Ziurineju skelbima, kaip keista kad tokias geras knygas parduoda
http://www.supermama...?...=326422&hl=
QUOTE(gitulia @ 2008 06 30, 11:55)
fotolama, tik nepyk, man dauguma terminu dar nesuvokiami, bet stengiusi tikrai Tai taip iseina, kad tas nuostabus mazylis mano poreikius pradzioje tenkintu pilnai, tik su juo negalima butu ne trupucio artinti-tolinti? bet zaidziant su kitais nustatymais, tiek gamtos vaizdus, tiek vaikus fotografuoti tiktu, kol daugiau ismokciau ir suprasciau?
Niekas negali tiksliai pasakyti kas tau tiks, o kas ne. Šansų, kad tu su vienu fiksuoto židinio objektyvu liksi visiškai patenkinta yra daug mažiau, nei šansų, kad liksi patenkinta tuo komplektuku iš žūmų Pradinukams geriau imti zūmus. Paskui jie jau patys supranta kokių fiksų jiems reikia.
QUOTE(Kaktuke @ 2008 06 30, 13:05)
Sveiki, kad apie objektyvus kalbat, ar imanoma suzinoti kiek kartu keiciamas objektyvas didina (na kaip muilinese buna parasyta 10x optinis zoomas ), nes ten viskas milimetrais rasoma
Tie iksai ant muilinių visai neaprašo to, kiek kartų objektyvas didina. Jie aprašo objektyvo zūmo ribas: ilgiausias židinio nuotolis padalintas iš trumpiausio židinio nuotolio. Ūkiškai šnekant, iksai yra objektyvo universalumo (ir dažniausiai nekokybės) matas.
Spręsti apie objektyvo matymo kampą reikia būtent pagal milimetrus, o ne pagal iksus.
QUOTE(Opa @ 2008 06 30, 14:06)
bandau sugrizt , jei dar priimsit avi paklydele
Padariau pertrauka nuo SM apskritai, fotografuot nebuvau metusi, taigi pora kadru turesiu ir parodyt. Beje, siuos mano malunelius jau gal kas mate kudroj (ikelsiu visa serija, nors zinau, kad ne visos stiprios).
Padariau pertrauka nuo SM apskritai, fotografuot nebuvau metusi, taigi pora kadru turesiu ir parodyt. Beje, siuos mano malunelius jau gal kas mate kudroj (ikelsiu visa serija, nors zinau, kad ne visos stiprios).
Man labiausiai patinka antroji, o kitos mano skoniui pernelyg tamsios.
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 30, 14:55)
Niu va, kas apie objektyvus, tai nuveziau savo objektyva, tai pasake, kad dulkems viduje, garantija nebegalioja Gal zinot, kas valo objektyvu vidus? Atnese savo objektyva parodyt ten tiek siuksliu pas ji sakau, o ka darai, kai pas tave ne objektyvas o siuksliu deze? Sako PS
Na, tas Canon 50mm f/1,8 yra labai prastos surinkimo kokybės (build quality) ir dažnai jį vadina dulkių siurbliu... Bet jei tų dulkių objektyve padaugėjo po remonto, tai aš kovočiau
QUOTE(Loreli @ 2008 06 30, 22:26)
O aš dar kartelį patrukdysiu su savo klausimais. Ech, kaip sunku tą fotiką išsirinkti
Dabar apsistojau ties šiuo rinkiniu: Canon EOS 450D su EF-S 18-55 mm IS. Gal kas galite pakemontuoti patį fotoaparatą? ir dar galvoju gal pirkti tik Body, o objektyvą išsirinkti universalesnį , tarkim šitą:
Objektyvas SIGMA 18-200mm f/3.5-6.3 DC (CANON AF). Ar būtų šis objektyvas universalesnis ir geresnis už kitinį.
Dabar apsistojau ties šiuo rinkiniu: Canon EOS 450D su EF-S 18-55 mm IS. Gal kas galite pakemontuoti patį fotoaparatą? ir dar galvoju gal pirkti tik Body, o objektyvą išsirinkti universalesnį , tarkim šitą:
Objektyvas SIGMA 18-200mm f/3.5-6.3 DC (CANON AF). Ar būtų šis objektyvas universalesnis ir geresnis už kitinį.
Sigma objektyvas universalesnis, bet prastesnis optiškai.
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 30, 23:39)
brac, pasirodo, tas puslapis, is kurio dedu, automatiskai sumazina foto - tikrai dejau didesnes, specialia paruosiau 900 ant 600. ka daryt, kad butu norimo dydzio?
Tai pakeisk puslapį, į kurį dedi nuotraukas. Dabar juk jų pilna. Photobucket pvz.
Beje, eilinį kartą diskutuojama apie nuotraukas, kurių nėra (dingo greičiau, nei per dieną).
QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 13:18)
Na, tas Canon 50mm f/1,8 yra labai prastos surinkimo kokybės (build quality) ir dažnai jį vadina dulkių siurbliu... Bet jei tų dulkių objektyve padaugėjo po remonto, tai aš kovočiau
fotolama, mano sitas canon neturi nei vieno dulkes viduj. Man tvarke tamron, kuris kainuoja ne 300Lt. O parduotuvej pasake, kad jei butume atveze kita diena, tada butu galeje reikst pretenzijas. Zodziu, nezinau ka daryt, reiks kazkur ieskot, kur valo objektyvus. Bet KUR? Nes tokiu siuksliu tikrai nebuvo, viena ne tai kad dulke, bet siuksle tiesiai per centra iki f.5,6 jos nesimato, bet tik daugiau ir viskas
QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 13:18)
Beje, eilinį kartą diskutuojama apie nuotraukas, kurių nėra (dingo greičiau, nei per dieną).
Vakarykščios nuotraukos tai visos matomos
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 01, 12:29)
fotolama, mano sitas canon neturi nei vieno dulkes viduj. Man tvarke tamron, kuris kainuoja ne 300Lt. O parduotuvej pasake, kad jei butume atveze kita diena, tada butu galeje reikst pretenzijas. Zodziu, nezinau ka daryt, reiks kazkur ieskot, kur valo objektyvus. Bet KUR? Nes tokiu siuksliu tikrai nebuvo, viena ne tai kad dulke, bet siuksle tiesiai per centra iki f.5,6 jos nesimato, bet tik daugiau ir viskas
Pradžiai paviešink čia kas taip dirba.
O tavo vietoj kreipčiausi tiesiai į tos kontoros vadovybę. Dažnai jie toliaregiškaiu žiūri, nei žemiausios grandies darbuotojai.
QUOTE(Degutė @ 2008 07 01, 12:31)
Vakarykščios nuotraukos tai visos matomos
Laputaitės nuotraukų nematau.
QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 13:38)
Pradžiai paviešink čia kas taip dirba.
O tavo vietoj kreipčiausi tiesiai į tos kontoros vadovybę. Dažnai jie toliaregiškaiu žiūri, nei žemiausios grandies darbuotojai.
Fotohobis Zirmunuose jauciu kad reiks taip padaryt. Aciu.
QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 13:38)
Laputaitės nuotraukų nematau.
O man rodo jas šnd. Gal todėl, kad vakar žiūrėjau?
QUOTE(Degutė @ 2008 07 01, 12:45)
Greičiausiai tau jas iš podėlio traukia...
QUOTE(laputaitė @ 2008 06 30, 12:53)
QUOTE(laputaitė @ 2008 06 30, 13:55)
hm kaip neidomu sugrizti po dienos kad pakomentuoti patikusias foto, o ju vietoje tik neidomus zenkliukai Laputaite pazadek, kad taip nebus daugiau a?
QUOTE(Degutė @ 2008 07 01, 13:45)
Greiciausiai kompiuteris jas "isimine". bet, turbut, visos jos foto yra jos tinklapy nuoroda jos profili. bet jau ne karta diskutavom, kad nuotrauku isemimas- BLOGIS. juk jei naujoku reikalaujama skaityt senas temas tai ka jie ismoks skaitydami 10komentaru po foto kurios nera????? net jei bloga foto PALIKIME kad "moksliukai" matytu kaip atrodo klaida as savo tik viena foto istrynus, bet tik todel kad gavau komentara kad neidomu, nes zvilgsnis "i niekur" neidomus, bet neturejau jegu aiskint kad TAI ir buvo foto esme
Stebukle, o gal as 120 sveriu? viskas per nervus ir nuovargi...
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 01, 11:42)
Ziurineju skelbima, kaip keista kad tokias geras knygas parduoda
Stebukle, nesistebėk stipriai, nes ta mamytė turi labai sergantį vaikiuką , gydymui pinigėlių reikia daug.
QUOTE(fotolama @ 2008 07 01, 12:18)
Sigma objektyvas universalesnis, bet prastesnis optiškai.
Fotolama, dėkui už profesionalius paaiškinimus. Ir turiu dar vieną klausimėlį. Nuėjau šiandien apžiūrėti Canon 450, o man pasiūlė Pentax K200D kit+teleobketyvas, nes šis fotikas su stabilizatorium ir jam objektyvai daug pigesni. Sako kaip pradedančiajam labai gerai. Kokia Jūsų nuomonė apie šį fotiką. Kiek žinau pas jus irgi pentax.
QUOTE(Loreli @ 2008 07 01, 14:03)
Stebukle, nesistebėk stipriai, nes ta mamytė turi labai sergantį vaikiuką , gydymui pinigėlių reikia daug.
Na, ne todel ten parduoda Tiesiog sake, kad nenaudingos jos jai. Is tikruju, jei nesidomeciau fotografija, man tos knyos butu 0-ines vertes. O Kai domiuosi is kart tokia reakcija, kaip galima tokiu knygu atsisakyt Bet is tikro labai dziaugiuosi, nes yra galimybe man keleta knygu isigyt
O kad negauciau velniu kad ne i tema, tai nuotrauka kritikai Man asmeniskai iki visiskai gero kadro truksta tik pakeist kede sita i kokia pinta supama kresla...