Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 03, 20:37)
Sveika ,Rimantes,
Jokiu būdu nepasiduokit baimei.Esate jauna ir ligą nugalėsite,tik nereikia leistis užvaldomai niūrioms mintims.Galvokit apie savo vaikučius ir apie laukiamą šventę.Gal ji visai nesutaps su chemoterapija.Tai tik Jūsų preliminarūs skaičiavimai.O jei ir bus ,gal nesijausit blogai ir galėsit dalyvauti.Negalvokit apie blogiausią.
Prieš chemo kursą paklauskite gydytojos ,kokius vaistukus jums leis,kokie galimi šalutiniai poveikiai.Ką daryti vienu ar kitu atveju.Iš patirties žinau(serga mano mamytė) - jeigu neklausite,niekas nieko jums nepasakos.Net pačių elementariausių dalykų.Prieš susitikimą su gydytoja, visus klausimus susirašau ant lapo.Visą laiką nešiojuosi su savimi popieriaus ir kai tik man iškyla koks klausimas,iškart užsirašau,o prieš vizitą pas gydytoją juos visus susigrupuoju.Gal tai kitam ir pedantiškai atrodo,bet man paskui nereikia graužtis,kad nepaklausiau. doh.gif Dar būtų gerai,kad paprašytumėte gydytojos telefono -ekstra atvejui.Bet žinau,kad ne visi duoda. ax.gif
Ir dar.Šiame skyrelyje MERGAITĖS su tokia thumbup.gif patirtim - gali labai daug patarti. thumbup.gif Antrasis universitetas lotuliukas.gif
Taigi ,aukščiau nosį ,stiprybės ,kantrybės,ir pirmyn drinks_cheers.gif  4u.gif

Aciu rasu lanka, ir tau Arune 4u.gif
Siandien jau jauciuosi geriau. Reiks dar nusipirkti visu rekomenduota knyga pasiskaityt ir pasisemt stiprybes. Kaip sesele sake- ne karta verket, ir dar ne karta verksit, bet reikia but stipriai. mirksiukas.gif
Atsakyti
juk nėra nusikaltimas paverkti - kad tik palengvėtų... pirmą savaitę po mamos diagnozės vos tik viena likdavau - išgaruodavo mano optimizmas ir tvirtybė, kelio per ašaras nemačiau - šitaip ploviau baimes ir nerimą blush2.gif
svarbiausia, matyt, kad savigailos etapą kuo greičiau pakeistų veiklos ir tikėjimo etapas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 08 03, 20:59)
tongue.gif  thumbup.gif  thumb_yello.gif
Lietuvos jogos asociacijos Ajurvedos centro vadovė gydytoja Aurelija Davydavičienė:

1) Maisto pasisavinimui pagerinti prieš valgį pravartu pakramtyti imbiero šaknies su citrinos griežinėliu arba gvazdikėlį. Tai padės ir apsunkus po valgio, kai persivalgyta.

2) Imuninę sistemą ir fizines jėgas stiprina ir lygiomis dalimis sumaišyti imbieras, citrina ir medus (nuplautą imbiero šaknį ir citriną su žievele sutarkuokite smulkia trintuve). Vaikams nuo 7 metų rekomenduojama vartoti po šaukštelį 2-3 kartus per dieną, suaugusiesiems - po desertinį šaukštą 3-4 kartus per dieną.

3) Profilaktiškai ir imunitetui stiprinti 10 dienų siūloma vartoti tokį mišinį: 5 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero, 6 šaukšteliai lydyto sviesto ghi, 4 šaukšteliai medaus. Pirmą dieną - 0,5 arbatinio šaukštelio, antrą - 1, trečią -1,5, ketvirtą - 2, penktą - 2,5. Nuo šeštos iki dešimtos dienos dozę reikia mažinti po pusę šaukštelio. Geriau vartoti valgant arba po valgio užgeriant šiltu gėrimu. Puikiai šalina iš organizmo toksinus ir nuovargį.

4) Arba paprasčiausia arbata su imbieru, susitarkuoti į puodelį imbiero,užpilti verdanciu vandeniu,palaukti kol šiek tiek atvės.Tada įdeti  citrinos ir šaukstelį medaus. Bandykite. Yra dar ledinukų, tik jie saldūs.

