Įkraunama...
Įkraunama...

Gedulas

Tokia jau musu visuomene...Koks skirtumas kaip rengiames!?Skausmas del to nesumazeja...
Atsakyti
Nu taip, po tėvuko mirties jau beveik 7 mėn, bet kažkaip iš juodų rūbų dar neišlipu.........., nežinau pripratau ir kitus rūbus pavarčius juos vėl atgal padedu ir vėl juodais rengiuosi.Kodė>? Net pati negaliu atsakyt į šį klausimą.
Atsakyti
O man labai labai gražu, kuomet gedulo spalva yra balta, ypatingai kai miršta jaunas žmogus, moteriškos lyties...
Atsakyti
Mano mama mirė pernai rugpjūčio mėn.,tačiau juodais drabužiais rengiausi trumpą laiką.Man nepriimtinas toks gedulas ,kai jį norima parodyti apranga.Mamos atminimas gyvena manyje ,ji mano sieloj , mano širdyje.O ir mano mama labai nemėgo juodų drabužių.Ir manau kiekvienas turi elgtis taip kaip jam norisi,o nepaisyti kitų nuomonės ir kažkokių tai kažkieno nustatytų taisyklių.
Atsakyti
manau, kad kiekvienas turi elgtis pagal savo supratimą ir pajautimą. aš nematau nieko blogo, kai gedintis žmogus nenešioja juodų drabužių. pas mus dažnai elgiamasi pagal taisyklę "o ką žmonės pasakys ?" ir pamirštami tikri jaumai ir pojūčiai.
Atsakyti
QUOTE(Tinylove @ 2008 03 29, 19:02)
manau, kad kiekvienas turi elgtis pagal savo supratimą ir pajautimą. aš nematau nieko blogo, kai gedintis žmogus nenešioja juodų drabužių. pas mus dažnai elgiamasi pagal taisyklę "o ką žmonės pasakys ?" ir pamirštami tikri jaumai ir pojūčiai.

Mama isejo pernai vasari - praejo jau metai, taciau dominuojanti rubu spalva iki pat sios dienos isliko juoda - ir ne todel, kad taip reikia, ne todel, kad mane kazkas vercia,
tik todel, kad as taip noriu, taip jauciuosi...
nesmerkiu nei vienos, nei vieno besielgiancio kitaip...
Atsakyti
Kai mirė mano tėvelis kažkaip automatiškai įlindau į juodus rūbus.Po kiek laiko apsižiūrėjau kad jų pas mane daugiausia ,atsirado poreikis šviesesnėms spalvoms.Tuoj bus 5 metai kai ji palaidojau ir juodų rūbų nedaug tenešioju,bet skausmas nesumažėjo.
Atsakyti
QUOTE(Lolitaaa @ 2008 03 27, 14:20)
Mano mama mirė pernai rugpjūčio mėn.,tačiau juodais drabužiais rengiausi trumpą laiką.Man nepriimtinas toks gedulas ,kai jį norima parodyti apranga.Mamos atminimas gyvena manyje ,ji mano sieloj , mano širdyje.O ir mano mama labai nemėgo juodų drabužių.Ir manau kiekvienas turi elgtis taip kaip jam norisi,o nepaisyti kitų nuomonės ir kažkokių tai kažkieno nustatytų taisyklių.

thumbup.gif
Atsakyti
kaip kas nori ,tai ir rengiasi .nereikia galvoti,ka pasakys kiti .mano sunus išėjo prieš 8 metus ,tai metus po laidotuviu negalejau kitos spavos rūbus,tik juodos.mėgindavau apsirenkti kitos spalvo rūbais ,bet tuoj pat numesdavau i šali.nežinau kodėl,bet negalėdavau.širdis neleisdavo...pora dienu prieš sūnaus mirti nusipirkau labai gražią raudoną suknią,bet iki šio negaliu prisiversti jos apsivilkti.o ir iki šiol mano garderobą sudaro tamsios spalvos .yra ir šviesiu,bet labai mažai.aš tikrai nesmerkiu tų,kurios nenešioja gedulo rūbų.čia jau kiekvieno atskiras reikalas.
Atsakyti
Koks skirtumas kokia spalva? tik nepraradęs artimo žmogaus ir nesikraustęs iš proto nuo skausmo gali galvoti, kad rūbų spalva yra svarbi. Košmaras...
Atsakyti
Jamaika, tu neteisi...Spalvos labai dažnai atspindi žmogaus būsenas, ir kadangi gedulas Lietuvoje yra juodos spalvos, tai žmogus tokią spalvą ir renkasi. Jeigu kažkas iki gedulo mėgo linksmas, ryškias spalvas ir pan., tai nereiktų stebėtis, kad jų nebenešioja...Ir nemanau, kad apie tai galvoji, tiesiog vidinė būsena padiktuoja ir spalvas.
Atsakyti
as taip pat manau,kad juodu drabuziu nesiojimas yra kiekvieno asmeninis reikalas....jei taip jauciasi geriau, tai kodel gi ne?jei tau tas zmogus buvo brangus, tu tarsi jam taip atiduodi pagarba...taciau jo gedi ne diena ir ne menesi, o mintyse vis iskylantys sviesus prisiminimai apie ji tiesiog neleidzia uzmirsti ir brangini su juo praleista laika verysad.gif
Atsakyti