QUOTE(rasų lanka @ 2008 07 13, 18:47)
1.Kokiais vaistukais vadavotės nuo temperatūros?
Aš vaistų nuo temperatūros nevartojau, net kai buvo 39,8°C. Daug skysčių, arbatų: liepžiedžių, aviečių. Man temperatūra krisdavo savaime, naktį išprakaituodavau, ryte jau būdavo apie 37,538°C. Kadangi mažiems vaikams iki 38°C temperatūros kažkada vaikų gydytoja patarė nemažinti, pagal tą patirtį elgiausi ir aš. Šiaip įprasti vaistai: paracetamolis arba visi su ibuprofenu (ibumetinas ar panašūs). Tik jų yra nemažas poveikis kepenims. Mano kepenų fermentai buvo labai pakilę, tai ir dėl to vaistų nenaudojau. Baigus gydymą viskas vėl normoje.
Jeigu labai kyla temperatūra, padeda viso kūno ištrynimas degtine arba skiestu spiritu. Kai pradeda prakaituoti ir pasidaro karšta būtinai nusikloti, leisti kūnui vėsti. Man būdavo su šaltkrėčiu, tai kol šalta apsiklodavau, kuo tik turėdavau. Gulėdavau po kalnu patalų...
2.Ar duoda chemiją,jei yra temperatūros iki 38 C.(Mūsų trečiadienį laukia antra Gemzaro dalis,o temperatūra vis laikosi ir didelis silpnumas).
Chemiją leidžia, kai temperatūra 38°C. Jei didesnė atideda. Man ji po pirmosios dalies (taksolio ir gemzaros) krisdavo savaime, tai prieš antrąją dalį gemzarą, nesiekdavo 38 °C.
Po gemzaros laikydavosi iki kitos chemijos stabiliai, tik pastebėjom, jog deksametazonas numuša, tai su jo pagalba jau atvykdavau į sekančią chemiją be jokios temp.
P. s. Būtinai informuokite gydytoją, kai atvyksite, o geriausia, kad rytoj pasiskambintumėte ir aptartumėte esamą situaciją...
Iki trečiadienio dar dvi dienos, nemažai visai.
3.Ar Jūsų atveju po Gemzaro antros dalies šalutiniai poveikiai buvo lygiai tokie pat,kaip po pirmos dalies?
Ne. Po pirmosios dalies buvo daugiau gripinio pobūdžio: su galvos skausmu, kaulų ir raumenų laužymu-sukimu. Vien tik po gemzaros: buvo bėrimas, ir šiaip temperatūra su šaltkrėčiu ir aukštai temperatūrai būdinga savijauta, silpnumu.
4.Ar Jūs po lašinimo namie vartodavot Dexametazoną.Jei taip,tai kiek dienų ir po
kiek tablečių?Mamytei gydytoja sakė, kad po 5 du kartus per dieną,neviršyti 12 tablečių.Bet vis tiek nesupratom,ar čia jos padėjo,ar kaulų ir sanarų skausmas savaime praėjo kai jiems to reikėjo.
Taip. Iki 6 tab. per dieną; 3xpo 2. Nuima kaulų laužymą ir sąnarių skausmą. Gal kiekis priklauso nuo svorio? Mano svoris chemoterapijos metu buvo 50 kg.
Aš bandžiau pirmas chemijas nevartoti deksametazono: labai skaudėjo 5, o gal visas 7 dienas. Po antrosios: pirmąją dieną dar kentėjau, vėliau nusprendžiau vartoti: atsakingai galiu pasakyti, padeda. Kodėl pradžioje bandžiau pakentėti? Vėl dėl tų kepenų ir pašalinio vaistų poveikio. Aš laikausi nuomonės, kuo mažiau vaistų tuo geriau. Tačiau, kai skausmas ima viršų, nebegali kentėti, tada ir tik tada...
Ar esate kur nors skaičiusi ar sutikusi žmogų ,kurio
žymuo būtų labai labai didelis,t.y. kiek didžiausias jis gali būti?
Nežinau. Vėl,
būtinai informuokite gydytoją.
1) galima tyrimo klaida.
2) chemoterapija iškreipia rodmenis, vyksta naviko irimas.
3) chemoterapija neveiksminga, navikas nepasiduoda gydymui.
Manau, kad gydytoja turės omeny, tačiau kažkokių radikalių sprendimų, pvz., nutraukti chemoterapiją arba keisti medikamentą kitu, nesiims. Greičiausiai po 3 chemoterapijos paskirs kontrolinius tyrimus: echoskopiją arba KT (kompiuterinę tomografiją).