Įkraunama...
Įkraunama...

gyd. M. Razumas

Na, atsargiau su tuo Razumu. Gimdziau sunkiai, buvau susitarusi su kita gydytoja, bet kadangi Razumas vedejas, tai vis kiso nosi, beto sunkus gimdymas ir t.t. Vaikas gime priduses, pamaciau ji tik po paros ir tik todel, kad ponas norejo, kad pati pagimdyciau, matai nera ko cia viduriuoti. Jis suzaide tokiu dalyku, kaip vaiko gyvybe. Maciau, kaip visas personalas, gydytojai stovejo pasiurpusiais veidais. Paciai po gimdymo buvo toks stresas, kad net kalba ateme. Veliau, gydytoja, su kuria buvau susitarusi net pinigu nepaeme ir pasake, kad si istorija galejo lb.blogai baigtis. Atmenu, kaip ji gimdykloje bande priestarauti Razumui, nerizikuoti, o daryti tuoj pat cezari, Razumas ja uzciaupe, tipo, kad jis cia virsesnis. Jei rinksites ji, tai butinai eikite tartis su vyru ir kalbekites lb. konkreciai, kad jei kas be jokiu riziku, darom cezari, gal tada jis bus is anksto tam nusiteikes. Jis lb. toleruoja vyrus, lai vyras buna grieztas, kad jis ziuretu savo darbo daugiau, one juokelius skaldytu. Stiprybes.
Atsakyti
as irgi gimdziau pas mindauga razuma. ir aciu jam didelis.
diena pries gimdyma atvaziavau tartis su gydytoju del gimdymo. norejau gimdyt pas kitoviene, bet sutikau razuma ir teko kalbetis su juo, nes pats pradejo pokalbi. (gimdymo terminas tik po savaites)
paklause tai ko gi atvaziavau i ligonine, sakau "noriu susitart su gydytoja". klausia su kokia, o man ateme zada, nes ka tik maciau moteri, kuriai prasidejo gimdymas. reke jinai nuo saremiu tai nerealiai (o as labai bijojau gimdymo). tai sakau, kad nzn pas kokia.
tuo metu jis sako moteriskei, kuri priimamajam sedi (vat jos gyvenime nepamirsiu, tokios k***s dar gyvenime nemaciau), kad man spaudima pamatuotu, o man sirdis taip dauzosi nerealiai, del tos moters, kuri rekia koridoriuje, tai zodziu kai pamatavo, tai sako, o matau dar ir kojos tinsta... o as bliamba su savo ilgu liezuviu, tai ne tik kojos, ir rankos, ir veidas... is kart klausima "su daiktais?". blink.gif as sakau "ka?!!!???" nu, ar turi su savim daiktus i ligonine? gulsimes. man dar blogiau pasidare...
sakau, kad nea. tai sako ryt is ryto laukiu, kazkur 8. na gerai galvoju ir iseinu. ai galvoju, dar savaite ligonineje pagulesiu, spesiu susitart su kokia gydytoja...
na vienu zodziu 8 ryto nesulaukiau, atvaziavau 4. nes 3 prasidejo saremiai, as nesusitarus su niekuo, ai galvoju, kaip nors...
tas kaip nors vos nekainavo mano leliui gyvybes... prasidejo gimdymas pas gyd. perepelec. (vat pas ja niekam nesiulyciau gimdyt, nes nezino ka daro zmogus) kai man prasidejo eklapsija tai nzn zmogus ka daryt! aciu dievui razumas tada nakti budejo, tai per 3 minutes atsirado palatoje ir isgelbejo mus. liksiu jam skolinga iki gyvenimo pabaigos, tikrai kompetetingas daktaras. o kad pinigus megsta, tai jos megsta beveik visi gydytojai, tik ne visi taip aiskiai tai parodo. mes jam davem tik 500lt, o manau uz toki gimdyma turejome duot daugiau. bet paskui kazkaip iskrito man tas, tai po 2 sav. atvezem dar gera buteli viskio. tai labai patenkintas buvo.
na ne is svelniu jis gydytoju, bet zino, ka daro. o be to tas svelnumas, tai... na pacios pagalvokit. per diena mato kokius 10 gimdymo, o tai ir daugiau kartais (kai as gulejau tai tik iki pietu 8 cezarius buvo padares). tai manau jam jau tas gimdymas, kaip pavalgyt, naturalu yra. gydytojai jau pasidaro nejautrus rekiancioms moterims, nes cia ju kasdienybe. su kiekviena jautrus jei busi tai isprotesi, kai kiekviena aimanos, oi cia skauda, taip nedarykit nemalonu... tikrai nupust galima. del to as ir galvoju, kad jautrumas su metais dingsta...
o kaip gydytojas tai jis super thumbup.gif
Atsakyti
gal kas turite M.Razumo mob. nr.? Gal galit atmesti i asmenine? Aciu
Atsakyti
Manyčiau, viešai skelbti asmeninius mobilius telefono numerius yra neetiška.
Siūlau nuvažiuoti į Vilniaus gimdymo namų Konsultacinį centrą (Tyzenhauzų g. 18A) darbo laikas kiekvieną darbo dieną nuo 8 iki 13 val. ir ten tiesiogiai su gydytoju pasikalbėti. g.gif
Atsakyti
nu va, mes su mažyliu susitikom jau prieš dvi savaites. patys didžiausi komplimentai Razumui ir Boženai 4u.gif tokios profesionalios ir kompetentingos komandos dar reiktų paieškot. gimdžiau ne pirmą kartą, turiu su kuo lygint mirksiukas.gif tik jų dėka pagimdžiau neįtikėtinai greit, lengvai, nekirpta, neplyšau, neskatino, nenuskausmino, mažylis gavo dešimt balų ir t.t. vienžo, kaip pasakoj ax.gif jau nekalbu apie priežiūrą po to.

