QUOTE(Rulete @ 2009 02 19, 21:29)
Ir dar vienas pastebejimas : geram pedagogui, duok nors ir 20 vaiku, jis kaip nors susitvarkys, nei vieno nenuskriausdamas, o blogam ir vieno gali but per daug ir vaikas nenores i jo puse net ziuret
mano vaikio grupėje tikrai daug vaikų. bet tai auklėtojai nesutrukdo iš jų tikrus piliečius, daug ką išmanančius ir per dieną tikrai daug žinių pasisemiančius, ugdyti
o aš ir kitame, neminėsiu, kuriame darželyje, kažkada apsidairyti buvau. mažai ten vaikų, iki 12 kiek sakė. bet tvarka mane šokiravo. jeigu visi vaikai valgo sūrelį, o vienam neleidžiama, nes jis per mažas... arba paklausus, kaip auklėtoja lavina mišraus amžiaus vaikučius (nes ten labai mišri grupė buvo), auklėtoja tesugeba pasakyti kad leidžia visiems piešti, tai...
ir ant sienų ten pas juos "vaikų" piešinėliai kabo-tokie preciziški, ir kažkodėl visi vienodi... o man taip gera žiūrėti į mūsų darželio sienas, išpuoštas tegul ir blynus ar amebas primenančiais, bet mūsų vaikučių nupieštais, todėl tokiais brangiais piešinukais...
visiems savi prioritetai
eilėje laukiančioms mamytėms tik į naudą, kad kažkas savo vietos atsisako
o aš pritarsiu Ruletei, kad eiti ir domėtis reikia. čia ne Maxima, kur akcijas siūlo
darželiui svarbus geranoriškų ir aktyvių tėvelių kolektyvas, o ne tokių laukiančių sau, kol kažkas jiems teiksis paskambinti, kad štai, jums vieta atsirado
aš kai norėjau į šį darželį vaiką įprašyti, galvojau šaligatvį, vedantį nuo mano namo iki darželio, iki duobių praminsiu
jau ten mano veidą turbūt naktim sapnavo
kiek aš vaidenausi
bet nesigailiu
aš iki šiol maniau ir tebemanau, kad geras ir kokybiškas, į vaiką kaip į asmenybę sugebantis pažvelgti darželis yra svarbiau už 95 procentus visos likusios vaiko aplinkos. nes čia vaikas išugdomas į žmogų, kuris bus atiduotas mokytis, čia jį paruoš mokyklai, čia kažkas turi laiku pastebėti vaiko turimus gabumus ir polinkius, juos reikiama linkme nukreipti, paskatinti, laiku pastebėti besimezgančias ydas ir jas vėlgi reikiamai pakoreguoti. manau kad tai, ką iš mūsų vaikų nulipdo darželiai, kokia 50 proc. įtakoja vėlesnius pasiekimus mokykloje. ir manau, kad vistik ne veltui mūsų darželis laikomas PUIKIU. absoliučiai pasitikiu darželio kolektyvu, nes matau didžiules į mano vaiką dedamas pastangas, matau jo žaibišką tobulėjimą ir tiesiog tuo mėgaujuosi
Rulete, į kurią grupę ateisit? gal draugausim?