Gimdžiau prieš du su puse metų ir mokėjau Razumui 600, Boženai 200 ir anesteziologei 100. Antras gimdymas bus po poros mėn. ir planuoju vėl tiek pat mokėti.
Dėl paties gimdymo-vaikas gimė 4250 g ir 56 cm ir net neplyšau. Pats Razumas pasakė-auksinis gimdymas. Deja, buvo gimdymų bumas, tai gulėjau trivietėje pilnoje palatoje. Jei būtume gavę atskirą, būtume Razumui sumokėję 800.
Mano zuikiui jau virs metuku, gimdziau irgi pas Razuma, buvo planins cezaris. Apie ji tik geriausi atsiliepimai. As is tokiu, kuriom jo juokeliai patinka, tai mes sutarem tikrai gerai O del skausmingu apziuriu.... nelabai isivaizduoju jo, darancio kazka skausmingai specialiai... kazkaip nesamoningai skamba. Man apziuros irgi buvo skausmingos, na bet ne galva glosto proceduros metu, normalu kad skauda... O kad jis ten specialiai makaluotu tai kazkaip nesitiki. Jis tikrai profesionalas Antra gimdysiu tik pas ji.
Na o del personalo.. tai grizusi namo kuriau plana kaip gauti tanka, atvaryti ir visas tas seseles issaudyti. Siaip nezinau kaip kitur, gal tik kokioj Amerikos klinikoj geriau, neturiu su kuo lyginti, bet prieziura tragiska. As labai sunkiai pernesiau pooperacini laikotarpi, vyras nespejo ryte atvaziuoti kai mane perveze is pooperacines i palata, pagulde mane ant tos katalashkes visa kaip paralizuota, atveze, ir sako - lipk ! As visa asarose, sakau - negaliu, man sako - LIPK ! nei ranka paduoda, nei padeda, nieko ! Tai as isikabinau i viena is tu karviu ir kazkaip isirioglinau, bet jauciausi toooooookia pazeminta!!!!! Na po to irgi viskas vyko mazdaug tokiam stiliuj. Mamos, kurios ten vaziuos, pasiruoskit kovoti uz save ir mazyli nuo pat pirmos dienos, nors atrodytu kad po tokio stebuklingo ivykio turi viskas vykti graziai, harmoningai ir pan.. deja realybe kita. Ten jei shiknu nespardysi, nieko nebus....
Na o del pacio Razumo, jokiu priekaistu neturiu, tokiu daktaru mazai ant Lietuvos..
Sekmes visom !
Na o del personalo.. tai grizusi namo kuriau plana kaip gauti tanka, atvaryti ir visas tas seseles issaudyti. Siaip nezinau kaip kitur, gal tik kokioj Amerikos klinikoj geriau, neturiu su kuo lyginti, bet prieziura tragiska. As labai sunkiai pernesiau pooperacini laikotarpi, vyras nespejo ryte atvaziuoti kai mane perveze is pooperacines i palata, pagulde mane ant tos katalashkes visa kaip paralizuota, atveze, ir sako - lipk ! As visa asarose, sakau - negaliu, man sako - LIPK ! nei ranka paduoda, nei padeda, nieko ! Tai as isikabinau i viena is tu karviu ir kazkaip isirioglinau, bet jauciausi toooooookia pazeminta!!!!! Na po to irgi viskas vyko mazdaug tokiam stiliuj. Mamos, kurios ten vaziuos, pasiruoskit kovoti uz save ir mazyli nuo pat pirmos dienos, nors atrodytu kad po tokio stebuklingo ivykio turi viskas vykti graziai, harmoningai ir pan.. deja realybe kita. Ten jei shiknu nespardysi, nieko nebus....
Na o del pacio Razumo, jokiu priekaistu neturiu, tokiu daktaru mazai ant Lietuvos..
Sekmes visom !
QUOTE(jur @ 2007 10 11, 10:22)
Aš iš tų, kurios papuolė į M. Razumo pamainą, nes mano gyd. su kuria tariausi buvo išvykusi iš Vilniaus. Nuostabus gydytojas, jokios baimės pas jį gimdyti nėra, visada su nuotaika, pajuokauja, ir zuikučiais jeigu reikia pavadina Nemokėjome jam nieko, tik akušerei ir seselei (gimdymas buvo labai lengvas), o priežiūra po gimdymo super, penkis kartus per dieną užeidavo. Taip, kad nebūtina mokėti, kad gauti šio profesionalo paslaugas.
Turbūt buvai iš tos mažumos, kuriai pasisekė su priežiūra "po". Aš buvau pasibaisėjusi, bet svarbiausia pats gimdymas, o vėliau jau vyro pagalba.
Beje, kažkas minėjo, kad pasikeitė Razumo mob. tel. nr. Gal kuri galite atsiųsti jo "šviežiausią" nr. man. į až? Ačiū.
QUOTE(vilmusis @ 2008 01 02, 18:20)
Deja, buvo gimdymų bumas, tai gulėjau trivietėje pilnoje palatoje. Jei būtume gavę atskirą, būtume Razumui sumokėję 800.
Birželį irgi buvo gimdymų bumas, bet mokėjau PRIEŠ operaciją ir gavau gerąją palatą ir ten karaliavom tik abi su dukryte.
Beje- kažkuri pasakojote apie nukėlimą nuo to vežimuko. Taip- man irgi liepė pačiai lipti... O nuo operacijos praėję gal kokios 4 val. Nesuprantu kodėl taip elgiamasi.... Norėčiau dabar sveika pabendrauti su tomis vežėjomis- paklausti- už ką jos taip kankina vargšes gimdyves...
