Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

westa, patiko tavo abstrakcija mirksiukas.gif Gerai kai visi turi savo mėgstamas sritis - pati neįsivaizduoju savęs tokių dalykų fotografuojant, o va pažiūrėti įdomu smile.gif

gaziulka, su wb man atrodo viskas tvarkoj, bet nuotrauka man atrodo kiek tamsoka, trūksta aštrumo ir pagrindinio akcento, į kurį pirmiausia kryptų žvilgsnis.

Patiko silwio parūžavintas Anasko peizažas. Nuteikia stebuklingai ir pasakiškai.

Anasko, man patiko pirmoji foto iš kopų. Poza kaip matadoro, ypač judesio priduoda rankytė už nugaros. Kokybė visų nuotraukų ne kas.

Mylia, labai kokybiška foto, bet kiek blaško mėlynumas, bandyčiau tą vietą desaturuoti.

silwio vandens nelabai supratau blush2.gif
Atsakyti
Mylia, vakar parasiau kad neidomu, siandien supratau kodel rolleyes.gif parasyta apie pasauli, bet kad to pasaulio mazoka, norisi tada daugiau erdves, ypac desineje.
Laputaite, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 23, 08:48)
taip, maniškis nepigus..

įdedu sąrašą , kas tinka N40. kkada sillwio man jį davė .. gal dar kam pravers

Nikon AF-S:

12-24/4 DX
17-55/2.8 DX
800mm f5.6 EX DG .......................

Pasirinkimas nedidelis.

Ar as cia nematau 50-tukų ar jų čia nėra?

QUOTE(sillwio @ 2008 06 23, 08:55)
Siandien objektyvu pasirinkimas Nikon D40/D40X/D60 jau kiek didesnis. Neblogas sistematizuotas sarasas cia: http://www.dpreview....ond60/page3.asp

Pasižiūrėjau, bet 50-tukas tik vienas nurodytas ir tai su klaustuku g.gif

Atsiprašau, kad tiek daug klausinėju, bet apie objektyvus nieko nesuprantu, o dar prieš mėnesį net negalvojau apie veidrodinį doh.gif .... o nesinori išsirinkti fotiko, kuriam paskui objektyvai bus labai brangūs ar jų išvis nebus
Tai ar yra kažin prie Nikon D40 koks nors 50-tukas, kurio kaina na maximum būtų iki 700Lt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreli: 23 birželio 2008 - 13:35
QUOTE(californiagirl @ 2008 06 22, 23:22)
Del svarumo nelabai supratau? Triuksmo turi omeny g.gif  nu lyg ir nera g.gif
Bet gerai tu cia pakomentavai

ta prasme, kad yra kas kliūna: kontrastas, spalva ir t.t. tokios smulkmenos, bet tiesiog palyginus su pirma, ji su kabliukais, todėl taip ir rašiau. triukšmo ar dulkių kokių tikrai nėra lotuliukas.gif

Anasko, patiko ekspresija, bet ryški tik 3čia foto. doh.gif bet jei atrinkti tik vieną ekspresijai išreikšti - puiku. bet kai matai iš 4 beveik visas sujudėjusias ar neryškias, nelabai koks vaizdas susidaro blush2.gif
tavo jūros peizažas patiko, ypač dangus viršuje thumbup.gif dėl atspalvio - fantazuot ilgai galima. tavo pasirinktas minkštas raudonumas nepatiko stebuklės grąžintas originalas geriau, nes yra ryškesnis akcentas. sillwio foto irgi įdomesnė. bet čia kiek autoriu - tiek nuomonių lotuliukas.gif gi visiem skirtingos spalvos patika.

