Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

QUOTE(modute @ 2008 08 13, 21:09)
Labas merginos,
jau senokai nerašiau, tik paskaitau jūsų pokalbius. balandį baigiau chemija, dabar jaučiuosi gerai. Birželį dariausi markerį irgi geras, echoskopija irgi nieko blogo nerodė. Atrodo viskas tvarkosi po truputi, gryžtu vėl į normalų gyvenimą, bet tuo pačiu bijau apsidžiaugti iki galo, o jei vėl pasikartos... Darbe pakilau karjeroslaiptais ir bijau apsidžaiugt. Gal atrodau nenormali.  unsure.gif

thumbup.gif Jūs,modute pati normaliausia ir puikiausia clap_1.gif
Sveikinu,sveikinu,sveikinu 4u.gif drinks_cheers.gif Linkiu,kad viskas ,kas atsitiko su Jumis, liktų tik miglotu prisiminimu. victory.gif 4u.gif
Atsakyti
sveiki. labai senai rasiau,gal pavasari, tada man labai gelbejo Adis su savo patarimais,nebutume tiek daug suzinoje be jos pagalbos. Aciu.
jei ka priminsiu kad mano artimam zmogui ( 36 m) buvi diagnozuota reta liga hemandioethelioma. o prasidejo tai kad paskaudedavo lyg pilva, lyg kepenis.tyre kauno klinikos visus vidaus oragnus, nieko nerade nustate kad kepenyse augliukai kurie nepikti ir lieka tik stebeti ka jie darys toliau. na ir laukem .... skaudejo vis labiau, tai kaunas ( po metu tyrinejimu) issiunte pas onkologa Cesa i klaipeda, jis paziurejes i kaune atliktus tyrimus taip pat nustate kad sie augliukai nepikti ir neturetu skaudet :unsure:aisku uzsimine kad yra vienas pats tiksliausias pilvo organu tyrimas laparoskopu, bet nusprende kad nebutinas. Kraujas visada buvo geras, kaip ir sveiko zmogaus.na ka liepe laukti ir atvaziuoti po puses metu... taigi praejo beveik 1.5 metu gyvenant tik liepimu laukti ir be jokiu vaistu , be jokios konkrecios diagnozes is kur kyla skausmas.tik girdint kad liga negydoma.Laukem, kentejom, leidomes savo Ketanova kuris jau nebepadejo.Ir nebesulaukem to pusmecio, po kurio reikejo pasirodyti pas garsuji onkologa, nuvykom zymiai anksciau nes kankino baisus skausmai. Na jis pora paru palaike ligoninej ir atliko tik kraujo tyrima, isleido namo ... nesibaigiant skausmams vel jam skambinom, tai nutare leisti pacia silpniausia chemija, bet pries tai daugiau jokiu tyrimu neatlikes, remdamasis tyrimais darytais pries 1,5 metu blink.gif aisku uz ta chemija dar ir susimoket patiems reikejo , 1 doze - 1400 lt .o reikejo 4 doziu.
grizus namo po psakutines chemijos ( tai buvo birzelio pab) dar labiau pablogejo sveikata , ir taip sumazejus apetitui , dabar jau beveik nebenorejo ir nebegalejo valgyt, kankino stipresni skausmai ir ... pradejo kauptis vandenys.
islekem i klaipedos universitetine ligonine i pilvo chirurgijos skyriu,ten savaite laiko tyre ( pastebesiu atlikdami tik viena tyrima per diena, ar tik kas antra diena ) skrandi, zarnas ir padare branduolini tyrima.zmogus kente siaubingus skausmus, nebegalejo nei gert nei valgyt viska isvemdavo, nei tustintis nei slapintis, sutino kojos ir t.t.ir pagaliau po savaites kancios padaro ponai chirurgai laparoskopu pilvo organu isores tyrima.
isgirstame diagnoze , isakyta saltai tiesmukiskai lyg butu tyre kokia ziurke o ne zmogus -4 ST skrandzio vezys, jau dabar paplites zarnyne , kepenyse ir apauges visu pilvo taukinese sienelese.GYVENTI LIKO GAL MENUO> tokie buvo chirurgo GIEDRIAUS KUPRIO zodziai artimiesiems
issiunte i onkologini kur pikta ragana Poviliunine net nesugebejo per 5 dienas uzrasyti atlikti rentgena ( kadangi nebenurijo nei vandens gurksnio) aiku tas penkias dienas irgi nieko nedare tik leido morfiju , kuri budamas onkologinej ligoninej pats turejo nusipirkt doh.gif aisku ta rentgena , nebeistvere NUSIPIRKOM patys ir tada tuoj vel iskele i chirurgini.
padare operacija -matinima pe sona ,perkam patys viska ir spec maista ir vaistus .
isleido namo, turbut numirti, sveria gal keleta kg is 85 kg, net gruksnio vandens nenuryja viska vemia, net seiles, skausmai baisus.
aciu jei turejot kantrybes isklausyt mane- nes skaudu , kad pasirodo paciam zmogui reikia zinot kokie tyrimai tau reikalingi, ir visko reikalaut.
niekas i tave demesio nekreipia, nors pries tai nusiperki visa prieziura( pinigai jiems nedrasko sazines , zinant kad tuoj islaidu bus laidotuvems)
ir tas isgirtas onkologas Cesas - visiskai aplaidziai savo darba dirbantis zmogus, nes taip ir nesugebejo paskirti normaliu tyrimu per 2 metus , kai sulaukem visikai kitos ligos ir tokios baigties. Gal pet mazai davem ??????tik tike norisi paklaust
aciu

