Įkraunama...
Įkraunama...

Šilainiai: l/d "Aušrinė", Baltų pr. 49, 37 75 28

QUOTE(*GREISI* @ 2009 09 21, 20:19)
Bandysiu eiti pasižiūrėti ir leisti.Manau daug geriau negu pramoginiai  smile.gif


tia va, vis svarstau, gal įdomu?
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 09 18, 17:13)
Auklėtoja taip sakė,nebent melavo.Ir vakar darželyje sutikau mamą,kurios mergaitė yra pumpurėliuose,tai sakė būtent jų grupėje yra 31 vaikas.Tai nežinau kam meluoti  g.gif .Mes patys einame į Aušrinę,tai rašau ką sako lankantys.Aišku  nebijokit dažniausiai lanko dvidešimt vaikų,nes likusieji serga.Nu paguoda menka.
Nes nenoriu,kad mano vaikas patektų į tą tarpą. Kaip minėjau mano anyta dirba darželyje,tai pernai kai pas juos grupėje buvo patikrinimas ir rado 21 lovą,tai gavo įspėjimą ir jeigu dar taip pasikartos uždarys grupę.Dėl ko tokios nuolaidos taikomos Aušrinei nežinau.O vaikų tai tikrai daug ir tikrai auklėtojos nespėja,bet jų tikrai nekaltinu.Nes saviškį radau subraižytu veidu,o auklėtoja ,net nepastebėjo.Tik prie manęs paklausė kas taip padarė?Taigi kaip pastebėsi ,kai vaikų tiek.O mano mažiui skriauda,nes jis nesimuša.Nu bet aišku pasakiau,kad duotų per nagus jeigu taip daro.



