Įkraunama...
Įkraunama...

Gedulas

QUOTE(liūtuke @ 2009 03 16, 21:37)
Nevadinčiau to pagarba,  žmogus  pats geriau jaučiasi su tamsiais drabužiais , nes juoda spalva tarsi atskiria nuo išorinio pasaulio, jautiesi tarsi savam kiaute..

Būtent. verysad.gif
Bet tas požiūris, kad taip reikia... doh.gif
Rengiausi po tėčio laidotuvių ir dabar rengiuosi pagal savo savijautą.

QUOTE(Le soleil @ 2009 03 24, 13:53)
Norėčiau Jūsų paklausti ar mirus tėčiui laidotuvių metu ant galvos reikia uzsidėti juodą šaliką, skarelę, skrybelę ir tt. ar galima stovėti ir nepridengus galvos, gal kuri nors iš savo patirties parašytumėt..

Mūsų šeima gana konservatyvi, bet nieko panašaus nešovė niekam į galvą, netekus tėčio.
Na ir dėl ko taip reikalinga - ar išėjusiam tai padės, ar artimiesiems, likusiems žemėje verysad.gif
Atsakyti
Pritariu nuomonei, kad savaime nesinori šviesių rūbų nešioti. O be to, jokia spalva ar skrybėlė neapsakys to širdies skausmo, kurį jauti. Viskas kažkaip savaime gaunasi..(bent jau man tai buvo).
Atsakyti
QUOTE(Le soleil @ 2009 03 24, 15:53)
Norėčiau Jūsų paklausti ar mirus tėčiui laidotuvių metu ant galvos reikia uzsidėti juodą šaliką, skarelę, skrybelę ir tt. ar galima stovėti ir nepridengus galvos, gal kuri nors iš savo patirties parašytumėt..

manau , kad ne , jau senai ką ir mačiau su kuom nors ant galvos unsure.gif apart močiutes, bet kita vertus taisyklių nėr, tai jei širdelė nori kodėl ne rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(liūtuke @ 2009 03 16, 23:37)
Nevadinčiau to pagarba,  žmogus  pats geriau jaučiasi su tamsiais drabužiais , nes juoda spalva tarsi atskiria nuo išorinio pasaulio, jautiesi tarsi savam kiaute..

na bet tai merginai kai klausiau tai juodi drabužiai maža pagarba unsure.gif
o atsiskyrt tai jau užtenka , kad mintys atsiskiria, doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ALLUREs: 08 balandžio 2009 - 17:55
Tikriausiai ir apranga ir elgesys priklauso nuo pacio zmogaus mastysenos, jausmu ir poziurio.
Asmeniskai as, po brolio netekties keleta menesiu net blakstienu negalejau dazytis (nezinau, toks buvo vidinis nusistatymas), puse metu rengiausi juodais rubais.
Ir tai ne pries save, ne pries kitus. Taip jauciausi, taip elgiausi. verysad.gif
Atsakyti
aš gedulo metu juodai nesirengiau.
tiesą sakant, man tuo metu išvis buvo visiškai dzin, kaip aš apsirengus. beveik pusę metų sėdėjau namuose niekur neišlendant verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Katusik @ 2009 04 15, 19:29)
aš gedulo metu juodai nesirengiau.
tiesą sakant, man tuo metu išvis buvo visiškai dzin, kaip aš apsirengus. beveik pusę metų sėdėjau namuose niekur neišlendant  verysad.gif

