man kazkaip mieliau fotografuot gyvus padarus , todel dedu pirmaji savo bandyma
http://public.fotki....o/1001142a.html
isivaizduoju, kad nelabai kas, todel noreciau patarimu
http://public.fotki....o/1001142a.html
isivaizduoju, kad nelabai kas, todel noreciau patarimu
Tiem, ka apleido ikvepimas primenu:
Liepos 1-6 dienomis Vilniuje Lietuvos liaudies kultūros centras organizuoja folkloro festivalį Baltica-2008.
Liepos 1 d. 18-19 val. festivalio svečiai koncertuos Rotušės aikštėje, liepos 2 d.18-19 val. festivalio dalyvių eitynės nuo Katedros aikštės Gedimino prospektu, per Vinco Kudirkos aikštę ir Vilniaus gatvės šaligatviu iki Kongreso rūmų, liepos 3 d. 16-18 val. vyks koncertai-vaikštynės Katedros, Rotušės, Nepriklausomybės ir Europos aikštėse, Pilies ir Didžiojoje gatvėse. Liepos 4-6 dienomis Sereikiškių parke bus organizuojami koncertai nuo 15-23 val.
pilna programa cia:
Baltica-2008
Paskutini kart buvo visai linksma, ko vertas buvo vien belgu pasirodymas su veliavu metymu!
As tai tikrai eisiu, ir visiems rekomenduoju - tiek fotografams, tiek supermamoms su supervaikais!
Nu ir jei ka - tai cia ne reklama, as kaip tik siandien sugalvojau, kad senai buvo, tai apsidziaugiau kad nepavelavau
Raige, geras paaiskinimas, bet panasu, kad mano galva buka, nes teoriskai suprantu - o praktiskai nesigauna
Liepos 1-6 dienomis Vilniuje Lietuvos liaudies kultūros centras organizuoja folkloro festivalį Baltica-2008.
Liepos 1 d. 18-19 val. festivalio svečiai koncertuos Rotušės aikštėje, liepos 2 d.18-19 val. festivalio dalyvių eitynės nuo Katedros aikštės Gedimino prospektu, per Vinco Kudirkos aikštę ir Vilniaus gatvės šaligatviu iki Kongreso rūmų, liepos 3 d. 16-18 val. vyks koncertai-vaikštynės Katedros, Rotušės, Nepriklausomybės ir Europos aikštėse, Pilies ir Didžiojoje gatvėse. Liepos 4-6 dienomis Sereikiškių parke bus organizuojami koncertai nuo 15-23 val.
pilna programa cia:
Baltica-2008
Paskutini kart buvo visai linksma, ko vertas buvo vien belgu pasirodymas su veliavu metymu!
As tai tikrai eisiu, ir visiems rekomenduoju - tiek fotografams, tiek supermamoms su supervaikais!
Nu ir jei ka - tai cia ne reklama, as kaip tik siandien sugalvojau, kad senai buvo, tai apsidziaugiau kad nepavelavau
Raige, geras paaiskinimas, bet panasu, kad mano galva buka, nes teoriskai suprantu - o praktiskai nesigauna
Bald.nomad, kas tau nesigauna? Kas konkrechiai?
Raige, speju, kad man reiktu jog kas nors bukai (t.y. "kak dlia osobo tupych " ant mano fotiko parodytu kas kaip daroma ) savo dideliai gedai turiu pripazinti, kad beveik neturiu laiko, o kad galeciau skaityt instrukcija ir viska praktiskai bandyt kas parasyta... svajone
Nu, nieko, gal kada nors... as cia siaip bambu
Viktorija, paziurek pati i nuotrauka ir pakomentuok kas tau gerai, o kas - nelabai. Nes man dabar - tai tiesiog pamaciau ir nufotkinau. Man sakykim tobula suns nuotrauka - tai laputaites konkursinis magas
va
arba dar vienos mano mylimos dalyves:
cia
as aisku, nelabai moku fotografuot, bet galiu pasakyt kad siose nuotraukose man patinka technika, siuzetas, atlikimas nu ir bendrai...
