! | Ši tema skirta daktaro kompetencijos aptarimui, rekomendacijai, žmogiško faktoriaus įvertinimui ir pan. Viskas, kas susiję su mokėjimu/nemokėjimu aptariama kitose temose. Čia skelbiamos tokio pobūdžio žinutės bus trinamos. Ačiū RVJ. Moderatorė |
Buvau pas Razuma mokamojoje konsultacijoje VGN. Sudare gero daktaro ispudi ta prasme, kad atkreipe demesi i tokius dalykus, i kuriuos kiti net nelabai ziuri arba tuos nusiskundimus priima kaip nestumui priklausanti dalyka ir per daug galvos sau nesuka. Kaip pvz. stubura ir kitos smulkmenos. Na, jo bendravimas manes neisgasdino, kaip kad kitos cia forume mini. Uzsirase kitai konsultacijai, tai dabar ir mastau, ar cia tartis su juo del gimdymo ar ne. Gal kartais galit pakonsultuoti, kiek jam mokama uz gimdyma, nes jeigu 2000 Lt, kaip cia kazkur skaiciau tai Manau truputi maziau nei puse tos sumos turetu butu normalu, bet gal paskutiniu metu zmones taip moka. Buciau dekinga uz bet kokia info. Galit rasyti i AZ.
Dar karta buvau pas Razuma konsultacijoje, tai truputi uzkniso jo laukti dvi valandas, nes jis per ta laika du cezarius padare, tai dabar ir galvoju, o kas jeigu tau atvaziavus gimdyti jis bus kur nors operacineje, bet is kitos puses cezaris mazdau 45 min, o gimdymas daugumai trunka ilgiau. Bet vis tiek kas nors prie taves pabus. Bet kas nesusimaste del tokios situacijos tegu pagalvoja.
Beja Razumas siemet atostogauja nuo liepos 23 (tikrai ) iki rugpjucio 3 d. (berods). Viena savaite bus ne lietuvoje, o kita laika LT. Tai rasiau, jeigu kam aktualu.
Beja Razumas siemet atostogauja nuo liepos 23 (tikrai ) iki rugpjucio 3 d. (berods). Viena savaite bus ne lietuvoje, o kita laika LT. Tai rasiau, jeigu kam aktualu.
Manau,kad gimdymas yra svarbesnis dalykas, negu konsultacija. Galbūt, jūsų gimdymo atveju, kažkurios besilaukiančios mamytės taip pat turės palaukti. Stokojant laiko, esant suplanuotai dienai, galima į konsultaciją atvykti ir kitą dieną ar sekantį kartą. Ir man 1 kartą pasitaikė, kai gydytojui nebuvo darbo diena, užteko ir akušerės konsultacijos.
Taigi, kaip žadėjau- komentarai apie Mindaugą Razumą.
06-12 ryte man buvo atlikta Cezario operacija. Jau nuo pat pirmu minučių viskas ėjosi labai sklandžiai, net stebino, kad operacinėj kiekvienas tiksliai žinojo ką daryti, užtekdavo tik gydytojui tarti žodelį, kažko paklausti. Na, tai suprnatama, taip ir turi būti. Anesteziologe (gaila, pavardes nežinau) buvo labai gera ir švelni. Tikrai labai kantri- nelabai pavyko iškarto man padaryti spinalinės nejautros dūrį, bet ji ramino ir buvo švelni. Su gyd. Razumu prieš operacija pajuokavom, jos metu irgi bendravome... Po operacijos, praėjus kelioms val- atėjo į reanimacijos palatą, pasakė, kad esu liuks sugijusi po pirmojo cezario, todel jam buvo labai lengva šį kart mane operuoti. Sakė, kad džiaugiais turėdamas tokią sveiką, optimistišką pacientę. Visą laiką-prieš operacija, jos metu, po jos, palatoje po gimdymo- kiek bendraudavau su šiuo gyd- nei nuo jo nei nuo mano veido nedingdavo šypsena. Gera nuotaika tiesiog trykšdavo. Ir tas jo jumoras man labai patiko... Galbūt tos geros emocijos ir turėjo įtakos, kad greit atsigavau, ir jau po 3 parų mus išleido namo. O namuose- suprantama- savos sienos dar greičiau pasveikti padeda.... Visos seselės irgi buvo labai malonios, švelnios. Taigi mano atsiliepimai ir apie M. Razumą ir apie VGN tik patys geriausi. Razumui duodu 10 balų.
