Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Anasko @ 2008 06 22, 12:02)
Sillwio, aciu uz komentara. Paskubejau as, reikejo ilgiau palaikyti kompe, kad suprasciau kad s... ir fantazuok nefantazuok, meno is jo neisspausi irnesakyk.gif  hihihi.gif

As irgi dedu kritikai. Del spalvu rubuose, nieko nepadarysiu, sesija buvo neplanuota, kaip visada hihihi.gif o i j/b versti nenoriu del idejos, nors gal ir reikes jauciu g.gif

Nesakiau, kad š... Man kadras visai patiko, tik norėjosi kažko švelnesnio ir šiltesnio.

Kažin kaip būtų pavykę, jei būtum pakeitus poziciją ir nefotografavus prieš saulę? Turi gerą juodraštį, dabar gali pakartoti jau iš anksto suplanavus.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 06 22, 16:05)
O as va is zvejybos grizau, bet ne tik zvejojau, bandziau ir kazka pafotkint , nu bet vejas prie Nemuno ziaurus..... is kruvos kadru atrinkau tris sad.gif blush2.gif

Skubėjai smile.gif Kokybiškos foto, tik išskirtinumo jose stinga. Kamanė man bene geriausia.

QUOTE(Mylia @ 2008 06 22, 17:44)
Sveiki,
viena nuotrauka i sios savaites gyvunijos pasauli.

Tas mėlynumas užgožia kačiuką. Kokybiška foto.
Atsakyti
Turiu paprasta klausima: kaip jus padarot, kad ikelus i fotki.com (i namu darbus) nesimato nuotraukos exif?
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 06 22, 20:02)
Turiu paprasta klausima: kaip jus padarot, kad ikelus i fotki.com (i namu darbus) nesimato nuotraukos exif?

Aš išsaugau save for web.

Įmetu vieną nuotrauką vietos, į kurią noriu nuvažiuoti sutemus.

user posted image

Atsakyti
Mylia, as irgi save for web.

Sillwio, toks ispudis, kad jau maciau ta vieta kazkieno nuotraukoj - ar tik ne Getter, bet ji juk Airijoj g.gif
Atsakyti
Gaziulka, aciu uz komentara 4u.gif Tikrai labai taikliai pastebejai klaidas

QUOTE(sillwio @ 2008 06 22, 20:58)
Nesakiau, kad š... Man kadras visai patiko, tik norėjosi kažko švelnesnio ir šiltesnio.

Kažin kaip būtų pavykę, jei būtum pakeitus poziciją ir nefotografavus prieš saulę? Turi gerą juodraštį, dabar gali pakartoti jau iš anksto suplanavus.
Skubėjai smile.gif Kokybiškos foto, tik išskirtinumo jose stinga. Kamanė man bene geriausia.
Tas mėlynumas užgožia kačiuką. Kokybiška foto.

Man atrodo as maciau sita vieta Roolis fotografijoje g.gif tik dabar jo puslapis pratrintas kudroje unsure.gif Idomu bus pamatyti kaip atrodis sutemus.

Del savo foto, tikrai paskubejau, ir gaila negreitai galesiu jura fotografuoti, bet kita karta pasistengsiu nepamirsti savo klaidas.
Dar toks klausimas, as fotografavau is ranku, ir diafragma keiciau, kad butu ryskiau, ir islaikymas buvo pakankamas, bet kazkodel beveik visos foto isejo neryskios g.gif Ar jei buciau su statyvu, idomu iseitu ryskiau g.gif ar cia tiesiog nemokejau parinkti nustatymus g.gif
Atsakyti
man irgi butu naudinga isgirsti, kaip prie juros esant gan stipriai saulei tvarkotes su nustatymais - nes as irgi privengiu tuo metu fotografuoti, nes zinau, kad nieko gero negausiu. Tik man ne ryskumo problema, o seseliu, ekspozicijos, atspindziu, dar velnias zino ko g.gif
Atsakyti
Zveri KLp, kokybiskos foto, patiko 1 ir 2, bet siuzetas matytas mirksiukas.gif

Mylia, unsure.gif visai neblogai su kokybe, bet tiesa sakant neidomi foto rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 22, 20:16)
Aš išsaugau save for web.

QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 22, 20:49)
Mylia, as irgi save for web.

Tai cia dirbant su PS? O kaip ta padaryti neturint PS?
Atsakyti
taip, as su PS. kitaip nezinau, pasiziurek toj programoj, su kuria mazini ir savini, ar nera analogisko pasirinkimo
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 22, 20:49)
Sillwio, toks ispudis, kad jau maciau ta vieta kazkieno nuotraukoj - ar tik ne Getter, bet ji juk Airijoj g.gif

Anasko teisi, kartu su juo fotografavom smile.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 06 22, 21:12)
Dar toks klausimas, as fotografavau is ranku, ir diafragma keiciau, kad butu ryskiau, ir islaikymas buvo pakankamas, bet kazkodel beveik visos foto isejo neryskios g.gif  Ar jei buciau su statyvu, idomu iseitu ryskiau g.gif  ar cia tiesiog nemokejau parinkti nustatymus g.gif

"pakankamas" sunku spręst. Išlaikymas turėtų būti mažiausiai 1/židinio nuotolio. Jei jis ilgesnis, reikia štatyvo ar kitos atramos. Jeigu diafragmą uždarai pakankamai daug, kokybė krenta. Ypač pigūs stiklai nuo to kenčia. Gal per daug uždarei diafragmą?

Va geras grafinis pavyzdys (Canon 18-55mm 1:3.5-5.6 IS), kaip kenčia kokybė smarkiai uždarinėjant diafragmą. http://www.dpreview....s_c16/page3.asp
Matosi, kad prie 18mm, diafragmos reikšmės nuo f/11 iki f/22 praktiškai nenaudojamos. Savo objektyvui tokias reikšmes reikėtų žinoti ir jų vengti.
Atsakyti
Norejau patarimo del veidrodinio fotoaparato. Kadangi Nikon D80 pakankamai brangus ir nemanau, kad noriu skirti tokia suma hobiui, tai lieka D40, D40x, D60. kaip suprantu D40x ir 60, tai tik pikseliu daugiau. Ar verta į juos investuoti? Ar geriau rinktis D40 ir prie jo 50-tuka objektyvą? Taip suprantu su autofokusavimu yra šitas Nikkor 50mm f/1.8D AF ? Čia temoj dauguma giriate 50-tukus . O sakykit kuo jis skirsis nuo kitinio ir ką su juo bus galima daugiau išgauti? blush2.gif
Atsakyti
ant Nikon 40 uzdejusi 50-tuka galesi fokusuoti tik rankiniu budu. Pradedanciajam tikrai nerekomenduociau. Ant 40X fokusuotu automatiskai. 50-tukai - yra geri portretiniai objektyvai, leidzia graziai sulieti fona, nera baisiai brangus, gali gan placiai atverti diafragma. pries rinkdamasi pagalvok, ar butent portretinio objektyvo tau reikia, gal verta ir nuo kitinio pradet.
Atsakyti