QUOTE(almaklp @ 2008 08 20, 18:30)
Cia kiekvieno zmogaus asmeninis reikalas.Kai liudna sirdyje - tikrai nesinoris kazkokio sviesaus ar ryskaus rubo. Kai miree Tevelis, tai metus kazkaip savaime vis rinkdavaus juodus rubus. Paskiau po truputi po truputi, pradejau nesioti sviesesniu tonu.
To: Allures
tas lakstymas, kalbejimas ne cirkas, ir jis neparodo, kad tau negaila artimo isejusio zmogaus. Paprasciausiai, tu PRIVALAI viskuo pasirupinti: paciomis laidotuvemis, ir susirinkusiais artimaisiais, ir maitinimu, ir t.t. Visalaik isivaizduodavau, kai mirsta artimas, tu turi visa ta laika prie jo buti ir budeti. Taciau realybe kitokia: kai mire Tevelis, visas laidotuviu vargas uzgule ant peciu: visur lakstyk, viska suziurek, kad viskas butu OK, dar ir visi gimines, artimieji tik kalbina ir kalbina, vis klausineja kas? kodel? O dar, kai laidojimo biure negli per nakti pasilikti - tai isvis. Taip ir pasijunti, tik labai mazai dalele laiko praleides su savo brangiausiu zmogumi. Gerai kai yra kas uz tave gali pasirupinti laidotuviu procesu, bet kai nera kam...tai rupinies pats. Ir tikrai nera taip lengva, kaip atrodo kazkam is salies.... eini, bendrauji su atejusiais atiduoti mirusiajam pagarba tik is PAREIGOS, o tuo tarpu sirdy tuscia tuscia.... taip irr noretusi visiems pasakyti, kad paliktu tave ramybeje, apsikabinti mirusi artima zmogu ir su juo isbuti visa amzinybe.
Gal ir per daug as cia....bet supludo visos emocijos, atsiminimai.... vel sirdis suskaudo is naujo.
Užjauciu tave del netekties ,bet situacija kuria as pasakojau ,tai toli grazu neprimena PRIVALAI , tai buvo cirkas ir kas jame buvo visi pakraupo
Papildyta:
QUOTE(guguli @ 2008 09 20, 10:22)
Ka jus manote apie tai:
I vaikelio laidotuves vaiko mociute ir teta atejo apsirengusios-viena su sviesiai pilku svarku (po apacia tigriniai marskineliai), kita bordinis sijonas ir tams raudona maike ir su lyg tais rudu svarkeliu!

Kad senelis buvo su pilku kostiumu tai nesvarbu, negi vyras specialiai pirks nauja juoda kostiuma, o be to vyrui kazkaip lengviau atleist. Bet tos dvi..............
Kita mociute tuo momentu buvo sveciuse ir neturejo tamsiu drabuziu-tai jin spejo nubegt i skurlyna, nusipirko ka reikejo, greitai isskalbe, islygino kad isdziutu ir vistiek su dregnais bet juodais drabuziais buvo sarvojimo saleje.
Taip va kai kurie priima artimojo netekti
Pataisykite mane jeigu mano pyktis nepagristas.
pyktis pagrystas ,nes kiek žmoniu tiek nuomoniu , pavyzdziui man tai nebutu labai didelis nusizengimas, spalvu ivairove nelabai toleruoja kaimozmones ar mazu miesteliu .tarkim kaimire draugu mama ir reikejovyk i kaima atiduot pagarba drauge paprase kad apsirengtume tik juodai ,nes poto apkalbes kaimo bobos
Papildyta:
QUOTE(jjurgitas @ 2008 11 17, 09:48)
nezinau ar suprasit mane, bet as noreciau, kad per mano ladotuves ateitu zmones apsirenge baltai. nezinau, kodel man kila tokios mintis, bet apie tai jau buvau susimascius
ir nenoreciau jokiu dideliu gedulingu pietu su degtine, uztenka kai uz zmogu nuo sirdies baznycioje maldas sukalba

o tie pasisedejimai su degtine mane tik nervuoja: kol giedorkos 3 valandas gieda, vieni zmones varvina seiles i maista ziuredami o kiti i degtine
tik nieko blogo nepagalvokit, tikrai nenorejau nieko izeisti,tik issakiau ka pagalvojau
o cia tai ir mano nuomone ,visiškai pritariu ,na aisku del baltu drabuziu tai man dzin nes jei juodu kaip kurie neranda taibaltu isvis butu sunku ,lai eina kaip nori ,bele patogu ,bet kad nebutu tu gedulingu ir t.t. ir pan. kad butu zmones kurie atejo pas velioni ,o ne pavalgyt ar isgert ,kad artimiesiems nebutu netik netektis ,bet ir islaidos ,kam to reik ???!!!