Man yra panašiai. Tik aš nesėdžiu namie, o einu į darbą, būnu tarp žmonių. Čia ir, kaip daug kam gali pasirodyti šventvagiška, pasijuokiu, padurnavoju. Bet iš tiesų esu absoliučioje dvasinėje duobėje ir mama danguje tai žino, kad mano elgesys tėra natūralus bendravimo su aplinkiniais rezultatas. Viduje aš esu užgesusi, esu visiškame liūdesyje, visiškoje apatijoje. Gedulo rūbus nešiojau tik per tris laidotuvių dienas ir dieną po jų. Dabar aš velkuosi tai, ką iš spintos ištraukiu, blakstienas dažausi, nes sielvarto iškreiptas veidas ir taip atrodo klaikiai, tai bent jau pagražinu makiažu jį. O nuo mamos mirties nepraėjo net dviejų savaičių.... Aš vis dar kažkokioje iliuzijoje, kažkokiame sapne. Vaiko auklėtoja darželyje sakė, kad nebūtina rengtis juodai, svarbiau gedėti širdyje. O aš nelabai ir turiu ką vilktis juodo. Sesuo taip pat rengiasi ne gedulingai, o taip, kaip tą dieną jaučiasi.
Atsakyti
Sutinku, kad gedulas nera butinas, jei tau nesinori rengti juodai.
Teveli plaidojau pries menesi...labai jaunas isejo....netiketai...ir kadangi dar nebuvo dienos be asaru, tai gedulas ir sirdy ir gal keistokai nuskambes...aprangoj. Kai truputuka atsigavau po laidotuviu, perrinkau spinta...visus sviesius ir ryskius drabuzius idejau toliau, manau metus ju nenesiosiu...
Gal praeis laikas ir noresiu apsirengti 'linsmiau", bet kol kas to net neisivaizduoju...atrodo gerai jau niekada nebus... suprantu, kad tai nesamone, bet kol kas yra taip.
O kas del pagarbos....zinote, manau mano mama, mocute ir kiti man svarbus ir brangus zmones, kurie yra labai konservatyvus tuo klausimu, tikrai nesuprastu, jei dabar uzsideciau baltas kelnes ir rozine maikute...ir ju liudinti tikrai nenoreciau, nes ir taip sirdeles skauda... Taigi, jei ir nejausciau noro nesioti gedula, manau tikrai bent ju kuri laika rengciausi santuriau...
O kas del skareles per laidotuves....as buvau uzsidejusi toki neriniuota salikeli...ji ir dabar nesioju kartais..o isejo savaime, tiesiog kartais norejosi pasislepti nuo zmoniu, pabuti savo mazam pasaulely, tai uzsimesdavau ji ant galvos, jis ir veida truputi paslepdavo ir buvo ramiau...
tai tiek...stiprybes visiems.
Atsakyti
sveikos...
visai netyčia radau šia tema..
pas mane šiuo metu irgi baisus gedulas, prieš 2 men netekau mamos verysad.gif ,paskutinio artimo žmogaus šiame pasaulyje verysad.gif ,aišku šeima turiu, bet kas neteko savo tėvu,supras ka aš noriu pasakyti verysad.gif
tai va, man atitiko šitas postas...viduje visiškas chaosas,neviltis, pyktis ant visu,viso pasaulio. Gedula kaip rašot,taip pat norėjau tik dėl saves, bet juodai rengiausi tik mėnesi, dabar rengiuose tamsesnes spalvas, bet nuo to manau nepasikeičia mano gedulas, mano ilgesys mamai sad.gif aš netikiu kad aš jau jos nebeturiu..ir dabar rašau ir pilnos akys ašaru verysad.gif

QUOTE(AgnePagne @ 2009 05 07, 11:25)
Man yra panašiai. Tik aš nesėdžiu namie, o einu į darbą, būnu tarp žmonių. Čia ir, kaip daug kam gali pasirodyti šventvagiška, pasijuokiu, padurnavoju. Bet iš tiesų esu absoliučioje dvasinėje duobėje ir mama danguje tai žino, kad mano elgesys tėra natūralus bendravimo su aplinkiniais rezultatas. Viduje aš esu užgesusi, esu visiškame liūdesyje, visiškoje apatijoje. Gedulo rūbus nešiojau tik per tris laidotuvių dienas ir dieną po jų. Dabar aš velkuosi tai, ką iš spintos ištraukiu, blakstienas dažausi, nes sielvarto iškreiptas veidas ir taip atrodo klaikiai, tai bent jau pagražinu makiažu jį. O nuo mamos mirties nepraėjo net dviejų savaičių.... Aš vis dar kažkokioje iliuzijoje, kažkokiame sapne. Vaiko auklėtoja darželyje sakė, kad nebūtina rengtis juodai, svarbiau gedėti širdyje. O aš nelabai ir turiu ką vilktis juodo. Sesuo taip pat rengiasi ne gedulingai, o taip, kaip tą dieną jaučiasi.

