Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

Sveikutės visos,Mergaitės, 4u.gif
Na ir pažėrėt čia liaudies ir savo išminties thumbup.gif .Nusirašau aš tuos receptukus,paskui ausiu mintį,kuris geriau.
Gabija - Jūsų patarimai dėl švento melo - jėga. drinks_cheers.gif Tik nesupratau,kur rašėte apie ugniažolės rauginimą.Nuimti grietinę ,kai surūgsta ir varškę. Ką palikti?
Ar turite omenyje tą permatomą balzganą skystį?Nes juk varškė gaunasi kaitinant rūgusį pieną g.gif Gal aš ne taip supratau. blush2.gif
Apie ugniažolę ir aš radau receptukų.Parašysiu vėliau.

Adis,na Jūs ir traukiate informacijos. doh.gif O rupužyčių man taip gaila.Jei
nutartume,kad reikia ieškočiau žmogaus ,kuris visą paruošimą atliktų.Bet dar man atrodo.kad pas mus rupūžėlės jau itin retos yra.Reiktų gerai paieškoti.

Vyras su tėte važiavo vakar grybauti.Vyrui užsakiau,kad parvežtų musmirių.Grybų labai mažai ,o musmirių -"nors dalgiu pjauk"Parvežė -2 lotuliukas.gif Nepasakiau,kad reikia daug.Tėtė buvo nusprendęs,kad išvis - vienos užtenka. hihihi.gif

Mamytė šiandien jaučiasi puikiai.Pagirios praėjo su temperatūros priepoliu,ko anksčiau nebūdavo.Kai pradėjo "laužyti",vėlai vakare sukilo temperatūra iki 39.Tai sužinojau tik ryte,kai
atvažiavau vaistukų suleisti.Buvo jau nukritusi iki 38 C.Bet kadangi buvo penktadienis ir prisiminiau,kad Adis turėdavo didelę temperatūrąir tikrindavosi kraują,kad nebūtų problemų per savaitgalį,nutariau paskambinti gydytojai.Ji liepė,jei vėl kils temperatūra,gerti antibiotikus.Ačių dievui,jų neprireikė.Temperatura nukrito lyg nieko nebūtų buvę.Mat mamytė labai sunkiai perneša temperatūrą.Dar kai nesigydė,2 dalys jai jau būdavo blogai.O šį kartą taip buva silpna,kad tėtė iki tualeto turėjo nuvesti.
Liko vienas chemijos kartas ir galiu pasakyti,kad šį kursą po kiekvieno lašinimo būdavo kas nors kitaip,kiekvienas kartas pateikdavo vis kitokį siurpriziuką.Visą tai priimu kaip patirtį.Ir dėkoju Dievui už suteiktą mamytei stiprybę ir kantrybę.

Visoms ramaus vakaro ir gero poilsio prieš naują savaitę. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 rugsėjo 2008 - 17:57
Labas vakaras
Noriu perspėti visas geriančias žalių burokėlių sultis: paruoštos šviežios burokėlių sultys turi kelias valandas pastovėti. Taip iš jų išsigaruoja kažkokia kenksminga medžiaga. O po to ... į sveikatą.

Pasirodo, kad per atostogas peraugau savo svorį net dviem kg. Baisu doh.gif Grįžta senos užmirštos problemos biggrin.gif Tuoj ir apsirengt neturėsiu kuo biggrin.gif
Atsakyti
[quote=rasų lanka,2008 09 14, 19:54]
Gabija - Jūsų patarimai dėl švento melo - jėga. drinks_cheers.gif Tik nesupratau,kur rašėte apie ugniažolės rauginimą.Nuimti grietinę ,kai surūgsta ir varškę. Ką palikti?
Ar turite omenyje tą permatomą balzganą skystį?Nes juk varškė gaunasi kaitinant rūgusį pieną g.gif Gal aš ne taip supratau. blush2.gif
Apie ugniažolę ir aš radau receptukų.Parašysiu vėliau.

Surauginus pieną , nuimi grietinę, ji rūgstant pienui pakyla į viršų, tada pakaitinti surūgusį pieną ir nusunkti varškę.Ugniažolę dėti į išrūgas.Ir tada išrūgose ugniažolė rauginama.
Atsakyti
Ugniažolės receptukai.

1.Vartojama kaip antpilas,santykiu 1:30
20 gr. šakniastiebių ir šaknų užpilame 1 l vandens.Po 8 val. prisitraukusį antpilą galima gerti po puse stiklinės 3 - 4 kartus per dieną.

