Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 9, kiekvienam po paparčio žiedą

QUOTE(Armina @ 2008 07 20, 16:38)
Atėjau ir aš į šią temą... Gyvenimo vingiai atvarė...
Tėčiui diagnozuota mezotelioma, 3 stadija. Viskas prasidėjo birželio pradžioje nuo kosulio, temperatūros. Po kelių savarankiško gydymosi savaičių mama griežtai jau nutempė tėtį pas gydytojus. Paguldė į ligoninę su abipusiu plaučių uždegimu. Gydė 10 dienų, nepagydė, atsirado skysčiai dešiniame plautyje, nutraukė. Išsiuntė į Vilniaus Santariškių onkologinę ligoninę. Ten irgi tik nutraukė vandenis iš plaučio ir paleido, nes jiems trūko įrodymų, kad tai vėžys, nors tėtis buvo visai silpnas, labai skaudėjo. Parsivežiau Kaunan. Sekančią dieną išsikviečiau greitąją - kamavo baisinis skausmas, dusulys. Ligoninėje tyrė - nors punktate nerado vėžinių lastelių, tačiau pagal KT sprendė, kad tai mezotelioma. Vežiau tėtį į Klinikas pas tarokochirurgą. Tos dienos gyvenime nesugebėsiu pamiršti - baisiau už košmarą. Ligoninėje nuo skausmo suleido Ketanolio, kuris jam visai nenuėmė skausmo. Negaliu net pasakoti visko, per sunku - gydytojas pasakė, kad tikrai neims biopsijos, nes po narkozės gali ir neprikelti, kad neįves dreno, nes po savaitės tikrai paklius infekcija. Parašė nukreipimą į Kauno onkologinę ligoninę. Ten pasižiūrėjo onkologė, chemoterapeutė ir mus išleido lauk į gatvę, nes buvo per mažai įrodymų, kad tai vėžys. Sekančią dieną iš Santariškių parsivežiau atsakymą, kad punktate yra vėžinių lastelių. Vėl kreipiasi pas juos, tačiau jau tada Kauno onkologinėje ligoninėje pasakė, kad jokio gydymo negali taikyti...
Dabar kelinta diena tetis jau geriau jaučiasi, ir kraujo tyrimai pagerėję. Palatos gydytoja sakė, jog jam tikrai galėtų būti taikoma chemoterapija. Ryt turėčiau skambintis vėl į onkologinį dėl paguldymo į palaikymo skyrių ar kaip ten. Mėginsiu kalbėti, kad jo būklė pagerėjo, bet bijau, kad atsimušiu kaip į stiklinę sieną. Jau du kartus mėginau ir abu kartus pasijutau, kad mirtininkai nereikalingi, net nemėginama jiems pagelbėti. Bijau rytojaus ryto be proto. Na nejaugi taip gali būti, kad žmogų ima ir nurašo lengva ranka? Juk metastazių niekur nepastebėjo, stadija 3, nejaugi taip ramiai gali žmogų palikti uždusimui.
O tėčiui apie tai, kad rastos vėžio lastelės nieko ir nesakiau... Siaube, kaip sunku jam, sunku man su mama. Košmaras, iš kurio norisi juo greičiau nubusti...

Merginos 4u.gif Saunuoles, laikyki-tes/-mes 4u.gif

Per situos mokslo metus (jei taip galima sakyt) seimoj antras atvejis su onko....Mamyte (apie kuria nemazai rasiau) per chemijas laikosi pusetinai, po poros saviciu Kt ziures gydymo efektyvuma. Taip norisi, kad bent koks efektas butu g.gif
O va Panenuneje pries naujus lankiau dede...Gulima susorganizavo jis pats. Ten irgi istorija tokia, kad ant mediku pykstu iki siol...Kliniku veido zandikaulio klinikoj sake - gal reikia dantis gydytis, kad limfmazgiai padideje, chirurgai sake, kad naujo stuburo neidesim - o visur buvo mts....Tai ji ten pagulde i paliatyvini (ten tuo metu remontai vyko, skyrius tai neduok Die), bet gydytoja kasdien priziuredavo, visa info suteikdavo - kazkaip manau, kad turetumet susitarti...Juo labiau, kad dede tikrai jokiu dovaneliu nedalijo...
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 07 20, 23:33)
Jei primintumet, buciu dekinga (del dilgeliu nuoviro) - kraujo dar nedare, bet kai leido gemzara, leukocitu buvo vos 1.7 , o neurofilu 1.. dabar dar labiau nukrite, o ir kraujagysles trukineja (puciant nosi, ar net tushtinantis kraujuoja).. manau, kad trombocitai. Krauja tikrinsimes tik kitos savaites gale.

