Ir man nebuvo jokių problemų dėl konsultacijų pas šį gydytoją. Nuėjau į VGN Konsultacinį centrą (KC), ten dirbančiai akušerei Nijolei pasakiau pas ką norėsiu lankytis, užvedė kortelę, atliko visus matavimus, pakvietė gydytoją.
Situacija dėl konsultacijų pas vieną ar kitą gydytoją keičiasi, todėl geriausia išsiaiškinti tiesiogiai nuvykus į VGN KC arba paskambinus telefonu 269 54 63 darbo dienomis nuo 8 iki 13 val. Akušerė Nijolė paaiškins kokia yra tvarka ir galimybė. Nemanau, kad pacienčių gali būti begalybė, teko girdėti, konsultacijos galimos, gydytojui tiesiogiai sutikus pacientę priimti.
Labas vakaras merginos
tariausi gimdyt pas gyd.Razuma. Svente laukia uz kokios savaiteles Kadangi jau apsisprendziau kad "bendradarbiausim" su razumu ir bozena ir pagrindinis rupestis liko - kiek kam. del bozenos viskas aisku, nes pats razumas viska smulkiai isdeste o kaip su juo paciu tai ir nezinia. tai labai labai laukciau AZ. aciu aciu aciu
tariausi gimdyt pas gyd.Razuma. Svente laukia uz kokios savaiteles Kadangi jau apsisprendziau kad "bendradarbiausim" su razumu ir bozena ir pagrindinis rupestis liko - kiek kam. del bozenos viskas aisku, nes pats razumas viska smulkiai isdeste o kaip su juo paciu tai ir nezinia. tai labai labai laukciau AZ. aciu aciu aciu
sveikos merginos
perskaiciau beveik visa foruma ir labai sunerimau. gal tai nepopuliaru, bet as tikrai noreciau gimdyti pati be epiduro ir skatinamuju (jei aisku gimdymas sklandus). esu susitarusi su razumu, (man 39 sav). gydytojas mane priziuri nuo 20 sav. siaip tikrai juo labai patenkinta - profesionalus gydytojas. BET.... jis jau kelis kartus primigtynai klausia ar issirinkau data. pirmadieni kai buvau liepe issirinkt sia savaite. pasakiau kad nenoriu tai liepe atvaziuot kita pirmadieni 8.30 . zodziu jis planuoja mano gimdyma, o as noriu kad gimdyma pasiplanuotu mano vaikutis. gal kas galetu pasidalinti savo patirtimi ar girdetais dalykais. nes panasu,kad jei gimdymas vyks po pietu ar vakare ar ne duok die.. nakti, tai nesvarbu jau sumoketi pinigeliai (cia maziausia beda, juk norisi gydytojo kuriuo pasitiki, o ne atsitiktinai budincio...) bet razumas arba reikalaus skatinti, kad greiciau butu arba nepriims tokio gimdymo - perleis kam nors kitam.
perskaiciau beveik visa foruma ir labai sunerimau. gal tai nepopuliaru, bet as tikrai noreciau gimdyti pati be epiduro ir skatinamuju (jei aisku gimdymas sklandus). esu susitarusi su razumu, (man 39 sav). gydytojas mane priziuri nuo 20 sav. siaip tikrai juo labai patenkinta - profesionalus gydytojas. BET.... jis jau kelis kartus primigtynai klausia ar issirinkau data. pirmadieni kai buvau liepe issirinkt sia savaite. pasakiau kad nenoriu tai liepe atvaziuot kita pirmadieni 8.30 . zodziu jis planuoja mano gimdyma, o as noriu kad gimdyma pasiplanuotu mano vaikutis. gal kas galetu pasidalinti savo patirtimi ar girdetais dalykais. nes panasu,kad jei gimdymas vyks po pietu ar vakare ar ne duok die.. nakti, tai nesvarbu jau sumoketi pinigeliai (cia maziausia beda, juk norisi gydytojo kuriuo pasitiki, o ne atsitiktinai budincio...) bet razumas arba reikalaus skatinti, kad greiciau butu arba nepriims tokio gimdymo - perleis kam nors kitam.
QUOTE(agnet23 @ 2007 09 18, 15:04)
sveikos merginos
Sveika, nelabai suprantu ka reiskia pasirink data, na nebent tau cezari planuoja, tu su juo issiaiskink.............
Gydytojas gali paklausti, kada nori gimdyti, kokį nuskausminimą norėsi ir t.t. Iš anksto aptarti gimdymo eigą, manau, kad yra labai logiška.
