Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

*gitana*,
Užjaučiu dėl mamytėsm tik noriu, kad žinotumėt, pasakymas baisi liga mums stiprybės neprideda. ŽINOME PATYS. Kaip ir pasakymas, niekam to nelinkiu. Jokios ligos linkėti nedera. Jautruoliai esame. smile.gif
O žinia, kad pragyveno 10 metų, tai išties puiki. Dažno iš mūsų svajonė tiek pragyventi, mano tikrai. Laiminga būčiau labai.
Pinacea ir rasų lanka,
Nieko tokio, kad Jūsų mamytės praguli, aš jaunesnė - gulinėdavau. Temperatūra pastovus palydovas buvo, jei mažesnė kaip 38, laikydavau, kad jos nėra.

KREONAS, bent man, buvo paskirtas dėl perdidelio amilazės parametro, tai kasos fermentai.

Rimantes,
Dėl klausimų, nebijokit savo gydytojo, geriau būti kvailai ir juokingai, su savo klausimais - nieko tokio, pati pradžia - nei namie verkti iš baimės. Visi tuos etapus praeinam, išmintis, žinojimas, patirtis ateina su laiku. Beje, kiekvieno patirtis kitokia, būdinga tam žmogui ir tam laikotarpiui. Įsiklausykite, bet nesusitapatinkite. Rasų lanka viską gerai supasakojo.
Žiūrėkit į savo ligą kaip į ligą tik tiek. Gripu susirgus ką darot? Sveikstat, tai ir čia taip. Nebūna smagu, eina ir praeina. Bus tokių gripukų 6. Kelias dieneles gal prasčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 05 rugpjūčio 2008 - 19:06
Na gal tiesiog nemoku parinkti zodziu mastau.gif ATLEISKITE
Atsakyti
QUOTE(*gitana* @ 2008 08 05, 18:48)
Nuo diagnozes suzinojimo iki uzgesimo minutes ji pragyveno 10 metu su sia liga.

Gitana, štai, kur pasakymo esmė - šie žodžiai įžiebia viltį 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(*gitana* @ 2008 08 05, 21:11)
Na gal tiesiog nemoku parinkti zodziu  mastau.gif  ATLEISKITE

Nieko tokio, tik kartais būna, kad perdaug emocingai savo jausmus kažkas reiškia, o kitas juos sugeria.
Vien tai, kad Jūs siūlote vaistus, rodo, kad esate geras, dėmesingas žmogus. Ačiū Jums. Pabambėjau ne tik Jums, kitiems taip pat.
Atsakyti
Mano stažas šioje temoje tik 6mėn., tėvukui plaučių vėžys, pradėjome 6chemiją.
Ačiū kad dalinatės savo patirtimi, kai pritrūksti minčių-pavartau temą, iškart randu ėjimą bigsmile.gif Ačiū kad randate laiko čia pabūti.

Mes turime savo praktiką, gal sakau padės kam:
ryte labai padeda linų sėmenų (maltų) košelė (1-2 arbat.šaukšteliai sėmenų užplikyti verdančių vandeniu), skrandžio apsaugai, virškinimui;

"naminis jogurtas":
pats paprasčiausias be priedų bio-jogurtą, ar kefyras +1as bananas, suplakti su mikseriu; kartais gardiname 1-2 šaukštais juodųjų serbentų, braškių, figomis,
per tarką sutarkuotais graikiškais, migdolo, lazdyno riešutais.
svarbu nenutirštinti- gan gaivus ir maistingas gėrimas gaunasi.

dar vienas geras dalykelis: nuo chemijos stoja virškinimas, atsiranda dujus pilve,
raugėjimas ir t.t., mums atsistayti padėjo: Lacticol, natūralus produktas su naudingomis bakterijomis.

