Čia dėl išdeginimų klausimėlis:
http://i282.photobuc.../Picture013.jpg
http://i282.photobuc.../Picture016.jpg
http://i282.photobuc.../Picture017.jpg
http://i282.photobuc.../Picture111.jpg
http://i282.photobuc.../Picture101.jpg
o si labai man grazi, tik kad per zmones niekaip prieit negalejau, dedu orginala, gal kam minciu kaip kadruoti? ( Visos per centra, to, ka isikaliau i galva nedaryt, padariau )
http://i282.photobuc.../Picture203.jpg
QUOTE(Baccardi @ 2008 06 28, 19:56)
(Čia išdeginta, taip? - foto nekoreaguotos su PS):
Cia as isdegimu nematau gulbes sonas visai baltas, bet naturaliai atrodo, nes vanduo tamsus, matosi kad neperkontrastinta. o antra tai pats tas, jei uzdetum truputi kontrasto, manau ir isdegtu, o jei kontrasto truksta, tai tada PS gali pastumdyt Exposure ar shadow/highligh Papildyta:
QUOTE(Baccardi @ 2008 06 28, 20:34)
na pirmosios berniuo nuotraukos tai man super labai jauciasi naturali ekspresija. tik kad labia mazas foto idejai, sunku vertinti, bet iek matau, tai isdegimu yra pastumdyk exposure, manau atitaisysi o paskutine, kuri paciai patinka, manes nekabina
shadow/highligh tai man nepadeda, vis tiek taip pat tos isdegintos vietos atrodo. O del exposure, tai kur jo ieskot? Kur dodge tool? Bandziau stumdyt irgi nieko tikriausiai ne taip kazka darau.
O del nuotrauku dydzio, tai kai sudejau i foruma foto tiesiai tai isigandau kokio jos milzinisko dydzio, nors photobucket`e sumazinau ir ten neatrode tokios didziules Gal persistengiau mazindama.
Beja, man tos pirmosios mano sūnaus foto patinka, bet kliūna tie išdeginimai.
O del nuotrauku dydzio, tai kai sudejau i foruma foto tiesiai tai isigandau kokio jos milzinisko dydzio, nors photobucket`e sumazinau ir ten neatrode tokios didziules Gal persistengiau mazindama.
Sveikos!!!!! pasiiilgau. baigiau mokslus, db laisvesne, sugriztu. visko perskaityt nespesiu, bet dalyvaut pasistengsiu
Bacardi, sitose paukscio ir berniuko atrodo yra isdegimai, berniukui ant kepures, as isdegimais vadinu visiskai balta plota, kuriame ddel persvietimo nebeliko informacijos, diena manau sunku isvengti isdegimu, ypac kai balta spalva ir saule stipriai spigina, juos tik apmazinti su PS galima kazkiek. kartais isdegimai man nekliudo, ypac jei foto jb.
degute - labai grazios spalvos ir gylis! kompozicijai pataisyti labai noretusi pasukti ziedeli i desine. kazkaip labai uzkabino fonas.
Bacardi, sitose paukscio ir berniuko atrodo yra isdegimai, berniukui ant kepures, as isdegimais vadinu visiskai balta plota, kuriame ddel persvietimo nebeliko informacijos, diena manau sunku isvengti isdegimu, ypac kai balta spalva ir saule stipriai spigina, juos tik apmazinti su PS galima kazkiek. kartais isdegimai man nekliudo, ypac jei foto jb.
degute - labai grazios spalvos ir gylis! kompozicijai pataisyti labai noretusi pasukti ziedeli i desine. kazkaip labai uzkabino fonas.
Sveika sugrizus, Latoya, laukiam su nuotraukom
QUOTE(Baccardi @ 2008 06 28, 21:26)
shadow/highligh tai man nepadeda, vis tiek taip pat tos isdegintos vietos atrodo. O del exposure, tai kur jo ieskot? Kur dodge tool? Bandziau stumdyt irgi nieko tikriausiai ne taip kazka darau.
Exposure is kart po shadow/highligh. as tai kazaip pastumdau tai ta tai ana ir sureguliuoju, net negaliu tiksliai pasakyt ka tiksliai daryti. tiek, kad jei foto isdegus net nekontrastinus, tai nelabai ir atitaisysi, nebent patamsinsi, taciau kaip jau minejo, info tam plote nebelieka O del nuotrauku dydzio, tai kai sudejau i foruma foto tiesiai tai isigandau kokio jos milzinisko dydzio, nors photobucket`e sumazinau ir ten neatrode tokios didziules Gal persistengiau mazindama.
Gal kas varot i Maironio g. rengini red bul?
