Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 10, 13:31)

Mamytė laikosi neblogai,tik tas silpnumas neramina.Kažin ,ar gali veikti dar savijautą oras,slėgis ir pan.? g.gif

Stiprybės ir gerų emocijų visoms. 4u.gif

Silpnumas įprasta chemo procedūras lydinti būsena.Kuo toliau nuo paskutinės chemo , tuo jėgų daugiau.

Man praėjo savaitė po leidimo.Jei nieko neveikiu , tai atrodo didvyrė, o surinkau obuolius nuo obels, galva susvaigo, nugara šlapia.O paskutinę atostogų savaitę jau dviračiu pasivažinėju.

Silpnumas aišku priklauso nuo daugybės faktorių:vaistų , organizmo pakantumo jiems, galų gale ir nuo oro.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 08 10, 14:59)
Silpnumas įprasta  chemo procedūras lydinti būsena.Kuo toliau nuo paskutinės chemo , tuo jėgų daugiau.

Man praėjo savaitė po leidimo.Jei nieko neveikiu , tai atrodo didvyrė, o surinkau obuolius nuo obels, galva susvaigo, nugara šlapia.O paskutinę atostogų savaitę jau dviračiu pasivažinėju.

Silpnumas aišku priklauso nuo daugybės faktorių:vaistų , organizmo pakantumo jiems, galų gale ir nuo oro.

Tap ir mamytei yra.Kol ramiai būna ar gulinėja,atrodo ,kad jėgų pilna.Kaip ji sakė"atrodo jau kad kibsiu dabar į gėlyną,pasilenkė vieną kitą kartą ir vos neatsigulė į tarpuvagį.Kažkaip po anų chemijų ,atrodė greičiau "atsipaipaliodavo".Truputį nuraminote,Gabija,gal ir nuo vaistukų priklauso,nors iki sekančios chemijos tik savaitė beliko. ax.gif .

Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
Mergaitės,turiu į Jus vieną klausimą.

Kažkuriam forume buvo rašyta,kad kai kas kraujui pagerinti vartoja po taurę vyno.Niekaip neberandu,kur tai buvo rašyta.Užmirštu paklausti ir gydytojos.O gal ir nepatogu? blush2.gif
Taigi,ar kuri nors išgeriate vyno tarpuose tarp chemijų?Koks kažin geriausias ?
Ar tinka Kagoras?Jis juk saldus.Taip pat ,ar galima išgerti retkarčiais tarp chemijų po kokį 30 gr. konjako?
Kai vykdavo radioterapija,moterytės išgerdavo po lašelį konjakėlio.O chemijos metu? g.gif Ir esu girdėjusi,kad spirituoti gėrimai negerai prie krūtų ligų.O gal čia dar viena mano mintis - paklydėlė? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 10, 15:24)
Mergaitės,turiu į Jus vieną klausimą.

Kažkuriam forume buvo rašyta,kad kai kas kraujui pagerinti vartoja po taurę vyno.Niekaip neberandu,kur tai buvo rašyta.Užmirštu paklausti ir gydytojos.O gal ir nepatogu? blush2.gif
Taigi,ar kuri nors išgeriate vyno tarpuose tarp chemijų?Koks kažin geriausias ?
Ar tinka Kagoras?Jis juk saldus.Taip pat ,ar galima išgerti retkarčiais tarp chemijų po kokį 30 gr. konjako?
Kai vykdavo radioterapija,moterytės išgerdavo po lašelį konjakėlio.O chemijos metu? g.gif Ir esu girdėjusi,kad spirituoti gėrimai negerai prie krūtų ligų.O gal čia dar viena mano mintis - paklydėlė? blush2.gif  ax.gif

Galvoju, jei kažko norisi tai būtinai. Reikia įsiklausyti tiesiog į save. Pats geriausias sufleris mūsų kūnas. Chemijos metu sufleris šiek tiek paklysta. Jei nemėgsta konjako ar vyno, kam per jėgą jį brukti. Kitas reikalas, jeigu mėgsta, be visų savo teigiamų savybių, padeda užsimiršti ir atsipalaiduoti. Aš gerdavau ir vyną, ir konjaką, tik išlaukdavau kol praies nuo vaistų sulašinimo 10 d.