Nėštumo pabaigoje gydytojas ir manęs paklausė, kada noriu gimdyti, pasakiau, kad dar anksti, labai gerai jaučiausi ir mėgavausi nėštumu. Sutarėm pasimatyti kitą savaitę, praėjus 5 d. Atvykau į VGN Konsultacinį centrą, galvodama, kad tikriausiai dar paleis namo. Iki atvykimo nerimavau, todėl ir psichologiniai dalykai, manyčiau, kad turi įtakos ir gimdymo veikla prasideda. Man atvykus, jau buvo pilnas atsidarymas. Labai ramiai be panikos, streso, maždaug 2 val. laikotarpyje gimė vaikutis. Nebuvo naudoti jokie skatinamieji ar nuskausminamieji, jokių plyšimų ar komplikacijų, vaikutis įvertintas 10 balų, 4410 kg svorio, 38 nėštumo savaitė.
Tai labai profesionalus gydytojas. Jis tiksliai žino kada galima gimdyti, turi devintą jausmą, kada gims vaikutis. Manau, kad pernešioti vaikutį tikrai neverta, jei vaikutis subrendęs, didoko svorio, nebūtina jį toliau auginti, bus sunkiau gimdyti. Ir tikrai geriau atvažiuoti iš ryto, ramiai, be panikos ir streso, dienos eigoje pagimdyti, nei lėkti, nervintis ir atvykti tos pačios dienos naktį. Ir šiaip, ne visada aišku, kuo gimdymas gali baigtis - ar natūraliu gimdymu, ar cezariu, todėl numatoma diena - nėra nieko blogo. Vienoms nėštumas būna labai sunkus, todėl jos gali norėti kuo greičiau užbaigti nėštumą.
Jums norint, jeigu nėra jokių gimdymo eigos pradžios simptomų, paleis namo ir atvyksit kitą kartą.
Nėštumo pabaigoje gydytojas ir manęs paklausė, kada noriu gimdyti, pasakiau, kad dar anksti, labai gerai jaučiausi ir mėgavausi nėštumu. Sutarėm pasimatyti kitą savaitę, praėjus 5 d. Atvykau į VGN Konsultacinį centrą, galvodama, kad tikriausiai dar paleis namo. Iki atvykimo nerimavau, todėl ir psichologiniai dalykai, manyčiau, kad turi įtakos ir gimdymo veikla prasideda. Man atvykus, jau buvo pilnas atsidarymas. Labai ramiai be panikos, streso, maždaug 2 val. laikotarpyje gimė vaikutis. Nebuvo naudoti jokie skatinamieji ar nuskausminamieji, jokių plyšimų ar komplikacijų, vaikutis įvertintas 10 balų, 4410 kg svorio, 38 nėštumo savaitė.
Tai labai profesionalus gydytojas. Jis tiksliai žino kada galima gimdyti, turi devintą jausmą, kada gims vaikutis. Manau, kad pernešioti vaikutį tikrai neverta, jei vaikutis subrendęs, didoko svorio, nebūtina jį toliau auginti, bus sunkiau gimdyti. Ir tikrai geriau atvažiuoti iš ryto, ramiai, be panikos ir streso, dienos eigoje pagimdyti, nei lėkti, nervintis ir atvykti tos pačios dienos naktį. Ir šiaip, ne visada aišku, kuo gimdymas gali baigtis - ar natūraliu gimdymu, ar cezariu, todėl numatoma diena - nėra nieko blogo. Vienoms nėštumas būna labai sunkus, todėl jos gali norėti kuo greičiau užbaigti nėštumą.
Jums norint, jeigu nėra jokių gimdymo eigos pradžios simptomų, paleis namo ir atvyksit kitą kartą.
Sveikos merginos, as pries du menesius gimdziau pas gyd. M. Razuma ir Bozena. Galiu pasakyti, kad tikrai puiki komanda. Abu labai geri savo srities zinovai. Tik vienas minusas kas man nepatiko, kad labai skuba. As atvaziavau i ligonine 9 valanda ryte, o gyditojas pasake, kad iki 13h pagal jo plana privalau pagimdyti . taigi nusprende mane paskatinti lasine... Bet kadangi lasines su skatinamaisiais as atsisakiau, nes man gimdos kaklesis atsidarinejo pakankamai greitai tai pagimdziau 14h. Zodziu be skatinamuju pagimdziau per 5valandas taip, kad tas gyditojo skubejimas tikrai nevisada reikalingas.
