Įkraunama...
Įkraunama...

Gedulas

QUOTE(raibira @ 2007 03 01, 13:55)
Autobuse mačiau jauną moterį  su gal ketverių metų mergaite, buvo labai karšta vasaros diena. Abi jos buvo apsirengusios visiškai juodai, matyt netekę kažko tikrai artimo. Bet aš atkreipiau dėmesį į mergaitę, tokia mažytė,o sijonukas juodas,bliuzelė juoda,kaspinėliai juodi. Argi praradimas artimo yra pagrindas  kankinti vaiką. Manyčiau netekimas artimo gyvenimą nudažo tamsiom spalvom, o dėl drabužių, ar vetra dar labiau save apsunkinti.

Aš buvau dar mažytė, kai mirė labai artimas žmogus. Mane visus metus rengė juodai...
Atsakyti
As manau,kad juodi drabuziai, kaip gedulo isreiskimas jau atgyveno. Reikia sirdyje gedeti, o ne isore g.gif Aisku, ziurint kiek artimas zmogus tau buvo. Jei labai, tai manau, kad reikia schmoll.gif
Atsakyti
Dabar jau tarsi nebėra kažkokių normų. Anksčiau mirus tėvams - gedulas 2 metai, mirus broliui, seseriai (jei ne mažamečiai) - metai, vyrui ar žmonai mirus gedulas pasireiškė susilaikymu nuo naujos santuokos metams. Vaikui mirus gedulą nešiodavo arba ne, priklausomai nuo to, kokio amžiaus buvo tas vaikas. Pasitaikydavo, kad labai artimam mirus nešiodavo gedulą visą gyvenimą - žinau tokius pavyzdžius.
Atsakyti
Na nežinau, aš negaliu perlipti per save ir apsirengti pvz. raudonai, ryškiai geltonai, kai man taip liūdna. O apie kitų nuomonę, tai man visiškai tas pats. Juk atsiras tokių, kuriems nepatiks, kad aš apsirengusi ne juodai. Bet tikrai atsiras tokių, kurie sakys, kad tai atgyvena, ir ko čia ji demonstruoja. Man visiškai dzin. Tegu kalba ką tik nori, gyvenu taip, kaip man atrodo teisinga, kaip aš jaučiu pasaulį. Man skauda, man bloga, ir kaip jaučiuosi, taip ir rengiuosi. Rūbas turi derėti su žmogaus vidumi.
O apie vaikus, tai manau, kad tikrai neverta jų rengti juodai. Vaikai yra vaikai, jie dar daug lengviau ir paprasčiau suvokia pasaulį ir priima artimųjų mirtį.
Atsakyti
Šita tema jau yra "Religija ir ezoterika" skyriuke.
Kaip pasisakiau ten, taip ir čia.
O man kitaip. Galiu parašyt savo nuomonę ir požiūrį.
Kai netekau sūnaus, mėnesį vaikščiojau visa juoda. Prisipirkau po gimdymo juodų rūbų, nes į kitus nebetilpau. Juos tebenešioju iki dabar, tačiau derinu ir kitas spalvas. Jau noriu kitokių, jau nešioju ir kitokias, šviesesnes ryškesnes spalvas.
Nemanau, kad mano gedėjimui drabužiai turi įtakos. Aš sūnaus dar gedžiu, gedėsiu ilgai, gyvenime nepamiršiu ir lauksiu susitikimo su juo visą likusį gyvenimą, tačiau mano vidus neįtakos niekada apsirengimui. Aš turiu atrodyti gražiai ir ne juodai. Juoda - mano nuomone mirties spalva. Ir negerai (manau), kai nešioji tik mirties spalvas nepriklausomai nuo to ar seniai palaidojai artimą, ar gedi, ar ne.
Ir visiškai nesuprantu tų žmonių, kurie šiaip sau ateina pvz. į darbą apsirengę visiškai juodai. Man negeros asociacijos. Toks jausmas, kad kažko nežinai.
O rengtis reikia taip, kaip tau širdis liepia nepriklausomai nuo to ar gedi ar ne. Juk jei aš dabar, po sūnaus mirties praėjus 3 mėnesiams apsirengsiu raudonai, tai dar nereiškia, kad aš negedžiu. Niekas man į širdį neįlys ir nesupras kad ji labai gailiai verkia ir verks dar ilgai, galbūt visą gyvenimą.
Gal manęs kas nors ir nesupras......
Atsakyti
Aš tai nepritariu kad reikitų juodus rūbus nešiot,na per laidotuves gal ir netinka šiesiai ir ryškiaspalviais rūbais rengtis,na bet po to mano nuomone, kad nesvarbu kaip rengsies jug jei tu tą žmogų gerbei ir mylėjai tai tu jį gerbsi ir mylėsi ir toliau,o kam juodai specialiai rengtis aš nesuprantu,man tai nepriimtina,neisižeiskit kas kitaip mano
Aš čia tik savo nuomonę išsakiau
Atsakyti
QUOTE(Kokenytė @ 2007 03 04, 18:00)
Aš tai nepritariu kad reikitų juodus rūbus nešiot,na per laidotuves gal ir netinka šiesiai ir ryškiaspalviais rūbais rengtis,na bet po to mano nuomone, kad nesvarbu kaip rengsies jug jei tu tą žmogų gerbei ir mylėjai tai tu jį gerbsi ir mylėsi ir toliau,o kam juodai specialiai rengtis aš nesuprantu,man tai nepriimtina,neisižeiskit kas kitaip mano
Aš čia tik savo nuomonę išsakiau

