Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

QUOTE(adis @ 2008 09 11, 00:16)
Manau, kad sprendžiant klausimą dėl lašinimo, bus labai svarbu, kad tai paskutinė chemija, padarys greičiausiai išimtį ir sulašins. Tik kaip nors tą 100 išlaikyti.

Būtent.To aš ir tikiuosi.Vistiek bandysim įvairius pakėlimo būdus,nes paskutinį kartą hemoglobinas nepakilo nė truputėlio.Kaip rodė,praėjus savaitei po lašinimo,tiek pat rodė dar po dviejų savaičių kai jau atvažiavome lašintis.Mamytė nusiteikusi ryžtingai.Kai atvažiavau suleisti Neopogeno,pamačiau,kad visa
"apsikrovusi"granatais,juodaisiais serbentais,vakarienei tėtei "užsakiusi"padaryti
burokėlių salotų. hihihi.gif Žiūrėsim ir tikėsim. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Rasų lanka, perskaičius apie jūsų mamytės žemą hemoglobiną pagalvojau apie hematogeną, bet jei mama geria geležies kapsules, tai jis kaip ir nereikalingas. Dar norėjau pažiūrėti jo sudėtį ir radau vieną straipsnelį, kurio vieną iš komentarų nukopijavau žemiau:
Ne viena karta hemoglobina atstaciau tokiu misiniu: burokeliu sulciu, morku sulciu, spanguoliu, medaus lygiom dalim. sumaisau viska ir po sauksta kasdien. Neypatingai skanu, bet gert galima smile.gif Litra isgeri ir viskas ok.
Žinau, kad yra tokia nuomonė, jog nerekomenduojama gerti grynų sulčių, o geriau valgyti "visą produktą". Tačiau porą savaičių gal nepakenktų. Na šiaip ar taip vienas iš kažkieno naudojamų būdų.
Vat dar kokį straipsnį radau apie Adis anksčiau minėtą cyclo3 forte. Gal jums bus įdomu. Įvade rašoma, kad šis vaistukas sustiprina kraujagyslių ir limfagyslių sieneles sumažindamas jų pralaidumą, sumažėja skysčių patekimas į aplinkinius audinius ir audiniai netinsta.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 10, 22:40)
Mamytei gydytoja patarė pagerti Cyclo3fort kapsulių.

Labas rytas 4u.gif

Gėriau Cyclo3fort. Man asmeniškai nepadėjo.. Mano ranka sutino operuotos pusės,bet visa ranka,nuo pažasties iki pirštų galiukų,o ne kaip Jūsų ,rasų lanka,atveju. Idomiausia,kad prieš keturis metus,pirmo gydymo metu,ranka visai netino,kokia buvo,tokia liko po gydymo. O dabar sutino. Tokia ir išliko-sutinusi. Bandžiau ir Lioton,ir Cyclo3fort. Įsiminė gydytojos žodžiai-"kūdenoms" netinsta. Gal taip ir yra ,nes aš po šio gydymo turiu vos ne 10 kg.priaugtų kg. Ta mano ranka nėra labai jau baisiai ištinus,bet nuo sveikosios skiriasi. Dar gydytoja minėjo-atminkit,kad visam gyvenimui turit vieną ranką,ta prasme-nieko sunkiai nedirbti,nekelti,ir t.t.

Su geriausiais linkėjimais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2008 09 11, 10:15)
Gal taip ir yra ,nes aš po šio gydymo turiu vos ne 10 kg.priaugtų kg. Ta mano ranka nėra labai jau baisiai ištinus,bet nuo sveikosios skiriasi. Dar gydytoja minėjo-atminkit,kad visam gyvenimui turit vieną ranką,ta prasme-nieko sunkiai nedirbti,nekelti,ir t.t.

Arune, kodėl anksčiau nieko nesakei? Ar skyrė llimfodrenažinį masažą? Yra kompresinės rankovės, ar bandei? Ar darai specialius pratimus, mažinti patinimą?
Ciklo3forte poveikis labai labai švelnus ir lėtai pasireiškia, kiek laiko vartojai? Gydytojai sako reikia tik 3-4 mėn., (manau mažai). Aš vartojau apie metus ir dar ilgiau.