Westa, na kur jau tu negali nieko kito doh.gif viską tu gali. abstrakcija nuostabi. jau ant sienos įsivaziduoju kokiam kabinete. mirksiukas.gif apie šunų foto ne ką išmanau. blush2.gif bet tikrai esi padarius nuostabių foto, taip kad diržo paimsiu, jei dar taip šnekėsi

Loreli, neturi D40, D40x, D60 to varikliuko. todėl bus ribotas pasirinkimas objektyvų. AF objektyvai - be varikliuko, AF-S - su (Nikon firmos). bet pradžiai tikrai užteks kitinio. jei kiti netenkina kaina, tai ką jau padarysi. imk D40 rinkinį su kitiniu objektyvu ir mokykis fotografuot. kai jau žinosi ko reik - nusipirksi kitą, iš įmanomų sąrašo. taip, pasirinkimas tikrai ne toks kaip su kitais fotikais, bet jis visgi yra.
fiksuoto židinio 50tukas, 30tukas, 40tukas ir kiti neturi zoomo (vaizdo negalėsi nei pritraukti, nei atitolinti), todėl pradedant mokytis nemanau, kad yra labai tikslinga nuo jų pradėt. g.gif
aš pati metus su kitiniu fotografavau ir dabar turiu kaip zoominį vienintelį. ir tik supratus ko man reikia, ieškojau 50tuko, bet ir tai ne iš būtinumo, o noro blush2.gif ir kuo toliau, tuo labiau įvaldau kitinį ir net nelabai noriu jį keisti. na nebent jei kada reiktų fotopaslaugas teikti lotuliukas.gif ieškočiau su nekintačia diafragma visame nuotolyje ir gražiau piešiantį. bet čia jau išsidirbinėjimas mirksiukas.gif

Gaziulke, atrodo tu klausei dėl saulėtų dienų. aš jas pamėgau nuotraukose. man saulėtą dieną daug įdomesnė šviesa fotografuojant ne veidus. kadangi rytai/vakarai mano parduoti, tai džiaugiuos kiekviena saulėta diena ir ieškau kažko įdomaus. o apniukusią dieną dažnai net fotiko nepasiimu blush2.gif kadangi man "kontrastligė", tai ji su saulėta diena puikiai derinasi. vat su veidais prasčiau. tikrai sunku išlaikyt neperšviestą pusę, bet to šešėliai ir t.t. manau tam įvaldysiu blykstę ir ja švelniai pasišviesiu ateityje, kad veidai nedingtų

Mylia, kačioko foto super kokybė. to nepastebėt neįmanoma. atvirukinė foto. dar prirašius kokį "miau. pasiilgau" ir pardavinėt galima mirksiukas.gif

sillwio, įdomu kaip apšviestas tas krioklys naktį. g.gif bet tikrai manau įspūdingai atrodytų betkokiu atveju thumbup.gif aš irgi noriu, kad tu jį naktį nufotografuotum lotuliukas.gif
Atsakyti
aciu visiems uz komentarus portretui. del ryskumo sutinku, tikriausiai fokusas pabeges. Nors man tas minkstumas visai patiko.

QUOTE(Anasko @ 2008 06 23, 12:22)
Gaziulka, o Deimantes portretas juostinis g.gif spalvos labai grazios, ziuriu ir ziuriu. Ir oda labai grazi (ar cia su pluginu ar naturaliai tokia)

ne, paprastas mano Nikon 40 mirksiukas.gif veidas - neprisimenu, to, kur cia dejau lyg be plugino, to, kuris kudroje - su sillwio portreture. Bet oda ir siaip jauna ir svari mirksiukas.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 06 23, 13:36)
Gaziulke, atrodo tu klausei dėl saulėtų dienų. aš jas pamėgau nuotraukose. man saulėtą dieną daug įdomesnė šviesa fotografuojant ne veidus. kadangi rytai/vakarai mano parduoti, tai džiaugiuos kiekviena saulėta diena ir ieškau kažko įdomaus. o apniukusią dieną dažnai net fotiko nepasiimu  blush2.gif kadangi man "kontrastligė", tai ji su saulėta diena puikiai derinasi. vat su veidais prasčiau. tikrai sunku išlaikyt neperšviestą pusę, bet to šešėliai ir t.t. manau tam įvaldysiu blykstę ir ja švelniai pasišviesiu ateityje, kad veidai nedingtų

mano patirtim, pati jegiskiausia sviesa buna i sauletos dienos pavakari - apie 5-6 vakaro. tada ir sviesa graziai krenta, ir seseliai labai subtilus. bet siaip ir as manau, kad su blykste reiketu bandyt, bet kadangi blykstes pirkt dar nenumacius irnesakyk.gif daug uzsakymu turi? bigsmile.gif jeigu jau visi rytai/vakarai uzsimti ax.gif
Atsakyti
Aciu uz nuomones del vieno mazo kaciuko smile.gif Anasko, taip, to pasaulio nesimato, bet tas jo zvilgsnis man atrodo toks siek tiek issigandes, siek tiek smalsus, toks ir norisi sokt is vietos, ir nedrasu, nes nezinai, kas taves ten kazkur laukia. Na zodziu cia jau kiekvieno asmenine interpretacija smile.gif