Mano mama susirado vieno rusu naturopato puslapi (drauge rekomendavo) apie gydyma vandenilio peroksidu.. ta pati rasho ir Filomena Taunyte... Ka jus apie tai manot? Paaishkinimai apie deguonies isisavinima kune per ji kaip ir logishki..  unsure.gif

"Dilgėlės didina hemoglobino kiekį,skatina šlapimo išsiskyrimą,stabdo kraujavimą,didina trombocitų kiekį."

15g dilgėlės lapų užpilti viena stikline verdančio vandens,palaikyti 15 min. uždengus,nukošti.Gerti po 2 valgomus šaukštus 3 kartus per dieną.Laikyti galima 2 paras šaldytuve.

Iš patirties:Parduodamuose pakeliuose vaistinėse dilgėlės yra po 30 arba 50 gramų.Tiksliai neskaičiuoju.Supilu į puslitrinį stiklainį maždaug puse pakelio(kita pusė palieka sekančiam kartui)Užpilu verdančio vandens truputi daugiau negu stiklinę,nes didgėlės tarsi išsipučia,išbringsta ir sugeria labai daug vandens.Ir ne tik perkošiu,bet dar sietelyje gerai pirštais nuspaudžiu.Gaunasi tirštokas lakus skystis.Mamytė šaukštais irgi neskaičiuoja.Tiesiog gurkšteli po pora gerų gurkšnių.Nežiūri ar prieš valgį ar po .Tiesiog kai prisimena tris kartus.Nakčiai pasideda į šaldytuvą.Taip išeina,kad verdamės kas antrą dieną.Geriame 6 dienas.Bet taip darydavome anksčiau,po rytojaus tyrimukų gal pratęsime.Nors norėčiau tikėti,kad nereikyų.

Dėl PeroksidoEsu apie tai girdėjusi,bet nežinau ar tikslinga juo gydytis kai vyksta pagrindinis gydymas? g.gif Aš perskaitysiu straipsnį nuodugniau.Jei dar kokių klausimų - klauskite.O dilgėles galite pabandyti.Nemanau,kad jos ką blogo padarytų,blogiausiu atveju jokio poveikio nebus.

Laikykitės ir ramios nakties

group.gif
Atsakyti
Kiek žinau, sergant vėžiu negalima gerti B grupės vitaminų, bet būtent jų pagal tyrimus mano tėčiui labai trūksta. Gal yra kokių kitų būdų, ne cheminėmis tebletėmis, organizmui gauti B grupės vitaminų?
Atsakyti
QUOTE(Armina @ 2008 07 21, 09:13)
Kiek žinau, sergant vėžiu negalima gerti B grupės vitaminų, bet būtent jų pagal tyrimus mano tėčiui labai trūksta. Gal yra kokių kitų būdų, ne cheminėmis tebletėmis, organizmui gauti B grupės vitaminų?

Taigi pilna informacijos, tik per google paiešką paieškok „vitaminai B maistas“ .
vitaminai B
Salierai vitaminų B krepšelis
ir t. t. ir pan.

Dabar griežtai nesilaikoma nuomonės, kad jie negerai, kai reikia ir skiria. Tiesiog , kai nereikia nesiūlo. Piknaudžiauti be reikalo nereikėtų: pvz., profilaktiškia leistis Neurorubin. Atlikta eilė studijų, kurių rezultatai prieštaraujantys, nepatvirtinta, kad vitaminai B labai kenktų. Nors yra duomenų, kad kai kurie jų gali turėti įtakos tam tikrų rūšių auglių augimui ar atsinaujinimui.
P.s. gali turėti „lengvas“, griežtai neapibrėžtas išsireiškimas, tai reiškia, kad gali ir neturėti.
Nuomonė, kad B kenkia, atėjusi dar ir iš vyresnės kartos medikų. Liaudies išmintis sako: nėra ugnies be dūmų, matyt, tas požiūris ne tuščioje vietoje buvo susiformavęs. Sakoma, kad B12 labiausia kenkia.
Skausmui slopinti, neuropatijoms gydyti vitaminai B plačiai taikomi. onkologiniams ligoniams taip pat.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 07 21, 08:54)
Taigi pilna informacijos, tik per google paiešką paieškok „vitaminai B maistas“ .
vitaminai B
Salierai vitaminų B krepšelis
ir t. t. ir pan.

