QUOTE(arune @ 2008 09 11, 12:39)
Mano rankelė dešinė sutinus.....
.....sesutė,kuri leidžia Herceptiną,sakė,kad kai susiformuoja tikras sutinimas,labai sunku jį būna išjudinti. Dar žadu vis tą limfodrenažą preit. Šiaip nieko daugiau netinsta,yra tiek,kiek yra. O susigadinau rankelę,manau,žinau dėl ko. Žiemai norėjau daržovių mišrainyčių prisidaryt
,tai tarkavau,tarkavau abiem rankom...gal tai? Nes po šio mano kulinarinio eksperimento ir sutino.
Greičiausiai: nes masažistė pasakojo, kad moteriai ranka sutino nuo paprasto kopūsto smulkinimo peiliu. (netiko kaip vyras kopūstą pjausto sriubai
).
Aš žinau, kai sutinsta nelabai jau kas padeda. Bet romantikė kažkaip puikiai sugebėjo šią problemą įveikti būtent su masažu.
Turiu įvairių pratimų, jeigu reikėtų, parašyk į mano a. ž. savo el.-adresą, atsiųsiu.
Esmė tame, kai ranka sutinsta, ji gali tinti ir toliau, nes limfa blogai nuteka, tada ji difunduoja į aplinkinius audinius, dar labiau kietėja ir sunkėja, tada pradeda formuotis visokie nereikalingi fibroziniai audiniai, kurie dar labiau trukdo rankos maitinimą ir limfos nutekėjimą, ir prasideda toks nelabai geras procesas. Vis blogyn ir blogyn.
Todėl svarbiausia viską daryti, kad daugiau netintų. Vis pati pamasažuok ją pakėlusi, nuo pirštų galų link peties, lengvai pabraukydama, miegok šiek tiek pakėlusi, (ant kokios nors pagalvėlės), na, viską žinai pati.
Nesvarbu, kada operuota, gali pradėti tinti net po gydymo praėjus 5 m. Nors oficiali nuomonė, jai netino per 2 m. netins. Gal dar ir svoris turi reikšmės, nes padaugėja riebaliukų ant rankos ir juos maitinti reikia, o maitinimas ir limfotaka ir taip suprastėjusi. Limfagyslės, pasirodo, yra šalia venų, tiksliau po venomis. Na išdėsčiau viską, ką sužinojau masažo metu.
Būtinai rask laiko masažui.
P. s. jeigu skirtumas tarp sveikos ir nesveikos rankos koks 1-1,5 cm, nieko blogo. Matuok žąstą viršuje beveik prie pažasties.
p. s. Kopūstus dar deda.