Meilė, pagarba, prisiminimai išliks širdyje visą gyvenimą. Bet yra tas sunkusis susitaikymo su netektimi laikotarpis. Va, per jį ir bandai visomis įmanomomis priemonėmis padėti sau užsikabinti už kažko, kas leistų po truputį atsitiesti. Eina dienos, ir laikas po truputį malšina skausmą. Man taip ir su rūbais. Iš pradžių viskas atrodė juoda, kitos spalvos, net saulės šviesa erzino. O dabar po truputį norisi jau kažko kito. Manau, kiekvienam savi vaistai ir kaip mes sugebam išsilaižyt žaizdas.
Papildyta:
QUOTE(karosiukas @ 2007 03 04, 16:14)
Šita tema jau yra "Religija ir ezoterika" skyriuke.
Kaip pasisakiau ten, taip ir čia.
O man kitaip. Galiu parašyt savo nuomonę ir požiūrį.
Kai netekau sūnaus, mėnesį vaikščiojau visa juoda. Prisipirkau po gimdymo juodų rūbų, nes į kitus nebetilpau. Juos tebenešioju iki dabar, tačiau derinu ir kitas spalvas. Jau noriu kitokių, jau nešioju ir kitokias, šviesesnes ryškesnes spalvas.
Nemanau, kad mano gedėjimui drabužiai turi įtakos. Aš sūnaus dar gedžiu, gedėsiu ilgai, gyvenime nepamiršiu ir lauksiu susitikimo su juo visą likusį gyvenimą, tačiau mano vidus neįtakos niekada apsirengimui. Aš turiu atrodyti gražiai ir ne juodai. Juoda - mano nuomone mirties spalva. Ir negerai (manau), kai nešioji tik mirties spalvas nepriklausomai nuo to ar seniai palaidojai artimą, ar gedi, ar ne.
Ir visiškai nesuprantu tų žmonių, kurie šiaip sau ateina pvz. į darbą apsirengę visiškai juodai. Man negeros asociacijos. Toks jausmas, kad kažko nežinai.
O rengtis reikia taip, kaip tau širdis liepia nepriklausomai nuo to ar gedi ar ne. Juk jei aš dabar, po sūnaus mirties praėjus 3 mėnesiams apsirengsiu raudonai, tai dar nereiškia, kad aš negedžiu. Niekas man į širdį neįlys ir nesupras kad ji labai gailiai verkia ir verks dar ilgai, galbūt visą gyvenimą.
Gal manęs kas nors ir nesupras......