ir dar iš medikų patarimų plaučiams stiprinti: esant silpniems plaučiams ~1mg C vitamino per dieną, mažomis dalimis ~4 ar 5 kartus;
ir nepamainomas dalykas gyslotis, visomis formomis.
malame su mėsmale ir maišome su medumi, o tada jau po arbatinį šaukštelį.
žiemai sumaltą masę, mažomis dalimis, šaldome.
tai tiek mūsų "atradimų", gal kam žinoma-tai pakartojau.
Laikykitės, niekas kitas nepasirūpins -Tik Jūs patys ir Jūsų artimieji ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramaska32: 05 rugpjūčio 2008 - 21:42
prasidejo receptuku dalijimas. Noriu ir as pasidalinti vienu: nuo kosulio, plauciu ligu mums padejo varnalesu lapu sultys: sumaldavome su virtuviniu kombainu, isspausdavome sultis ir po maza stiklinyte duodavome Teveliui gerti. Ziemai buvome uzsisalde i mazus maisiukus po dienos doze.
Mama, kuri plauciu uzdegimu sirgdavo po kelis kartus per metus, jas dar ir dabar geria profilaktiskai. Rezultatai jai akivaizdus - per metus - ne vieno slogavimo, kosulio ar karsciavimo.

Stiprybes Jums ir sveikatos.
Atsakyti
Labas, noriu pasigirti, kad nuo vakar as jau namie "pabegusi" is ligonines. Vakar iseme paskutini drena ir siulus. Labai greitai man sugijo. Siandien netgi pati parvairavau is ligonines. Draugui teko salia sedet smile.gif Pasirodo, jau galiu! Tik dar stengiuosi pasisaugoti, nepersistengti.
Is pradziu operacijos klaikiai bijojau, bet po visko galiu padaryti isvada - chemija yra baisiau, nors jos baisumas mano atveju - isslinke plaukai. Na, bet cia tik mano patirtis. Ziuresim, kaip bus toliau.
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 08 07, 13:17)
Labas, noriu pasigirti, kad nuo vakar as jau namie "pabegusi" is ligonines. Vakar iseme paskutini drena ir siulus. Labai greitai man sugijo. Siandien netgi pati parvairavau is ligonines. Draugui teko salia sedet smile.gif  Pasirodo, jau galiu! Tik dar stengiuosi pasisaugoti, nepersistengti.
Is pradziu operacijos klaikiai bijojau, bet po visko galiu padaryti isvada - chemija yra baisiau, nors jos baisumas mano atveju - isslinke plaukai. Na, bet cia tik mano patirtis. Ziuresim, kaip bus toliau.

Sveikute,pargrįžusi, 4u.gif 4u.gif
Sveikinu atsikračius nereikalingų "detalių" ir taip greitai sugijus. thumbup.gif Žinoma pasisaugoti reikėtų.Linkiu sveikatos ,stiprybės ir įveikti visas kliūtis. 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 08 07, 11:17)
Labas, noriu pasigirti, kad nuo vakar as jau namie "pabegusi" is ligonines. Vakar iseme paskutini drena ir siulus. Labai greitai man sugijo. Siandien netgi pati parvairavau is ligonines. Draugui teko salia sedet smile.gif  Pasirodo, jau galiu! Tik dar stengiuosi pasisaugoti, nepersistengti.

taip ir toliau thumbup.gif

o mums šioki toki trukdžiai: šią savaitę turėjo būti paskutinis lašinimas, bet leukocitų tik 3,7 unsure.gif ne taip blogai, kad atstatinėtų medikamentais, bet ir lašint nesiryžo - visgi tris dienas reikėtų atlaikyti, o topotekanas pernelyg stiprus... nors, tiesa sakant, aš nenusiminiau, mąstau: geriau savaitę palauksim, atstatysim kraują ir gausim reikiamą dozę, nei kaip praėjusį kartą - pamažintą. o ir šiaip galvoju - mama atlaikė 2 chemijas - 1-ąją sudarė 6 lašinimai, 2-ąja 5 -, tarp kurių vos 3 mėnesių tarpas: pirmosios metu dėl kraujo nekilo absoliučiai jokių problemų, dabar esam tarp 2 ir 3 karto padarę papildomą savaitės tarpą, 4 gavom mažesnę dozę cisplatinos, ir va dabar dar bus savaitė papildoma. visa tai įvertinus, manau, kad tikrai laikomės gana šauniai 4u.gif tik tiek, kad mama nekantravo kuo greičiau viską baigti, tai šiek tiek nusivylė, kad užsitęs... nors apskritai - mama šaunuolė - jaučiasi tikrai neblogai, na, savaitė iškrenta, bet likusį laiką - gyvena įprastu ritmu, labai man smagu, kad ir nuotaikų svyravimas aprimės (psich. nusiteikimas - didžiausia mūsų problema doh.gif ). pasipasakojau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 07 rugpjūčio 2008 - 14:26
Labas

Ryt važiuoju priduoti kraują, reikia pasižiūrėti kiek Topotekamas jį atskiedė.Nors ir taip aišku, kad galima iš karto vaistus leistis.Taip gaila venų.Man geriau patikdavo kai iš piršto kraują ėmė.