Paziurek dar sioj temoj pries pora puslapiu buvo tokia karve - idomios spalvos, nuotrauka traukianti aki.
As tavo nuotraukoj matau suni masinoj, ir taskas. nekabina ji.
Nu, nieko, gal kada nors... as cia siaip bambu
Viktorija, paziurek pati i nuotrauka ir pakomentuok kas tau gerai, o kas - nelabai. Nes man dabar - tai tiesiog pamaciau ir nufotkinau. Man sakykim tobula suns nuotrauka - tai laputaites konkursinis magas
va
arba dar vienos mano mylimos dalyves:
cia
as aisku, nelabai moku fotografuot, bet galiu pasakyt kad siose nuotraukose man patinka technika, siuzetas, atlikimas nu ir bendrai...
Paziurek dar sioj temoj pries pora puslapiu buvo tokia karve - idomios spalvos, nuotrauka traukianti aki.
As tavo nuotraukoj matau suni masinoj, ir taskas. nekabina ji.
QUOTE(Anasko @ 2008 06 29, 14:13)
galvojau kad baisiai sudetingas tas M rezimas, o ziuriu jis dar parastesnis nei kiti
Zmones kalba, kad profai ji dazniausiai naudoja Nors as pati pradzioj fotkinau Av dbr pripratau prie M kazkaip jis man Mieliausias nors reiktu perprast visus, ale...
QUOTE(Anasko @ 2008 06 29, 12:57)
Oj Raige, aciu didziausis O as islaikyma savo teleobjektyvui pagal Tv rezima taikiau ir diafragma per exponometra rinkau Dabar tikrai aisku ir su blykste supratau (as vidine turiu) kodel man kadrai buvo persviesti dienos metu, kai norejau tik seselius isvengti nors ir galinguma iki minimumo padariau. Einu treniruotis.
Dieną tau pereksponuoja todėl, kad įjungus diafragmos prioritetą ir naudojantis blykste, išlaikymas nedaromas trumpesnis, nei trumpiausias sinchronizacijos su blykste išlaikymas. Dažniausiai tai būna 1/180 sek. Dieną toks išlaikymas per ilgas ir natūrali dienos šviesa peršviečia kadrą.
QUOTE(bald.nomad @ 2008 06 29, 16:42)
Raige, speju, kad man reiktu jog kas nors bukai (t.y. "kak dlia osobo tupych " ant mano fotiko parodytu kas kaip daroma ) savo dideliai gedai turiu pripazinti, kad beveik neturiu laiko, o kad galeciau skaityt instrukcija ir viska praktiskai bandyt kas parasyta... svajone
Pas visus fotikus vienodai viskas vyksta...
Tam, kad gautume ne per tamsią ir neperšviestą nuotrauką, reikia, kad ant jutiklio patektų tinkamas šviesos kiekis. Tai koks šviesos kiekis pateks nulemia trys dalykai: šviesos intensyvumas, išlaikymas ir diafragma. Tad, norėdamas teisingai eksponuoti fotografas turi pamatuoti šviesos srautą ir pagal jį nustatyti išlaikymą bei diafragmą. Diafragmos, išlaikymo prioritetai tik automatizuoja šitą procesą, o M režime viskas atliekama taip, kaip buvo daroma nuo tada, kai atsirado fotoaparatai
Papildyta:
QUOTE(Žūžū @ 2008 06 29, 16:47)
Zmones kalba, kad profai ji dazniausiai naudoja Nors as pati pradzioj fotkinau Av dbr pripratau prie M kazkaip jis man Mieliausias nors reiktu perprast visus, ale...
