Įkraunama...
Įkraunama...

MODELINAS

Va čia yra minimi oficialūs Eberhard Faber atstovai visame pasaulyje. Ten yra ir jūsų šalies atstovų tinklalapis nurodytas. Kadangi nemoku kalbos, tai sunku buvo ieškoti. Man atrodo, kad ten fimo lako nėra, nors galėjau ir nerasti. Bet gali jiems parašyti ir paklausti. O fimo modelino tai jau ten tikrai yra.

Beje, pažiūrėjau į mūsų (vietiniam) smile.gif tinklalapyje akrilinio lako irgi jau nėra (jį lygtai nustojo gaminti), tik vandeninis. O vandeninis man schmoll.gif

Čia lietuvoj radau dar va čia. Bet tik maži buteliukai. (Ir tau siuntimas dar kainuos...)
Atsakyti
Va tam vieninteliam linke as ir buvau radus modelino ir dekupazui skirtu laku, bet jie bent jau fimo lakais neprekiauja. bet prekiauja visokiais kitokiais, manau geriausia yra parduotuvej nuejus issiaiskinti. O blogiausiu atveju ir toj pacio LT galesiu nusipirkti.

beje, koks skirtumas tarp vandeninio ir nevandeninio lako? Dar kai kur maciau tokius lakus-klijus, tai jie cia turi dvi funkcijas, ar kaip?
Atsakyti
Na toks ir skirtumas: vandaninis - vandens pagrindu, nevandeninis - akrilinis. wink.gif Bet čia geriau Itos paklaust - ji pas mus chimikas smile.gif
Fimo vandeninis man nepatinka todėl, kad nusilupa, kai keliais sluoksniais nulakuoji.
Atsakyti
QUOTE(smilga246 @ 2008 07 11, 18:06)
Na toks ir skirtumas: vandaninis - vandens pagrindu, nevandeninis - akrilinis. wink.gif Bet čia geriau Itos paklaust - ji pas mus chimikas  smile.gif
Fimo vandeninis man nepatinka todėl, kad nusilupa, kai keliais sluoksniais nulakuoji.

Arba smilga kažką painioja, arba aš... šiaip vandens pagrindu pagaminti lakai ar dažai vadinami akriliniais lakais/dažais. O ne vandens pagrindu yra pačių įvairiausių (na, čia tie, kur smirdantys). Šiaip akriliniai lakai turi tokią savybę, kad išdžiūvę tampa tarsi plėvele ir nuo fimo darbelių, jei kur atsilupa, tai labai "sėkmingai" tiesiog paėmus už atplaišėlės gali tą laką nulupti...vat čia neigiamas akrilinio lako efektas. O tie smirdantys lakai tokie tvirtesni ir tikrai nesilupa... ax.gif
Atsakyti
jap, Juste teisi smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ItaBita: 11 liepos 2008 - 18:39
Turiu klausimuka. nusipirkau lako sendinimui. instrukcija angliskai, tai ten taip idomiai parasyta, kad man per ilga kakla nelabai daeina. kaip suprantu reikia nutepti tuo laku, palaukti kol nudzius, tada uzdazyti kokia nors spalva ir vel uzlakuoti...eee, o tada juk gausis taip jog as ta paveiksliuka tais dazais turiu uztepti, bet juk tada nesimatys jo???tai cia kaip???niu kazkaip blondine pasijauciau, ar cia man is karscio smegenys visai istizo... doh.gif
Papildyta:
niu ir dar vienas klausimas, as tuo sendintu laku noreciau zvakide stikline nuteplioti, bet ant pakuotes parasyta, kad laka reikai saugoti nuo karscio ri nuo salcio...niu klausimas, sutinku, durnas, bet cia jie turi galvoj skysta ar jau uztepta...?? blink.gif
Atsakyti
o ka tu nori sendinti?
siaip manau labiau paaiskins sita tavo dilema dekupazo temoje, ten merginos yra ases sendinimo klausimais smile.gif
bet kiek supratau ir parasymo tu nusipirkai bienkomponenti sendinimo laka smile.gif
tai tada taip ji reikia uztepti akrilinais dazais tam kad gautum itrukimus o tau tik tada ant nudazyto( jau sutrukusio) lipdyti piesini smile.gif
o jei nori jau uzlipdyta piesini pasendinti reikia dvikomponencio sendinimo lako smile.gif

o apie zvakiu laka nieko nezinau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ItaBita: 11 liepos 2008 - 18:57
sendinti noriu zvakide, aplipinta fimu...o koks ten lakas tiksliai nezinau, pirkau is tu paciu gamintoju, kurie fimuka gamina, vadinasi :"quick - crackle".
Atsakyti
Apie sendinimą lakais va čia labai aiškiai ir vaizdžiai paaiškinta. Tau reikia skaityt apie sendinimą vienakomponenčiu laku.
Atsakyti
QUOTE(Kuisis @ 2008 07 11, 19:01)
sendinti noriu zvakide, aplipinta fimu...o koks ten lakas tiksliai nezinau, pirkau is tu paciu gamintoju, kurie fimuka gamina, vadinasi :"quick - crackle".

su vienkomponenciu fimo nesuskaldysi schmoll.gif , tam reiktu fimuka nulakuoti akriliniu laku ir tada su dvikomponenciu zaisti
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 07 11, 22:03)
su vienkomponenciu fimo nesuskaldysi  schmoll.gif , tam reiktu fimuka nulakuoti akriliniu laku ir tada su dvikomponenciu zaisti

tai velniava, pinigus i bala ismeciau...va kaip buna, kai nepasiskaites eksperimentuoji.... doh.gif
Papildyta:
magic, aciu uz nuorodele 4u.gif , dabar aisku kaip reikia daryti, bet tai deje, ne tas efektas kuri norejau isgauti.
Atsakyti
tai tikrai ne i bala smile.gif zinok su juo gali dekoruoti daiktus nenaudojant fimo smile.gif
ar kur siaip pritaikyti smile.gif
visada atsiranda kokia mintis wink.gif
Atsakyti