Latoya malonu kad grizai
As turiu klausima del M rezimo, nes pati jau ziuriu negaliu issiaikinti be pagalbos Kam jis reikalingas pvz pas mane sukant rateli nustatomas islaikymas ir diafragma, ir dar matosi kaip expozicija keiciasi nuo 0 i skirtingas vietas, bet juk tas pats ir su Av rezimu, ten nustatai diafragma ir galima expozicija parinkti o islaikymas tik prisitaiko kaip suprantu automatiskai Jei kas supranta, pasidalinkit patirtim
As turiu klausima del M rezimo, nes pati jau ziuriu negaliu issiaikinti be pagalbos Kam jis reikalingas pvz pas mane sukant rateli nustatomas islaikymas ir diafragma, ir dar matosi kaip expozicija keiciasi nuo 0 i skirtingas vietas, bet juk tas pats ir su Av rezimu, ten nustatai diafragma ir galima expozicija parinkti o islaikymas tik prisitaiko kaip suprantu automatiskai Jei kas supranta, pasidalinkit patirtim
QUOTE(Anasko @ 2008 06 29, 13:29)
As turiu klausima del M rezimo <...> o islaikymas tik prisitaiko kaip suprantu automatiskai Jei kas supranta, pasidalinkit patirtim
argi? as kaip suprantu M rezimo esme ta, kad pats gali nusistatyti ir diafragmos atverima ir islaikyma... Gali but kad ir klystu
QUOTE(Žūžū @ 2008 06 29, 13:37)
argi? as kaip suprantu M rezimo esme ta, kad pats gali nusistatyti ir diafragmos atverima ir islaikyma... Gali but kad ir klystu
M rezime taip, o Av -automatiskai islaikymas parekamas, bet kaip supratau per expozicija galima ir reikiama islaikyma parinkti pvz. nori trumpesni islaikyma, expozicija pasuki i -2 puse ir bus tas pats M rezimas tik kiek kitu budu padaromas
Kartais automatiškai, t.y. eksponometru nustatomas išlaikymas kai fotografuoji diafragmos režimu tiesiog netenkina. Fotografuojant prasto apšviestumo sąlygomis ir įvertinant savo objektyvą (žinai juk: rekomenduojamas išlaikymas atvirkščiai proporcingas milimetru skaičiui, t.y. pvz 1/200 jei fotografuoji prie 200 mm, bet čia kuomet fotikas su pilna matrica) eksponometras parenka per ilgą išlaikymą, be to jis kinta vos pakitus sąlygoms. Jei nori būti tikra kokiu išlaikymu ir kokia diafragma fotografuosi tam ir yra M režimas.
Dar M režimas svarbus naudojant blykstę. Av režimu blykstė dirba tik pašvietimo režimu, t.y. išlaikyma eksponometras skaičiuoja lyg blykstės nebūtų, o blykste tik pašviečia nuotrauką. Tuo tarpu M režime nusistatai kokį nori išlaikymą, o blykstė pati parenka tam išlaikymui reikalinga šviesos impulsą, aišku iki maximalios savo galios.
Ir tu teisi: reguliuojant ekspokorekciją galima gauti beveik tą patį, bet iš principo tik vienai nuotraukai. Vos sąlygos nors kiek kinta, kinta ir išlaikymas. Galbūt ir vėl jis tavęs netenkina. Būna darbų, kuomet ramiau ir saugiau žinoti kokiu išlaikymu fotografuoji. Be to kartais -2 expokorekcijos stopu tavo sumanymui gali nepakakti. Žodžiu M režimas suteikia didesnę laisvę.
Dar M režimas svarbus naudojant blykstę. Av režimu blykstė dirba tik pašvietimo režimu, t.y. išlaikyma eksponometras skaičiuoja lyg blykstės nebūtų, o blykste tik pašviečia nuotrauką. Tuo tarpu M režime nusistatai kokį nori išlaikymą, o blykstė pati parenka tam išlaikymui reikalinga šviesos impulsą, aišku iki maximalios savo galios.
Ir tu teisi: reguliuojant ekspokorekciją galima gauti beveik tą patį, bet iš principo tik vienai nuotraukai. Vos sąlygos nors kiek kinta, kinta ir išlaikymas. Galbūt ir vėl jis tavęs netenkina. Būna darbų, kuomet ramiau ir saugiau žinoti kokiu išlaikymu fotografuoji. Be to kartais -2 expokorekcijos stopu tavo sumanymui gali nepakakti. Žodžiu M režimas suteikia didesnę laisvę.
Oj Raige, aciu didziausis O as islaikyma savo teleobjektyvui pagal Tv rezima taikiau ir diafragma per exponometra rinkau Dabar tikrai aisku ir su blykste supratau (as vidine turiu) kodel man kadrai buvo persviesti dienos metu, kai norejau tik seselius isvengti nors ir galinguma iki minimumo padariau. Einu treniruotis.