Keistos tokios kalbos. Tai tas sakė, tai kitas. Tai vaikų per daug, tai veidas subraižytas, tai mergaites mamytės per daug puošia, tai tualetas netinkamas, nes jūsų vaikas nerangus, be to pats nemėgsta rengtis, nes mažiausias šeimoje (bet čia juk nieko tokio-tai juk jūsų vaikas), tai dar kas nors.....Paskaičius jūsų komentarus taip ir norisi pasiūlyti pereiti i kitą darželį, yra daugybė laukiančių eilėje. Nereikia šitaip rašinėti tik dangstantis tipo rūpesčiu ir apgailestavimu kaip auklėtojoms sunku. Geros šiame darželyje visos auklėtojos, visos rūpinasi, ugdo mūsų vaikus, visos geros specialistės. Ir auklytės superinės. Be to, nereikia pamiršti, kad vaikas tam ir eina į darželį, kad mokytųsi bendrauti, būti kolektyve, kur gali ir pastumti, ir įbrėžti, ir įkąsti, ir apkabinti, visko būna. Ir nereikia dėl kiekvienos smulkmenos šitaip pergyventi. O jei vaikui reikia stiklinio narvelio- belieka namai. Čia nebus 28 vaikų, niekas nenuskriaus, nepastums ir bus ramu. O kažkam atsiras papildoma vieta. Vieta tam, kuriam svarbu vaiko socializacija, apaptacija prie kolektyvo, ugdymas plačiąja prasme.
Atsakyti
dėl puošimo, tai ir aš gal kartais persistengiu blush2.gif kartais aprengi, aišku suvoki kad pats vaikas nesugebės susisegioti, bet juk ne dešimt kartų per dieną persirenginėja... o kiek džiaugsmo vaikui, kai pasipuošia wub.gif mano kiekvieną rytą prieš veidrodį pasistaipo ir pasižiūri, ar tinkamai aprengiau nail.gif:
Greisi, man nesuprantamas mamos pasakymas duot per nagus doh.gif ar nesupranti, kad pati mokai vaiką muštis? g.gif maniškis kažkada ir rimtai nukentėjęs buvo, bet NIEKAD nemokiau duoti per nagus. negalima taip. į gaidukų ringą paversim grupes, jei visi tėvai taip vaikus auklės schmoll.gif galima mokint vaiką su peštukais neprasidėti, nueiti šonan arba jei skriaudžia nueiti pasakyti auklėtojai. bet jokiu būdu ne duoti per nagus doh.gif kepšiojasi ten jie visi, maniškė irgi paakiu padabintu grįžo. kolkas didelės problemos nematau, o jei ji atsiras manau ir auklėtojos skubiai griebsis priemonių. niekas nesidžiaugia "apdorotą" vaiką tėvams vakare grąžindamas.
kažkaip per susirinkimą apie šitą problemą nekalbėjom, o gaila. matau kad būtų buvę apie ką padiskutuot su mamom blush2.gif kiekvienos šeimos reikalas, kaip jie auklėja vaiką, kol tai neliečia kitų vaikų...
Atsakyti
o paskui tėvam ir kyla klausimas, kodėl vaikai mušasi... doh.gif
Atsakyti
Dėl vaikų auklėjimo, tai manau, kad visi (bent jau dauguma) stengiasi mokyti ir aiškina vaikui, kad negalima nei muštis, nei stumdytis, jokiu šunybių krėsti, bet juk vaikai yra vaikai. Jie dūksta, gal netyčia kartais pasitaiko ir pan. Negaliu ir savo vaiko dėti į kišenę, kaip sakoma. Negali tvirtinti, kad maniškis, tai jau niekada kito nepastums. Auklėji, mokai, bet kolektyvas yra kolektyvas. Grįžta kartais vaikas ir su kojom nudaužytom, ir su gumbu, ir pasiskundžia, kad kažkas pastūmė, bet ką dabar darysi. Negi esi kiekviena karta auklėtojai skųstis (dėl smulkmenos). Juk nelogiška, tokia realybė, o vaikai juk išdykauja, kartais ir patys nejausdami susižeidžia, o ką apkaltint suranda, būna ir tokių, kurie tik mama pamatę tuoj puola skųstis reikia ar nereikia. Yra ir tų geriečių, kurie labai moka nuslėpti savo darbelius, ramūs, tilūs, o kai nieks nemato pasireiškia. smile.gif Bet juk tokie vaikai-mūsų vaikai. Be to, visų temperamentas skirtingas, vienas lėtas, kitas labai guvus, reikia tiek vieniem, tiek kitiems išmokti taikytis, to ir eina į darželį. Taip jau yra. Žinoma, jei būna piktybinių skriaudikų, dažniausiai iš asocialių šeimų, kurie jau krečia nuo dušios, neapsiriboja smulkiu įbrėžimu-tada kita šneka. Bet tokių vaikų tikrai mažai. O dėl kiekvieno pastūmimo ar brūkštelėjimo, manau, mamytės, tikrai nereikia labai sielotis. Aišku, nesmagu, bet nežinai, juk ir taviškiui gali kažkada netyčia ar žaidžiant pavykti kažką nuskriausti. O auklėtojos tikrai prižiūri ir neleidžia vykti negeriems dalykams, o maži pasistumdymai dingsta vaikams beaugant. Vieni išmoksta nedūkti be nuomonės, kiti sužino, kad su išdykėliais geriau neprasidėt, nesivelt į konfliktą, kad visokių yra, kiti išmoksta pastovėti už save. Juk šaunu-vaikai mokosi gyventi. Svarbiausia pasitikėti auklėtojomis, kurios šiame darželyje tikrai šaunios. Viskas gerai, mamytės, tiesiog išmokim atsiskirt nuo vaiko ir nebūti tokios smulkmeniškos. Matau pro langus, kas vyksta darželio kieme, kur didžiulis būrys vaikų smile.gif Pagarba auklėtojoms
Atsakyti
Aš matau problemą ne vaikuose, o tokiame tėvų skiepijamame požiūryje. jeigu mama pati skatina vaiką "tu duok, duok jam atgal" doh.gif tai yra NEGERAI, nes automatiškai mama pritaria vaiko mėginimams mušimu atsakyti į mušimą. jeigu visos to mokinsim, vaikai drąsiai vienas kitą stumdys ir užgaulios, ir auklėtojų pastangos visus konfliktus spręsti taikiai bus bevaisės, nes gi MAMA SAKĖ, KAD REIKIA MUŠTI ATGAL. sorry, man tas požiūris užkliuvo, užkliūna ir užklius. visai nenoriu, kad mano vaikai kepšiotųsi, taip pat nenoriu ir patys kad gautų. ir savo vaikus mokau konfliktus spręsti taikiai, aiškinu, kad jeigu su vaiku nesutari, nebūtina su juo draugauti ar žaisti, bet jo mušti NEGALIMA. ir tie "maži pasistumdymai" visai nedingsta vaikams beaugant. netinkamai vaiką nukreipus, iš mažo stumdytojo gali didelis banditas užaugt. todėl aš manau LABAI svarbu, kaip mes į tai reaguojam ir ką savo vaikui namuose aiškinam.
Atsakyti
Ne į temą pavarysiu, bet apie reikalą. Direktorė per susirinkimą minėjo, bet gal kas praklausė blush2.gif

