Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Ca_girl, abi foto fainos. pirmoji kiek paprastesnė, bet švaresnė. antroji šviesa įdomesnė, bet nėra tokio švarumo kaip pirmoje blush2.gif ot pakomentavau doh.gif puikūs portretai wub.gif

Anasko, fainas kadras thumbup.gif

dėl klaidų ir netobulumų suprantu. bet kaip vaikas džiaugiuos, tuo kas gavosi... blush2.gif ir kad kažkas iš viso gavosi lotuliukas.gif ir bažnyčioje nėra jau totaliai kad nebūtų kadrų. visgi RAW labai daug ištraukia thumbup.gif
bantuką nukirpsiu mirksiukas.gif ačiū už pastabas. bendrame sraute nebėr kada kabinėtis prie bažnytinių pabaisų ir bantukų doh.gif
o dėl žmonių ten kur jų neturi būt - liūdna realybė doh.gif todėl ir sakau, reik gamton važiuot, nes kitaip visur kadre yra po n nuotaikų, n pamegių, ir n+n+n svečių doh.gif o kai vaiką lakstantį fotkinį, tai iš jų visų lieką nnnnnnn kanopų lotuliukas.gif
Atsakyti
Anasko, dabar su 50-uku daugiau telpa, nes 5d pilnos matricos fotoaparatas, o anksčiau naudotas 30d buvo su 1.6 crop faktorium (tilpo mažiau į kadrą).
Tavo nuotrauka nuotaikinga, gaila kad nespėjai į konkursą sad.gif Tik man čia kliūna nukąsta berniuko kepurė ir mergaitės veiduko ružavumas (turbūt atsispindėjo nuo bliuskutės)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laputaitė: 21 birželio 2008 - 22:12
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 21, 21:59)
tas 5D kaip supratau, fotikas su pilna matrica (nezinau tiksliai termino kaip tas vadinasi), o musiskiai su nepilna, todel 50-tukas ant ju atrodo kaip 75, o ne tikras 50, kuris ant pilnos matricos apima toki kampa, koki is tiesu apima. nu gal kas protingesniais terminais ir tiksliau dar tau paaiskins.

o nuotrauka smagi, su nuotaika. siek tiek kliuna berniuko pakausiukas. ir megztukas rozinis nera jis isdeges, bet kai berniuko gan tamsus rubai tai tas rozinis kazkaip labai sviecia. kaip noreciau juostiniu svelnesniu spalvu ir minkstumo siam kadrui, bet nekreipk demesio irnesakyk.gif
O, aciu uz paaiskinima normalu, vis niekaip negalejau suprasti kas ta pilna nepilna matrica bigsmile.gif

O del kritikos, sutinku, pakausio nebuvima dar fotike pamaciau, bet pats momentas man labai patiko. O del spalvu sutinku irgi 100% siandien kaip tik galvojau, kodel pas mane neiseina tokios spalvos kaip pas Ca-girl, Laputaite g.gif juk fotikai (atrodo) mazdaug panasus. Ir juostinis svelnumas labai patinka kitu nuotraukose rolleyes.gif , pati nepereisiu prie juostos rolleyes.gif prisimenu, kai turejome juostine muilinuke, kaip ilgai tekdavo laukti juostos pabaigos, ir tas laukimas mane nervindavo, tiesiog ne mano budui rolleyes.gif
Sansara, aciu blush2.gif Kol rasiau, ziuriu ir Laputaite pakomentavo bigsmile.gif Aciu 4u.gif
Del RAW formato irgi negaliu atsidziaugti, geru kadru nemazai isgelbejau nuo isdegimo topsecret.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anasko: 21 birželio 2008 - 22:00
labvakarėli,

Smagu vėl laikyt fotoaparatą rankose smile.gif

C-girl, kadrai labai labai mieli .. pirmasis visgi man kažkoks per geltonas g.gif .. gal taip tik man atrodo, o gal atpratau nuo tiekos spalvų smile.gif .. antrasis super, tie šešėliai labai

Sansara viskas pasakyta apie Tavo bandymus.. pridėsiu tik, kad šaunuolė.. už drąsą 4u.gif 4u.gif

aš irgi su vienu kadru.. tiesiog matyt nebegaliu praeit pro tokius kadrus. g.gif

user posted image

einu miegot... Olandai pralošė.. bl....iamba verysad.gif

Atsakyti
westa, respect thumbup.gif puiki ritmiska abstrakcija
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 22, 00:29)
westa, respect thumbup.gif puiki ritmiska abstrakcija

pradedu galvot , kad be šunų ir va tokių visokių abra-kadabra, daugiau niekam esu tikusi smile.gif .. šiaip ar taip, nu patinka man irgi .. ačiūūz už nuomonę.. balzamas po prakišto futbolo smile.gif ..
Atsakyti
mano sios dienos laimejimas. ne westos, bet visgi smile.gif kieno akim WB grybauja? siena is tiesu buvo pilka g.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 22 birželio 2008 - 00:00
Labas rytas. Ačiū dar kartą už sveikinimus.

QUOTE(californiagirl @ 2008 06 21, 01:06)
As ateinu su pora portretuku "Sauletas rytas". Komentarai ir kritika laukiami ax.gif

california, nuotraukos kokybiškos kaip visada. Gal vertėtų pabandyti antroje rankytę iš šešėlio ištraukti? Kompoziciškai kažkaip praranda berniukas atramą be rankos.

