Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Gaziulka @ 2008 07 01, 00:39)
idedu pora portretuku, del kuriu neabejoju. kiti dar siek tiek susiguleti turi.

1
2.
o cia ryskumo kiek truksta, bet dedu, nes paklausti noriu: ar teisingai suprantu, kad tai yra kontrine (ar kontrazurine g.gif ) sviesa? maniau, kad ja gaudau, bet nesu tikra smile.gif

1. įdomu būtų matyt, ko jis taip išsigando.
2. man patiko smile.gif gerai pasislėpęs, nuotrauka švelni tokia smile.gif

QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 13:48)
Greičiausiai tau jas iš podėlio traukia...

o, ir tu žinai "baisių" lietuviškų žodelių biggrin.gif ko gero, kad iš ten smile.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 07 01, 14:13)
O kad negauciau velniu kad ne i tema, tai nuotrauka kritikai smile.gif Man asmeniskai iki visiskai gero kadro truksta tik pakeist kede sita i kokia pinta supama kresla...

visiškas poilsis smile.gif ta karvė taip susidomėjus žiūri į miegančią mergaitę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 01, 14:13)
Man asmeniskai iki visiskai gero kadro truksta tik pakeist kede sita i kokia pinta supama kresla...

ir dar ta kresla pastumt i zaisliuku vieta bigsmile.gif nes dbr nelb aisku kas yra pagrindinis foto akcentas. lb grazus zaisliuku apsvietimas, akys isminga butent toj vietoj, o tada reakcija "o geras dar ir lelia cia guli" bigsmile.gif ir gal kiek tamsoka.. g.gif
Atsakyti
Labai atsiprašau dėl ištrintų foto. Pamąsčiau kad kiek per intymios kad čia taip kabėtų, kitąkart pasistengsiu taip greitai netrinti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 01 liepos 2008 - 13:30
QUOTE(Loreli @ 2008 07 01, 13:03)
Fotolama, dėkui už profesionalius paaiškinimus. Ir turiu dar vieną klausimėlį. Nuėjau šiandien apžiūrėti Canon 450, o man pasiūlė Pentax K200D kit+teleobketyvas, nes šis fotikas su stabilizatorium ir jam objektyvai daug pigesni. Sako kaip pradedančiajam labai gerai. Kokia Jūsų nuomonė apie šį fotiką. Kiek žinau pas jus irgi pentax.

Na, dėl daug pigesnių objektyvų tai smarkiai perdėta. Vilbra labai nekukliomis kainomis Pentax produkciją pardavinėja. Paskutiniu metu netgi pakėlė objektyvų kainas. Pvz. 50mm f/1,4 seniau kainavo ~600Lt, o dabar ar tik ne 900Lt... Aš į Vilbrą jau senai spjoviau ir nusiperku objektyvus iš užsienio dvigubai mažesnėmis kainomis, nei pas juos.

Kitas reikalas tas, kad daugelio objektyvų su stabilizacija Nikonui ar Canonui išvis nerasi, o pas Pentax, Olympus, Sony jie visi bus stabilizuoti.

Pats K200D savo galimybėmis geras fotoaparatas, bet atkreipk dėmesį, kad jis maitinamas AA baterijomis, o tai reiškia, kad teks papildomai nusipirkti 8 pakraunamas baterijas ir jų kroviklį. Kai kam AA elementai yra milžiniškas pliusas, o kai kam milžiniškas minusas smile.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 07 01, 13:13)
O kad negauciau velniu kad ne i tema, tai nuotrauka kritikai smile.gif Man asmeniskai iki visiskai gero kadro truksta tik pakeist kede sita i kokia pinta supama kresla...
user posted image

Potenciali konkursų nugalėtoja smile.gif
tik reikėtų kažkaip papildomai apdoroti šia foto, mergaitė pernelyg blanki, palyfinus su žaisliukais.

QUOTE(Degutė @ 2008 07 01, 13:25)
o, ir tu žinai "baisių" lietuviškų žodelių  biggrin.gif ko gero, kad iš ten smile.gif

Kažkaip paskutiniu metu jaučiu alergiją anglizmams. Matyt per 15 metų profesinio žargono pernelyg įgriso. „Podėlį“ nusižiūrėjau iš sulietuvinto Firefox.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 14:48)
Kažkaip paskutiniu metu jaučiu alergiją anglizmams. Matyt per 15 metų profesinio žargono pernelyg įgriso. „Podėlį“ nusižiūrėjau iš sulietuvinto Firefox.