5) Galima: 2oog imbiero 200g citrinos 200g konjako tongue.gif (jei ligoniukas nesipriešina): viską sumaišyti ir į dieną po šauksta ryte ir vakare.
6) Čia supemamos, superžinovės:imbieras

7) papildai
papildas nuo pykinimo
imbiero papildas, kitas

Yra imbiero tablečių, aš jas ir naudoju.
O ant tuščio skrandžio rizikinga gerti imbiero arbatą, nes mano sveika draugė labai rimtai apnuodijo skrandį gindamasi nuo gripo.
Papildyta:
QUOTE(Rimantes @ 2008 08 04, 13:10)
Aciu rasu lanka, ir tau Arune  4u.gif
Siandien jau jauciuosi geriau. Reiks dar nusipirkti visu rekomenduota knyga pasiskaityt ir pasisemt stiprybes. Kaip sesele sake- ne karta verket, ir dar ne karta verksit, bet reikia but stipriai.  mirksiukas.gif

Ašarų tikrai neišvengsim.Rimtas signalas , kai ašaros tampa pastoviomis, nesibaigiančiomis.

O mano minėtų knygų tikslas yra išmokyti įtikėti pasveikimu.Įtikėti , kad gijimas vyksta jau šią minutę.Knygose mokoma save įsivaizduoti sveika.Jei protas kūną suvoks kaip ligonį, tai ir vaistai sunkiau veiks.Juk visos žinome Placebo efektą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 04 rugpjūčio 2008 - 16:37
QUOTE(Gabija. @ 2008 08 03, 12:21)
Na o šiandien vyras ištepė plaukus rubinine chna, pasidažiau antakius ax.gif .
Atostogos iki 25-o  4u.gif

Geros visoms dienos 4u.gif

Šaunuolė Gabija clap_1.gif Žiūriu -puikų vyrą turite thumbup.gif Sustiprėkite per atostogėles ir stipriai laikykite vadeles savo rankose mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(upsikaz @ 2008 08 04, 14:55)
svarbiausia, matyt, kad savigailos etapą kuo greičiau pakeistų veiklos ir tikėjimo etapas 4u.gif

Visiškai su jumis sutinku. drinks_cheers.gif
Papildyta:
O mums vėl nusikėlė Gemzaro antra dalis. verysad.gif Dabar bevažiuosime rugpjūčio 18 dieną pagrindinei chemijai.Liūdna,bet suprantu,kad taip bus iki chemo galo.Taigi,gausim sumažintą dozę vieno vaistuko.Vėl nukritę trombocitai.Todėl mūsų užduotis -juos pakelti iki reikiamo lygio ,kol važiuosime. ax.gif Praeitą kartą pakelti pavyko.Ir labai mamytė jaučia silpnumą ir visai neturi jėgų.Ir temperatūra šokinėja.Paguli -37,7.Pavaikšto - 36,2.Ir taip per dieną po keletą kartų.Keista. g.gif
Visoms sveikatėlės ir gero vakaro. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 08 04, 12:55)
juk nėra nusikaltimas paverkti - kad tik palengvėtų... pirmą savaitę po mamos diagnozės vos tik viena likdavau - išgaruodavo mano optimizmas ir tvirtybė, kelio per ašaras nemačiau - šitaip ploviau baimes ir nerimą  blush2.gif

Koks pažįstamas jausmas verysad.gif. Kad tos baimės ir nerimas nuo manęs nors kiek ilgėliau pasitrauktų... Nenoriu būtt savanaudė, bet nieko negaliu sau padaryt. Liūdna dėl tėčio nors tu ką.
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2008 08 04, 18:21)

Visiškai su jumis sutinku. drinks_cheers.gif
Papildyta:
O mums vėl nusikėlė Gemzaro antra dalis. verysad.gif Dabar bevažiuosime rugpjūčio 18 dieną pagrindinei chemijai.Liūdna,bet suprantu,kad taip bus iki chemo galo.Taigi,gausim sumažintą dozę vieno vaistuko.Vėl nukritę trombocitai.Todėl mūsų užduotis -juos pakelti iki reikiamo lygio ,kol važiuosime. ax.gif Praeitą kartą pakelti pavyko.Ir labai mamytė jaučia silpnumą ir visai neturi jėgų.Ir temperatūra šokinėja.Paguli -37,7.Pavaikšto - 36,2.Ir taip per dieną po keletą kartų.Keista. g.gif
Visoms sveikatėlės ir gero vakaro. wub.gif

O kas tas Gemzaras? Ar cia tie vaistukai, kuriuos lasina kad ne taip pykintu?
Mane ketvirtadieni guldo pirmai chemijai. Penktadieni lasins vaistus, o setadieni sake berods Gemzana.. g.gif kol grizau namo, pamirsau pavadinima.. doh.gif kazkaip po narkozes truputi atmintis slubuoja. verysad.gif
Ketvirtadieni dar konsultuosiuos su chemoterapiaute, papasakos visa gydymo chema. Mergaites, patarkit ko tureciau jos klaust. Nes galvoj tokia maisalyne..
Atsakyti
Turbut visos pokaicio prigule arba pietauja.. ash nelabai smarkiai nusimanau, bet kadangi mano mamyte gauna ta chemija, tai zinau. Gemzaras - antra sudedamosios chemijos su Paklitakseliu dalis. Na, bent jau mano mamyte gauna Paklitakseli, o uz ashtuoniu dienu Gemzara. O nuo pykinimo, ir geresnes savijautos, gal tau sekancia diena Deksametazona pazadejo g.gif g.gif Ji geria mano mamyte diena priesh chemija po 80 tableciu ish karto, na , bet kiti gauna ir kitaip susikirstytas dozes.

