Įkraunama...
Įkraunama...

gyd. M. Razumas

QUOTE(bambekle @ 2007 10 09, 14:14)
teko man su juo pabedrauti...niu keistas jis man vyriokas pasirode...savotiskas toks...man grazia forma buvo pasakyta, netiesiogiai dave suprasti, kad uz papildomas darbo valandas jiems niekas nemoka...

Manyčiau, kad šiuo atveju gydytojas norėjo žinoti, ar jis dar yra reikalingas, ar gali vykti į namus, ar kitais reikalais užsiimti.
O jei jis neužsimins, arba nieko nesakius pradings, bus tik daugiau nesusipratimų. Aiškumas gimdymo metu manau, kad reikalingas. Juk tikrai gimdyvės tiksliai nežino jo darbo grafiko. Kada darbo pradžia - nuo 7 val. ar 8 val., o gal nuo 13 val.? O darbo pabaiga - ar 17 val., ar 18 val.? Dar šiaip ir budėjimo valandas turi ir darbo iki 13 val. VGN Konsultaciniame centre ir šiaip visokiausių organizacinių, vadybinių rūpesčių.
Atsakyti
QUOTE(Portuke @ 2007 10 11, 09:53)
O aš kalbėjausi ir net raštu jam pateikiau. Ir kiek buvo įmanoma pagal aplinkybes buvo to plano laikomasi. O tie punktai, kuriu nesialikė, tai buvo "paaukoti" dėl kūdikio sveikatėlės ir apsidraudimo, kad nieko neutiktų  mirksiukas.gif Beje, mano vyras aktyviai dalyvavo gimdyme ir rūpinosi, kad kiek įmanoma to plano būtų laikomasi.

Būtų įdomu sužinoti šio gydytojo požiūrį į gimdymo planą. Ar padėjo jį sudaryti? Koki jo buvo komentarai, pastabos, aptariant planą prieš gimdymą? Ir koki jums buvo gimdymo plano privalumai, kodėl jį verta turėti?
Atsakyti
Noriu paklausti tų, kurios su juo tarėsi dėl planinio CZ. Ar jis prieš operaciją likus keliom dienom ar savaitėm skyrė apžiūras, vertino CZ būtinybę ir pan. Ar tiesiog atėjai, jis paskyrė datą ir daugiau susitinkat tik operacijos dieną?
Atsakyti
QUOTE(RVJ @ 2007 10 11, 18:53)
Būtų įdomu sužinoti šio gydytojo požiūrį į gimdymo planą. Ar padėjo jį sudaryti? Koki jo buvo komentarai, pastabos, aptariant planą prieš gimdymą? Ir koki jums buvo gimdymo plano privalumai, kodėl jį verta turėti?

Na mes dar per pirmą susitikimą pasakėm kaip įsivaizduojam gimdymą, kas mums aktualu, ko norim ir ko nenorim. Tad paklausiau ar gydytojui būtų priimtina, jei mes susidarytumėm gimdymo planą ir jį aptartumėm. Gydytojas sutiko, tik įspėjo, kad planas planu, o realybė realybe - kad nereikia prisiskaičius vakarietiškos literatūros tikėtis, kad pas mus tokia pati situacija ligoninėse ir kad labai supratingas personalas. Ir kad jis, kaip gydytojas, plano laikysis tiek, kiek matys kad yra realiai pagrįsta ir įmanoma. Tai mes prieš pat gimdymą parodėm planelį (kuris jam prieš tai žodžiu buvo išdėstrytas) ir gimdymometu kiek įmanoma vyras vis primindavo kas, kur , kaip....
Dėl padėjimo sudaryti planą tai nemanau, kad Razumas tą darytų - pernelyg užsiėmęs, kad dar užsiimtų tokia "švietimo" forma.
O verta planą turėti bent jau dėl savęs - kol susidarai dėtalų planą, išsiaiškini begalę gimdymo niuansų, kas įpač aktualu pirmą kart gimdančioms mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agnet23 @ 2007 09 18, 14:04)
sveikos merginos
perskaiciau beveik visa foruma ir labai sunerimau. gal tai nepopuliaru, bet as tikrai noreciau gimdyti pati be epiduro ir skatinamuju (jei aisku gimdymas sklandus). esu susitarusi su razumu, (man 39 sav). gydytojas mane priziuri nuo 20 sav. siaip tikrai juo labai patenkinta - profesionalus gydytojas. BET.... jis jau kelis kartus primigtynai klausia ar issirinkau data. pirmadieni kai buvau liepe issirinkt sia savaite. pasakiau kad nenoriu tai liepe atvaziuot kita pirmadieni 8.30 . zodziu jis planuoja mano gimdyma, o as noriu kad gimdyma pasiplanuotu mano vaikutis. gal kas galetu pasidalinti savo patirtimi ar girdetais dalykais. nes panasu,kad jei gimdymas vyks po pietu ar vakare ar ne duok die.. nakti, tai nesvarbu jau sumoketi pinigeliai (cia maziausia beda, juk norisi gydytojo kuriuo pasitiki, o ne atsitiktinai budincio...) bet razumas arba reikalaus skatinti, kad greiciau butu arba nepriims tokio gimdymo - perleis kam nors kitam.