Kraują dariausi dėl Lenkios. Labai svarbus parametras yra gliukozė. Jei ji didelė, tai gali tyrimo neatlikti, jį atidėti. (Prieš tyrimą lašinima radioaktyvi medžiaga panaši į gliukozę). Kartu pasidariau bendrą. Birželio pradžioje buvo padarytas biocheminis. Jis jau tada buvo super. Minėjau, jog gydymo metu GOT, kepenų parametras, viršino normą 8 kartus, ALT -2,5 karto, kasos amilazė 1,5 k. Tai dabar buvo idealūs. Išskyrus CRB - jis buvo 26. Tai nieko gero, bet dėl to šakos tikrai neisiu ieškoti. doh.gif
Laiko dar nežinau, pavedimą padariau, rytoj draugė (gerai moka lenkų kalbą) skambins ir užregistruos. Planuoju rugpjūčio pabaigai (kol dukrai dar atostogos), nes norim dar eskursiją pasidaryti po Šiaurinę Lenkiją, ten buvusios Prūsijos žemės, daug sąsajų su Lietuvos istorija. Miestai be galo gražūs, tvarkingi, kiek praeitą kartą spėjom sužiūrėti. Panašūs į Klaipėdą. Relaksacijai nuotraukos iš pernykščių vojažų.
Torūnė ir Bydgoščius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 rugpjūčio 2008 - 16:42
Aš noriu pasiteirauti, gal kas atsakys 4u.gif. Gal kvailas klausimas, bet tuose reikaluose nenusimanau blush2.gif. Ar po švitinimų žmogui gali būti taip pat silpna, kaip po chemoterapijų? Mano tėčiui ketvirta stadija . Chemijos nesiūlė. Antrą kartą per kiek daugiau nei metus švitino. Po ankstesnio karto viskas buvo normos ribose, dabar, būtent, po ligoninės ir spinduliavimų vos atsikelia verysad.gif, beveik nevalgo verysad.gif. Suprantu, kad tai progresavimo pasekmė, bet taip staigiai ir būtent po spinduliavimų...
Atsakyti
QUOTE(Gotish @ 2008 08 10, 17:51)
Aš noriu pasiteirauti, gal kas atsakys  4u.gif. Gal kvailas klausimas, bet tuose reikaluose nenusimanau  blush2.gif. Ar po švitinimų žmogui gali būti taip pat silpna, kaip po chemoterapijų? Mano tėčiui ketvirta stadija . Chemijos nesiūlė. Antrą kartą per kiek daugiau nei metus švitino. Po ankstesnio karto viskas buvo normos ribose, dabar, būtent, po ligoninės ir spinduliavimų vos atsikelia  verysad.gif, beveik nevalgo  verysad.gif. Suprantu, kad tai progresavimo pasekmė, bet taip staigiai ir būtent po spinduliavimų...

Gal reikėtų konsultuotis su jus prižiūrinčiu onkologu, šeimos gydytoju, padaryti bent kraujo tyrimus. Mane, kai švitino, aplinkiniai jautėsi pakankamia gerai, (gulėjau švitinimo metu ligoninėje, bendraudavome tarpusavyje). Žinau, kad vienam vyrui dėl blogos savijautos ir švitinimo netoleravimo, gydymas buvo nutrauktas.

Apetitui pagerinti yra vaistų, vienas iš jų, mano vartojams prednizolonas, jį onkologai skiria, bet tikrai, reikėtų konsultuotis su medikais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 10 rugpjūčio 2008 - 16:59
QUOTE(adis @ 2008 08 10, 16:56)
Gal reikėtų konsultuotis su jus prižiūrinčiu onkologu, šeimos gydytoju, padaryti bent kraujo tyrimus. Mane, kai švitino, aplinkiniai jautėsi pakankamia gerai, (gulėjau švitinimo metu ligoninėje,  bendraudavome tarpusavyje). Žinau, kad vienam vyrui dėl blogos savijautos ir švitinimo netoleravimo, gydymas buvo nutrauktas.

Apetitui pagerinti yra vaistų, vienas iš jų, mano vartojams prednizolonas, jį onkologai skiria, bet tikrai, reikėtų konsultuotis su medikais.

Labai ačiū, kad atsakėt 4u.gif. Puikiai suprantu, kad teks kreiptis į onkologą. Dar kartą įsitikinau, kad jei nesirūpinsim savimi patys ir savo artimaisiais, tai niekas nepasirūpins. Tiesiog neseniai išrašė iš ligoninės ir pradėjo kamuoti skausmai. Panašu, kad ir nuskausminamieji per silpni. Sako, kad dėl skausmo ir apetito nėra. O gal ir moralinis palūžimas kažkiek kaltas... Didelės didelės stiprybės jums iš visos širdies 4u.gif 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 08 10, 18:40)
Galvoju, jei kažko norisi tai būtinai. Reikia įsiklausyti tiesiog į save. Pats geriausias sufleris mūsų kūnas. Chemijos metu sufleris šiek tiek paklysta. Jei nemėgsta konjako ar vyno, kam per jėgą jį brukti. Kitas reikalas, jeigu mėgsta, be visų savo teigiamų savybių, padeda užsimiršti ir atsipalaiduoti. Aš gerdavau ir vyną, ir konjaką, tik išlaukdavau kol praies nuo vaistų sulašinimo 10 d.