Dabar griežtai nesilaikoma nuomonės, kad jie negerai, kai reikia ir skiria. Tiesiog , kai nereikia nesiūlo. Piknaudžiauti be reikalo nereikėtų: pvz., profilaktiškia leistis Neurorubin. Atlikta eilė studijų, kurių rezultatai prieštaraujantys, nepatvirtinta, kad vitaminai B labai kenktų. Nors yra duomenų, kad kai kurie jų gali turėti įtakos tam tikrų rūšių auglių augimui ar atsinaujinimui.
P.s. gali turėti  „lengvas“, griežtai neapibrėžtas išsireiškimas, tai reiškia, kad gali ir neturėti.
Nuomonė, kad B kenkia, atėjusi dar ir iš vyresnės kartos medikų. Liaudies išmintis sako: nėra ugnies be dūmų, matyt, tas požiūris ne tuščioje vietoje buvo susiformavęs. Sakoma, kad B12 labiausia kenkia.
Skausmui slopinti, neuropatijoms gydyti vitaminai B plačiai taikomi. onkologiniams ligoniams taip pat.

Dekui. Pasakysiu atvirai, kad esu is ties pasimetusi ir nuolatiniame begime - juk man dar ir dirbti reikia, ir seima turiu... Toki dalyka kaip internetas visai jau pamirsau... Aciu dar kateli.
Atsakyti
Sveika,Pinacea,

Mes po kraujo tyrimukų.Per 6 dienas trombocitai pakilo nuo 89 iki 148.Manau,kad nuo dilgėlių,bet garantuoti negaliu,nes kažkodėl hemoglobinas nekyla.Buvo 106,o šiandien 108.Ir leukocitai pakritę.Nuo 3,5 iki 2,8.Bet po chemijos mūsų kraujukas buvo stimuliuojamas Neopogenu,tai gal dabar yra leukocitai tokie ,kokius sugeba pats organizmas pasigaminti.Tikiuosi,kad per šią savaitę jų padaugės,nes pirmadienį pagrindinė chemija.O mūsų chemoterapeutė neleidžia chemijos jei leukocitų yra mažiau 3-jų. doh.gif Ir hemoglobiną būtų neblogai pasigerinti.Valgo mama ir tuos granatus ir burokėlius ir dar visko... g.gif

Jūs buvot rašiusi,kad Jūsų mamytė vartoja bičių duonelę.Ar dar tebevartoja?Nes konkrečiai rašo,kad ji kelia hemoglobiną ir eritrocitus.Ją rekomenduoja ir Ruolia,bei kaip supratau neišpeikė ir Gerbiamas Vaistininkas.Daugiausia ji turi geležies,kobalto,fosforo ir kalcio.Galvoju,gal reikia pabandyti ir mums.Gal imuninės sistemos ji taip nestimuliuoja kaip pvz.ežiuolė? g.gif

Dėl peroksidoPerskaičiau straipsnį.Na,pasakysiu atvirai -aš tikrai šiuo metu nedrįsčiau gydytis šiuo būdu. nono.gif Tai kažkas panašaus į gydymą žibalu ar šlapimu.Turiu aš tų knygučių,ir manau,kad šiuos gydymo metodus reikia pasilikti tokiai minutei,kada kitkas nepadės.Siūlyčiau palaukti chemoterapijų kurso pabaigos. g.gif Nors pažiūrėjau į mamytės šaldytuvą,tai ten aptikau 2 buteliukus valyto žibalo.Paklausiau - iš kur,Atsakė - iš vaistinės.Ruošiasi mamytė ir tokiam atvejui. doh.gif

P.s.leukocitams pakelti mamytė čiulpia arba ir suvalgo sūdytą lašinį(Taip pat šio forumo išmintis).Seniau padėdavo.Dabar sakė,kad vėl tai darys.Na,žiūrėsim ax.gif