Atsakyti
QUOTE(matija @ 2008 08 16, 14:12)
mano artimam zmogui ( 36 m) buvi diagnozuota reta liga hemandioethelioma...

...4 ST skrandzio vezys, jau dabar paplites zarnyne , kepenyse ir apauges visu pilvo taukinese sienelese.GYVENTI LIKO GAL MENUO>

Labas, atsimenu jus puikiai. Neturiu žodžių. Jeigu turite jėgų ir kantrybės apskųskte tokį aplaidų gydymą Valstybinei medicininio audito inspekcijai prie Sveikatos apsaugos ministerijos. Daugiau net nežinau, ką pasakyti. Būtų padėjęs PET/CT tyrimas, tik ar būtų jį skyrę, jei net būtų buvęs toks Lietuvoje? Brangus jis labai. Taupo pinigus reik- nereik, žmones prarasdami. NORMALIOSE ŠALYSE, ESANT NEAIŠKIAI DIAGNOZEI, ATLIEKAMI TYRIMAI: KOMPIUTERINĖ TOMOGRAFIJA, MAGENTINIS RAZONANSAS, POZITRONŲ EMISIJOS TOMOGRAFIJA.

Šitaip man kažkada gydė mažą skarndžio rūgštingumą pagal 2,5 m. tyrimus. Pasirodė rūgštingumas buvo didelis ir daugybinės žaizdelės skrandyje. Mano nusiskundimai atitiko teorines žinias ir to užteko gydymui pradėti, realybė buvo visai kitokia. Bet ten tik žaizdelės, čia netenkama žmogaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 16 rugpjūčio 2008 - 16:00
QUOTE(matija @ 2008 08 16, 15:12)
aciu jei turejot kantrybes isklausyt mane- nes skaudu , kad pasirodo paciam zmogui reikia zinot kokie tyrimai tau reikalingi, ir visko reikalaut.

Sukrečianti istorija - ką ir bepridursi. unsure.gif Taip dažnai ir gaunasi,kad pats ligonis ar jo artimieji turi geriau išmanyti,ko jam reikia ir kas tiktų....Ką jau bekalbėti apie pinigėlius...

