Ai dar pamiršau atrodo apie kainas užsiminti.
keltuvas i aipetri kalną 60 gvr suaugusiam, 30 vaikui. Bet mūsų miestelyje veikėjai pardavinėjantys ekskursijas siūlo Aipetri, voroncovo rūmus ir berodc 30 min pasiplaukiojimą už 200gvr vienam.
Iki buvo kryme buvo likusios 2 dienos, tad buvo nutarta jas praleisti prie jūros. Rytojaus ryte susikrovėm daiktus ir ruošėmės dienos išvykai vėl prie Azovo jūros, bet kur nors į kitą vietą...bet

tada atsitiko tai kad mūsų vaikis pasijuto blogai ėmė vemti, karčiuoti, jam paleido pilvą. Prisipirkom vaistinėj vaistų, visą dieną slaugėm, manėm rytojaus rytą pagerės- o darėsi visblogiau, galvojau kad visus skysčius praras, nes jei ir ką išgeria tai išvemia, o per kitą galą irgi varo-
Mūsų šeimininkė primygtinai reikalavo paodyt vaiką poliklinikoje, ten sumokėję vos 10lt už apžiūrą buvom priimti, bet...vaikas nedaro į puoduką, šlapimo iš pamperso nepaimsi, o ir nesisioja matyt jau antra diena. Gavę patarimų, receptų gryžom namo. Nieko negerėja, tada šeimininkė susiskambino savo kanalais ir kažkokią maklę padarė, kad buvom pristatyti kaip giminaičiai ir perėjus per kelias ligoninės vietas buvom priimti į Aluštos infekcinį skyrių.
Oficialiai nesiskaitėm ligoninėje, nes mokėt ten priimta gydytojams į kišenę kaip ir pas mus, tad nei jie norėjo draudimo popierius pildyt, nei mes gryžę po draudimus lakstyt. Dabar apie kyšius- sesutei 50 gvr (25lt) kai paguldė, gydytojai, kai išeidinėjom iš ligoninės 100gvr (50lt), vaistus pirkom patys na gal koks 100lt ir išėjo nebepamenu.
tvarka ligoninėje, atneša vaistus paaiškina kiek kartu kada gert ir psio, pas mus gi patys atneša tam tikru laiku. Vis reikalauja matuot temperaturą. Pirmą vakarą galvojau nuprotėsi- nuėjau miegot 9 vakaro, nes vprėjusią naktį beveik nemiegojau, o sesutė mane žadindavo iki antros nakties kas pusvalandį paklausti, ar ra temperatūra, kiek temperatūros, ar girdau vandenį, ar padarem sysiu i puoduką. sekanti palata buvo suaugusių, tai veikėjui prasidėjo bielaja gariačka, jis blaškėsi po ligoninę, klausė kas jis toks, dar kodėl ta moteris ( jo žmona ) prie jo lenda, sesutės bėgioja, telefonais skambina- o telefonų garsas- toks kaip šiukšlinių kaip būdavo ir dar tas garsas- matyt kad ir kitam aukšte girdėtų.
Dar pardėjo ir su manim bandymus daryt, tyrymus visokius...oi kad atsibodę buvo, šiukšlė kieviena turi savo vietą, vata - vienur, maistas kitur, išmetei ne ten- būsi aprėkta. Dar pasikeitė ryte sesutė, ta tai nors palaikydavo, o šita tai staliuką susitvarkyk- vizitacija, o man jau niervai ant ribos, vaikui, kad nors kiek geriau- nieko, o čia dar mane vaiko- tai pradėjau išsikalinėt, kad to žodžio nesuprantu, kad to- nes to dėmesio- visai nenorėjau, norėjosi ramiai pagulėt, o ne klausyt durnų klausimų, reikalavimų- vienžo paleidau dūdas, ir dūdavau iki atvarė vyras, tada jam pasakiau, kad aš išeinu su leidimu arbe bet- visogero. tai jis man davė valgyt,bo nemaitino mūsų, nes virtuvę remontavo, tai kažkaip atsigavau, poto paprašėm važiuot iš čia, gavom išrašą, atsisveikinom ir i malorečenskoje
vakare susikrovėm viska į mašiną ir 3 nakties atsikėlem, užkandom ir lietuvon.
Visdėlto kaip skiriasi kelias naktį, daug greičiau važiuojasi. vaikas gerai kad praktiškai visą laiką miegojo, pavemdavo, apsišikdavo ir vėl miegodavo.
Apie tai kaip atrodė mašina ir koks gaivus kvapas neberašysiu
19 val vėl buvom savo globus viešbutyje