Iki pietų užsiimu daile-plagijavimu, bet kadangi pagal mano spalvų gamą ir sugebėjimus gaunasi kitaip , tai autorių nereikia nė atsiprašyti , nes ko gero nepažintų savo kūrinių.Piešiu koridoriui paveikslą su saulėgražom, dar dukra du užsakė.Darbo užteks visam po cheminiam laikotarpiui.Aplamai labai gera relaksacija.Galva būna užimta, kaip padaryti , kad kažkas gautusi, maišai spalvas, makaluoji.Natūralistinių vaizdų nemoku.Aš modernistinis menininkas.

Po pietų relaksacija.Oras geras einu su vilke į žygį.Su dviračiu per sunku, dar reikia laukti po sekmadienio.

Optimizmo ir sveikatos visoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 07 rugpjūčio 2008 - 17:07
QUOTE(upsikaz @ 2008 08 07, 16:24)
taip ir toliau thumbup.gif

o ir šiaip galvoju - mama atlaikė 2 chemijas - 1-ąją sudarė 6 lašinimai, 2-ąja 5 -, tarp kurių vos 3 mėnesių tarpas: pirmosios metu dėl kraujo nekilo absoliučiai jokių problemų, dabar esam tarp 2 ir  3 karto padarę papildomą savaitės tarpą, 4 gavom mažesnę dozę cisplatinos, ir va dabar dar bus savaitė papildoma. visa tai įvertinus, manau, kad tikrai laikomės gana šauniai 4u.gif tik tiek, kad mama nekantravo kuo greičiau viską baigti, tai šiek tiek nusivylė, kad užsitęs... nors apskritai - mama šaunuolė - jaučiasi tikrai neblogai, na, savaitė iškrenta, bet likusį laiką - gyvena įprastu ritmu, labai man smagu, kad ir nuotaikų svyravimas aprimės (psich. nusiteikimas - didžiausia mūsų problema  doh.gif ). pasipasakojau  4u.gif

Labai pažįstama situacija,nors mano mamos vaistukai kitokie, irgi tarp dviejų chemijos blokų buvo tik 3 mėn. tarpas,tame tarpe dar radioterapija. ax.gif Mūsų mamos tikri kariai - tokius mūšius atlaiko. Kad tik kantrybės ir dvasios stiprybės nepritrūktų.To ir linkiu Jūsų mamytei. thumbup.gif
Gal ir gerai,kad Jums nukėlė chemiją.Gydytojai žino ką daro.Kaip Adis sako -yra jų patirtis.Tokie vaistukai.O per tą savaitę sustiprės ir kraujukas.Ir ką padarysi,kad prisideda papildoma savaitė - užtat PASKUTINis LAŠINIMAS. clap.gif
Sėkmės ir sveikatos Jūsų mamytei ir Jums. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Gabija. @ 2008 08 07, 19:01)
Labas

Ryt važiuoju priduoti kraują, reikia pasižiūrėti kiek Topotekamas jį atskiedė.Nors ir taip aišku, kad galima iš karto vaistus leistis.Taip gaila  venų.Man geriau patikdavo kai iš piršto kraują ėmė.

Iki pietų užsiimu daile-plagijavimu, bet kadangi pagal mano spalvų gamą ir sugebėjimus gaunasi kitaip , tai autorių nereikia nė atsiprašyti , nes ko gero nepažintų savo kūrinių.Piešiu koridoriui paveikslą su saulėgražom, dar dukra du užsakė.Darbo užteks visam po cheminiam laikotarpiui.Aplamai labai gera relaksacija.Galva būna užimta, kaip padaryti , kad kažkas gautusi, maišai spalvas, makaluoji.Natūralistinių vaizdų nemoku.Aš modernistinis menininkas.

Po pietų relaksacija.Oras geras einu su vilke į žygį.Su dviračiu per sunku, dar reikia laukti po sekmadienio.