Belieka Jums palinkėti dvasios stiprybės,tvirtybės,ramybės ir Dievo palaimos.
Laikykitės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 16 rugpjūčio 2008 - 19:21
QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 12, 20:01)
mamytės ligos dienoraštį -kaip jaučiasi,kokius vaistukus vartoja.Užsirašau forumo patarimus ,mums raikalingus,gydytojų rekomendacijas ir t. t.Kitam gal tai skamba absurdiškai.Mums ne.Pavyzdys:mamytė po lašinimo jaučiasi labai blogai.Ji kelintą dieną pradeda nervintis,sakyti kad dar taip blogai jai nebuvo ir taip ilgai tai nesitęsė.Aš pažiūriu į užrašus ir pasakau,kad dar tau blogai bus tiek ir tiek dienų,nes praeitą kartą būtent taip viskas buvo.Tai veiksminga.Mamytė iškart nurimsta.Dabar jau pati prašo kartais manęs užmesti akį į dienoraštį ir pažiūrėti pvz.kiek dienų praeitą kartą laikėsi temperatūra,ir pan.

Tu esi ŠVENTOJI .
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 08 16, 21:52)
Tu esi ŠVENTOJI .

Gabija 4u.gif

Labai ačiū,bet tai per skambu.To nenusipelniau.Aš suprakaitavau... blush2.gif ir raudonuoju... blush2.gif

Tai Jums sveikatos,sveikatos ir sveikatos.Visų gudrybių aš semiuosi kaip tik iš Jūsų visų Mergaičių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 16 rugpjūčio 2008 - 20:08
QUOTE(matija @ 2008 08 16, 13:12)
sveiki. labai senai rasiau,gal pavasari, tada man labai gelbejo Adis su savo patarimais,nebutume tiek daug suzinoje be jos pagalbos. Aciu.
jei ka priminsiu kad mano artimam zmogui ( 36 m) buvi diagnozuota reta liga hemandioethelioma. o prasidejo tai kad paskaudedavo lyg pilva, lyg kepenis.tyre kraujo tyrima, isleido namo ... nesibaigiant skausmams vel jam skambinom, tai nutare leisti pacia silpniausia chemija, bet pries tai daugiau jokiu tyrimu neatlikes,

(...)

Ziauru, truksta zodziu... Man irgi tik viena mintis ateina, kur kazkiek gal sumazintu skausma ir nusivilima daktarais. Juos butina apskusti ir prasyti kompensacijos. Aisku, tai kainuos nervu, laiko ir jegu, bet cia per daug tos neteisybes ir aplaidumo bei piktnaudziavimo savo padetimi is mediku puses, kad kelia labai dideli pasipiktinima. As galvoju ir apie busimus pacientus.
Dar palinkesiu stiprybes ir vilties. Jis dar labai jaunas, gal dar imanoma ka nors padaryt.
Atsakyti
As irgi zaviuosi Rasu lanka 4u.gif 4u.gif ... ir daznai galvoju, jei mamyte ir butu visada arti, nezinau, ar sugebeciau taip rupintis.. ax.gif
Pirmadieni mamyte vel gaus chemija, niekas jai PET nedarys, kalbejosi su gydytoja, sake, jai - netikslinga, nes jie ISITIKINE, kad kune urmu shurma vezines lasteles.... be to, naujas smugis veidan - kompiuterine tomografija rodo pakitimus krutines lastos kauluose. Ishrashe rasho, kad itaria MT... verysad.gif Mamytei jau seniai skauda paspaudus krutine, bet ji vis mane, kad cia nuo reanimacijos, gal shonkaulis luzo, gal shiaip sumaige smarkiai.. dabar kitos mintys uzpuole..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pinacea: 16 rugpjūčio 2008 - 23:22
[COLOR=darkviolet][COLOR=green]
QUOTE(Pinacea @ 2008 08 17, 01:21)
Pirmadieni mamyte vel gaus chemija, niekas jai PET nedarys, kalbejosi su gydytoja, sake, jai -  netikslinga, nes jie ISITIKINE, kad kune urmu shurma vezines lasteles.... be to, naujas smugis veidan -  kompiuterine tomografija rodo pakitimus krutines lastos kauluose. Ishrashe rasho, kad itaria MT...  verysad.gif Mamytei jau seniai skauda paspaudus krutine, bet ji vis mane, kad cia nuo reanimacijos, gal shonkaulis luzo, gal shiaip sumaige smarkiai.. dabar kitos mintys uzpuole..