Kas turit mokyklinukų, ar pažįstamų didesni vaikai po pamokų, lekia į darželio teritoriją pažaist, tai būkit, žmonės praveskit auklėjamąją pamokėlę, kad darželis darželinukams. Manau, nereik daug pasakot, kame problema. Neskaitant, sulaužytų sūpynių ir krūvos svetimų vaikų tarp darželinukų, kuriuos ir taip nepaprasta sugaudyt.
MAn buvo šokas, kai pasakė, kad net su dviračiais atlekia palakstyt į darželio teritoriją. Tada kenčia mažiukai doh.gif
Tai pat problema, auklės su mažais vaikais. Gerai direktorė pasakė, jos saugo tik vieną "savo" vaiką, kuris ir karstykles užima ir tarp grupės vaikų malasi, kurių 20 ir daugaiu "galvų" prižiūri viena auklėtoja.
Tai kad, be pykčių, bet darželio teritorija, darželinukams. Ir pradėkim nuo savęs.

Direktorė "pagrąsino", tik gaila, kad tai neįvykdoma, kad pradės dviračius atiminėt ir teks tėvams patiems ateit atsiimt lotuliukas.gif Nes jau nebežino ką daryt.

Gaila, kad šiai dienai beveik neįmanoma misija, kad ne darbo valandom darželio teritorijoj taip pat svetimi nesimaltų. Bent jau aš, neturiu jokių idėjų ką daryt. Būtų tvora aukštesnė, tai sakyčiau, vakare, kai jau darželis uždaromas, palaidas sarginis šuo teritorijoj ir tvarka būtų. KAip ir nuosavoj teritorijoj, reikiamo aukščio tvora, įspėjimas ant vartų, ir šuo. Būt ramu, sargas pastatą saugo, šuo teritoriją
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 24 rugsėjo 2009 - 09:23
As visiskai su jumis sutinku, Rucelie smile.gif Zinoma, reikia reaguoti, reikia aukleti. Jei visi mokytu savo vaikus, kaip jus, tai ir bedu maziau butu. Tiesiog man truputi pasidare pikta, kai mamyte, kuri labiausiai cia skundziasi, tai subraize, tai tas, tai anas, savo vaika tik teigiamai vertina, o moko duoti per nagus kitam. Tik norejau pasakyti, kad visi jie vaikai, visi geri (ne tik savi), o svarbiausia tinkamai aukleti, aiskinti, nukreipti geru keliu smile.gif
Atsakyti
a79, ta problema akivaizdi, bet manau kova su ja beveik bevaisė, deja deja... kaip sakai, reikalinga visų pirma tvora, o tas dalykas kainuoja DAUG. nors mielai prisidėčiau ir ne šimtą ir ne du, to nepakaks. maži vaikiukai su auklėm dar turbūt mažiausia problema iš kitų "lankytojų", t.y. kaimyninės mokyklos mokinių, drąsiai darančių buteliuką vidury dienos (nedėkinga žiogelių pavėsinė, nes ten toks labai slaptas ir uždaras kampelis pasidaro...) ar kitų didesniokų, su dviračiais lakstančių. mano draugės mergytei (kitame darželyje) toks su dviračiu pašalietis taip veiduką sužalojo, kad randas liko kaip reikiant sad.gif o tas mynė numynė... aš tai už tai, kad vartelius rakinti, paliekant tik tuos įvažiavimo. patrepsėsim aplink, sveika pasivaikščiot. vis kažkiek atsisijotų.
beje kažkada Rietavo g. darželio pievelėje mano vaikas švirkštą rado doh.gif panaudotą... mano laimė, neįsidūrė... taip ir laukčiau, kokia "puokštė" išlįs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nearbatele @ 2009 09 24, 10:25)
As visiskai su jumis sutinku, Rucelie  smile.gif Zinoma, reikia reaguoti, reikia aukleti. Jei visi mokytu savo vaikus, kaip jus, tai ir bedu maziau butu. Tiesiog man truputi pasidare pikta, kai mamyte, kuri labiausiai cia skundziasi, tai subraize, tai tas, tai anas, savo vaika tik teigiamai vertina, o moko duoti per nagus kitam. Tik norejau pasakyti, kad visi jie vaikai, visi geri (ne tik savi), o svarbiausia tinkamai aukleti, aiskinti, nukreipti geru keliu  smile.gif

