QUOTE(Rimantes @ 2008 08 03, 13:21)
labas visoms
Vakar pirmakart ilindau i si skyreli.. Zaviuosi jusu stiprybe! Ir pati bandau tokia but, tik nevisada pavyksta..
Pamacius bet ka apie vezi susigraudinu.
Man kruties vezys, II stadija. Liepos 15d isoperavo. Auglys buvo 8cm, o pats navikas 2cm. Rodiklis G3. Zinau kad tai negerai, bet nerandu daugiau info apie tai pasiskaityt... Operavo ir pazasti, ispjove 12 limfmazgiu- 2 is ju su pakitimais. tik pirmadieni paleido is ligonines, bet dar su dviem vamzdukais. Vakar is krutines iseme, o vienas salia pazasties liko. Dar vis po truputi bega skysciai.
Laukia sunkus ir ilgas gydymas.
Kadangi amzius jaunas (32m) zada taikyt pacia stipriausia raudonaja chemija ir spinduliavima. Po savaites bus pirma chemo. Ziauriai bijau.. kuo toliau tuo labiau.. vien pagalvojus tvenkiasi asaros.. Operacijos taip nebijojau.. Kadangi biopsija tikslios diagnozes nerode tikejausi geriausio.. Galbut supuliavus cista.. Deja..
Dabar bandau atsigaut. Dar nedaug galiu pakelt ranka, skauda pazasti. Sunkiausia kad esu nasta kitiems.. visad buvau pripratus viska daryt pati, o dabar..
Dukra rugseji eis i pirma klase, mums tokia didele svente, taip norisi but salia.. bet panasu kad tuo metu darys antra chemo. Ir vel verkiu....
sunus dar visai maziukas- metukai ir 3 men.... Suprantu, kad vaikams svarbiausia kad mama butu salia.. Ir suprantu kad nuo II stadijos nieks nemirsta.. bet vistiek apninka liudnos mintys.
Pasiskaiciau jusu info apie vaistus, kraujo rodiklius ir t.t. Esu visiskai zalia.. net nezinau kokius vaistus man leis.. ir kaip ten su tuo krauju turi but.. Pries operacija visi tyrimai buvo puikus, hemoglobinas aukstas- 140, jauciausi gerai. o dabar vis uzplusta nuovargis.. bet cia tik kovos pradzia.
Issiliejau.. bet net nezinau ar pasidare lengviau.
Stiprybes jums visoms.
Sveika ,Rimantes,
Jokiu būdu nepasiduokit baimei.Esate jauna ir ligą nugalėsite,tik nereikia leistis užvaldomai niūrioms mintims.Galvokit apie savo vaikučius ir apie laukiamą šventę.Gal ji visai nesutaps su chemoterapija.Tai tik Jūsų preliminarūs skaičiavimai.O jei ir bus ,gal nesijausit blogai ir galėsit dalyvauti.Negalvokit apie blogiausią.
Prieš chemo kursą paklauskite gydytojos ,kokius vaistukus jums leis,kokie galimi šalutiniai poveikiai.Ką daryti vienu ar kitu atveju.Iš patirties žinau(serga mano mamytė) - jeigu neklausite,niekas nieko jums nepasakos.Net pačių elementariausių dalykų.Prieš susitikimą su gydytoja, visus klausimus susirašau ant lapo.Visą laiką nešiojuosi su savimi popieriaus ir kai tik man iškyla koks klausimas,iškart užsirašau,o prieš vizitą pas gydytoją juos visus susigrupuoju.Gal tai kitam ir pedantiškai atrodo,bet man paskui nereikia graužtis,kad nepaklausiau.
Dar būtų gerai,kad paprašytumėte gydytojos telefono -ekstra atvejui.Bet žinau,kad ne visi duoda.
Ir dar.Šiame skyrelyje MERGAITĖS su tokia
patirtim - gali labai daug patarti.
Antrasis universitetas
Taigi ,aukščiau nosį ,stiprybės ,kantrybės,ir pirmyn