Man buvo taip kaip tu sakai. Del gimdymo tariausi su Razumu, jis suvede su Bozena ir liepe pradzioje skambinti jai. Matyt, daug moteriskiu supanikuoja kai saremiai prasideda. lotuliukas.gif Tai kad jo netrukdyti...
Taigi atvykau ketvirtadieni i konsultacija, nes buvom sutare, lankiausi pas ji per nestuma. Tai jis ir sako - gimdom. O as ir klausiu, o kaip taip galima. Sako nuleidziam vandenis ir gimdymas prasideda. Na man buvo atisidare jau 2 cm, bet daugiau nieko nevyko. As pasakiau, kad siandien tikrai ne ir islekiau namo, sutare, kad pirmadieni atvaziuosiu gimdyti su daiktais. (nors jau ir ketvirtadieni liepe, pries tai buvusi vizita, psiimti daiktus). Net pamirsau i kasa susimoketi uz vizita, nes islekiau kaip kulka, kad tik netektu gimdyti smile.gif
Taigi susikrovusi daiktus laukiau pirmadienio, nubudau aisku nakti, nelabai miegojosi ... ir 4 val. pradejau kazkaip keistai jaustis, o nuo 5 jau skaiciavau nereguliarius saremius. Apie 7 paskambinau Bozenai, kuri liepe ramiai po rytiniu kamsciu 9.00 atvaziuoti i GN.
Su Razumu pries gimdyma snekejom, kad nuo gydytojo labai daug kas priklauso, kaip moteris gimdo, ar reikes jei kirti ir pan.
Kai prasidejo gimdymas mano nestumui buvo 38 savaites pagal echo, taip kad gal tie saremiai galejo buti ir paruosiamieji, nors aksciau as ju nejauciau. Nors Razumas man pasake, kad su tokiais saremiais as buciau ilgai dar kankinusi, vis tiek reiketu vandenis nuleisdineti. Kodel taip, nesigilinau, nes visu 100 procentu juo pasitikejau.
Taigi, nors ir nelabai planavau, bet pasiprasiau epiduro (nes atsirado toks drebulys per saremius, o diena is karstuju. Dar ir Bozenos paklausiau, ar as tokia nekantri ar kaip cia. Ir ji visai neatkalbinejo nesidaryti epiduto. Nors ji ne uz epiduras. Matyt kazka mate, ar jaute, kad gali buti kas nors ne taip), kuri nepilnai suveike, o tai supratau tik po gimdymo. Na man ji nueme tik pati astriausia skausma. Ir tiesa pasakius ji man labai patiko, nes neisvargino iki galo, bet viska kuo puikiausiai jauciau. Taigi epiduras man pagelbejo tuo, kad labai greitai atsidare gimdos kaklelis. Na i pabaiga Razumas man jau norejo leisti skatinamuosius ir jau buvo pradeje, bet Bozena paklause, ar jis mane apziurejo. Isgirdusi neigiama atskyma, tuoj buvau apziureta ir liepta skatinamuosius nutraukti, nes jau buvo pilnas atsidarymas. Siaip sake, kad pas mane gimdymo veikla prastoka (na gal ir nuo epiduro, ka gali zinoti). Bozena pasiule kirpti, paprasiau, kad gal ne, bet kai ilgai nesiseke isstumti, dar karta paklause, tai gal kerpam. Na nieko kito neliko. O Razumas jau matyt is karto mate, kad nieko cia nebus, kad nori pasikankink (na man taip atrodo), tai jis tuo metu nuejo pildyti popieriu ant palanges. Kai prakirto nereikejo ir stumti smile.gif Kazkaip ir jutau, kad gali prireikti sios proceduros, nes buvau daug sportavusi jaunysteje.
Taigi 16.28 jau turejau savo stebukleli. Tiesa teko paciai paprasyti, kad parodytu vaika, nes ilgai ten prie jo daktarai buvo palinke. Taigi vaikuciui buvo gelta ir leukocitoze, kas paaiskejo veliau.
Dar paciai kilo toks klausimas, o gal tie saremiai tik paruosiamieji buvo, gal dar galejau dvi savaites pavaikscioti, gal Razumas cia nori greiciau "iskepti", bet galiausiai sakau, kad gerai, kad viskas gerai baigesi. Ir tikrai pritariu visoms, kad jis super profas ir turi gera "uosle". Pasitikejau juo per gimdyma ir tikrai jis moka valdyti gimdymo eiga.
O del "ne formos", kurios cia labai bijo, tai galiu pasakyti, kad nedaug likus iki mano stumimo atejo Razumas su kvapeliu, nes kitoje palatoje buvo pagimdziusi moteriske, tai jie atsvente vietoje, kaip suprantu po taurele simboliskai, o ir tas kvapelis jau kito jo atejimo metu nesijaute. Ir tikrai nuo to jo nei profesionalumas, nei jegos, nei aktyvumas nesumazejo. Bozena buvo gudresne, ji turejo kramtomos smile.gif bet ir tai as tai uzuodziau, nes pas mane super jautri uosle, MB nieko nepajaute, nors buvo salia. Ir gerai lotuliukas.gif bo butu susinervaves, nes ir taip jam strioko buvo smile.gif
O toms kurios sako, kad jis skuba, tai gal zino zmogus, kad geriau neuztesti gimdymo. Na kiekvienu atveju individualiai. Man irgi buvo tokiu minciu pries gimdyma, bet po to neliko.
Del pinigines puses, tai norejau Bozenai duoti pries gimdyma, bet ji sake, kad vis tiek sutare, kad atsiskaitysime po to. O Razumui kaip tai nebuvo progos pries gimdyma pasiulyti, tai atsiskaitem su jais po gimdymo. Bozenai 500, gydytojui 800. Gal kaip ir darbo metu daugoka, bet prisidedu prie tu, kurios sako, kad ne daug kartu cia mes gyvenime gimdom. Tiesa dar davem po 100 anesteziologei ir vaiku daktarei bei vienai vaiku sesutei 50 Lt. Ir tikrai ne 2000 Lt, kaip kad mane gasdino pries gimdyma. Na gal tai turima minty tokia suma visiems.
Tai tiek is mano patirties. Gal kam pades.
Ir aciu toms, kurios cia forume pakonsultavo ivairiais klausimais pries gimdyma 4u.gif
Atsakyti
lenkiu ir as zemai galva pries gydytoja Razuma aciuks.gif vien tik jo profesionalumo deka pavyko isvengti vakumo panaudojimo ir dabar turiu sveika ir grazia mergyte, wub.gif wub.gif wub.gif kuria pagimdziau pati, nors ir teko kirpti
Atsakyti