Du cezarius padarė ir dar tikriausia i konsultacinį atėjo linksmas ir be jokio nuovargio.... Tą dieną, kai operavo mane- jis padarė 4 cezarius... Aš neįsivaizduoju- iš kur pasjį tiek jėgų ir energijos...
Man irgi yra tekę jo palaukti 2 val. Bet nesiparinau, nes galėjau rinktis- laukti, ar ateiti i konsultaciją kita dieną. Jis toks gydytojas- jo visur reikia,ypač operacinėje, taigi, arba prisitaikai kad jis neskirs daug laiko konsultacijos metu, (pas jį labai greit tos konsultacijos praeidavo) arba eini pas tokią gyd- kuri gali skirti pacientei daugiau laiko.
Kaip RVJ minėjo- operacija svarbiau už konsultaciją....
06-12 ryte man buvo atlikta Cezario operacija. Jau nuo pat pirmu minučių viskas ėjosi labai sklandžiai, net stebino, kad operacinėj kiekvienas tiksliai žinojo ką daryti, užtekdavo tik gydytojui tarti žodelį, kažko paklausti. Na, tai suprnatama, taip ir turi būti. Anesteziologe (gaila, pavardes nežinau) buvo labai gera ir švelni. Tikrai labai kantri- nelabai pavyko iškarto man padaryti spinalinės nejautros dūrį, bet ji ramino ir buvo švelni. Su gyd. Razumu prieš operacija pajuokavom, jos metu irgi bendravome... Po operacijos, praėjus kelioms val- atėjo į reanimacijos palatą, pasakė, kad esu liuks sugijusi po pirmojo cezario, todel jam buvo labai lengva šį kart mane operuoti. Sakė, kad džiaugiais turėdamas tokią sveiką, optimistišką pacientę. Visą laiką-prieš operacija, jos metu, po jos, palatoje po gimdymo- kiek bendraudavau su šiuo gyd- nei nuo jo nei nuo mano veido nedingdavo šypsena. Gera nuotaika tiesiog trykšdavo. Ir tas jo jumoras man labai patiko... Galbūt tos geros emocijos ir turėjo įtakos, kad greit atsigavau, ir jau po 3 parų mus išleido namo. O namuose- suprantama- savos sienos dar greičiau pasveikti padeda.... Visos seselės irgi buvo labai malonios, švelnios. Taigi mano atsiliepimai ir apie M. Razumą ir apie VGN tik patys geriausi. Razumui duodu 10 balų.
QUOTE(uogyte3 @ 2007 06 12, 13:38)
Dar karta buvau pas Razuma konsultacijoje, tai truputi uzkniso jo laukti dvi valandas, nes jis per ta laika du cezarius padare,
Du cezarius padarė ir dar tikriausia i konsultacinį atėjo linksmas ir be jokio nuovargio.... Tą dieną, kai operavo mane- jis padarė 4 cezarius... Aš neįsivaizduoju- iš kur pasjį tiek jėgų ir energijos...
Man irgi yra tekę jo palaukti 2 val. Bet nesiparinau, nes galėjau rinktis- laukti, ar ateiti i konsultaciją kita dieną. Jis toks gydytojas- jo visur reikia,ypač operacinėje, taigi, arba prisitaikai kad jis neskirs daug laiko konsultacijos metu, (pas jį labai greit tos konsultacijos praeidavo) arba eini pas tokią gyd- kuri gali skirti pacientei daugiau laiko.
Kaip RVJ minėjo- operacija svarbiau už konsultaciją....