Manau, ateis daugiau ir geriau zinanciu, patars, ko klausti gydytojos..

Laikykis, ir sekmes!
Atsakyti
QUOTE(Rimantes @ 2008 08 05, 13:49)
O kas tas Gemzaras? Ar cia tie vaistukai, kuriuos lasina kad ne taip pykintu?
Mane ketvirtadieni guldo pirmai chemijai. Penktadieni lasins vaistus, o setadieni sake berods Gemzana..  g.gif  kol grizau namo, pamirsau pavadinima..  doh.gif  kazkaip po narkozes truputi atmintis slubuoja.  verysad.gif
Ketvirtadieni dar konsultuosiuos su chemoterapiaute, papasakos visa gydymo chema. Mergaites, patarkit ko tureciau jos klaust. Nes galvoj tokia maisalyne..

Sveikute,Rimantes, 4u.gif
Gemzaras -chemijos vaistukas.Mano mama gauna Taksolis(pallitakselis)+Gemzaras.Jį gauna Pinaceos mamytė.Taip pat gavo Adis.Siūlau dabar neapsikrauti vaistų pavadinimais.kol tiksliai nežinote.O kai žinosite,išsitrauksite iš ineto tų vaistukų anotacijas ir pasiskaitysite.
Nuo pykinimo yra Zofranas,o dar Kitryl(dabar per chemo leidžia mano mamytei).Gal dar kokių yra - nesusidūriau.

O dabar viskas tik iš mūsų patirties.Kaip buvau minėjusi ,klausimus susirašykite ant lapelio.Ir nebijokite ten pat prie gydytojos užsirašyti atsakymų,kad neužmirštumėte doh.gif Po kelių tokių konspektavimų,dabar ir pati gydytoja kitaip į mus žiūri ir ateina pasiruošusi dialogui, o ne monologui.Nebijokit ir domėkitės savo liga.Na,bet ir gydytojų visokų yra.Vieniems gali patikti,kitiems atvirkščiai.Arba yra tokių,kurie klausimams nepasiduoda lotuliukas.gif
1.Paklauskite,kokią chemiją lašins?Mums pirmą kartą pasakė FAC.Nieko tos raidelės man nesakė.Todėl kitą kartą paklausiau cheminio pavadinimo -kiekviena raidelė turi savo vaisto pavadinimą.Dabar esame gudresnės. lotuliukas.gif Ir raudona,balta ar juoda chemija nieko nesako,tik stiprumą.O ir vaistukų deriniai yra skirtingi.
2.Kiek bus seansų?
3.Kokie tyrimai bus atliekami chemijos metu ir po jos?
4.Kokia tolimesnė gydymo eiga po chemo kurso?Ar bus švitinimas?(Šie klausimai tam,kad žinodama,koks gydymas Jūsų laukia,turėdama laiko,galėtumėte pasidomėti)
5.Visi tie vaistukai "kimba" į kepenis.Tai paklauskite,ką galite pavartoti apart vandens?Gali būti ir arbatėlės(Detoxet ar pan., J.Balvočiūtės Nr. 5.)Ir kada jas vartoti?Mums rekomendavo,kai baigiasi vivi pocheminiai blogumai.Taip pat yra ir medikamentų kepenims atstatyti.
6.Ką daryti,jei namie labai pykintų.(Būna,kad užmiršta išrašyti vaistukų) doh.gif

Po pirmo lašinimo žinosite,kaip reaguoja Jūsų organizmas į vaistukus,tai žinosite ir ko sekantį kartą paklausti.O reaguoja kiekvienas organizmas nevienodai.Kai kurie chemijas perneša itin lengvai.Žinokit,kokie gali būti šalutiniai poveikiai,bet jų nelaukit,nes gali ir nebūti,o mintis didelis dalykas - "jei lauksi,gali ir prisišaukti".Na,bet čia ne Jums.
Nebijokit,neišsigąskit - tiesiog būkit.Ir pasveiksit.
ČIA MERGAITĖS DAUG PATYRUSIOS,gali daug patarti. thumbup.gif LAIKYKITĖS console.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 05 rugpjūčio 2008 - 13:54
QUOTE(Pinacea @ 2008 08 05, 14:39)
Turbut visos pokaicio prigule arba pietauja.. ash nelabai smarkiai nusimanau, bet kadangi mano mamyte gauna ta chemija, tai zinau. Gemzaras - antra sudedamosios chemijos su Paklitakseliu dalis. Na, bent jau mano mamyte gauna Paklitakseli, o uz ashtuoniu dienu Gemzara. O nuo pykinimo, ir geresnes savijautos, gal tau sekancia diena Deksametazona pazadejo  g.gif  g.gif Ji geria mano mamyte diena priesh chemija po 80 tableciu ish karto, na , bet kiti gauna ir kitaip susikirstytas dozes.

Manau, ateis daugiau ir geriau zinanciu, patars, ko klausti gydytojos..

Laikykis, ir sekmes!

Sveika,Pinacea, 4u.gif 4u.gif
Kaip besilaikote?Ar jau atliko mamytei tyrimukus.Kaip mamytės savijauta?Tikiuosi,kad pagerėjo.Stiprybės Jai. drinks_cheers.gif wub.gif
Norėjau paklausti,ar po lašinimų Jūsų mamytei nėra temperatūros?Ar nėra,kad kelias dienas visai neturi jėgų - turi gulėti ir gulėti? g.gif
Sėkmės. group.gif
Atsakyti
Aciu, dabar gal kiek ir geriau jaucias, tik va, priesh savaite, kai su plauciais blogai buvo, nustate, kad plauciu uzdegimas kabinosi. Tai dabar geria antibiotikus, shiandien eis pas pulminogloga - tikiuosi, pageres, nes 14 diena vel chemija.... verysad.gif

Po leidimo mano mama dazniausiai pora dienu tiktai guli lovoj, geria nuo pyinimo ir migdomuosius, kad ta bloguma pramiegotu. Taip tesias kokias 3-5 dienas doh.gif Na, bet jai taip geriausiai. Gydytoja dar ishrashe raminanciu, bet kol kas ju neprireike. Temperatura kilo tik viena karta, kai plauciai sustreikavo, bet shiaip ji geria Prednazelona, tad ir temperatura nekyla.

Laikykites biggrin.gif Aciu uz palinkejimus, jums linkim taip pat stiprybes, stiprybes ir dar kara stiprybes drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Rimantes @ 2008 08 04, 13:10)
Aciu rasu lanka, ir tau Arune  4u.gif
Siandien jau jauciuosi geriau. Reiks dar nusipirkti visu rekomenduota knyga pasiskaityt ir pasisemt stiprybes. Kaip sesele sake- ne karta verket, ir dar ne karta verksit, bet reikia but stipriai.  mirksiukas.gif

Svarbu laiku susileisti vaistus nuo pykinimo ir jų netaupyti, kad neprasidėtų psichologinis pykinimas.Dar geriu imbiero tabletes nuo pykinimo ir imuninei sistemai sustiprinti.
Dėl skrandžio reikia nusipirkti vieną kartą per dieną geriamą Kreon 10000U/Mezim forte pakaitalas, tik ilgai veikia/ ir jogurto tablečių, o ryte aš geriu 20 tabl angliuko.Dabar nekyla rūgštingumas, kai kildavo gerdavau Raniberl.
Per chemo reikia saugoti skrandį, nes jis gana pažeidžiamas.

Viena problemų gali būti vidurių užkietėjimas.
Kad to išvengti ryte geriu šaukštą šaltalankio aliejaus./žiūrėti ar toleruos kepenys/.
Jei ne naudokit laisvinančius, klizmutes, kad brudas neužsilaikytų organizme.

Jei tavo širdis stipri , tai viskas gerai.Jei silpnesnė, tai ją pamaitinant irgi galima gyventi.
Jei pradės širdelė šokinėti, pasitarkit su šeimos gydytoja.
Mano širdelė kiek problematinė, tai į chemo reagavo ir aš geriu papildus širdžiai.Aš geriu Kardiotoną, bet gal yra geresni variantai.Kalio su magniu reikia ir širdžiai ir todėl, kad jie išsiplauna su skysčiais.

Paprašyk gydytojos mobilaus telefono, jei prireiktų pagalbos savaitgalį.

Sveikatos.
Viskas kas ateina , tas ir praeina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 05 rugpjūčio 2008 - 16:49
Labukas
Ilindau i sia tema paskaitineti ir asaru nesulaikau. Pries 1.5 metu palaidojau savo mama nuo sios ligos. Nuo diagnozes suzinojimo iki uzgesimo minutes ji pragyveno 10 metu su sia liga. Niekam to nelinkiu. Baisi liga. Stiprybes jums 4u.gif
Liko truputi vaistuku. Man jie nereikaligi, o gal jums kuriai reikia. ATIDUODU.
Dexamethason - 24 ampules - galiojimo laikas iki 2011 m. liepos
Finlepsin 400 retard - 40 tableciu - galiojimo laikas 2008 m. gruodis
As is Elektrenu. Jei kam reikia rasykit i AZ
Atsakyti