As gimdziau su Bozena, bet lankiausi pas Razuma. Manau, kad pas ji gimdyciau jei butu jo darbo laikas. Galiu pasakyti, kad jis tikrai neskubina gimdymo. Kad ir kaip as norejau anksciau pagimdyti, bet ne. Jis liepdavo gal net kokius 5 kartus su daiktais vaziuti ir vis paleisdavo, nes veiklos nebuvo ir kaklelis kaip gelezis. Pernesiojau 10 dienu ir pati pagimdziau. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasosmama @ 2007 11 06, 16:36)
As gimdziau su Bozena, bet lankiausi pas Razuma. Manau, kad pas ji gimdyciau jei butu jo darbo laikas. Galiu pasakyti, kad jis tikrai neskubina gimdymo. Kad ir kaip as norejau  anksciau pagimdyti, bet ne. Jis liepdavo gal net kokius 5 kartus su daiktais vaziuti ir vis paleisdavo, nes veiklos nebuvo ir kaklelis kaip gelezis. Pernesiojau 10 dienu ir pati pagimdziau. 4u.gif

na dienu tai jis tikrai neskubina bet jau patekus i gimdykla gal kiek ir skubina, bent jau mano atveju jis buvo po naktines pamainos, o dar as cia puse paros ji laikiau tai tikrai biski paskubino. ax.gif bet vis tiek kaip jau sakiau esu jam labai dekinga.
Atsakyti
Merginos,

būkit geros, parašykit kaip užsirašyti pas gyd. Razumą konsultacijai pradžiai.

Gimdžiau pas jį pirmąkart (darė operaciją), bet tai buvo prieš 7 metus. Dabar taip pat man gresia operacija, norėčiau pas jį, bet prieš tai būtinai turiu apsilankyt konsultacijai, nes poliklinikoj kažkokias komplikacijas įžvelgė (svoris per mažas, pilvas per mažas, tiksliai nieko nepaaiškino). Sėdžiu kaip ant adatų dabar.

Galima į AŽ.
Būsiu be galo dėkinga
Atsakyti
Manyčiau, kad dėl konsultacijų reikėtų pasiskambinti į Vilniaus gimdymo namų Konsultacinį centrą darbo dienomis nuo 8 iki 13 val., tel. 269 54 63, ten dirbanti akušerė Nijolė turėtų paaiškinti kokia yra tvarka, situacija šiuo metu bei galimybės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 10 lapkričio 2007 - 11:33
Ir as zemai lenkiu galva pries si Gydytoja, jai ne jis nezinia kuo viskas butu baigesi, esu patenkinta, ir kai prisimenu tas akimirkas uzspaudzia gerkle ir kaupiasi asaros, DIDELID DIDELIS ACIU SIAM GYDYTOJUI 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(:)22 @ 2007 11 28, 10:22)
Ir as zemai lenkiu galva pries si Gydytoja, jai ne jis nezinia kuo viskas butu baigesi, esu patenkinta, ir kai prisimenu tas akimirkas uzspaudzia gerkle ir kaupiasi asaros, DIDELID DIDELIS ACIU SIAM GYDYTOJUI 4u.gif

Tai o ką tokio nerealaus jis padarė? 4u.gif Kokios buvo komplikacijos ir kokie buvo gydytojo sprendimai?
Atsakyti