Sveika,Pinacea, 4u.gif
AČIŪ už gerus žodžius.
Žinia Jums tikrai ne iš maloniųjų unsure.gif Tačiau vilties prarasti jokiu būdu negalima.O šie įtarimai tik įtarimai,ar jau tvirtai pasakyta?Jeigu taip ir būtų,priklauso ,kiek jos pasklidę,kokio dydžio.Be to jas galima kontroliuoti.Galima
radioterapija,yra ir vaistukų.Jei tai paguostų,tai nėra taip pavojinga,kaip mts ilguosiuose kauluose(pvz.šlaunikaulyje,arba kaip mums - stuburo slanksteliuose.) verysad.gif O mamytei skauda tik paspaudus,ar ir šiaip nei iš šio nei iš to užeina? Ir kada darė prieš tai KT ,nieko dar nebuvo pastebėję?Kaip mamytė susitvarko psichologiškai?Ar vartoja kokius raminančius vaistukus?
...Kur čia neužpuls visokios mintys...Bet net ir šiuo atveju būkite stiprios ir JOKIU BŪDU NEPASIDUOKITE. 4u.gif To jis labiausiai ir bijo fear.gif Laikykitės tvirtai. 4u.gif

Mes rytoj taip pat važiuojame chemijai.Neišeina jos pilnos gauti,nors pasiusk.Kraujukas krenta jau po pagrindinio lašinimo verysad.gif Po to šiaip taip atstatome.Bent jau taip buvo iki šiol .Rytoj matysime.Labiausiai krenta trombocitai,
bet su kiekvienu kartu mažėja ir hemoglobino. unsure.gif Labiausiai neramu,kad mamytė jaučia silpnumą.Šį kartą iki pat vakar.Tik šiandien sako,kad truputį tvirčiau yra.Kai atsigula,atrodo,kad yra jėgų,tik truputi pavaikšto ir vėl bėga į lovą.
Ir taip visas tris savaites. ax.gif Viliuosi,kad kaip Gabija sako nuo vaistukų.(bet kad tiek ilgai? g.gif )Nors kai pagalvoji,iš kitos pusės ,iš kur tų jėgų gali daug būti,jei atlaikė 11 chemijų su 2,5 mėnesio pertrauka. doh.gif
Taaaaip,ŽMOGUS yra begaliniai stiprus.Ir savo stiprybės resursus atrandame ,deja,tik ekstremaliose sąlygose. unsure.gif Gerai ir tai...blogiau būtų,jei išvis jų nebūtų....
Papildyta:
QUOTE(matija @ 2008 08 16, 15:12)
niekas i tave demesio nekreipia, nors pries tai nusiperki visa prieziura( pinigai jiems nedrasko sazines , zinant kad tuoj islaidu bus laidotuvems)

Neišeina iš galvos matijos istorija. unsure.gif
Prie visų išsakytų pasiųlymų...Jei nenorite kreiptis į teismus ir gadintis sau nervų,gal veiksminga būtų parašyti straipsnį į spaudą.Šiandien žiniasklaida labai galinga.Tai Jums aiškų vargu ar padės,bet kiek dar yra tokių, kurie gali atsidurti
Jūsų situacijoje?Jūsų istorija tikrai išskirtinė ir reikalinga žinojimo.
Stiprybės.

