QUOTE(rasų lanka @ 2008 06 26, 15:02)
Serga mano mamytė.Krūties ...IVst.Dabar turėsime gauti chemiją Paklitaxelis +gemzaras.Žinau,kad Gemzaras lašinamas 1-ą ir 8-ą dieną.Ar po 2-os dalies t.y.8-os dienos šalutiniai poveikiai tokie pat kaip ir po 1-os dienos?Ar lieka dar laiko atsigauti iki kito karto?Labai dėkoju.Visoms sėkmės ir šviesių dienelių.
Mano tokia. Kaip aš sakau, nėra jau taip blogai, nes nebeturi ko bijoti. Tie, kuriems nustato mažesnes pastovioje įtampoje: atkrisiu, neatkrisiu. Mes su IV, turime tik vieną tikslą kuo ilgiau ir kokybiškiau gyventi. Savęs neapgaudinėjam ir žinom, kad anksčiau ar vėliau gausim žinią. Visiško išgijimo paprastai nebesitikima.
Gavau Jūsų mamai paskirtą gydymą ir baigiau tik prieš porą mėnesių. Gydymas nėra sunkus, tai viena lengvesnių gydymo schemų. Taip sakė mano gydytoja. Aš jį pernešiau gana sunkiai, bet tai labai individualu. Laiko atsigavimui užteks. Pirmosios dalies metu yra lašinamas miksas: paklitakselis + gemzara, paklitakselio dalis % yra didesnė, todėl labiau reiškiasi paklitakseliui būdingi šalutiniai požymiai.
Pykinimo, po pirmos dalies, bent man, nebuvo, Zofranas sėkmingai jį nuimdavo. Po antros dalies: gemzaros, Zofrano namie net neleisdavau, suleisdavo tik prieš lašinimą skyriuje, laikoma, kad gemzara pykinimo nesukelia.
Kraujo kritimas būdavo po antrosios dalies, bet ar taip pat bus Jums, nežinau. Atsistatydavo gana greitai, jei reikėdavo grasalvos, tai nedielio kiekio 1, 2 ampulių.
QUOTE(upsikaz @ 2008 06 26, 17:03)
Straipsnis šiandienos "Lietuvos ryte"...
2005 m. dalyvavau vaisto tyrime, manau, kad jis yra saugus.