Kraują dariausi dėl Lenkios. Labai svarbus parametras yra gliukozė. Jei ji didelė, tai gali tyrimo neatlikti, jį atidėti. (Prieš tyrimą lašinima radioaktyvi medžiaga panaši į gliukozę). Kartu pasidariau bendrą. Birželio pradžioje buvo padarytas biocheminis. Jis jau tada buvo super. Minėjau, jog gydymo metu GOT, kepenų parametras, viršino normą 8 kartus, ALT -2,5 karto, kasos amilazė 1,5 k.  Tai dabar buvo idealūs. Išskyrus CRB - jis buvo 26. Tai nieko gero, bet dėl to šakos tikrai neisiu ieškoti. doh.gif
Laiko dar nežinau, pavedimą padariau, rytoj draugė (gerai moka lenkų kalbą) skambins ir užregistruos. Planuoju rugpjūčio pabaigai (kol dukrai dar atostogos), nes norim dar eskursiją pasidaryti po Šiaurinę Lenkiją, ten buvusios Prūsijos žemės, daug sąsajų su Lietuvos istorija. Miestai be galo gražūs, tvarkingi, kiek praeitą kartą spėjom sužiūrėti. Panašūs į Klaipėdą. Relaksacijai nuotraukos iš pernykščių vojažų.
Torūnė ir Bydgoščius

O Jūs biocheminius kraujo tyrimus savistoviai darėtės,ar čia su gydytojos rekomendacija?O CRB juk gali rodyti ir dėl šiaip kokio nedidelio uždegimuko.Aš taip pat jį dažnokai darausi dėl žarnyno.Irgi kartais parodo.Smagu girdėti,kad kasos ir kepenų tyrimai puikūs thumbup.gif Reiškia viskas atsistatė.O po chemijų ar jūs gėrėte kokias arbatas ,kad atstatyti, ar dar ką,ar tik prednizoloną?

Puikūs vaizdai -ir akiai ir širdžiai. thumbup.gif Gerai,kad nušaunat ir kelis zuikius iš karto clap_1.gif Kitas važiuotu,atliktų savo reikaliuką ,ir skubėtų į namus.Šaunuolė. drinks_cheers.gif Kaip suprantu,vyksite su visa šeima.Lauksime naujų įspūdžių. 4u.gif

Mamytė kažkodėl nori konjakėlio.Nupirkome tikrą,tai po mažulytę taurelę ,kai atsigauna po chemijos išgeria.Aš kažkaip pradėjau abejoti ir pasiūliau jai vyno - gero.Jai per rūgštus. g.gif Nors šiaip vyną ji mėgdavo.Seniau buvau girdėjusi,kad kraujui gerai Kagoras.Jo yra visokio - saldaus ir rūgštesnio.Kadangi rūgštaus nenori,siūlyčiau saldaus.Bet kiek ten cukraus!!!!!!!O gal nuo taurės ir nieko?Ir išvis,ar tas Kagoras jau gerina taip tą kraują ar tai tik"tų laikų" formuluotė?
O gal ir Jūsų teisybė -gal organizmas dabar nori būtent to,ko nori.

Ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 10 rugpjūčio 2008 - 17:19
QUOTE(Gotish @ 2008 08 10, 18:51)
Aš noriu pasiteirauti, gal kas atsakys  4u.gif. Gal kvailas klausimas, bet tuose reikaluose nenusimanau  blush2.gif. Ar po švitinimų žmogui gali būti taip pat silpna, kaip po chemoterapijų? Mano tėčiui ketvirta stadija . Chemijos nesiūlė. Antrą kartą per kiek daugiau nei metus švitino. Po ankstesnio karto viskas buvo normos ribose, dabar, būtent, po ligoninės ir spinduliavimų vos atsikelia  verysad.gif, beveik nevalgo  verysad.gif. Suprantu, kad tai progresavimo pasekmė, bet taip staigiai ir būtent po spinduliavimų...

Po radioterapijos ir jos metu mano mamytei taip pat būdavo silpna ir visiškai neturėjo apetito.Bet valgydavo pati per prievartą.Po kiek tai laiko vėl viskas stojo į normalias vėžes.Skaičiau,kad tai gali būti šalutinis švitinimo poveikis,kada švitinama kur nors nuo galvos iki juosmens.
Kas labai neturėdavo apetito,mačiau kaip gerdavo kažkokius vaistukus.Išvaizda ,kaip Pertusino,gal kiek didesnis buteliukas .Moterys gerdavo po šaukštą.Gaila,kad neužsirašiau pavadinimo,nes gydytoja mums nerekomendavo,nors aš klausiau.Mat mano mamytei per didelis svoris,o tai labai negerai nugarai.Moterys sakė,kad tie vaistukai apetitą pakelia puikiai.Juos vartodavo ir chemoterapijos metu.