Kokios visos čia teisuolės susirinko .O ,kad vaiką nuskriaudė pasiskundžiau,tik vieną kartą doh.gif .Išsireiškiau gal baisiai apie tuos nagus,nors taip saviškiui nesakiau,rašiau gal pikta.Bet gi būna taip tiek mokykloje ,tiek darželyje,tą kuris nesipriešina mušamas,tai ir lieka mušamas.Mokinu,kad niekada kitų nemuštų ir nueitų jeigu kas.Tik sakiau nesileisk braižomas,juk auklėtoja nestovi šalia visada.O vaiką teigiamai vertinu,nes taip ir auklėtojos apibūdina.Ir niekada nesakiau,kad vaikai yra blogi,skaitote tarp eilučių.Vadinasi negali nieko paskyti jeigu vyksta muštynės,tai kaip tada nukreipti tinkamu keliu?Apie auklėtojas irgi niekada nesakiau nieko blogo ,taip pat ir nedejuoju kaip jums atrodo.Tik puikiai supratau,kad šita tema yra ,tik apie šventes pakalbėti ir kaip apkepą iškepti doh.gif .
Tikrai daugiau nerašysiu.Ir ačiū už dėmesį 4u.gif .
O dėl darželio keitimo ,tai niekur kitur ir nebuvome užsirašę,tad nežadu lakstyti su kyšiais.Ar vežioti,ten kur mums ne pakeliui.
Atsakyti
tokių muštynių, kad vaiką reiktų mokyti muštis atgal, darželyje tikrai nevyksta. kai mokyklose su peiliais pjaustysis, tada ir mokinsim "duot atgal", nes nebebus gal išeities. o darželis ne vieta vaiką mokint atgal davinėt.
ši tema atvira diskusijoms. nereikia putotis, kad kažkam nepatinka jūsų vaiko auklėjimo metodika. savo namuose auklėkitės kaip norit, o daržely nenoriu, kad mano vaikus kažkas taip pamokintas "atgal paduotų". ir maniškiai tikiuosi to nedarys. kalbėt lengva, o vaiką išauklėt toli gražu ne taip paprasta, bet faktas vienas - vaikai mūsų požiūrį atspindi smile.gif
Atsakyti
prie tvoros ir vartų pastatymo ir aš prisidėčiau. Nes kiek eini, tiek svetimi teritorijoj malasi. Tarsi norma būtų... schmoll.gif gal dar to sauklės nieko, bet va tie paaugliai. Nors su šluotražiu lauk visus varyt bash.gif:
Atsakyti