Štai ka radau (tikiuosi nesikartosiu):
Krikštynų dovanos
Sidabrinis kryželis.
Sidabras, nešiojamas ant kūno, saugo vaiką nuo susirgimų, nes šis metalas naikina bakterijas. Todėl geriau dovanoti sidabrinį, o ne auksinį kryželį. Šventosios Marijos medalikėlis tiks tiems, kas nenori dovanoti tradicinio kryželio. Ant Marijos ar kito šventojo medalikėlio galima išgraviruoti palinkėjimus vaikui krikšto proga.
Sidabrinis šaukštelis.
Simbolizuoja turtingą ir sveiką gyvenimą. Sidabras ne tik brangus metalas, bet ir apsauga nuo ligų. Sidabriniu šaukšteliu vaikas turi būti maitinamas nuolat, dovana neturi dulkėti stalčiuje.
Žaislai.
Mažyliui jie suteikia džiaugsmo, tačiau tai nėra tinkamiausia krikštynų dovana. Dažnai žaislai neturi išliekamosios vertės jie gali sulūžti, o krikštynų dovana turi priminti krikštatėvius visą gyvenimą.
iš čia: http://kauno.diena.l...ikstynos-103173
Viena iš originalių dovanų krisktynoms ant sidabrinio (auksinio) pakabuko isgraviruota vaiko nuotrauka.
As graviravau Kaune PC Savas. (Taip pat yra ir Vilniuje VCUP)
As graviravau Kaune PC Savas. (Taip pat yra ir Vilniuje VCUP)
Musu dukryte si savaitgali nuo kriksto teveliu gavo brilianta
saugosim, gales i vestuvini ziedeli isidet kai tekes

Mūsų dukrius nuo krikštotėvelių gavo auksinę grandinėlę ir su jos vardu išgraviruotą pakabuką.. Dar krikštomama padarys jai atsiminimų skrynutę, kur bus sudėti krikšto rūbeliai, žvakė, ir dar kažkas, ko neatskleidė..
Nuo kitų svečių gavo auksinius auskariukus, pakabutį, sidabrinį šaukštelį, laikrodį esantį onikso akmenyje..Didelę mašiną, arkliuką, skrynutę, žaislų dėžę su daug kamuoliukų, knygutę, rubelių..Kaip bebūtų keista, tačiau ji labiausiai džiaugiasi ta mašina..
Nuo kitų svečių gavo auksinius auskariukus, pakabutį, sidabrinį šaukštelį, laikrodį esantį onikso akmenyje..Didelę mašiną, arkliuką, skrynutę, žaislų dėžę su daug kamuoliukų, knygutę, rubelių..Kaip bebūtų keista, tačiau ji labiausiai džiaugiasi ta mašina..
QUOTE(Palme22 @ 2010 07 14, 19:56)
kas graviruojama ant šaukštelio?
nuo šaukštelio dydžio priklauso

Vardas, gimimo data, laikas, svoris, ūgis. Jei šaukštelis su laikroduku

QUOTE(mama_gulbe @ 2010 08 01, 12:58)
Kam smagi?
Papildyta:
QUOTE(milija99 @ 2010 07 29, 23:21)
Mūsų dukrius nuo krikštotėvelių gavo auksinę grandinėlę ir su jos vardu išgraviruotą pakabuką.. Dar krikštomama padarys jai atsiminimų skrynutę, kur bus sudėti krikšto rūbeliai, žvakė, ir dar kažkas, ko neatskleidė..
O kas cia keisto? Negi manot,kad vaikas labiausiai apsidziaugtu auksine grandinele, ar sauksteliu graviruotu,ar gal laikrodziu?
QUOTE(vilnera @ 2010 08 01, 13:05)
Kam smagi?
Papildyta:
O kas cia keisto? Negi manot,kad vaikas labiausiai apsidziaugtu auksine grandinele, ar sauksteliu graviruotu,ar gal laikrodziu?
Papildyta:
bet tai tam ir perkami daiktai, kurie turi isliekamaja verte....