Aš dėstydama susidūriau su lietuviškais terminais, tai pradžioj nusišaut norėjosi - šaukinys, podėlis, tinkinti, vaizduoklis ir pan.. Ir kai žmonės skundžiasi, kad nesupranta angliškų terminų, tai aš jiems kaip pvz pasakau "tinkinti", ir klausiu, ar lietuviškai geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2008 07 01, 12:59)
hm kaip neidomu sugrizti po dienos kad pakomentuoti patikusias foto, o ju vietoje tik neidomus zenkliukai sad.gif Laputaite pazadek, kad taip nebus daugiau a?  4u.gif

valio matau smile.gif visada malonu matyti tokias foto smile.gif nes uzvaldo prisiminimai smile.gif
as neisdrysau su savo begemotisku pilvu ir uzpakaliu tada fotografuotis.. smile.gif

1-oji nereali man savo spinduliavimu.. zinai tarsi sventa dvasia apgaubus pilvuka ir saugo ji.. labai patiko..
2-oji taip pat puiki. o jei dar apatine ranka butu sviesesne tai kompozicija mano akims priekaistu neturetu ir erdves kaireje nebereiketu.. dabar ta atrama-ranka apacioje prapuola ir siek tiek nestabili kompozicija gaunas
3 ir 6-ojoj man per didelis kontarstas tarp juodo balto.. norisi svelnumo siuo atveju.. kad jie vos isnirtu is tamsos. butu daugiau apslapties ir laukimo jausmo
4-oji irgi man be galo miela, kokia pati noreciua tureti.. graziai susisaukia rubas su plaukais... o pilvukas su rankomis.. tokia stilinga nuotrauka smile.gif beveik mados zurnalui nestukems smile.gif
5-oji turetu buti brangi jiems smile.gif man ja norisi karpyti.. tarsi isprausti i kavdrata nukirpus net dali vyro nugaros biggrin.gif kad jie butu susaistyti cia amziams.. surakinti

sveikinu su grazia fotosesija smile.gif

Papildyta:

Stebukle kaskart nustebini savo fantazija ir isradingumu.. jau ko ko bet ideju tau turbut neikada nepristigs smile.gif

zinai kiekveina foto turi kas kart tik jai tinkanti apdirbima, kuris atskleidzia tos foto zavesi 100%.. net paslepdamas trukumus..

as sio meno dar neivaldau niekaip.. ir kas zino ar ivaldysiu.. bet pazistu ne viena fotografa, o labiausiai zaviuosi Elzes sugebejimais tai pajausti ir pritaikyti.. kad kiekviena foto pradeda kvepuoti ir pasakoti savo istorija.. ji tampa gyva, o ne tik graziu vaizdu staciakampyje..
tad ka noriu pasakyti, akd kai as tu ir daugelis musu ismoksim apipinti savo idejas tuo kas jas padarytu gyvomis manau turesime vienas graziausiu nuotrauku pasaulyje biggrin.gif

cia siaip lyrinis nukrypimas kokius as megstu, bet manau kiekvienas pagaus minti smile.gif

p.s. as neturejau omeny foto kurios is kart gaunamos tobulos! bet zinoma nufotografuoti taip kad joms nereiktu jokio apdirbimo tai yra zingsnis nr.1, o tai ka parasiau pastraipoj auksciau, kalbejau apie zingsni nr2 smile.gif
tad jei ka nepulkit biggrin.gif zinau zinau kad reik fotografuot o ne apdirbinet biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 01 liepos 2008 - 15:04
Stebukle. idėja tikrai puiki, bet padirbėti prie jos dar reikia tongue.gif Man dar kas kliūva, tai mergaitės poza tokia nelabai graži ir atrodo ne visai natūrali. Pabandyčiau gal ir šiek tiek kitokius variantus g.gif

Anasko, kodėl viską iš kūdros ištrynei unsure.gif Visai pamiršau pagirt tavo mažosios ledi nuotraukytes, puikiai abi padirbėjot thumbup.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 01 liepos 2008 - 15:08
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 30, 23:39)

sios abi patrauke smile.gif
pirmojoj tik izbaigtumo kazkokio norisi.. vat ziuriu patinka, bet kazkas kliuna. na niekaip nesuprantu kas. ar tos kojos per kelius nukirstos.. gal jas visai nuimt? gal tas langas nezinau kokia funkcija atlieka.. tiesiog pati vaiko emocija baisingai stipri, ir kunas labai kalba, bet aplink kazkas isblasko demesi.. gal pati kompozicija? hm nezinau.. bet cia gal tik man taip.
antroji smagi smile.gif i kvadratuka paisyciau, nuemus desine puse smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2008 07 01, 15:07)
Anasko, kodėl viską iš kūdros ištrynei  unsure.gif Visai pamiršau pagirt tavo mažosios ledi nuotraukytes, puikiai abi padirbėjot  thumbup.gif .

negasdink!!! negi tikrai sad.gif ??
matyt visi pereinam per ta trynimo perioda sad.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz komentarus 4u.gif
Dar klausimas smile.gif Ka darytumet tam kadrui?

vvvv, jei jau gryzai, tai sugryztuviu proga tau priklauso atidaryt nauja tema biggrin.gif

Anasko, kas tau?
Atsakyti
o cia jau matyta turbut kudroj..
trys kelioniniai juostinuko paspaudimai (nes daugiau neturejau galimybiu per vaika pafotografuot) ir du kadrai kurie man labai sukibo.. del atsikartojanciu elementu, bendros tematikos ir kuno kalbos smile.gif
treciam buvo jos sesute bet ji gavosi ne fokuse sad.gif
daugiau nieko neparsiveziau sad.gif

"ji kantriai lauke savojo ziedelio"

user posted image
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti