Įkraunama...
Įkraunama...

Drabužių medžiagos. Kaip nešiojasi?

Tai, kad priderinus aprangą glamžytas rūbas atrodys labai elegantiškai ir rimtai mirksiukas.gif
Atsakyti
Ketinu pirkti nauja palta saltajam metu laikui. Ta teks daryti jau ketvirta (!) sezona is eiles, nes vis nusvylu: tai nezmoniskai "apsiburbuliuoja", tai neitiketinai issitampo, o svarbiausia: pasiutusiai VELIASI!

Jau turiu nusiziurejusi pora paltuku parduotuvese, ir nusprendziau pries pirkdama pasidometi audiniais. Tik stai kazkaip niekur nerandu jokiu diskusiju apie medziagas. Butu be galo idomu isgirsti, kaip jums sekasi su paltais, o ypac -- isgirsti, is ko pagamintas paltukas, kuri jus puikiai ir be problemu devite.

Beje, pati esu nusiziurejusi vilna + kasmyras bei kita varianta, kur dominuoja viskoze ir poliesteris, tad ypac idomus atsiliepimai siais klausimais. smile.gif

--
Pabaigai noriu pridurti savo skaudzia patirti po nesekmingu pirkiniu. Vienas paltas (beje, pirktas Monton'e, ir gana brangiai) buvo itin grazus ir stilingas, taciau nezmoniskai trauke pukus, po 2 menesiu nesiojimo apsiburbuliavo, o sezono pabaigoje taip prarado forma, kad buvo neaisku, kokio jis fasono ir dydzio. Buvo vos vos vilnos ir daug sintetikos.

Vedama nezmonisko pykcio brangioms parduotuvems, kita palta isigijau Gariunuose. Pasak etiketes, buvo daug vilnos ir vos vos sintetikos. Deja, deja. Nesiojant atrode, kad sutraukiu ant saves visus pukus ir purvus, esancius 100 metru spinduliu.

... Ech, o ir apskritai -- kaip zinoti, ar paltas labai velsis? Kaip JUS sprendziate siuos klausimus?

Is anksto aciu uz nuomones 4u.gif

Atsakyti
Aš dabar nešioju 90 vilnos + 10 kašmyro, tai labai limpa visokie pūkai ir plaukai.
Atsakyti
Mano abu paltukai siūti. Vieno medžiaga vien kašmyras, tai puikiai nešiojasi. Antras vien vilna-taip pat gerai nešiojasi. Pūkelius renka ir matosi,nes juodi abu, bet tam yra pūkų surinkėjai ir nesunku jais nusivalyti. Neįsivaizduoju palto, kuris nerinktų pūkelių, nebent jis iš šilko būtų ar dar kokios slidžios medžiagos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laisla: 06 lapkričio 2008 - 16:47
Mano paltukai visi turi vilnos ir šiek tiek sintetikos, nepastebėjau, kad veltųsi. Beje, nei vieno juodo neturiu, juodi, kaip žinia, linkę traukti pūkus ir veltis.
Atsakyti
QUOTE(liusė @ 2008 11 06, 17:36)
Aš dabar nešioju 90 vilnos + 10 kašmyro, tai labai  limpa visokie pūkai ir plaukai.

Ir mano šio sezono paltukas toks,kimba viskas prie tos vilnos doh.gif o dar kai juodas tai išvis matosi kiekvienas pūkelis... Bandau valyti su tokiu kimbančiu voliuku pūkams surinkti,bet jis beveik nepadeda... Gal yra spacialiai paltams skirtu pūkų surinkėjų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wfr: 20 sausio 2010 - 12:57
maniškis paltas 80proc vilnos ir 20proc sintetikos, pūkus traukia, bet ne taip jau ir baisiai, o šiaip nesiskundžiu, labai geras. ax.gif
Atsakyti
Užsiminė, kad reikia lengvo chalato. E-shope radau, kaina 40ct skirtumas, spalvos panašios, bet sudėtis vieno viskozė 93% ir elastanas-7%, kito poliesteris 93% ir elastanas-7% blink.gif Aprašymus ir palygimus apie fizines ir chemines savybes googlėj skaičiau, bet kaip ant kūno ir praktikoj, nes maniškė net ir dovanoto arklio dantis įvertina g.gif Gerb. forumietės tarkite savo nuomonę, o tai savaitgalį nulėks į kokį akropolį ir nusipirks ir liksiu ant ledo blush2.gif
Atsakyti
Lengvas chalatas geriau būtų natūralios medžiagos, pvz šilko, o ne sintetikos smile.gif
Atsakyti
abu sintetiniai. Nepirkčiau
Atsakyti
QUOTE(Twiggy @ 2011 08 03, 10:25)
Lengvas chalatas geriau būtų natūralios medžiagos, pvz šilko, o ne sintetikos smile.gif

pritariu, šilkas- gal brangokai gautųsi, bet medvilnė- puiku. O sintetika brrrr
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2011 08 03, 10:33)
Ir del to kurt tema? lotuliukas.gif

manęs geriau apie laidus klauskite, o apie medžiagas aš galiu paskyt gražu arba ne ir tai dar priklauso, kas tą rūbą dėvi biggrin.gif
Visagalis internetas teigia, kad Viskozė yra natūralus pluoštas, cheminiu būdu gaunamas iš celiuliozės. Pluoštas lengvas, gerai sugeria drėgmę, suteikia drabužiui prabangią išvaizdą. Tačiau viskozė yra ne labai tvirtas pluoštas, todėl reikalauja atsargios priežiūros, linkęs temptis.
Atsakyti