Papildyta:
QUOTE(audradv @ 2010 07 04, 13:04)
Prie šio paveikslo dar padovanojom skrynelę (krikštynų atribūtikai susidėti) ir dešimt heliu pripildytų balionų, kurie papuošė kambarį na o vėliau rašėm ant spalvotų drugelių palinkėjimus, kuriuos pririšom prie balionų ir paleidom juos į dangų. patiko ne tik mažajai, bet ir suaugusiems. Tiesa dėžutė mano dekupažuota, ten kur pėdutės bus idėtos krikštynų nuotraukytės
http://img80.imagesh...33/img2724a.jpg
http://img638.images...94/img2732i.jpg
http://img80.imagesh...33/img2724a.jpg
http://img638.images...94/img2732i.jpg
musu toks pats torciukas buvo, ideja ta pati ir atrodo beveik taip, daremes Gulbinines imoneje, kaune, netoli savo
[quote=Nedulia,2010 07 14, 20:04]
labai mieli darbeliai
as krikstynoms pirkau:
http://i062.radikal....2026e2640a1.jpg
jei ne paslaptis, kur gavote irankiu rinkinuka? tikrai nuostabus
as sumasciau busimam krikstasuniui nupirkti sidabrini sauksteli, o pasirodo cia labai populiari dovana
tik cia pasiskaitinejus supratau
ir nebezinau, ar nepasirodysim labai banalus 
labai mieli darbeliai

as krikstynoms pirkau:
http://i062.radikal....2026e2640a1.jpg
jei ne paslaptis, kur gavote irankiu rinkinuka? tikrai nuostabus

as kriskynoms dovanojau pinigu, nes tai nauja pradzia gyvenimui..kazkur kaiciau, kad tai galima... nes nemegstu dovanoti pinigu... ir knyga
bet pinigelius idejau i velta is vilnos balta voka

QUOTE(evutukas @ 2010 08 01, 13:52)
bet tai tam ir perkami daiktai, kurie turi isliekamaja verte....
o zaislai lieka zaislais, negi uzaugusiam pasakysi, zinai, issaugojau tau masinyte, kuria gavai per krikstynas
as vertinu daiktus, kurie turi gilia prasme ir ilgaamziski, mes gavome sauksteli sidabrini, auso nemazai, sidabrini soskiuka isideti pirmam dantukui,tokius dalykus sudejau i kriksto deze ir kai uzaugs bei supras, iteiksiu, noriu tiketi, kad brangis kriksto teveliu pakabuti ir t.t, o galu gale auksa panaudoos tekant, ziedus pasidarys is vaikysteje gautu dovanu

Ar jus labai nudziugintu,jei jusu teveliai jums imtu ir iteiktu jusu pieninius dantukus soskej sidabrinej?
O del tos vertes.. Krikstynos yra vaiko svente. Mazo dazniausiai. Ir tos dovanos,turincios "isliekamaja" verte,dziugina ne ta vaika,o jo tevus-savo verte butent. Isliekamoji verte-skambu vienok... Kas zino,ar tie papuosalai isvis bus vaiko skonio,po kokiu 15 metu,kai jau jis puostis susigalvos.. Kiekvienam amziaus tarpsniui savos dovanos,man regis. Protingi kriksto tevai papuosalus dovanos,kai tas vaikas atitinkamo amziaus bus, ir tokius,kurie tam vaikui tiks ir patiks. Vat tada ta dovana verte kazkokia tures. Bet tai cia tik mano nuomone..
Papildyta:
QUOTE(Maia @ 2010 08 01, 17:51)
as kriskynoms dovanojau pinigu, nes tai nauja pradzia gyvenimui..kazkur kaiciau, kad tai galima... nes nemegstu dovanoti pinigu... ir knyga
http://images19.fotk...DSC_1856-vi.jpg
http://images19.fotk...DSC_1856-vi.jpg
Labai jauki,miela dovana..
QUOTE(vilnera @ 2010 08 01, 18:06)
Ar jus labai nudziugintu,jei jusu teveliai jums imtu ir iteiktu jusu pieninius dantukus soskej sidabrinej?
O del tos vertes.. Krikstynos yra vaiko svente. Mazo dazniausiai. Ir tos dovanos,turincios "isliekamaja" verte,dziugina ne ta vaika,o jo tevus-savo verte butent. Isliekamoji verte-skambu vienok... Kas zino,ar tie papuosalai isvis bus vaiko skonio,po kokiu 15 metu,kai jau jis puostis susigalvos.. Kiekvienam amziaus tarpsniui savos dovanos,man regis. Protingi kriksto tevai papuosalus dovanos,kai tas vaikas atitinkamo amziaus bus, ir tokius,kurie tam vaikui tiks ir patiks. Vat tada ta dovana verte kazkokia tures. Bet tai cia tik mano nuomone..
Papildyta:
Papildyta:
taip, nes esu is seimos, kur tokie dalykai vertinami, kai buvau 16 metu, vyko svente, per kuria gavau didziule knyga, kurioje buvo nuo tevu pareiskimo tuoktis, nuo mano judesiu mamos pilvely, gimdymo metu uzrista apyranke, dantukai, plaukuciai, seneles dovanos, kurios jau nebera, iki mano 10 klases sasiuviniu, rasiniu, ,ten buvo sudetas visas mano gyvenimas iki 16 metu, toliau ta knyga rasau pati, dedu tai, kas man brangu.....

musu taip pat laukia giminaiciu krikstynos, nutarem padaryti 3d stikle su vaiku nuotraukomis bei kepti didziuuuuuli pampersu torta. pampersai pravers tikrai, o dovana liks atminimui
QUOTE(evutukas @ 2010 08 01, 19:26)
taip, nes esu is seimos, kur tokie dalykai vertinami, kai buvau 16 metu, vyko svente, per kuria gavau didziule knyga, kurioje buvo nuo tevu pareiskimo tuoktis, nuo mano judesiu mamos pilvely, gimdymo metu uzrista apyranke, dantukai, plaukuciai, seneles dovanos, kurios jau nebera, iki mano 10 klases sasiuviniu, rasiniu, ,ten buvo sudetas visas mano gyvenimas iki 16 metu, toliau ta knyga rasau pati, dedu tai, kas man brangu.....
nuostabesnes dovanos nesu gavusi per savo gyvenima, uztai ir kalbu apie isliekamaja vertu, smulkmenu, taciau sirdziai mielu
o apie papuosalus galiu pasakyti tiek, kad visada is ju bus galima pasidaryti vestuvinius ziedus ar perduoti toliau kaip relikvija savo vaikams, as nesu materealiste, todel tokius dalykus ir dovanas labai branginu, noriu isauginti mergytes taip, kad jos taip pat tai vertintu, o zaislai.....juk tam yra kaledos, velykos, gimtadieniaimusu taip pat laukia giminaiciu krikstynos, nutarem padaryti 3d stikle su vaiku nuotraukomis bei kepti didziuuuuuli pampersu torta. pampersai pravers tikrai, o dovana liks atminimui

Jus rasot apie dvieju rusiu dovanas-tas,kurios pilnos emocinio uztaiso-ir jos yra vertingos tiek,kiek jas vertina jas gaves zmogus, beigi tas,kurios yra perkamos , nes taip ir ta reikia pirkt-vat prestizas cia matote toks yr, o anas yr sukurtas viena nuo kitos besibezdzioniaujanciu bobikiu.. Visai ne kad pradziugint ta dovana vaika dabar-nes tas vaikelis duok dieve paciupinet tik gaus ta aukso dzinguliuka,paskui anas bus nukistas kuo toliau nuo to vaikelio, kol jau tas laikas ateis. Sioje vietoje galiu pasakyt tik tai,kad gyventi,dziaugtis, dziugint reikia DABAR.
O siaip.. Kazkaip labai daug tuscio puikavimosi savimi krikstynu temose.. (netaikau jums,siaip vat pagalvojau..)