Besilaukiančios mamytės dabar galvos, kad atvykus į VGN Konsultacinį centrą, daktaro M. Razumo visada reikia labai ilgai laukti. Noriu nuraminti, kad taip būna labai retai. Man lankantis viso nėštumo metu, atvykus į konsultaciją registratorė-akušerė Nijolė visada jį iškviečia telefonu, tereikėdavo vos keletą minučių palaukti.
Tapati tvarka galioja ir atliekant ultragarsinį tyrimą, ten dirbanti gydytoja taip pat yra pakviečiama.
Atvykus į VGN Priėmimo skyrių, jums reikiamas gydytojas taip pat bus labai greit surastas ir pakviestas.
Stebėjausi VGN darbuotojų operatyvumu, ko dažniausiai negalima sulyginti su medikų darbu poliklinikose.
Tapati tvarka galioja ir atliekant ultragarsinį tyrimą, ten dirbanti gydytoja taip pat yra pakviečiama.
Atvykus į VGN Priėmimo skyrių, jums reikiamas gydytojas taip pat bus labai greit surastas ir pakviestas.
Stebėjausi VGN darbuotojų operatyvumu, ko dažniausiai negalima sulyginti su medikų darbu poliklinikose.
Na, gal kam nors pades apsispresti ir mano pastebejimai apie gydytoja, kuris si menesi padejo ateiti i pasauli mano sunui:
- tikra tiesa, kad kartais tenka konsultacijos ir palaukti. Reiskia, nevisada galite planuoti savo darbo laika (kai kam, pvz. dirbanciai nestukei tai gali buti aktualu)
- konsultacijos trumpos ir dalykiskos (be reikalo nieks tavyje nesikrapstis, informacija apie tyrimu rezultatus neperkraus, i klausimus bus atsakyta issamiai, bet tik jeigu tu klausimu turi) Nepastebejau iniciatyvos is gydytojo puses su patarimais ka ir kaip daryti nestumo metu. o gaila
- kadangi gydytojas visiems reikalingas, pacienciu jis turi be galo daug. Ir kartais susidaro ispudis, kad jis ne visas arba ne viska apie jas prisimena Pvz. pamirso (arba nespejo) mane israsyti po gimdymo, tai padare berods palatos gydytoja, nors Razumas pogimdyvines apziuros metu zadejo dar uzeiti pries israsant.
- bet kaip ten nebebutu per visus 9 men. niekada nemaciau gydytojo be nuotaikos, nors kartais jis tikrai buvo po sunkaus darbo gimdykloje. Zmogus megsta savo pragariskai sunku darba, YRA TIKRAI SAVO VIETOJE ir gymdykloje tai labai pravercia.
P.S. Nors jeigu esate is jautresniu moteru ir Jums reikia ilgu pokalbiu su gydytoju apie busimo vaikelio lyti, varda ir Jusu sios dienos vidine savijauta, gal vis del to patarciau rinktis kita ginekologa.
- tikra tiesa, kad kartais tenka konsultacijos ir palaukti. Reiskia, nevisada galite planuoti savo darbo laika (kai kam, pvz. dirbanciai nestukei tai gali buti aktualu)
- konsultacijos trumpos ir dalykiskos (be reikalo nieks tavyje nesikrapstis, informacija apie tyrimu rezultatus neperkraus, i klausimus bus atsakyta issamiai, bet tik jeigu tu klausimu turi) Nepastebejau iniciatyvos is gydytojo puses su patarimais ka ir kaip daryti nestumo metu. o gaila
- kadangi gydytojas visiems reikalingas, pacienciu jis turi be galo daug. Ir kartais susidaro ispudis, kad jis ne visas arba ne viska apie jas prisimena Pvz. pamirso (arba nespejo) mane israsyti po gimdymo, tai padare berods palatos gydytoja, nors Razumas pogimdyvines apziuros metu zadejo dar uzeiti pries israsant.
