Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(cafe del mar @ 2008 06 25, 21:05)
Laba vakara 4u.gif
Noreciau prisijungi prie jusu  blush2.gif
Mano pirmieji bandymai  blush2.gif

Laba vakara. Smagu, kad jungiesi. Patariu susirasti kokį statišką objektą ir pasitreniruoti fokusuoti. Bus žymiai lengviau sufokusuoti į tai ką nori ir nuotraukos bus fokuse.

QUOTE(westa @ 2008 06 25, 21:13)
50 tuko Nikono vieną minusą radau... neapsišviečia meniu naktį... Sansara, tiesa?

Tiesa. Ale kai įpranti, tai tas netrukdo. Išmokau mintinai. Spaudi ISO mygtuką, pasuki ratuką vieną kartą - ISO 400, du kartus - ISO 800 ir t.t smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2008 06 25, 21:29)
Žiūrau žiūrau, ir, kadangi šiandien kakystai patarimų vakaras, tai užklausiu ir aš blush2.gif . Ar Nikonui 40 galima penkiasdešimtuką objektyvą pirkti tik Nikkor, ar tiktų ir kiti aalogiški, tik pigesni g.gif . Westa, kokį tu ten turėjai? aciuks.gif

Ir aš ir westa prieš keletą puslapių buvom įmetę sąrašą objektyvų, kurie autofokusuoja su nikon d40. Tame tarpe ir trečiųjų gamintojų.
Atsakyti
QUOTE(Loreli @ 2008 06 25, 22:31)
Dima, čia aš keletas lapų atgal viso šito labai klausinėjau. Nikonui D40 geriausia obketyvai AF-S, o tokių pasrinkimas mažas ir brangus

Šitai aš žinau, žaidžiu su D40 jau kelis mėnesius.

QUOTE(sillwio @ 2008 06 25, 22:33)

Ir aš ir westa prieš keletą puslapių buvom įmetę sąrašą objektyvų, kurie autofokusuoja su nikon d40. Tame tarpe ir trečiųjų gamintojų.

Kad manęs rankinis autofokusas negąsdina. Domintų tai, kas nekainuoja pusės karvės biggrin.gif . O sąrašiuką mačiau, aciuks.gif, tik dar neanalizavau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 25, 22:05)
va šitas pats mylimiausias mano objektyvas  wub.gif  wub.gif  wub.gif visi mano paskutiniai n- kadrų tik su juo daryti  wub.gif  wub.gif

sakai... bigsmile.gif bigsmile.gif
hmmm... bigsmile.gif

QUOTE(cafe del mar @ 2008 06 25, 22:05)
Laba vakara 4u.gif
Noreciau prisijungi prie jusu  blush2.gif
Mano pirmieji bandymai  blush2.gif

na, labai sunku ka ir patarti, atrodo i sia tema ima tuos , kurie apie diafragma, matrica itt supranta unsure.gif
nors kiek..
koks aparatas pas jumi? mirksiukas.gif nuo kada domites foto? 4u.gif

QUOTE(fotolama @ 2008 06 25, 22:26)

Kiek suprantu, turime dar vieną fotografuojančią su Pentax?

na , kad ne unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo motiejuke: 25 birželio 2008 - 21:37
QUOTE(Dilma @ 2008 06 25, 21:36)
Šitai aš žinau, žaidžiu su D40 jau kelis mėnesius.
Kad manęs rankinis autofokusas negąsdina. Domintų tai, kas nekainuoja pusės karvės biggrin.gif . O sąrašiuką mačiau, aciuks.gif, tik dar neanalizavau blush2.gif

Tada žiūrėk e-bay ką nors iš rankinio fokuso nikon'o topinių stiklų. Galima pigiai gauti nerealų stiklą, tik fokusuoti teks rankytėmis, o su senesniais ir M režimą įsijungti.
Naujo ir gero objektyvo pigiai nenupirksi. Stebuklų nebūna. Pusėtinas kainuoja pusę karvės, o geras kartais ir brangiau už karvę smile.gif
Aš imčiau kit'inį pradžiai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 25, 22:42)
Stebuklų nebūna.

unsure.gif ohmy.gif protest.gif buna buna flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2008 06 25, 21:45)
unsure.gif  ohmy.gif  protest.gif buna buna flirt.gif

Na gerai, kartais būna, Stebukle biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2008 06 25, 22:36)
sakai...  bigsmile.gif  bigsmile.gif
hmmm...  bigsmile.gif
na, labai sunku ka ir patarti, atrodo i sia tema ima tuos , kurie apie diafragma, matrica itt supranta  unsure.gif
nors kiek..
koks aparatas pas jumi?  mirksiukas.gif  nuo kada domites foto?  4u.gif
na , kad ne  unsure.gif

niu joooo... apie diafragma ir tt dar ne ka ir nutuokiu
si tema mokomes fotografuoti,tai galvojau,kad cia pataikiau blush2.gif
pas mane canon 450 ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 06 25, 22:42)

Aš imčiau kit'inį pradžiai.

Kitinį turiu. ir noriu dar vieno, šviesesnio blush2.gif . Supratau, kad populiariausias - penkiasdešimtukas. Tik kad panašių charakteristikų Nikkor yra dvigubai brangesnis už kitus doh.gif . Ir irgi be AF - S.
Atsakyti
ačiū už patarimus .. bet dabar, tiesą sakant visai susipainiojau ką pirkt ..matyt rytas už vakarą protingesnis..

Dilma, bandei ranka fokusuot? sutemus pvz , ar naktį... nu man nekas visai schmoll.gif schmoll.gif .. gal mažai stengiaus.. bet man nu nekas unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Dilma @ 2008 06 25, 22:48)
Kitinį turiu. ir noriu dar vieno, šviesesnio blush2.gif . Supratau, kad populiariausias - penkiasdešimtukas. Tik kad panašių charakteristikų Nikkor yra dvigubai brangesnis už kitus doh.gif . Ir irgi be AF - S.

beje galiu duot pabandyt savo 50 tuką.. kol neturiu kuom fotkyt smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 25, 22:49)
ačiū už patarimus .. bet dabar, tiesą sakant visai susipainiojau ką pirkt ..matyt rytas už vakarą protingesnis..

Dilma, bandei ranka fokusuot? sutemus pvz , ar naktį... nu man nekas visai  schmoll.gif  schmoll.gif .. gal mažai stengiaus.. bet man nu nekas  unsure.gif
Papildyta:

beje galiu duot pabandyt savo 50 tuką.. kol neturiu kuom fotkyt  smile.gif  smile.gif

irnesakyk.gif naktį reik miegot, o ne fokusuot biggrin.gif .
bigsmile.gif gal pasinaudot pasiūlymu bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2008 06 25, 22:48)
niu joooo... apie diafragma ir tt dar ne ka ir nutuokiu
si tema mokomes fotografuoti,tai galvojau,kad cia pataikiau  blush2.gif
pas mane canon 450  ax.gif

o, tai koks rezimas kai fotografuoji ? M, A ? Auto itt?
junk gelyte , t.y makro ir stok prie gelyciu, spausk iki puses , pyp pyp ir spausk, turetu gautis foto, bet gi ne tokios kur mum rodei schmoll.gif

junkis, neisvarom.. schmoll.gif

Stebukle, vengi manes , ar cia siaip uzsuki unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2008 06 25, 22:51)
irnesakyk.gif naktį reik miegot, o ne fokusuot biggrin.gif .

tai kam tau šviesesnio objektyvo irnesakyk.gif smile.gif .. naudokis proga kol yra smile.gif
Atsakyti