P. s. kiek cm skiriais nuo sveikos rankos? Aš kolkas neblogai tvarkausi su rankomis (pfu per kairį petį, tuk tuk tris kartus į medį), nors abiejų limfmazgiai operuoti ir vaistus tenka leisti į abi rankas, spaudimą tai labai retai leidžiu matuoti. Kraujo tyrimus stengiuosi atliekti tik Šiaulių onkologinėje ligoninėje, prisiprašau, nes ten ima jį iš piršto, o ne iš venų. Saugau kiek begaliu, didžiuosius darbus dukros ir vyras nudirba. (pvz. langų plovimas ir panašūs). Tau žinoma sunkiau, maža dukrytė.
Žinai turbūt, kad svoris tai rankai 2 kg maksimalus, geriau, kad nė tiek nekliūtų. Tavo kairė ar dešinė (nebepamenu)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 11 rugsėjo 2008 - 09:41
Mano rankelė dešinė sutinus. Neturiu dabar centimetro,ne namie esu,pamatuosiu vėliau,kiek skiriasi. Pratimus dariau,kompresinės rankovės nebandžiau,limfodrenažinio masažo nepraėjau...apsileidus... O aplamai,kai ranka nereagavo i nieką,t.y.pratimus,Liotoną,Cyclo3fortą,sesutė,kuri leidžia Herceptiną,sakė,kad kai susiformuoja tikras sutinimas,labai sunku jį būna išjudinti. Dar žadu vis tą limfodrenažą preit. Šiaip nieko daugiau netinsta,yra tiek,kiek yra. O susigadinau rankelę,manau,žinau dėl ko. Žiemai norėjau daržovių mišrainyčių prisidaryt wub.gif ,tai tarkavau,tarkavau abiem rankom...gal tai? Nes po šio mano kulinarinio eksperimento ir sutino.
Atsakyti
QUOTE(Ūkanota @ 2008 09 11, 11:00)

Ačiū už nuorodas.Viską persiskaičiau.
Taip pat ačiū Arūnei. aciuks.gif Bandysime visokius būdus,tik palauksime,kol
"pagirios" praeis.Po 5 dienų turime pasidaryti bendrą kraujo tyrimą.Žiūrėsime,ką rodys.Šiandien dar parsivežiau papildomai arbatėlės kraujui stiprinti.
Skambinau onkogydytojai dėl geležies biocheminio tyrimo.Norma yra 6,2 -27.
Mums rodo 8,2.Turime tik geležies stygių.Gydytoja mano,kad pats geležies pasisąvinimas yra sutrikęs.Liepė gerti Feretab comp.ne po vieną,o po dvi kapsules per dieną .Kol nepraeis blogumai,kažko kito gerti ,manau,neverta,nes tas nieko nereiškia.Jau išbandyta.
Laikykitės ir būkit sveikos. mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2008 09 11, 12:39)
Mano rankelė dešinė sutinus.....
.....sesutė,kuri leidžia Herceptiną,sakė,kad kai susiformuoja tikras sutinimas,labai sunku jį būna išjudinti. Dar žadu vis tą limfodrenažą preit. Šiaip nieko daugiau netinsta,yra tiek,kiek yra. O susigadinau rankelę,manau,žinau dėl ko. Žiemai norėjau daržovių mišrainyčių prisidaryt wub.gif ,tai tarkavau,tarkavau abiem rankom...gal tai? Nes po šio mano kulinarinio eksperimento ir sutino.

Greičiausiai: nes masažistė pasakojo, kad moteriai ranka sutino nuo paprasto kopūsto smulkinimo peiliu. (netiko kaip vyras kopūstą pjausto sriubai doh.gif ).
Aš žinau, kai sutinsta nelabai jau kas padeda. Bet romantikė kažkaip puikiai sugebėjo šią problemą įveikti būtent su masažu.
Turiu įvairių pratimų, jeigu reikėtų, parašyk į mano a. ž. savo el.-adresą, atsiųsiu.
Esmė tame, kai ranka sutinsta, ji gali tinti ir toliau, nes limfa blogai nuteka, tada ji difunduoja į aplinkinius audinius, dar labiau kietėja ir sunkėja, tada pradeda formuotis visokie nereikalingi fibroziniai audiniai, kurie dar labiau trukdo rankos maitinimą ir limfos nutekėjimą, ir prasideda toks nelabai geras procesas. Vis blogyn ir blogyn.
Todėl svarbiausia viską daryti, kad daugiau netintų. Vis pati pamasažuok ją pakėlusi, nuo pirštų galų link peties, lengvai pabraukydama, miegok šiek tiek pakėlusi, (ant kokios nors pagalvėlės), na, viską žinai pati.
Nesvarbu, kada operuota, gali pradėti tinti net po gydymo praėjus 5 m. Nors oficiali nuomonė, jai netino per 2 m. – netins. Gal dar ir svoris turi reikšmės, nes padaugėja riebaliukų ant rankos ir juos maitinti reikia, o maitinimas ir limfotaka ir taip suprastėjusi. Limfagyslės, pasirodo, yra šalia venų, tiksliau po venomis. Na išdėsčiau viską, ką sužinojau masažo metu. smile.gif Būtinai rask laiko masažui.
P. s. jeigu skirtumas tarp sveikos ir nesveikos rankos koks 1-1,5 cm, nieko blogo. Matuok žąstą viršuje beveik prie pažasties.
p. s. Kopūstus dar deda.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 09 11, 00:16)
Manau, kad sprendžiant klausimą dėl lašinimo, bus labai svarbu, kad tai paskutinė chemija, padarys greičiausiai išimtį ir sulašins. Tik kaip nors tą 100 išlaikyti.