Optimizmo ir sveikatos visoms.

Puikiais dalykais užsiimate. thumbup.gif Tai irgi gydo.Kuo tapote -aliejiniais ar akvarele, ar dar kuom?
Taip laikykitės ir toliau. drinks_cheers.gif Ir kuo daugiau užsakymų,kad " galva būtų užimta"
dvasingais dalykais. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 07 rugpjūčio 2008 - 17:10
Gabija.,2008 08 07, 18:01]

Nuostabu, Gabija. Svarbiausia, kad vietos nelieka sunkioms mintims. Aš, kai su savim nesusitvarkau, žaidžiu kompiuterinius žaidimus, tinka ir pats paprasčiausias TETRIS mobiliame. Visiškas laiko švaistymas – bet be blogų minčių, vietos joms neleika, pagrindinis tikslas pagerinti savo rezultatus arba tiesiog žaisti. Susikoncentruoji kitiems dalykams. Mėgstu „The Sims“, „Hospital“. doh.gif Suaugusi moteris esu...netgi metuose. Kažkada buvo, kad labai valgyt užsinorėjau, nuėjau į virtuvę krimstelti ir išsigandau, dirstelėjau į laikrodį, buvo 7 ryto, laikas pusryčiauti. Visą naktį pražaidžiau, net nepastebėjau. Daugiau taip nebeprisidirbu. doh.gif

Noriu Jums pasakyti, kad sutikau pernai sanatorijoje nuostabią moterį, docentę, gydytoją, kuriai netoli 80 m. Sanatorijoje buvo po operacijos, mūsų liga. Ji visur vaikščiojo su popieriaus lapu ir pastele (turbūt, nesu aš žinovė), eskizus piešdavo. Tai pasakojo, kad piešti pradėjo išėjusi į pensiją, nusižiūrėjusi į anūką. Anūkas lankė dailės mokyklą. Pabandė, užsidegė, piešia keliolkia metų. Sakė, kad jaunystėje patiko piešti, bet tik mokykloje su tuo buvo susidūrusi. Dabar jau surengusi eilę parodų, jos piešinių yra net užsienyje. Lanko tokią Kaune dailės studiją „Vaivorykštė“. Sakė, kad visi jie ten vyrėlesnio amžiaus ir mėgėjai. Labai gražiai tarpusavyje bendrauja. Buvo „Vaivorykštės“ moterys kelis kartus atvažiavę į sanatoriją, lankyti daktarės. Pasakoju todėl, kad noriu pasiūlyti pasidomėti. Gal kada ir Jūs norėsit ten pasižvalgyti? Ypač, kai laiko būna perdaug...
Taigi: dailės studija „Vaivorykštė“ įsikūrusi Kauno kultūros rūmuose, vadovas dailininkas – E.Survila. Vytauto pr. 79, tel./faksas:837-320661.
Zarasų krašto muziejuje rugsėjo mėnesį veikė Kauno kultūros rūmų dailės studijos „Vaivorykštė“ narių, dalyvavusių plenere Antalieptėje (Zarasų r.), paroda. Parodos uždarymo dieną susitikti su zarasiškiais atvažiavo beveik visi plenero dalyviai. Viena jų – dr. doc. A. V. – kilusi iš šio krašto. Tapyti A. V.pradėjo vėlai, galima sakyti, su bandančiais piešti anūkais. Šįkart savo darbų atvežė ne viena, o su studijos kolegomis, kuriems jos dukra ir žentas J. ir J. P. sodyboje, prie senojo malūno, šią vasarą surengė plenerą.
Plenere Antalieptėje dalyvavę V. Apalainienė, J.Ivanauskas, R.Klusienė, V.Miliukienė, H.Savičianskaitė, A.Margienė, – ne profesionalūs dailininkai. Tik vidinio pašaukimo, grožio pajautimo vedami jie atėjo į dailininko E.Survilos vadovaujamą dailės studiją „Vaivorykštė“.

Gal sugundysiu ???tongue.gif 4u.gif
Daktarė sakė: „labai mėgstu piešti saulėgrąžas“. Tikriausiai ši asociacija ir paskatino mane parašyti, tai, ką parašiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 rugpjūčio 2008 - 21:07