arba gal pašalo? Maniškis pradėjęs buvo skleistis ir šalnos kaip tik buvo - visi pumpurai nušalo verysad.gif
Tiesiog palaukti reikia, gal po kurio laiko išsiskleis. Kai kurie rododendrai vėliau žydi.
O bandyt augint iš sėklų tikrai neapsimoka. Maximoj dabar išparduodami tikrai nemaži labai gražūs rododendrai (kai kurie žydintys, kai kurie - su pumpurais) po 25 lt. Tai ar apsimoka vargt tiek metų nuo mažulyčio auginant?
Atsakyti