kelionė truko 14 dienų, tame tarpe 3dienas pirmyn ir dvi atgal.
Automobilis varomas dujomis, sąnaudos užmiestyje apie 9l/100km, kalnuose 16l/100km. Viso per atostogas prisukom 5500km.
kelionė kainavo 3000lt
nakvynėms-1000 ( 400lt pakeliui, 600lt- prie juros)
kurui-1000 (200lt pačiam kryme)
Visa kita-1000 ( autoservisas-20, maistas 340, ligoninė 260, bilietai i lankytinas vietas+ parkavimas 200, suvenyrai 100)
Maršrutas maždaug toks:
Geguzes 31
Vilnius Ternopilis (UA) , 880 km , 16 val
Birzelio 1d
Ternopil- Juznyj (Odesa), 690 km , 10.30 val
Birzelio 3d
Juznij- Malorechenskoje (Krymas ), 550km, 8.30val
Birzelio 13d
Malorecenskoje Ternopil (UA), 1080km , 15.15 val
Birzelio 14d
Ternopil- Vilnius, 880 km, 14.30 val
Taip jau gavosi kad išvažiavom į Krymą visu mėnesiu anksčiau, ir informacija kurią turejom buvo paviršutiška, tik kadangi buvom jau buvę Kryme- važiavom na ura.Nors tai buvo pirma tolima kelione savarankiškai automobiliu, nesistengem keltis anksti, nes nežinojom nei iki kur nuvažiuosim, nei kur nakvosim. 9 val kirte lietuvos lenkijos siena, jokiu didesniu pokyčių nepamatėm, gal tik mašinos geresnes, vairuotojai ramesni ir beveik nėra autobusų stotelių, autobusai stoja tiesiog važiuojamoje dalyje. Buvom gerokai nustebinti, kaip gerai važiuoja furos, ne aš lenkiau- o mane. Tiesa buvau girdejus apie blogus lenkijos kelius, važiuojant į ukrainą, keliai buvo puikus, tiesa miestelių tikrai bais daug, tik vienas baigiasi- kitas prasideda, greit supratau, kad lenkijoj užtruksim ilgokai. Beto neįprastai daug fotoaparatų miesteliuose, tai buvo šiokia tokia baimė, kad ant sienos turėsim daug brangių nuotraukų net neištraukę savo fotiko.
PL/UA sieną kirtom beveik 7 vakaro.

Iškart pasikeičia keliai

Vos pradėjus važiuot aplenkia žiagas, poto volga kur tai matyta???,..važiuoja kaip nauji, žvėrys ne mašinos..keliai prie sienos tragiški vienos duobės..ima skaudėt širdį del mašinos- ne darbinė visdelto- sava.. Po kiekvienos duobės imi galvoti- o gal vertėjo traukiniu ar lėktuvu čia važiuot.. Pravažiavus toliau ar pripratimas o gal ir kelias pagerėjo- nebegalvojom apie tai. Lenkijoje ženklų buvo reikia nereikia- bais patogu, ukrainoj gali važiuot ir keliasdešimt kilometrų nebusi tikras ar gerai varai- teks pasikliaut nuojauta ir saule (arba jei turi nauja žemėlapį, tas kurį mes pirkom degalinej lenkijoj kažkodėl jau buvo pasenęs)