QUOTE(Anasko @ 2008 06 21, 12:20)
Ikeliu foto kritikai unsure.gif  eilinis vaizdas is juros, bet man tai pirmas kartas juros fotografavimas blush2.gif  Fotografavau su 50tuku unsure.gif  Kai pamaciau toki grozi, vos nenusisoviau, kad buvau be teleobjektyvo. Pridejau rausvo filtro, realiai viskas melynai-pilkos spalvos. Ar normaliai ziurisi g.gif

Jei jau fantazuoti, tai drąsiai smile.gif Aš fantazuočiau šitaip:

user posted image

QUOTE(Sea_ @ 2008 06 21, 15:35)
Noriu kritikos siai foto 4u.gif
Nemielas pasaulis

Šauniai. Netgi labai.
Kontrasto man kaip tik. Gaila, kad tiek mažai erdvės po alkūne. Šviesinčiau viršutinį nuotraukos kraštą. Nesmagiai ta tamsa iš viršaus slegia.

QUOTE(Sansara @ 2008 06 21, 17:41)
Mano favoritės. klaidas žinau  blush2.gif ale vis tiek didžiuojuos jomis ir savimi  blush2.gif (jei ryškumo trūksta kur, tai mažinimo klaida. be fokusų nepraleidžiu, tik pirmoje viena akytė nuklydo, pataisysiu biggrin.gif)
jei klausiat dėl jb, tai vaikas uodų sukąstas ir iš arti matosi labai. klonuot ir glamūrinti dar nežinau ar noriu.  g.gif nes daug darbo. jb šiuo atveju, kai fotkini iš arti - puiki išeitis  doh.gif

Sansara, sveikinu su tokiu smagiu išbandymu. Klaidas pati žinai, o tai svarbiausia. Sekantį kartą jau bus lengviau smile.gif

QUOTE(Gaziulka @ 2008 06 21, 23:56)
mano sios dienos laimejimas. ne westos, bet visgi smile.gif kieno akim WB grybauja? siena is tiesu buvo pilka g.gif

wb negrybauja mano akim. Jei ir grybauja - tai netrukdo. Man labiausiai trūksta ryškumo.

Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 06 21, 23:19)
aš irgi su vienu kadru.. tiesiog matyt nebegaliu praeit pro tokius kadrus.  g.gif

Smagus bandymas. Gerai, kad vis ieškai ir bandai. Šita, kaip suprantu, apversta. Išėjo įdomi abstrakcija, bet kompoziciškai viršus smarkiai per sunkus. Norisi atsistot ant galvos, kad pažiūrėt į ją kaip priklauso. Atverčiau - nebeliko žavesio smile.gif

QUOTE(westa @ 2008 06 21, 23:31)
pradedu galvot , kad be šunų ir va tokių visokių abra-kadabra, daugiau niekam esu tikusi  smile.gif

O čia tai tu be reikalo smile.gif
Atsakyti
Sillwio, aciu uz komentara. Paskubejau as, reikejo ilgiau palaikyti kompe, kad suprasciau kad s... ir fantazuok nefantazuok, meno is jo neisspausi irnesakyk.gif hihihi.gif

Westa, linkiu galva pries tavo gebejima pamatyti neiprastus rakursus ir dalykus iprastuose vietose hi.gif Patinka man abstrakcija kitu nuotraukose (nors prisimenu kad visiskai kitaip rasiau pries 6menesius). Geleziniai kirminai. Fiii bigsmile.gif

Gaziulka, patinka svelnumas ir spalvu minkstumas. Patinka virsutine portreto dalis, su apacia kazka reikia daryti, gal ranka nukirpti g.gif lyg ir erdves normaliai, bet del rankos norisi daugiau.

As irgi dedu kritikai. Del spalvu rubuose, nieko nepadarysiu, sesija buvo neplanuota, kaip visada hihihi.gif o i j/b versti nenoriu del idejos, nors gal ir reikes jauciu g.gif

Ugnis ir vejas

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 22, 00:19)
labvakarėli,

Smagu vėl laikyt fotoaparatą rankose  smile.gif

aš irgi su vienu kadru.. tiesiog matyt nebegaliu praeit pro tokius kadrus.  g.gif

einu miegot... Olandai pralošė.. bl....iamba  verysad.gif

Idomus kadras, man tai tinka tokie (vis galvoju kur tu cia ji radai KLP g.gif ) o del olandu jungiuos i kompanija, nu jmj...
O as va is zvejybos grizau, bet ne tik zvejojau, bandziau ir kazka pafotkint , nu bet vejas prie Nemuno ziaurus..... is kruvos kadru atrinkau tris sad.gif blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Anasko, jau nesupyk, bet man nelabai. zinau, kaip sunku fotografuoti prie juros sauleta diena, del to pati retai ten fotika imu. Sitose tavo man toks margumynas tiek spalvu prasme - nes ne tik rubai, bet ir gamta labai intensyviu spalvu (lapai, smelis), tiek ryskumo visur - vienam kadre ir mergaite matosi, ir smilgos, ir krumai tolimam plane, zdz, daug kas demesi graibsto. gal siauresne ryskumo zona rinkciausi g.gif . dar tie saules atspindziai ant krumu lapu irgi stipriai blasko. Ideja aiski ir visai faina, bet atlikimas man toks gan vidutiniskas. Paskutine ko gero, labiausiai patiko - ekspresyvi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki,
viena nuotrauka i sios savaites gyvunijos pasauli.

Ak, tas pasaulis dar toks nepazistamas...
user posted image
Atsakyti