Vi kažkodėl neatsiliepia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 17 rugpjūčio 2008 - 16:35
QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 13, 15:02)
P.s.Jei Jūs taip pat ką nors sužinosite,parašykite.Svarbu viskas.Nepykite už nekuklumą.Ką Jūsų artimas žmogutis gydo?Galite neatsakyti.

Stiprybės ir kantrybės sveikstant. 4u.gif

labas rytas 4u.gif gydo mus klinikos.
Kol kas pirkome Pamitor 60 mg, sulašino per 3 valandas. Ir tą pačią dieną išleido į namus. Apskritai ir per, ir po chemoterapijos savijauta buvo labai prasta, teko netgi nutraukti kursą ir lašinti gliukozę, kalį... Bet praėjus po kurso kelioms dienoms pagerėjimas įvyko. Ir netgi apetitas atsirado.
Šiek tiek subalamūtino daktarai dėl maisto, patarė vengti vitamino B, o internete pilna straipsnių apie vėžį, kur patariama maitintis įvairiai, ir teigiama, kad tas požiūris apie vitaminą B neteisingas ir atėjęs iš tarybinių laikų. Kaip iš tikrųjų nemalonu, kad nėra su kuo normaliai pasikonsultuoti.
Ir dar pasiguosiu - šis kursas buvo pirmas, po to daktarai liepė labai atidžiai stebėti temperatūrą. Ir jeigu tik aukštesnė iš karto kviesti gydytoją ir daryti kraujo tyrimą. Mažesniam miestelyje tas neįmanoma padaryti, toks gydytojų abejingumas ligoniui neįtikėtinas. Tai visa laimė, kad kitą dieną vis tiek reikėjo važiuoti į ligoninę ir tą tyrimą atliko.
Kol kas daktarai planuoja Pamitor lašinti apie metus laiko. Ir bandėm spausti gydytoją, kodėl ji būtent siūlo Pamitor - tai viena iš priežasčių toks visai žmogiškas faktorius - jos praktikoje daugiau žmonių pasveiko arba pavyko sumažinti vėžio išplitimą būtent su Pamitor.

O jūsų vietoje aš irgi užbaigčiau kursą su Zometa, tikrai nėra ko blaškytis.

Ir labai liūdna matyti, kaip žmogus sirgdamas piktėja ant viso pasaulio sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo node: 18 rugpjūčio 2008 - 08:17
QUOTE(node @ 2008 08 18, 09:13)
Kol kas daktarai planuoja Pamitor lašinti apie metus laiko. Ir bandėm spausti gydytoją, kodėl ji būtent siūlo Pamitor - tai viena iš priežasčių toks visai žmogiškas faktorius - jos praktikoje daugiau žmonių pasveiko arba pavyko sumažinti vėžio išplitimą būtent su Pamitor.

O jūsų vietoje aš irgi užbaigčiau kursą su Zometa, tikrai nėra ko blaškytis.

Įdomu, ar tokios išvados dėl tikrai didesnio vaisto efektyvumo? Ar todėl, kad jis yra pigesnis, daugiau žmonių perka? Natūralu, kad didesniam kiekiui padeda.
Nežinau ar skaitėt, čia yra lyginami abu vaistai:
http://www.emedicina.../metastazes.pdf