Nors šiaip nei vienai seselei neturiu nei mažiausio priekaišto- tiesiog gal pavyko ir papuoliau ant "gerųjų bangos"
Razumas žinojo, kad mokėsime, bet nebuvo nei laisvų gimdyklų, nei palatų
[CODE]
Turbūt toms, kurioms "nubyra" pinigėlių po gimdymo, tos ir elgiasi normaliau... Mano draugė prieš septynis metus pas Razumą gimdė. Jis paprastai sesutėms atseikėja pinigėlių, kad porą kartų daugiau į palatą užeitų. Tai draugei netgi vaikelį vonelėje išmaudė, pamokė, kaip laikyti mažylį, kaip vandenį ruošti, kaip ausytes išvalyti ir t.t. (čia jau aplamai iš "fantastikos" serijos) ...Užtai kitos mamytės ir negali prisikviesti sesučių...Tiesa, ji jam nemažai pinigėlių sumokėjo, kaip tiems laikams.
QUOTE(dije @ 2008 01 04, 09:13)
Beje- kažkuri pasakojote apie nukėlimą nuo to vežimuko. Taip- man irgi liepė pačiai lipti... O nuo operacijos praėję gal kokios 4 val. Nesuprantu kodėl taip elgiamasi.... Norėčiau dabar sveika pabendrauti su tomis vežėjomis- paklausti- už ką jos taip kankina vargšes gimdyves...
Nors šiaip nei vienai seselei neturiu nei mažiausio priekaišto- tiesiog gal pavyko ir papuoliau ant "gerųjų bangos"
Turbūt toms, kurioms "nubyra" pinigėlių po gimdymo, tos ir elgiasi normaliau... Mano draugė prieš septynis metus pas Razumą gimdė. Jis paprastai sesutėms atseikėja pinigėlių, kad porą kartų daugiau į palatą užeitų. Tai draugei netgi vaikelį vonelėje išmaudė, pamokė, kaip laikyti mažylį, kaip vandenį ruošti, kaip ausytes išvalyti ir t.t. (čia jau aplamai iš "fantastikos" serijos) ...Užtai kitos mamytės ir negali prisikviesti sesučių...Tiesa, ji jam nemažai pinigėlių sumokėjo, kaip tiems laikams.
Mano sūnelį irgi išmaudė, bet vaikų gyd. iniciatyva, nes paprašiau, tai kitos merginos palatoje labai pavydėjo, matėsi.
Mano pirmagimį irgi išmaudė. O su antrąją kad ir sumokėjom- nemaudė..bet todėl kad tiesiog tomis dienomis šilto vandens nebuvo. Grįžau namo po 3 dienų ir pati išmaudžiau.
Vaikučiai ligoninėje maudomi, tik reikalui esant. Vaikutis gimsta su apsauginiu sluoksniu, jo odelė yra labai pažeidžiama, todėl kol vaikutis nėra dar adaptaviasis prie aplinkos iškarto dirginti maudynėmis neverta, taip paaiškino vienas gydytojas.
Iš mūsų trijų vaikučių, ligoninėje išmaudė tik vieną, kuris buvo išbertas. Maudė su lakyšiumi, tai paskyrė vaikų gydytojas.
Iš mūsų trijų vaikučių, ligoninėje išmaudė tik vieną, kuris buvo išbertas. Maudė su lakyšiumi, tai paskyrė vaikų gydytojas.
QUOTE(RVJ @ 2008 01 05, 17:58)
Vaikučiai ligoninėje maudomi, tik reikalui esant. Vaikutis gimsta su apsauginiu sluoksniu, jo odelė yra labai pažeidžiama, todėl kol vaikutis nėra dar adaptaviasis prie aplinkos iškarto dirginti maudynėmis neverta, taip paaiškino vienas gydytojas.
Manau, kad vanduo tikrai vaikučiui nepakenks. Niekas su muilu ir neprausia. O be to nemažai mamyčių vaikučius gimdo vandeny tuose pačiuose VGN. Aš tai tikrai nebūčiau prieš, jei man būtų kas parodę, kaip maudyti lialiuką reikia, nes nemokėjau pati nieko... Ypač kai gimdai pirmą kartą...
Maniškį irgi su lakišiumi maudė. Man svarbiausia buvo galvytę išplauti, nes plaukučiai buvo pilni visokių "likučių".
Na mano atsiliepimai apie Razuma nekokie.
Nors buvo tartasi ir skambinta jis į gimdymą labai pavėlavo, priežiūra atmestinė, mano vyras tiek įsiuto, kad vos ten visko neišvartė, bet susilaikė tik dėl to kad gi reikėjo kam nors gimdymą priimti.
Po gimdymo prieš išrašant iš VGN per apžiūrą rado "ten" tamponų Tai gerai, kad dar koks uždegimas neprasidėjo Žodžiu iš pykčio ir nusivylimo dar ilgai verkiau prisiminusi tą dieną
Gerai kad nors vaikeliui viskas gerai.
Tai po gimdymo nė kartelio nebeatėjo į mano palatą... nereikia gi nei aplankyti, nei apie sveikatą pasiteirauti... Siaubas ...
Nors buvo tartasi ir skambinta jis į gimdymą labai pavėlavo, priežiūra atmestinė, mano vyras tiek įsiuto, kad vos ten visko neišvartė, bet susilaikė tik dėl to kad gi reikėjo kam nors gimdymą priimti.
Po gimdymo prieš išrašant iš VGN per apžiūrą rado "ten" tamponų Tai gerai, kad dar koks uždegimas neprasidėjo Žodžiu iš pykčio ir nusivylimo dar ilgai verkiau prisiminusi tą dieną
Gerai kad nors vaikeliui viskas gerai.
Tai po gimdymo nė kartelio nebeatėjo į mano palatą... nereikia gi nei aplankyti, nei apie sveikatą pasiteirauti... Siaubas ...