2.Skrandžio vėžio gydymas:
5 gr. ugniažolės(valgomasis šaukštas) emaliuotame puode užpilami 200 ml
karšto virinto vandens,uždengiama.15 min. kaitinama verdančio vandens garuose.Atšalusi žaliava išsunkiama,iškošiama ir gautas antpilas atskiedžiamas virintu vandeniu iki 200 ml talpos.Mišinys laikomas šaldytuve ne ilgiau kaip 2 paras.Geriama po trečdalį ar puse stiklinės 2 kartus per dieną 15 min. prieš valgį.

3.Pieno liaukų ir gimdos vėžiui gydyti:
Gegužės mėn. ją reikia iškasti su šaknimis ,gražiai išimant visą augalą ir jo nepažeidžiant,išplauti,apdžiovinti,sumalti mėsmale,išsunkti per marlę,sumaišyti lygiomis dalimis su degtine ir 10 dienų palaikyti tamsioje vietoje.Gerti 1 val. prieš valgį po 1 arbatinį šaukštelį su dideliu kiekiu vandens 5 dienas.Ugniažolė veikia deginamai,todėl reikia saugotis,kad nenudegintų balso stygų.( g.gif )Praėjus 5 dienoms geriama po 1 valgomą šaukštą,kol visiškai pasveikstama.
Galima panaudoti ir geltonas ugniažolės sultis.Kruopščiai,kad nepakenktumėte,iškasate visą augalą,išplaunate,apdžiovinate ir po truputi nuo šaknų pjaunant surenkate į indą geltonas sultis ir įdedate į šaldytuvą.
Taip galima išsigydyti net 4 pieno liaukų vėžio stadiją. blink.gif (taip parašyta)

...Bet, kaip sakoma "prieš vartojimą pasitarkite su gydytoju ar vaistininku",aš dar pridurčiau - ir su savim.

Ačiū Gabija,Jau dabar man daėjo apie tą varškę. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 rugsėjo 2008 - 19:49
Liaudies universitetas. smile.gif tongue.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 14, 20:47)
...Bet, kaip sakoma "prieš vartojimą pasitarkite su gydytoju ar vaistininku",aš dar pridurčiau - ir su savim.

Intuicija galingas dalykas kaip ir saviįtaiga.

Informaciją kažkaip susirandu internete be didelių pastangų, parašau google vieną, kitą paieškos žodelį ir turiu. Ten ir tie patys liaudies universitetai, įsiskaitai, užfiksuoji.
Įdėjau apsakymo nuorodą, ne šaip sau, ne gasdinimui... ten ir informacijos yra, tik kiek ji patikima? Pvz., Labai gerai atsimenu, kai vaikystėje tėvelis kagoru užpildavo ten minimos agavos lapus+ medaus ir man duodavo po valgomąjį šaukštą ir pats vartojo. Stiprinimui, o tai buvo taip seniai ax.gif
Kažkur girdėjau, jog rupūžytes gyvas spiritu užpila, iš to apsakymo dar kartą susidariau tokią nuomonę. Taip, kad tos informacijos apstu, tik atsirinkti reikia sau tinkančią.
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 09 14, 20:05)
Pasirodo, kad per atostogas peraugau savo svorį net dviem kg. Baisu doh.gif Grįžta senos užmirštos problemos  biggrin.gif Tuoj ir apsirengt neturėsiu kuo  biggrin.gif

Tikriausiai atostogos buvo laaaabai geros. bigsmile.gif Du kilogramai - menkniekis.Grožiui nepakenks.Po atostogų atsiranda darbelių - bemat tuos kilogramus pamesit.Bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 14 rugsėjo 2008 - 20:58
labas visoms. labai reikia patarimo,net nzn kur kreiptis. niekas giminej nera suidure su tokia beda. sendiena dariau echoskopija kruties. rado augly. daktaras siulo arba pasidaryt biopsija arba isoperuoti ji ir tik tada ziuret piktybinis jis ar ne verysad.gif . net nzn ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(pumpuriukas20 @ 2008 09 15, 17:49)
sendiena dariau echoskopija kruties. rado augly. daktaras siulo arba pasidaryt biopsija arba isoperuoti ji ir tik tada ziuret piktybinis jis ar ne verysad.gif . net nzn ka daryti.

Nebijokit biopsijos - tai tik dūris "stora adata" į auglį. Tačiau šis tyrimas nėra visiškai patikimas - gali nepataikyti, permažai paimtos medžiagos... Tik iš išoperuoto darinio pilnai nustatomas auglio "piktybiškumas".