- bet kaip ten nebebutu per visus 9 men. niekada nemaciau gydytojo be nuotaikos, nors kartais jis tikrai buvo po sunkaus darbo gimdykloje. Zmogus megsta savo pragariskai sunku darba, YRA TIKRAI SAVO VIETOJE ir gymdykloje tai labai pravercia.
P.S. Nors jeigu esate is jautresniu moteru ir Jums reikia ilgu pokalbiu su gydytoju apie busimo vaikelio lyti, varda ir Jusu sios dienos vidine savijauta, gal vis del to patarciau rinktis kita ginekologa.
Aš antrą dukrelę gimdžiau pas Razumą (primąją pas Podkopajevą). Is anksto nesitariau ir kai atvaziavus suzinojau, kad pas jį gimdysiu biski issigandau, nes pirmas gimdymas baigėsi Cezariu, todėl bijojau, kad jis pasiūlys daryti Cezarį ir dabar (taip siūlė mano draugei). Bet jis apžiurėjęs mane pasake, kad greičiausiai pagimdysiu pati. Ir pagimdžiau
Bet labiausiai mane nustebino, kad islydedamas is ligonines pasake, kad atvaziuociau po keletos dienų apžiūrai, pažiūrės kaip gyja siūlės Taigi dar gerą mėnesį pas jį nuolat lankiausi ir jis kruopsčiai prižiūrėjo, net siūles ištraukė, kad greičiau gytų ir kad netaip skaudėtų Ir visa ši priežiūra nemokamai, be išankstinio susitarimo ar apmokėjimo Tik per paskutinį vizitą davėm jam 200 Lt., nes tikrai norėjosi kažkaip atsidėkoti.
Bet labiausiai mane nustebino, kad islydedamas is ligonines pasake, kad atvaziuociau po keletos dienų apžiūrai, pažiūrės kaip gyja siūlės Taigi dar gerą mėnesį pas jį nuolat lankiausi ir jis kruopsčiai prižiūrėjo, net siūles ištraukė, kad greičiau gytų ir kad netaip skaudėtų Ir visa ši priežiūra nemokamai, be išankstinio susitarimo ar apmokėjimo Tik per paskutinį vizitą davėm jam 200 Lt., nes tikrai norėjosi kažkaip atsidėkoti.
QUOTE(Liora @ 2007 06 18, 11:36)
Tavo visi surašyti pastebėjimai- tikra tiesa, bet man kaip tiki tokio mediko ir reikėjo.
O dėl jautrumo- aš esu tikrai labai jautri, bet nemėgstu batalijų, dejavimu, abejonių. Tai ir tikrai netrūko man tų pakalbėjimų , padejavimų, paguodimų iš gyd pusės.
Man tiesiog šio gydytojo gera nuotaika suteikdavo sveikatos.( ir sparnus ) Ir būnant ir po operacijos.
tą birželio 12 gydytojas 4 operacijas turėjo. Mane apie 9 operavo, tada iš karto kitą mamytę, o po to dar vieną...apie 13 val buvo atėjęs iki pooperacinės palatos, pasiteiravo kaip jaučiuosi ir sakė, kad dar viena operacija jo laukia...Tai kaip jis dar į konsultacinį speja nubėgti, apžiūrėti, pakonsultuoti...
Lenkiu galvą prieš šio gydytojo profesionalumą ir atsidavimą.
Lenkiu galvą prieš šio gydytojo profesionalumą ir atsidavimą.
Prisiskaiciau visokiausiu atsiliepimu apie gyd. Razuma, supratau viena, kad labai daug moteru pas ji gimdo, todel neimanoma isvengti problematisku gimdimu - tokia statistika (geriau nekreipti demesio i nelaimingus ivykius). As visa nestuma vaiksciojau pas ji, mano nestumas gana problematiskas, jokiu nusiskundimu neturiu. Tai nuostabus gydytojas, puikiai moka pakelti nuotaika, nuraminti, jis gimes siai profesijai. Labai laukiu gimdymo liko paskutines dieneles, gimdysiu pas ji ir galiu pasakyti, kad visai nebijau.