Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Aciu uz komentarus mano maluneliams 4u.gif Kad jus butumet girdeje, kaip mano mama kalbejo ir pirsta prie smilkinio sukiojo, kai as po tuos laukus aplink malunus ratais sukau, ant keliu sliauziojau, po zoles braidziau lotuliukas.gif . Daugelio sumanymu nepavyko igyvendinti del kampo - su placiakampiu zymiai smagesniu situaciju isivaizduoju.

Motiejuke, mano kadruose buvo jau beveik 10 val vakaro, saulei leidziantis, statyvo nenaudojau, tai iso 400 buvo pats tas. Siaip kai kuriuose kadruose triuksmai man jau bade akis.
Del tavo kadriuko, man prasosi erdves, kai pamaciau, norejosi net atsitraukt kad viska apziureciau geriau. Techniskai atlikta gerai.
Atsakyti
Anasko, ta prasme, pastebejai anksciau daryta foto? g.gif manau, kad taisykles galioja (nors siaip cia kiekvieno sazines reikalas), pastebejus pazeidima, siulyciau isimti nuotrauka. gal tik kas is naujoku jas nevisai zino unsure.gif

kzk man krize irgi sian uzpuole - buvom kaime, nemazai fotografavau, ir aplinka tokia dekinga, senas namas toks apgriuves buvo, bet foto kazkaip, ziuriu, ziuriu, tokios vidutiniskos. ir isvis tada puolu i apmastymus, kam as cia fotkinu - profe vis tiek turbut jau nebusiu, sau - nu man kaip ir svarbu, kad ir kiti ivertintu, paskui kai pagalvoji, kad tokiu, kaip as dar simtai tukstanciai irnesakyk.gif sorry, uz lyrini nukrypima.

is paskutiniu foto pagirsiu Anasko studijines - kzk man labai isimine. be to, jauciu pagarba, kad pradejus fotografuoti veliau uz mane dabar jau geriau tvarkaisi su t.t. dalykais - baltu foto, studijos imitavimu, gelem ir pan.

dar paskutiniai Opos malunai buvo su ideja ir ispildymu. patiko.

laputaites man svarus ir kokybiski kadrai, bet man kaip norisi daugiau isradingumo tame zanre, kzk viskas taip matyta. bet su nesciuju ir leliuku fotosesijom, matyt, taip jau yra.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 06 30, 23:01)
Motiejuke, mano kadruose buvo jau beveik 10 val vakaro, saulei leidziantis, statyvo nenaudojau, tai iso 400 buvo pats tas. Siaip kai kuriuose viska apziureciau geriau. Techniskai atlikta gerai.

turiu panasiu foto tik ne malunu bigsmile.gif
del iso viskas aisku mirksiukas.gif

aciuk

QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 30, 23:06)
sorry, uz lyrini nukrypima.

viskas ok, pazistamas jausmas unsure.gif
as siandien fotiko neemiau i rankytes, tai sazine grauzia unsure.gif dasigyvenau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2008 06 30, 21:50)
[idedu savo viena is darbeliu  unsure.gif
Tikrai taip, ir man norejosi atsitraukti biggrin.gif dar nesuprantu ar cia erdves reikia, gal tiesiog taip yra, kad nuotrauka netelpa mano monitoriuje ax.gif bet gal tikrai, kadangi cia visiskas profilis, tai noretusi daugiau erdves, jei veidai butu siek tiek atsukti i ziurova, gal uztektu ir tiek smile.gif techniskai gerai, bet noretusi man daugiau veiksmo, kad maliavotu lupas, ar kokios ypatingos israiskos ax.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 06 30, 23:34)
Dar norejau paklausti, ar musu ND taisykles jau negalioja?
O kas atstika? unsure.gif gal kas uzsimirso ar nezinojo ar nesuprato.. nemanau, kad kas piktybiskai
Atsakyti
O aš dar kartelį patrukdysiu su savo klausimais. Ech, kaip sunku tą fotiką išsirinkti biggrin.gif
Dabar apsistojau ties šiuo rinkiniu: Canon EOS 450D su EF-S 18-55 mm IS. Gal kas galite pakemontuoti patį fotoaparatą? ir dar galvoju gal pirkti tik Body, o objektyvą išsirinkti universalesnį , tarkim šitą:
Objektyvas SIGMA 18-200mm f/3.5-6.3 DC (CANON AF). Ar būtų šis objektyvas universalesnis ir geresnis už kitinį. g.gif
Atsakyti
ar 8. punktas "neturėtų" reiškia "griežtai neturi" ar "nerekomenduojama"?
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 06 30, 22:31)

a.... va del ko cia viskas. siaip as irgi nustebau, kad ja parodei ir kudroj. nezinau, ar galim jau cia taip grieztai zmonem riboti gyvenima, nori ir rodo, man tik siaip dalis idomumo tada dingsta - autoriu paspelioti.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 30, 23:33)
a.... va del ko cia viskas. siaip as irgi nustebau, kad ja parodei ir kudroj. nezinau, ar galim jau cia taip grieztai zmonem riboti gyvenima, nori ir rodo, man tik siaip dalis idomumo tada dingsta - autoriu paspelioti.

Na, nemanau, kad čia dėl mano foto - nes exif aš neslepiu. Čia, kaip suprantu, kažkas su datom.
O dėl mano foto, kas pasikeitė nuo to, kad aiškus autorius? Neslepiant exif matosi visi duomenys apie fotiką ir norit, galima išsaiškint, kas kam priklauso. Bet nuo to nuotrauka nesikeičia smile.gif
Atsakyti
motiejuke, iso100 smile.gif ploja.gif
tavo kadre techniskai viskas ok, bet visa kita su kabliukais.

grethenn, aguonos Zujunuose smile.gif

Anasko- del 1, punkto, tai pvz. pas mane fotike data grybauja ir as niekaip jos normaliai nenusistatau smile.gif

Gaziulka, rodyk geriau ka nufotkinai, nes netikim mes tais tavo lyriniais pasvajojimais irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2008 06 30, 23:31)

Bet tada sita punkta reikia ar visai pasalinti, nes butent del jo "vienatveje"nebalsavau uz man patikusia foto, arba sugrieztinti reikalavima.
Atsakyti
kaip supratau, Anasko klausimas buvo del Degutes nuotraukos, kuri buvo ideta ir i ND ir i kudra. nu rekomenduojama nedet - manau, kad tas nera sunku, juk ND gan greitai baigiasi mirksiukas.gif

del datu - aj, nu jeigu kas gudrauja, lai gudrauja, nes vis tiek neatseksim (tai exif, tai data grybauja, tai dar kas) bet nemanau, kad yra tolkas, o ir siekianciu ta daryti - ne prizu ar ko ten vedini tuos ND atliekam.

parodysiu, parodysiu, kaupiuosi, stebukle mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 07 01, 00:45)
grethenn, aguonos Zujunuose smile.gif
bijau.gif
Atsakyti