Užjaučiu tave, Karosiuk. verysad.gif Turiu iš savo gyvenimo tokią patirtį. Mano močiutė palaidojo savo sūnų - suaugusį (29 m.), puikų vyrą. Skausmas ją buvo įkalinęs savo gniaužtuose apie 13 metų. Ji sakė, kad jos gyvenimas baigtas, kad jis bus tik juodomis spalvomis nudažytas. Visus tuos metus ji rengėsi tik juodai. Bet laikas po truputį gydė žaizdas. Gimus mano dukrelei (jos proanūkei), kažkaip ji atgavo jėgas, norą gyventi, viskas pasikeitė. Pamažu išnyko ir juoda spalva. Ir tikriausiai, nereikia savęs spausti daryti vienaip, ar kitaip. Reikia elgtis taip, kad galėtum greičiau išsikapstyti iš skausmo duobės.
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 03 06, 10:43)
Užjaučiu tave, Karosiuk.  verysad.gif Turiu iš savo gyvenimo tokią patirtį. Mano močiutė palaidojo savo sūnų - suaugusį (29 m.), puikų vyrą. Skausmas ją buvo įkalinęs savo gniaužtuose apie 13 metų. Ji sakė, kad jos gyvenimas baigtas, kad jis bus tik juodomis spalvomis nudažytas. Visus tuos metus ji rengėsi tik juodai. Bet laikas po truputį gydė žaizdas. Gimus mano dukrelei (jos proanūkei), kažkaip ji atgavo jėgas, norą gyventi, viskas pasikeitė. Pamažu išnyko ir juoda spalva. Ir tikriausiai, nereikia savęs spausti daryti vienaip, ar kitaip. Reikia elgtis taip, kad galėtum greičiau išsikapstyti iš skausmo duobės.

Tik laikas gali apgydyt tas žaizdas....
Atsakyti
QUOTE(karosiukas @ 2007 03 06, 15:34)
Tik laikas gali apgydyt tas žaizdas....

Taip... verysad.gif tik laikas... ir tik apgydyt... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kat @ 2007 03 06, 21:43)
Taip... verysad.gif  tik laikas... ir tik apgydyt... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Deja, taip. Jau treti metai eina, jau seniai nedėviu juodų drabužių (labai pamėgau rožinę spalvą), tik skausmas širdyje didžiulis... Atrodo, niekada nesibaigs... Ir vėl pavasaris. Viskas atgimsta naujam gyvenimui, o man viskas liko praeityje...
Atsakyti
QUOTE(Aylin @ 2007 03 02, 21:15)
As manau,kad juodi drabuziai, kaip gedulo isreiskimas jau atgyveno. Reikia sirdyje gedeti, o ne isore g.gif Aisku, ziurint kiek artimas zmogus tau buvo. Jei labai, tai manau, kad reikia schmoll.gif

Atsakyti
Užuojauta, Karosiuk, verysad.gif , ateis laikas, ir visi mes ten nukeliausim... .

Aš iš savo patirties galiu pasakyti, kad po netekties net nesinori tų ryškių drabužių. galbūt iš dalies čia kalti suformuoti stereotipai. Tik praėjus kažkuriam laikui, pradedi žiūrėti ir į kitokios spalvos, ne juodos, drabužius. manau, svarbiausia, kas yra širdyje, o ne išorėje.
bet iš kitos pusės... aš dabar pagalvojau... teko palaidoti vyro brolį, kurį , na, užmušė. Nepraėjus nei pusei metų, buvo teismas. Mes su vyru vilkėjom gedulingais drabužiais (tikrai labai gedėjom ir širdyje), o jo draugė, su kuria buvo 5 metus išgyvenę ir turėjo vaiką, nevilkėjo gedulo jokio. Ir iš tikrųjų ji to gedulo nejautė, nes gal po mėnesio po laidotuvių jau turėjo kitą draugą. Kažkas tame apsirengime vis tiek yra...dvasia vis tiek susijusi su kūnu... .
Atsakyti