Tikiuosi Jūsų mamytė jaučiasi geriau. 4u.gif Stiprybės jai ir geros dienos Jums group.gif
Atsakyti
Biciu duonele mano mamyte valgo ir dabar.. isitikinusi jos gerumu.. biggrin.gif O nuo peroksido jos turbut, nebeperkalbinsiu. Na, svarbu, kad nepadaugintu doh.gif

Shiandien buvom klinikose, tai kraujas rodo maza infekcija (CRP - 18) kol kas antibiotiku neduoda, bet reik stebet ir saugotis. Kol kas leukocitai 3,7, o trombocitu net nesake, matyt, nebolgi. Sulashino puslitri druskos tirpalo, dabar lygtai jaucias kiek geriau (buvo labai silpna pastarosiom dienom),m tik pavalgius vis dar kazkas skrandyje stovi. g.gif o gal ir kepenyse..
Kas del lashinio, mano mama labai megsta ji paciulpti, tik kepenys nemegsta unsure.gif Jai apskritai patare gydytoja mesos ir riebalu trumpam atsisakyti.. (metastazes ir darinukas 3,6 cm kepenyse) Valgom darzoves ir daugiausiai zuvi arba virta kalakuta. Gerai, kad jai patinka rolleyes.gif

Esu girdejus apie Jadvyga Balvočiūte - tik ji tolokai nuo musu. Kaune uzdare vaistazoliu vasitine, nelengva zoleliu geru gauti. doh.gif
Mama norejo shi savaitgali prie juros paatostogauti (mes su sheima vaziuojam), bet jauciu, kad geriau nerizikuosim, del tos pacios infekcijos...
Atsakyti
QUOTE(Armina @ 2008 07 20, 15:38)
Atėjau ir aš į šią temą... Gyvenimo vingiai atvarė...
Tėčiui diagnozuota mezotelioma, 3 stadija.
Juk metastazių niekur nepastebėjo, stadija 3, nejaugi taip ramiai gali žmogų palikti uždusimui.
O tėčiui apie tai, kad rastos vėžio lastelės nieko ir nesakiau... Siaube, kaip sunku jam, sunku man su mama. Košmaras, iš kurio norisi juo greičiau nubusti...

4u.gif Kaip aš tave suprantu. Mano tėčiui buvo labai panaši situacija. Pradėjo dusti, keliskart kvietėme greitąja pagalbą. Buvo pernai metų pavasaris, motinos dienos šventė, todėl išėjo kelios išeiginės. Vežėme ir patys naktį į ligoninę, vis tiek nepaguldė matyt niekas nepadavė pinigėlių, atseit nebuvo vietų ir nieko baisaus. O jis negalėjo nei valgyti, nei miegoti, tik po greitosios vizitų tam kartui palengvėdavo, vėliau ir tas nebepadėjo, tada paguldė. Kadangi buvo užkimimas, iki dusulio šeimos gydytoja tiesiog patarė gerti ramunėlių arbatą. Stadija jau buvo 3-4. Jam diagnozuotas gerklų vėžys, įstatytas toks vamzdelis, negali kalbėti. Dabar guli paliatyviniame, žinau, kad nieko gero... Per tuos metus išgyvenau košmarą. Ir dabar džiaugiuosi, kad jį turiu, kad nėra didelių fizinių kančių, pats savimi pasirūpina...
Atsakyti
QUOTE(Gotish @ 2008 07 21, 15:47)
4u.gif Kaip aš tave suprantu. Mano tėčiui buvo labai panaši situacija. Pradėjo dusti, keliskart kvietėme greitąja pagalbą. Buvo pernai metų pavasaris, motinos dienos šventė, todėl išėjo kelios išeiginės. Vežėme ir patys naktį į ligoninę, vis tiek nepaguldė matyt niekas nepadavė pinigėlių, atseit nebuvo vietų ir nieko baisaus. O jis negalėjo nei valgyti, nei miegoti, tik po greitosios vizitų tam kartui palengvėdavo, vėliau ir tas nebepadėjo, tada paguldė. Kadangi buvo užkimimas, iki dusulio šeimos gydytoja tiesiog patarė gerti ramunėlių arbatą. Stadija jau buvo 3-4. Jam diagnozuotas gerklų vėžys, įstatytas toks vamzdelis, negali kalbėti. Dabar guli paliatyviniame, žinau, kad nieko gero... Per tuos metus išgyvenau košmarą. Ir dabar džiaugiuosi, kad jį turiu, kad nėra didelių fizinių kančių, pats savimi pasirūpina...