http://www.emea.euro...H-336-PI-lt.pdf
Antrojo straipsnio 11 psl. 4 lentelė lyginama zometa ir pomidronate rezultatai.
(kažkodėl neleidžia per supermamas, įterpti kaip nuorodas g.gif )
Yra dar vienas būdas galbūt gauti pigiau Zometą. Jei turit draugų arba giminių užsieniuose pasiaiškinti, kiek jie kainuoja ten. Jei pigiau ir įmanoma su Lietuvoje išrašytasi receptais nupirkti, tada prašyti, kad nupirktų ir kaip nors parvežtų ar atsiųstų.
Taip elgėsi (skaičiau www. kraujas.lt), kraujo ligomis sergantys kai kurie ligoniai. Jiems reikalingą vaistą įsigydavo Italijoje. Jis ten būdavo žymiai pigesnis.
Čia šiaip informacija.
http://www.ve.lt/?ru...p;id=1214897954
Kaune besigydydama sutikau moterų, kurios lašinasi Zometą ir, kurios lašinasi Pomitor. Man nebuvo aktualu, tai labai nesigilinau. Iš jų kalbų supratau, kad Pomitor lašinasi dėl to, jog pigesni. Gali būti, kad didelio skirtumo tarp jų nėra. Nors anksčiau duotose mano nuorodose rašoma, kad jie 16 % efektyvesni nei pomitor, t. y. pamidronate.
Kiek supratu, nuima labiau skausmą, nereikia nuskausminamų arba jų reikia mažiau.
Jei renkate visus čekius, reikalngus ligai gydyti, galit dar bandyti kreiptis į savo miesto socialinės rūpybos skyrių. Jie turi galimybę išmokėti vienkartines pašalpas 1 k. metuose susirgus sunkia liga (onko ligos tokios yra), po sudėtingos operacijos, gydymo išlaidoms padengti (gydymo išlaidos ne tik vaistai, kelionės autobusu, traukiniu, asmens higienos priemonės: įklotai, vienkartinės paklodės ir t. t.). Dažniausiai išskirtos sumosi yra nedidelės, nors priklausomai nuo savivaldybės gali būti virš 1000 Lt, net siekti 3000. Gal jūsų mama nedirbanti, tai būtų įmanoma bent vienai vaistų dozei sutaupyti...(labai svarbu mamos šeimos pajamos. Jūs jau esate atskira šeima, ir jūsų pajamos nesumuojamos). Šiaulių mieste pernai buvo sutaupyta didžiulės lėšos, skirtos tokiai socialinei paramai. Valdininkai labai „taupūs“.

Papildyta:
QUOTE(node @ 2008 08 18, 09:13)
Ir labai liūdna matyti, kaip žmogus sirgdamas piktėja ant viso pasaulio sad.gif

Noriu būti Jūsų ligoniuko užtarėja. Galbūt jį veikia taip vaistai. Man nuo deksametazono kildavo pyktis, vis juokaudavau, kad gerumo vitaminų pamiršta kartu su chemija sulašinti. Panašiai veikė ir didelės dozės prednizolono. Dabar sumažinus, pati jaučiu, jog esu tokia, kokia buvau prieš susirgdama. Vyro sesuo kažkada skundėsi, jog uošvienė labai pikta. Tik dabar supratau, kodėl. Ji vartojo taip apt prednizoloną. Kita pažįstama sakė, jog nuo šio vasito buvo labai baugi... Visko labai bijojo. Hormoniniai vaistai turi įtakos mūsų psichikai ir emocijoms, ne vien liga.
Stiprybės Jums ir kantrybės. Šalia pikto žmogaus išties sunku, bet, ką padarytum, kad toks nebūtų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 18 rugpjūčio 2008 - 09:53
dėkui už antrąją nuorodą ypatingai, nes buvau tokią info anglų kalba teradusi, tai visokių neaiškumų buvo kilę.

ir už idėją pirkti vaistus užsienyje aciuks.gif kaip tik Italijoje turim tokią galimybę, paprašysiu, kad pasidomėtų.

iš tikro sunku. Visi vis prisimena, kaip gera buvo gyventi iki ligos ir pan. Bet daugiau ar mažiau sveiki artimieji susitaikė su šiuo gyvenimo pokyčiu, o ligoniui tas sunkiausia. Vis laukia kada galės grįžti į darbą, prie kitų namų darbų... bet taip jau nebus, kaip buvo...
Atsakyti