Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bald.nomad @ 2008 06 29, 21:59)
poster_offtopic.gif Zveriau, uz ka sergam?

ISpanija smile.gif Grazu buvo, ziuresiu kartojima!!
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 06 30, 00:19)
Idomu bus paciupineti kai pasirodys tas 1000D, raso, kad mazesnis uz kitus Canon (kurie man rankose atrode siek tiek per dideli ir nepatogus), o ir kaina su kitais palyginus nedidele (kaip zaliai naujokei brangaus nesinori).
O tas Olympusas man rankose labai patiko, tik va kas liecia visas kitas charakteristikas, tai renkuosi kaip "blondine" - prieinama kaina ir patogus plius naudotoju atsiliepimai  blush2.gif

O kuom tas 25 mm objektyvas geresnis uz pvz, situ dvieju komplekta ?http://www.fotofabrikas.lt/items/Olympus/Skaitmeniniai-fotoaparatai/65672f.2-Olympus-E-420-su-14-42mm-ir-40-150mm-objektyvais.html

Gal kas galetu trumpai paaiskinti ka tie skaiciai prie objektyvu reiskia, kas kam naudojamas arba dar geriau gal kokia nuoroda kur butu galima pie tai paskaityti?
Pvz. Tas 25 mm f2.8 kam butu naudojamas? ka reiskia f2.8 ar diafragma su juo reguliuojasi ar ji t.b. butent 2.8?
Itariu kam nors tie klausimai vel juokingi bus  biggrin.gif  bet man idomu ir noriu suprasti  ax.gif

O kokiam tikslui tau reikia fotoaparato? Ka tu daugiausiai fotografuosi? Vienareismisko patarimo del objektyvo negalima duot, nes nezinia ka tu fotografuosi.
f2,8 yra sviesus objektyvas, t.y. kad tu galesi gan tamsioj patalpoj fotografuot be blykstes ir antras planas bus isplaukes, susiliejes. Tokios diafragmos objektyvai liuks.
O va del mm, jau klaustukas. 14-42mm. tarkim, tu atitolini vaizda 14mm ir tau telpa i kadra didesne matymo zona, o pritrauki vaizda 42mm iki tavo akiai matomo vaizdo.
40-150mm . 40mm tau kadras gaunasi mazdaug toks, kaip tu matai plika akim, o 150mm tu jau pritrauki vaizda arciau saves. Tarkim pauksciuka medyje. su 14-42, tu to nepadarysi, nes reiks arti paciai eit link objekto, o nepasinaudot objektyvo pagalba smile.gif
Todel objektyvai yra skirstomi i placiakampius, portretinius, tele ir t.t. Visi objektyvai yra geri be isimties, o blogais patampa, kai jais naudojamasi netinkamai. Todel pries pirktada fotoaparata su keiciamais objektyvais, pagalvok, ko tau reikia, nes objektyvai nemazai kainuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2008 06 29, 23:19)
O kuom tas 25 mm objektyvas geresnis uz pvz, situ dvieju komplekta ?http://www.fotofabrikas.lt/items/Olympus/Skaitmeniniai-fotoaparatai/65672f.2-Olympus-E-420-su-14-42mm-ir-40-150mm-objektyvais.html

Geresnis tuo, kad yra šviesesnis, geresnė vaizdo kokybė ir, kas svarbiausia, yra visai mažiukas. Kombinacijoje su E-420 gauni veidrodinį fotoaparatą, kurį galima sutalpinti į didelę kišenę smile.gif

Bet jis ne toks universalus, kaip kombinacija su paminėtais zūminiais objektyvais. Paprastai tokie objektyvai perkami papildomai prie turimų zūmų. Bet reikia būti atsargiems, nes galima užsikrėsti fiksomanija smile.gif Aš kai patyriau kokia kokybė tų fiksuoto židinio nuotolio objektyvų, tai zūminis objektyvas uždedamas ant mano fotoaparato labai retai...

Atsakyti
stebukle, klausiu tik , parasyk exif aguonu nuotraukos biggrin.gif
eisiu siandien aguonas fotkint cool.gif

Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 30, 10:50)
O kokiam tikslui tau reikia fotoaparato? Ka tu daugiausiai fotografuosi? Vienareismisko patarimo del objektyvo negalima duot, nes nezinia ka tu fotografuosi.
f2,8 yra sviesus objektyvas, t.y. kad tu galesi gan tamsioj patalpoj fotografuot be blykstes ir antras planas bus isplaukes, susiliejes. Tokios diafragmos objektyvai liuks.

Na fotoaparata daugiausiai naudoju kelionese, vaiku, gyvunu, rankdarbiu fotografavimui. Tai kaip suprantu kelionese, gamtos groziui uzfiksuoti man labiau tiktu placiakampis, o vaikuciu nuotraukoms - portretinis? g.gif
Sitas f 2,8 kaip supratau butu daugiau kaip portretinis, arti esanciu objektu fotografavimui? Ir uzsidejus ji jau diafragmos nepareguliuosi? Kelionese jis jau visikai netiktu?