Tikras košmaras - ryt vėl vežu į onkologinę, turėtų guldyti. Nervuojuos aš, nes be reikalo pasakiau tėčiui - nervuojas ir jis, kad sunku bus nuvažiuoti, kad skaudės labai, kad dus. Jau savaitgalyje džiaugiausi, kad lyg ir stiprėja, tramadolis numalšina skausmą, o šiandien po skysčių nutraukimo vėl skauda ir kas liūdniausia, niekaip negali atsikosėti, dusta.
O dar sūnui pakylo temperatūra iki 39 - nors persiplėšk :-(
Ui, ir kur pasisemti tos stiprybės...
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 07 21, 17:07)
Biciu duonele mano mamyte valgo ir dabar.. isitikinusi jos gerumu..  biggrin.gif O nuo peroksido jos turbut, nebeperkalbinsiu. Na, svarbu, kad nepadaugintu  doh.gif

Shiandien buvom klinikose, tai kraujas rodo maza infekcija (CRP - 18) kol kas antibiotiku neduoda, bet reik stebet ir saugotis. Kol kas leukocitai 3,7, o trombocitu net nesake, matyt, nebolgi. Sulashino puslitri druskos tirpalo, dabar lygtai jaucias kiek geriau (buvo labai silpna pastarosiom dienom),m tik pavalgius vis dar kazkas skrandyje stovi. g.gif o gal ir kepenyse..
Kas del lashinio, mano mama labai megsta ji paciulpti, tik kepenys nemegsta  unsure.gif Jai apskritai patare gydytoja mesos ir riebalu trumpam atsisakyti.. (metastazes ir darinukas 3,6 cm kepenyse) Valgom darzoves ir daugiausiai zuvi arba virta kalakuta. Gerai, kad jai patinka rolleyes.gif
Esu girdejus apie Jadvyga Balvočiūte - tik ji tolokai nuo musu. Kaune uzdare vaistazoliu vasitine, nelengva zoleliu geru gauti. doh.gif
Mama norejo shi savaitgali prie juros paatostogauti (mes su sheima vaziuojam), bet jauciu, kad geriau nerizikuosim, del tos pacios infekcijos...

Smagu girdėti,kad mamytė jaučiasi geriau.O iki savaitgalio juk dar labiau sustiprės.Gal galės ir jūra pasidžiaugti. 4u.gif
Ką tik grįžau iš provizorės J.Balvočiūtės.paklausiau,kur Kaune galima gauti jos žolelių."Ąžuolyno" vaistinė,L.Petraitienės "Jotvingių vaistinė",Vakarų vaistinė A.Baranausko g-vėje,Kalniečių vaist., Sveiko maisto parduotuvė Savanorių prospekte,Santakos vaist.M.daukšos g-vėje.,"Saurimeda"Vandžiogalos g-vėje.,"Arnikos" vaist. Krėvės gatvėje.Kadangi Kauno nepažystu,tai nežinau kas kur.Manyčiau,kad tikslingiau pirma būtų pasiskambinti,nes tame sarašėlyje buvo paminėta ir Vaistažoliu vaistinė,nors Jūs sakot,kad ją uždarė. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 liepos 2008 - 20:12
QUOTE(Pinacea @ 2008 07 21, 16:07)
Biciu duonele mano mamyte valgo ir dabar.. isitikinusi jos gerumu..  biggrin.gif

esu rašiusi jau - kai konsultavomės su chemike dėl organizmo stiprinimo chemo metu, akcentavo, kad viskas, kas su bitutėmis susiję - gėris, tik onkoliginiams ligoniams reikėtų šiuos produktus vartoti itin atsargiai. taip pat ir bičių duonelę... unsure.gif bet va, permečiau internete - pilna prieštaringos informacijos doh.gif bet kuriuo atveju - jei jau vartoja tą duonelę, ypatingą dėmesį kreipkite į kokybę, mat anądien dar per radiją girdėjau bitininką kalbant, kad netinkamas produktas - greičiau nuodas nei vaistas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 21 liepos 2008 - 23:31
Laba diena, kadangi čia Jūsų daug, gal rasiu atsakymą...Gal galit parekomenduoti gerą ginekologą-onkologą Kaune?Gal kas turit kokių atsiliepimų apie gyd. V.Ručienę? Man reikia pačiai asmeniškai... verysad.gif
Atsakyti