M režimas reikalingas tik tam tikromis salygomis. raige jas paminėjo. O M naudojimą visur ir visada aš pavadinčiau ne profesionalumu, o savotišku mazochizmu bei fotoaparato galimybių neišnaudojimu
Bald.nomad, koks tavo fotikas? Ko tu nesupranti? Kur kas ant fotiko nusistato, ar paties viso to principo? Pasakyk kas naishku, pasistengsiu kiek sugebu paaishkinti kuo paprasciau. Drasiau
ir pritariu fotolamai del mazochizmo. Iprastomis salygomis pilnai pasitikiu aparato eksponometru (labiau nei savim) ir leidzhiu jam parinkti ishlaikyma. M rezima naudoju dirbdama su blykste ir tada, kai dar bandau fotografuoti naturalioj shviesoj, bet jos tiek, kad matau jog ishaikymas bus per ilgas. Viskas. Daugiau dazhniausiai Av rezhimu.
ir pritariu fotolamai del mazochizmo. Iprastomis salygomis pilnai pasitikiu aparato eksponometru (labiau nei savim) ir leidzhiu jam parinkti ishlaikyma. M rezima naudoju dirbdama su blykste ir tada, kai dar bandau fotografuoti naturalioj shviesoj, bet jos tiek, kad matau jog ishaikymas bus per ilgas. Viskas. Daugiau dazhniausiai Av rezhimu.
QUOTE(fotolama @ 2008 06 29, 18:10)
pavadinčiau ne profesionalumu
Jei buciau prof, turbut, sitam skyrely nesedeciau
Reiks bandyti ir kitus rezimus
tai reiškia, mazochistė Nu bet man būtina žinoti visus tris skaičiukus Ir jei reik kažką greit pasikoreguot, tai viens du ir koreguoji tai, ką manai, kad reik. O nesuki galvos pagal ką eksponometras parinks. Ir jei aš nekeičiu parametrų, tai esu tikra, kad fotikas nesavivaliaus ir nieko nekeis
Raige, pas mane pentax'as. viskas gerai su juo, bet niekaip neturiu laiko iki galo issiaiskint nu man geda, net labai as arba instrukcija skaitau arba fotkinu... tai cia viena karta kai netycia likau tik su fotiku, instrukcija ir neplanuotu laisvalaikiu ant ranku, net radau kur is tiesu yra diafragma
Man ne smegenu, bet laiko truksta... nekreipk demesio...
Beje, zmones, kur Elina dingo? Zveriau, ten tavo valdos, kodel ner tvarkos?
Westa, kaip sekas su nauju seimos nariu? gal ka idetum?
Zuzu, as tai su AV fotkiju - man labai gerai...
Cia visi apie atostogas kalba, o man nenusimato. Ikelsiu viena tokia nuotrauka, apie "days long gone..." :
Dienom kaip si, supranti, kad yra vietu kur vejas reiskia atgaiva...
Nuotraukoj - badgyrai - vejo bokstai netoli Yazdo, Irane... Jie senais laikais atliko naturalaus kondicionieriaus funkcija - saltas vejo atnestas oras patekdavo i patalpas, o karstas kildavo i virsu... Miestas jau koki 40-50 metu apleistas, todel tiek smelio. Beje, cia stogai tie apvalus, jei ka...
Man ne smegenu, bet laiko truksta... nekreipk demesio...
Beje, zmones, kur Elina dingo? Zveriau, ten tavo valdos, kodel ner tvarkos?
Westa, kaip sekas su nauju seimos nariu? gal ka idetum?
Zuzu, as tai su AV fotkiju - man labai gerai...
Cia visi apie atostogas kalba, o man nenusimato. Ikelsiu viena tokia nuotrauka, apie "days long gone..." :
Dienom kaip si, supranti, kad yra vietu kur vejas reiskia atgaiva...
Nuotraukoj - badgyrai - vejo bokstai netoli Yazdo, Irane... Jie senais laikais atliko naturalaus kondicionieriaus funkcija - saltas vejo atnestas oras patekdavo i patalpas, o karstas kildavo i virsu... Miestas jau koki 40-50 metu apleistas, todel tiek smelio. Beje, cia stogai tie apvalus, jei ka...
Bald.nomad, prajuokinai su tom smegenim Ishmoksi tada. Va be smegenu butu liudniau