Noreciau issakyti ir as sav o trumpa nuomone. Manau kad per laidotuves BUTINAI reikia deveti juodus drabuzius, o ypac tai liecia artimuosius! O kas po laidotuviu-tai jau kiekvieno pasirinkimas. As pvz, po laidotuviu kelias dienas juodai rengiausi, bet daugiau nebegalejau. Taigi ir taip labai sunku, o dar ir niuriai atrodyt...... Per didelis saves 'uzgruzinimas'. Tikrai drabuziu spalva sielvartos nepanaikins arba nepadidins.
Na, bet tai jau kiekvieno reikalas!
Gal ne tiek būtinai juodai, kiek tamsiai ir santūriai apsirengt. Nes tikrai keistai ir nenormaliai ( gal net nepadoriai) atrodytų raudona atlasinė palaidinė su apnuoginta nugara......
Ka jus manote apie tai:
I vaikelio laidotuves vaiko mociute ir teta atejo apsirengusios-viena su sviesiai pilku svarku (po apacia tigriniai marskineliai), kita bordinis sijonas ir tams raudona maike ir su lyg tais rudu svarkeliu!
Kad senelis buvo su pilku kostiumu tai nesvarbu, negi vyras specialiai pirks nauja juoda kostiuma, o be to vyrui kazkaip lengviau atleist. Bet tos dvi..............
Kita mociute tuo momentu buvo sveciuse ir neturejo tamsiu drabuziu-tai jin spejo nubegt i skurlyna, nusipirko ka reikejo, greitai isskalbe, islygino kad isdziutu ir vistiek su dregnais bet juodais drabuziais buvo sarvojimo saleje.
Taip va kai kurie priima artimojo netekti
Pataisykite mane jeigu mano pyktis nepagristas.
I vaikelio laidotuves vaiko mociute ir teta atejo apsirengusios-viena su sviesiai pilku svarku (po apacia tigriniai marskineliai), kita bordinis sijonas ir tams raudona maike ir su lyg tais rudu svarkeliu!

Kita mociute tuo momentu buvo sveciuse ir neturejo tamsiu drabuziu-tai jin spejo nubegt i skurlyna, nusipirko ka reikejo, greitai isskalbe, islygino kad isdziutu ir vistiek su dregnais bet juodais drabuziais buvo sarvojimo saleje.

Aš, tiesą sakant, nemačiau kas ir kaip buvo apsirengę per dukrytės laidotuves... nerūpėjo.... ir pati buvau ne su juodais..
Nezinau,kaip ten su tais juodais rubais
Per uosvio laidotuves nusipirkau juodus,bet siaip tai manau,kad ne drabuziu spalva skausmas reiskiamas.Tik tiek kad rengiesi taip ,nes priimta taip.

Vistiek mano manymu per laidotuves reikia rengtis tamsiai.
Taip mano nuomone parodai savo liudesi ir gedula. Be to pagal tradicijas is senu laiku zmones rengdavos tamsiai del to kad iseinanti zmogaus siela nesiblaskytu, ta prasme sviesios spalvos atkreipia demesi.
Linkiu kad kuoooooooooo maziau butu tokiu dienu kai reiktu rengtis gedulingai!
Taip mano nuomone parodai savo liudesi ir gedula. Be to pagal tradicijas is senu laiku zmones rengdavos tamsiai del to kad iseinanti zmogaus siela nesiblaskytu, ta prasme sviesios spalvos atkreipia demesi.
Linkiu kad kuoooooooooo maziau butu tokiu dienu kai reiktu rengtis gedulingai!

QUOTE(guguli @ 2008 09 20, 09:22)
Ka jus manote apie tai:
Kad senelis buvo su pilku kostiumu tai nesvarbu, negi vyras specialiai pirks nauja juoda kostiuma, o be to vyrui kazkaip lengviau atleist. Bet tos dvi..............

Šitą situaciją sunku komentuoti, nes jeigu žmonėms su pinigais striuka, tai dar juos dėl aprangos kritikuoti kažkaip man liežuvis nesiverčia

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 09 21, 09:53)
Aš, tiesą sakant, nemačiau kas ir kaip buvo apsirengę per dukrytės laidotuves... nerūpėjo.... ir pati buvau ne su juodais..
Tai va, kad tokiais momentais ne visada gali susivokti ką darai ir kaip atrodai

QUOTE(vaivos juosta @ 2008 09 21, 10:53)
Kai laidojau savo vaikelį, man irgi ne drabužiai galvoje buvo

As ir neabejociau kad tokiom dienom mazai kas begtu pas Juozuka pagalbos

Prieš dvi savaites netekau tėčio. Porą mėnesių žinojau, kad taip greitai gali atsitikti. Kentėjo jis, kentėjome ir artimieji. Visada laidotuves įsivaizdavau, kaip kažką baisaus baisaus. Bet taip nebuvo. Lyg kažkas būtų saugojęs nuo sielvarto. Dabar puikiai suprantu, kad tie juodi rūbai reikalingi gyviesiems. Per laidotuves buvau sąžiningai juoda. Ne todėl, kad taip reikia, tiesiog nors ir rami, bet tokia buvo išgyvenanti netektį būsena. Ir kaip pagarba tėčiui. Nežinau kodėl ją taip reiškiau. Sesė buvo baltu megztuku ir man tai neatrodė kažkas iššaukiančio. Žinau, kad tai nereiškia nei džiaugsmo, nei nepagarbos. Dabar pagalvoju, kad galėčiau rengtis ir baltai. Kaip simbolį, kad gyvenu toliau, kad tėtis nenorėtų, kad liūdėčiau. Kai jis jau sunkiai sirgo, kažkaip automatiškai nenorėjau ne juodų rūbų. Ilgokai taip rengiausi. Taigi, man tie juodi rūbai - tik vidinės būsenos išraiška. Neprotingos man tos tradicijos atrodo, kad kažkokį nustatytą laiką po netekties reikia rengtis juodai. Sielvartas yra vidinis dalykas. Juk bus akimirkų, kai liūdėsiu, ilgėsiuos, prisiminsiu visą gyvenimą tą žmogų ir jokie juodžiausi rūbai to neatspindės. Ir nereikia, kad atspindėtų.
QUOTE(Gotish @ 2008 10 08, 11:59)
Sielvartas yra vidinis dalykas. Juk bus akimirkų, kai liūdėsiu, ilgėsiuos, prisiminsiu visą gyvenimą tą žmogų ir jokie juodžiausi rūbai to neatspindės. Ir nereikia, kad atspindėtų.
Tikrai taip. Buvo dienų, kai vilkėdavau tik juodą rūbą, bet buvo ir savaičių, kai jų nepaliesdavau. " Kaime" šnekėjo, kad negedžiu..... antžmogiai kažkokie..... gyvenime nelinkiu netekt to, ko teko netekti.