Net jei auglys nepiktybinis, gal vertėtų jį operuoti. Tik paprastai dar prieš operaciją nustato, koks auglys. Pati operacijos eiga piktybinio ir nepiktybinio auglio atveju yra kitokia.
Atsakyti
[B][quote=pumpuriukas20,2008 09 15, 18:49][/B]
labas visoms. labai reikia patarimo,net nzn kur kreiptis. niekas giminej nera suidure su tokia beda. sendiena dariau echoskopija kruties. rado augly. daktaras siulo arba pasidaryt biopsija arba isoperuoti ji ir tik tada ziuret piktybinis jis ar ne verysad.gif . net nzn ka daryti.

Pritariu Tetai drinks_cheers.gif ir svarbiausiai nesupanikuok ,o nusiramink,augliuku buna visokiu ir nebutinai piktybiniu,vykdyk visus gydytoju nurodymus ir stiprybes tau 4u.gif .

Labas vakaras visoms 4u.gif
Siandien buvau kapitaliniam patikrinimui,padare echoskopija,rodos viskas normaliai,plautukai irgi svarus,tad belieka laukti markerio atsakymo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2008 09 15, 21:57)
Siandien buvau kapitaliniam patikrinimui,padare echoskopija,rodos viskas normaliai,plautukai irgi svarus,tad belieka laukti markerio atsakymo  smile.gif

Šaunu drinks_cheers.gif Viskas bus gerai ir su markeriu
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 09 12, 10:04)
Nelasino man vakar chemo - kraujas blogas, neutrofilai 1,44, o reikia 1,50. Labai nedaug truksta, bet atidejo savaitelei. Gal ta dalyka galima pataisyti kokiais "liaudiskais" budais? Vaistuko nesiule kazkodel, o pati ir neprasiau. 

kad tik tiek trūksta, tai ir nieko nedarant per savaitę atsistatys mirksiukas.gif

QUOTE(romantikė @ 2008 09 12, 16:06)
Tai ka? Ruduo?  unsure.gif Salta... Man neuzteko vasaros schmoll.gif , neuzteko silumos...  cool.gif Matyt, tai su medziagu apykaita susije, nes visa laika jauciuosi "susalus"...

Romantike, taigi lauksim dabar kitos vasaros 4u.gif o kadangi visuotinis atšilimas spartus - kita bus gerokai ilgesnė bigsmile.gif

QUOTE(Gabija. @ 2008 09 14, 10:48)
Jei gausit tą receptą, darykit pati ir būtinai pridėkit "legendą", tai duos maksimalų efektą.

Gabija 4u.gif labai geras Jūsų patarimas - didžiulė įtaigos galia drinks_cheers.gif

QUOTE(adis @ 2008 09 14, 14:56)
Klausiau, kaip laikosi, uošvienė sakė gerai: tris karves pati pasimelžia. Va tokios tos mūsų kaimo ligonėlės, stipruolės. smile.gif

mano gimtajam kaimuky irgi viena moteris gyvena - kaimo gandonešiai jau prieš pora metų laidojo, o va sutikę neseniai buvome - po chemijos gyvena kaip gyvenusi, pirmokėlį į mokslus išleido 4u.gif geri ir tikri pavyzdžiai.

QUOTE(carvel @ 2008 09 15, 21:57)
Siandien buvau kapitaliniam patikrinimui,padare echoskopija,rodos viskas normaliai,plautukai irgi svarus,tad belieka laukti markerio atsakymo  smile.gif

geros žinios 4u.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpuriukas20 @ 2008 09 15, 17:49)

O aš siūlyčiau nesioperuoti. Spėsi, kai nustatys, kad tai piktybinis darinys, ar pasakys, kad būtinai reikia. O gal nereikia? Yra toks dalykas, kaip stulpelinė biopsija, ją atlieka KMUK (Kauno klinikose, Vilniaus onkologiniame ir manau turėtų, dėl kitų centrų nežinau). Jei ten gydaisi, nebus jokių problemų. Paima tiksliau mėginį ir iškart mato, gavo jį ar ne. Man du kartus darė. Jei nebus pakitimų, kurį laiką galima tą darinį stebėti, pvz., 3 ar 6 mėn. Kiek suprantu iš niko jauna esi.

Gydytojai taip ir pasakyk, gal galima stulpelinę biopsiją, jei darinukas per mažas, tada adatinę. Jei gaus neinformatyvius atsakymus, turiu galvoje, ne teigiamus ir ne neigiamus), tada biopsoją dar kartą reikėtų pakartoti. Neskauda. nebijok. Vitaminas C skaudžiau.
Atsakyti