O kas liecia finansine puse, tai nebijokit is anksto konkreciai paklausti kiek kainuos gimdymas. As paklausiau ir man be jokiu ceremoniju Razumas pasake 600lt man ir 300lt Bozenai. Taip, kad sekmes visoms
O kas liecia finansine puse, tai nebijokit is anksto konkreciai paklausti kiek kainuos gimdymas. As paklausiau ir man be jokiu ceremoniju Razumas pasake 600lt man ir 300lt Bozenai. Taip, kad sekmes visoms
kaip suprantu su gyd. razumu yra taip - labai gerai jei gimdai jo darbo metu ir nelabai gerai - jei nedarbo
kagi teks rimtai pasikalbeti su savo maziuku, kad ateiti i si pasauli sugalvotu diena
kagi teks rimtai pasikalbeti su savo maziuku, kad ateiti i si pasauli sugalvotu diena
QUOTE(agnet23 @ 2007 09 20, 13:25)
kaip suprantu su gyd. razumu yra taip - labai gerai jei gimdai jo darbo metu ir nelabai gerai - jei nedarbo
Tkrai taip. Kai as pati su juo tariausi jis sake, kad savaitgaliais jis neatsiliepia i skambucius . Ir jei savaitgali mazylis nusprestu gimti liepe skambinti Bozenai.
QUOTE(cate @ 2007 09 20, 22:42)
Tkrai taip. Kai as pati su juo tariausi jis sake, kad savaitgaliais jis neatsiliepia i skambucius . Ir jei savaitgali mazylis nusprestu gimti liepe skambinti Bozenai.
O man VGN Konsultacinio centro akušerė Nijolė paaiškino, kad vedėjas M. Razumas ateina į VGN ir savaitgaliais. Ir ne viena mamytė pasakojo, kad šį gydytoją galima pamatyti VGN rytą, vakarą, net ir savaitgaliais.
Tikriausiai, tai priklauso nuo situacijos, jei kur nors išvykęs, ar kita kokia nors priežastis - tai ir negali atvykti. Juk dieną, naktį visomis savaitės dienomis būti ligoninėje negali nei vienas gydytojas, o jei be poilsio - tada ir darbas būtų labai nekokybiškas.
QUOTE(cate @ 2007 09 20, 22:42)
Na bent jau kai aš gulėjau ligoninėje 8 nėštumo mėn- mačiau M.Razumą ir savaitgaliais. Galbūt jo budėjimas buvo..
Ar jis važiuoja savaitgaliais- nežinau... Bet kad kasdien būna VGN-e ir per dieną padaro ar po kelias operacijas, ar kelis gimdymus priima- tai tikrai. Taigi- nuo tokio sunkaus darbo jis tikrai nori nors dienelę pailsėti...
Be to- gimdyme pagrindinį darbą atlieka akušerė. Kitos mamytės tik prie Boženos ir pageidauja gimdyti..Be jokių gydytojų...
gimdziau pas ji, viska padarys kad tik vaikutis butu sveikas, bet naturalumo idejos jam kaip suopratau svetimos.
QUOTE(mamytedaiva @ 2007 09 30, 22:20)
gimdziau pas ji, viska padarys kad tik vaikutis butu sveikas, bet naturalumo idejos jam kaip suopratau svetimos.
Kad natūralumo idėjos šiam gydytojui svetimos, taip nemanau.
Gimdžiau natūraliai, be skatinamųjų, be epidūrinio nuskausminimo, niekas gimdymo veiklos neskubino, vandenų nenuleidinėjo ir apie cezarį nebuvo jokios kalbos, vaikutis gimė 4410 kg, gimdymo metu jaučiausi labai gerai psichologiškai, viskas klostėsi labai puikiai, jokių komplikacijų, plyšimų.
Tai priklauso nuo situacijos, gimdymo eigos, medikai tikrai geriau už mus žino, kaip reikėtų elgtis. Manau, kad tikrai yra labai svarbu, kad vaikutis gimtų sveikas, be gimdymo traumų, šiuo atveju, jokios rizikos negali būti, jau geriau cezaris, jeigu jis yra reikalingas, o ne loterinis žaidimas - pasiseks, ar nepasiseks natūraliai pagimdyti.
Jeigu visi gydytojai sugebėtų profesionaliai įvertinti situaciją, gimdymo traumų tikrai sumažėtų.