O mano gydytoja nieko nesako ir kai būna 96 , sakė čia ne pagrindas, svarbiausia neutrofilai.
Papildyta:
QUOTE(Ūkanota @ 2008 09 11, 11:00)
Rasų lanka, perskaičius apie jūsų mamytės žemą hemoglobiną pagalvojau apie hematogeną, bet jei mama geria geležies kapsules, tai jis kaip ir nereikalingas. Dar norėjau pažiūrėti jo sudėtį ir radau vieną straipsnelį, kurio vieną iš komentarų nukopijavau žemiau:
Ne viena karta hemoglobina atstaciau tokiu misiniu: burokeliu sulciu, morku sulciu, spanguoliu, medaus lygiom dalim. sumaisau viska ir po sauksta kasdien. Neypatingai skanu, bet gert galima smile.gif Litra isgeri ir viskas ok.
Žinau, kad yra tokia nuomonė, jog nerekomenduojama gerti grynų sulčių, o geriau valgyti "visą produktą". Tačiau porą savaičių gal nepakenktų. Na šiaip ar taip vienas iš kažkieno naudojamų būdų.
Vat dar kokį straipsnį radau apie Adis anksčiau minėtą cyclo3 forte. Gal jums bus įdomu. Įvade rašoma, kad šis vaistukas sustiprina kraujagyslių ir limfagyslių sieneles sumažindamas jų pralaidumą, sumažėja skysčių patekimas į aplinkinius audinius ir audiniai netinsta.

Aš dar geriu burokėlių, morkų, obuolių, greifruktų, granatų , obuolių mišinį.Jame ir norėdamos nejusit buroko kvapo drinks_cheers.gif . Po chemo hemoglobinas 96 iki kitos chemo pasikeliu 106. Nestebūklai, bet užtenka.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 10, 21:43)
Liko 1 chemija .Būtų labai liūdna,jei jos nesulašintų,ar nusikeltų.  ax.gif
Tai tokios žinios iš mūsų fronto linijos.Laikomės. gun_smilie.gif

tai jūs jau finišo tiesiojoje rolleyes.gif su Jūsų pastangomis ir tokia gausybe priemonių tikrai viskas bus ok mirksiukas.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2008 09 10, 23:28)
pamačiau,kad visa
"apsikrovusi" granatais, juodaisiais serbentais, vakarienei tėtei "užsakiusi"padaryti
burokėlių salotų.  hihihi.gif Žiūrėsim ir tikėsim. drinks_cheers.gif

na kokia šaunuolė! puiku, kad Jūsų mamytė taip ryžtingai ir atsakingai nusiteikusi drinks_cheers.gif

Atsakyti
Labas rytas,
Nutarėm kovoje išbandyti rupūžės užpilą g.gif . Gal kas žinote kaip tą užpilą paruošti. Būčiau labai dėkinga už receptėlį. Beje, gal kas bandėte, kokie atsiliepimai.
Atsakyti
Laba diena,
isgasdinot cia jus mane del rankos g.gif Mano irgi desine ranka operuota. O kadangi desine, tai ir dirbti tenka viska, su kaire nemoka. Kol kas, aciu Dievui, problemu neturiu. Aisku, dar labai nedaug laiko praejo po operacijos, svarbu neprisizaisti. Buna pagaunu save parduotuvej, kad sunku krepsi tempiu desine ranka ir t.t. doh.gif
Nelasino man vakar chemo - kraujas blogas, neutrofilai 1,44, o reikia 1,50. Labai nedaug truksta, bet atidejo savaitelei. Gal ta dalyka galima pataisyti kokiais "liaudiskais" budais? Vaistuko nesiule kazkodel, o pati ir neprasiau. Kazkaip norisi man greiciau gydyma baigti.
Geros dienos visoms!
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 09 12, 10:04)
Laba diena,
isgasdinot cia jus mane del rankos g.gif  Mano irgi desine ranka operuota. O kadangi desine, tai ir dirbti tenka viska, su kaire nemoka. Kol kas, aciu Dievui, problemu neturiu. Aisku, dar labai nedaug laiko praejo po operacijos, svarbu neprisizaisti. Buna pagaunu save parduotuvej, kad  sunku krepsi tempiu desine ranka ir t.t.  doh.gif
Nelasino man vakar chemo - kraujas blogas, neutrofilai 1,44, o reikia 1,50. Labai nedaug truksta, bet atidejo savaitelei. Gal ta dalyka galima pataisyti kokiais "liaudiskais" budais? Vaistuko nesiule kazkodel, o pati ir neprasiau.  Kazkaip norisi man greiciau gydyma baigti.
Geros dienos visoms!

Senokai berasinejau apie savo "veiklas".
Taigi, mama atpurejo jau 7 chemoterapijos (FOLFOX) kartus. Siandien 8, kol kas siam etape paskuti, atidejo kaip ir pries tai buvusi - neutrofilai krito iki 0,5-0,6...Gavom vaistuku pasigerinimui, dabar iki antradienio 4u.gif
Dziaugiuosi, kad mama pakanakmai gerai pakele gydyma: pametem kazkiek plauku, siek tiek opejo burna, buvo viena syki stipriai sutinusios kojos....Tfu tfu, kad nebutu daugiau ko nors - gal ir pusetinai 4u.gif laikomes toliau ax.gif
Atsakyti