Man patiko Anasko jurine ramybe, Silwio pakeitimai geri, bet as gal netgi rinkciaus Anasko varianta, tas svelnus atspalvis dera su nuotraukos ramybe ir nesinori jokio dramatizmo. Na cia kiekvienam savo smile.gif

Sansara, labai sveikinu su kristynu fofosesija 4u.gif labai gerai tokios progos, as irgi labai labai noreciau pabandyti, gal dar siek tiek veliau, bet tikrai noreciau smile.gif

Tai kaip suprantu, namu darbai savaitei pratesiami?
Atsakyti
Labuciukas,
nebra ka komentuoti, visi viska jau pasake unsure.gif

Beje, vilnietes, katik Kaune buvo nebloga puga, tik trumpa..., su leduku dideliu pabyrejimu, ziuriu ir VLN jau debeseliai beveik atejo, tai jei nebijot salcio ir suslapt, galit pasiruost fotikus ir bandyt i lauka lyst pafotkint vasaros puga jei ji ir cia bus. Mama pamatavo viena leduka, jis buvo kaip 5cnt...sakyciau prabangiai ten kauniecius "paliksmino" unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 23 birželio 2008 - 14:30
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 23, 14:29)
Labuciukas,
nebra ka komentuoti, visi viska jau pasake unsure.gif

Beje, vilnietes, katik Kaune buvo nebloga puga, tik trumpa..., su  leduku dideliu pabyrejimu, ziuriu ir VLN jau debeseliai beveik atejo, tai jei nebijot salcio ir suslapt, galit pasiruost fotikus ir bandyt i lauka lyst pafotkint vasaros puga jei ji ir cia bus. Mama pamatavo viena leduka, jis buvo kaip 5cnt...sakyciau prabangiai ten kauniecius "paliksmino" unsure.gif

Palangoj vakar tas pats buvo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 23, 08:14)
Na, nezinau. Man, ziurint is salies (ne mamai) atrodo geriau. Kame matai nenaturaluma?

Neziurint i kokybe(suprantu is mazo jpeg'o stebuklu neistrauksi)- matosi, kad specialiai traukta is seseliu ax.gif nuotrauka tarsi isblukinta saules, pasidare plokscia, dingo pustoniai... As kai zinau savo vaika, tavo pataisytam variante jo akys net kitokios atrodo....pas ji nera jos tokios sviesios ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 23 birželio 2008 - 16:05
QUOTE(californiagirl @ 2008 06 23, 17:04)
Neziurint i kokybe(suprantu is mazo jpeg'o stebuklu neistrauksi)- matosi, kad specialiai traukta is seseliu ax.gif  nuotrauka tarsi isblukinta saules, pasidare plokscia, dingo pustoniai... As kai zinau savo vaika, tavo pataisytam variante jo akys net kitokios atrodo....pas ji nera jos tokios sviesios ax.gif

Jauciu Silwio daugiau prie vaiku nuotraukyciu nagiuku nebekish, atmusi jam nora ne tik koreguot, bet ir komentuot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 23, 16:28)
Jauciu Silwio daugiau prie vaiku nuotraukyciu nagiuku nebekish, atmusi jam nora ne tik koreguot, bet ir komentuot smile.gif

NESUPRATAU blink.gif Ka cia dramatizuoji blink.gif Juk nieko nepasakiau, o tik savo nuomone...nei kas supyko, nei sureagavo...normalus pokalbis unsure.gif
Nu jooo... cool.gif idomu kaip paciam sillwio pasirode biggrin.gif
Atsakyti
Na jau koks cia dramatizmas smile.gif Siaip pamasciau ir tiek. Tik jau neimk giliai i sirdi 4u.gif
Atsakyti