Atsakyti
sveikos...
visai netyčia radau šia tema..
pas mane šiuo metu irgi baisus gedulas, prieš 2 men netekau mamos ,paskutinio artimo žmogaus šiame pasaulyje ,aišku šeima turiu, bet kas neteko savo tėvu,supras ka aš noriu pasakyti
tai va, man atitiko šitas postas...viduje visiškas chaosas,neviltis, pyktis ant visu,viso pasaulio. Gedula kaip rašot,taip pat norėjau tik dėl saves, bet juodai rengiausi tik mėnesi, dabar rengiuose tamsesnes spalvas, bet nuo to manau nepasikeičia mano gedulas, mano ilgesys mamai aš netikiu kad aš jau jos nebeturiu..ir dabar rašau ir pilnos akys ašaru

Uzjauciu, ir as pries 3 metus netekau brangiausio zmogaus pasaulyje, mamos.
As taip pat juodus drabuzius nesiojau tik menesi, o veliau tiesiog tamsesnius, juk nuo drabuziu spalvos gedulas nepasikeis, jis man likes iki siol.
Atsakyti
Stiprybės jums visoms..
Gedulo rūbai - juodi - reikalingi daugiau aplinkiniams. Kartais pagalvoju, kad nėra tokios juodos spalvos, kuri išreiškia skausmą ir liūdesį mūsų širdyse. Aplinkiniai - kaip paviršutiniška ir banalu, kai skaičiuoja dienas, kiek tu "gedėjai rūbais", kada pradėjai šypsotis po netekties. Ai, manau, kad daugelis panašiai atsakytų.
Atsakyti
Buvau pasisakiusi šioje temoje seniau. Bus jau 10 mėn. po tėčio netekties. Man mažų mažiausiai įdomūs stereotipai, kad tiek ir tiek laiko... O iš juodos aprangos neišlipu. Pamenu, po laidotuvių atrodė, galiu rengtis, kad ir baltai, nes kai sirgo, norėjosi man tos juodos, net aplinkiniai sakydavo - nenešiok juodų rūbų be laiko, bet man joks gedulo pavadinimas neaktualus - tiesiog taip jaučiuosi - sunkiai, tamsiai viduje. Ir dabar taip yra. Net kažkaip automatiškai siekiu tos juodos, neseniai skalbiau rakomis, tai pakraupau - pati nustebau - viskas juoda.
Todėl man ir atrodo, kad pirmiausia ta juoda išraiška liūdinčio dėl netekties, gal kai kuriems tik aktualu terminai dėl žmonių akių. Aš rengiuosi taip tik todėl, kad taip jaučiuosi, o ne todėl, kad, atseit, "reikėtų" verysad.gif
Atsakyti
Gedulas jokiu būdu ne juodi drabužiai.Kvailai atrodo, kai apsirengia juodai, neva gedi, o, žiūrėk, jau kokiam baliuky taurelę kilnoja, šokiams ruošiasi...Tai gal pagedėkime ramiai, kiek mums reikės, o ne demonstruokime visiems aplinkui tai, ko reliai širdyje nejaučiame. 4u.gif
Drabužis tikriausiai apskritai atspindi žmogaus vidinę būseną, jo savijautą, jo jausmus tuo momentu, ar net aplinkiniams žmonėms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Mylia-: 04 gruodžio 2009 - 15:08