Viskas bus gerai.Bet pasikonsultuoti su gydytoju irgi reikėtų.Stiprybės Jums ir tėveliui. 4u.gif
Atsakyti
Biocheminius turėjau atsivežti prieš kiekvieną chemiją, gydytoja nurodė kokius. Raštą išdavė oficialų. Tai jo užteko, kad būtų daromi. Kai buvo nustatyti nukrypimai, dar didesnė priežastis buvo juos daryti. Surašiau kokie buvo nukrypimai norėdama padrąsinti. Laiko reikia atsistatyti. Šį kart jokių arbatų negėriau, daktarė neleido, paskyrė vaistukus Kreoną, HEPA MERZ, tik jie brangoki buvo, bet tikrai efektyvūs, pradžioje reikėjo 2 pakelių, vėliau pakako 1. Kai baigiau chemijas, vėl gi nenorėjau labai su arbatomis ir vaistais manipuliuoti, (užteko to prednizolono jis dėl dusimo ir alergijos man skirtas), tai, galima sakyti, galutinai atsistatė savaime. Po pirmos chemijos ir jos metu gėriau jūsų minėtą J. Balvočiūtės arbatą Nr. 5 ir dar J. Ruolios paskirtą HEPAVIT (ne kartu, aišku, paeiliui).

Kagoras anų laikų vaistas. Mano tėvelis, kai dar buvau vaikas, tokį antpilą darydavo: Kagoras + medus+ agavos lapai. Fermentuodavo ir po šaukštą vartodavo. Pamenu labai saldus buvo, man duodavo. Nuo ko? Nežinau...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 10, 17:41)
Po radioterapijos ir jos metu mano mamytei taip pat būdavo silpna ir visiškai neturėjo apetito.Bet valgydavo pati per prievartą.Po kiek tai laiko vėl viskas stojo į normalias vėžes.Skaičiau,kad tai gali būti šalutinis švitinimo poveikis,kada švitinama kur nors nuo galvos iki juosmens.
Kas labai neturėdavo apetito,mačiau kaip gerdavo kažkokius vaistukus.Išvaizda ,kaip Pertusino,gal kiek didesnis buteliukas .Moterys gerdavo po šaukštą.Gaila,kad neužsirašiau pavadinimo,nes gydytoja mums nerekomendavo,nors aš klausiau.Mat mano mamytei per didelis svoris,o tai labai negerai nugarai.Moterys sakė,kad tie vaistukai apetitą pakelia puikiai.Juos vartodavo ir chemoterapijos metu.

Viskas bus gerai.Bet pasikonsultuoti su gydytoju irgi reikėtų.Stiprybės Jums ir tėveliui. 4u.gif

Labai labai labai ačiū. Suteikėt man vilties. Ir tikrai labai daug. Aš jos beveik neturėjau. Jei tai gali būti dėl švitinimo, dabar tikiu, kad būklė dar gali pagerėti.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 08 10, 19:54)
Biocheminius turėjau atsivežti prieš kiekvieną chemiją, gydytoja nurodė kokius. Raštą išdavė oficialų. Tai jo užteko, kad būtų daromi. Kai buvo nustatyti nukrypimai, dar didesnė priežastis buvo juos daryti. Surašiau kokie buvo nukrypimai norėdama padrąsinti. Laiko reikia atsistatyti. Šį kart jokių arbatų negėriau, daktarė neleido, paskyrė vaistukus Kreoną, HEPA MERZ,  tik jie brangoki buvo, bet tikrai efektyvūs, pradžioje reikėjo 2 pakelių, vėliau pakako 1. Kai baigiau chemijas, vėl gi nenorėjau labai su arbatomis ir vaistais manipuliuoti, (užteko to prednizolono jis dėl dusimo ir alergijos man skirtas), tai, galima sakyti, galutinai atsistatė savaime. Po pirmos chemijos ir jos metu gėriau jūsų minėtą J. Balvočiūtės arbatą Nr. 5 ir dar J. Ruolios paskirtą HEPAVIT (ne kartu, aišku, paeiliui).

Keista, g.gif Mums neliepia jokių biocheminių tyrimų darytis.Prieš kiekvieną lašinimą ir dar tarpuose pasidarome bendrą.Jei kas neišku,kai nereikia dar važiuoti - pasiskambiname gydytojai.Biocheminius darė tik porą kartų ten klinikoje.Paguldydavo kelioms dienoms, kai gavo praeitą chemiją.Tada darė ir papildomus tyrimus,organų echoskopiją. Ir dar vieną kartą po chemijos.g.gif Atsirado didelis klaustukas.Reikės pasiklausti gydytojos.Įdomu,kaip kitiems šiuo klausimu.

Ačiū,Adis,už informaciją. rolleyes.gif

PinaceaTikiuosi,kad laikotės gerai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 10 rugpjūčio 2008 - 18:32