QUOTE(fotolama @ 2008 06 30, 11:00)
.. svarbiausia, yra visai mažiukas. Kombinacijoje su E-420 gauni veidrodinį fotoaparatą, kurį galima sutalpinti į didelę kišenę smile.gif

Sita savybe tai tikrai nuostabiai atrodo.
Aisku, kad sviesus tai irgi labai gerai. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gitulia: 30 birželio 2008 - 11:34
QUOTE(gitulia @ 2008 06 30, 11:32)
Na fotoaparata daugiausiai naudoju kelionese, vaiku, gyvunu, rankdarbiu fotografavimui. Tai kaip suprantu kelionese, gamtos groziui uzfiksuoti man labiau tiktu placiakampis, o vaikuciu nuotraukoms - portretinis?  g.gif
Sitas f 2,8 kaip supratau butu daugiau kaip portretinis, arti esanciu objektu fotografavimui? Ir uzsidejus ji jau diafragmos nepareguliuosi? Kelionese jis jau visikai netiktu?

Taigi rašiau: tas 25mm ant Olympus bus klasikinis „normalus“ objektyvas. Kažkada su tokiu matymo kampu (50mm ant juostinio veidrodinio) fotografavo dauguma fotomėgėjų ir dažnai tai būdavo vienintelis jų turimas objektyvas smile.gif

Portretiniam reikėtų didesnio židinio nuotolio.

f/2,8 reiškia maksimaliai atidarytą diafragmą. Prireikus ją galima priverti iki f/22.
Atsakyti
fotolama, tik nepyk, man dauguma terminu dar nesuvokiami, bet stengiusi tikrai biggrin.gif Tai taip iseina, kad tas nuostabus mazylis mano poreikius pradzioje tenkintu pilnai, tik su juo negalima butu ne trupucio artinti-tolinti? bet zaidziant su kitais nustatymais, tiek gamtos vaizdus, tiek vaikus fotografuoti tiktu, kol daugiau ismokciau ir suprasciau?
Atsakyti
Sveikinimai Westai, ciucikam buckiai! (bais myliu visus visus gyvius)
ir Sveikinimai SMilciai baigus mokslus 4u.gif

Atsiprasome fotolamos uz lyrinius nukrypimus, bet manau jie tik siltina bendravima ir niekam nekenkia

QUOTE(Anasko @ 2008 06 29, 22:08)
apie RAW
Va cia apie RAW, kas jis toks ir su kuo jis valgomas bigsmile.gif
Aciuuuu 4u.gif dekoju dar neperskaicius, tik pradejau smile.gif ilgas straipsnelis, manau daug ka suzinosiu wink.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 06 29, 22:23)
Niugi, buvom rengini, matem...
O tas su karsteliu man patiko biggrin.gif

QUOTE(Stebukle @ 2008 06 29, 22:46)
Cia va kur kvieciu kartu fotografuot smile.gif
Pasaka rolleyes.gif tik kad fonas ne koks... o kurioje cia vietoje? smile.gif
Atsakyti
Rodau naujausius savo darbus:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveiki, kad apie objektyvus kalbat, ar imanoma suzinoti kiek kartu keiciamas objektyvas didina (na kaip muilinese buna parasyta 10x optinis zoomas smile.gif ), nes ten viskas milimetrais rasoma g.gif

Keliu pora vakaryksciu kadru:
valkataujantis zvirbliukas
user posted image
labai graziai besileidzianti saule bokstus apsviete, bet ko gero nelabai pavyko to grozio perteikti g.gif :
user posted image

Papildyta:
QUOTE(laputaitė @ 2008 06 30, 12:53)
Rodau naujausius savo darbus:

Laputaite, zavios nuotraukeles, tik 1 ir 4 labai dingsta pilvukas apsvietime,2-oje daugiau erdves kaireje noretusi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaktuke: 30 birželio 2008 - 13:06
Laputaite, kokybė ir kompozicija be priekaištų mirksiukas.gif

Kaktuke , žvirbliukas nėr blogai, spalvos gražios, bet pats žvirblis paskęsta fone smile.gif , o bokštas kaip bokštas, gal reikėjo įdomesnio rakurso paieškot, kad labiau matytųsi tas apšvietimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 30 birželio 2008 - 13:35
Laputaite bigsmile.gif saunuole 4u.gif
Visos foto man patinka, butu mano kabinciau ant sienos, ypac 2 4u.gif Turiu silpnybe tokiam apsvietimui. Dabar jei leisi, truputi prikibsiu, bet visai truputi ax.gif 1- ant veido man matosi siek tiek keista kokybe. Kazkoks seselis nenatruralios spalvos.
2-!!! norisi siek tiek daugiau erdves is kaires. Bet pats darbas, pasikartosiu man super.
3-labai jaukus ir siltas, labai malonu ziureti ir dziaugtis kartu su jais
4-Dar nesuprantu, ar norisi man j/b matyti ar spalvota g.gif Bet siaip neturiu prie ko prikibti verysad.gif tongue.gif
Baisiai pavydziu tau blush2.gif kad tokius darbus moki daryti blush2.gif Dar karta saunuole 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Kaktuke, spalvos grazios, bet man truksta ryskumo, bet jis tikrai drasuolis blink.gif
2-irgi grazios spalvos. Negaliu kazka konkreciai pakomentuoti, nes architekturos nemoku pati fotografuoti
Atsakyti