linkėčiau visoms tokio gimdymo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aha as ir gimdziau pas Bozena, tik kad ponas Razumas buvo atostogu nuvykes, tai ji pavadavo kita daktare labai sauni, ir su bozena kartu priieme gimdyma, visai nieko nejauciau nes buvo su epidura... nu ne gimdymas o rojus buvo man ir kaip pirmam gimdyme gimdziau tik 5 val. kita katra tik su jais ir gimdysiu... tik vat nepamenu pavardes tos gyd ? g.gif
Atsakyti
Kas planuoja dar pasirinkti daktara gimdymui, tai patarciau tik tai M. Razuma ir Bozena. Jie ne tik profesionaliai gimdyma gali priimti, bet ir nuotaika pakoreguoti thumbup.gif . O kad jis labai megsta pinigus, tai nepasakyciau. Ir Cezari daro tik tai tada kai to reikia.
Atsakyti
QUOTE(domutiene @ 2007 02 22, 18:28)
Kas planuoja dar pasirinkti daktara gimdymui, tai patarciau tik tai M. Razuma ir Bozena. Jie ne tik profesionaliai gimdyma gali priimti, bet ir nuotaika pakoreguoti thumbup.gif . O kad jis labai megsta pinigus, tai nepasakyciau. Ir Cezari daro tik tai tada kai to reikia.

Sveikos, mamytės. Ilgai galvojau ar rasyti ar ne, bet gal dar viena nuomone kam nors pades.
As gimdziau pas ji 2000 m., gal situacija siandien jau pasikeitusi. Buvau susitarusi is anksto, norejau pas Mileri, bet jis isvyko i komandiruote ir aisku rekomendavo Razuma. Gal jis tikrai daug ismano, bet ... Kadangi turejau gimdyti pagal nustatyta laika savaitgali, tai pries tai paskambinau jam, kad isitikinti jog nebus staigmenu. Jis rekomendavo atvykti anksciau, tipo geriau buti ligonineje, jeigu ka, tai cia patyres personalas ir t.t. OK, nuvaziavau ketvirtadieni. kadangi jokiu gimdymo pozymiu nebuvo, nuvaziavau rami, nusiveziau zurnalu kad liudna nebutu laukti. o ten is karto klizmute ir t.t. Kai pasakiau, kad as tik ankciau atvykau gydytojo nurodymu, pasake, kad jeigu atvaziavai, tai priklauso visos proceduros. As, aisku, buvau visiskai zalia, pirmas leliukas ir t.t. Po to pagulde i gimdymo palata, tai su vyru sau linksmai leidom laika. Po valandos atejo sesele ir sako. leisim vaistus i vena. As buvau kursuose pas Semeta, kur dirbtinis skatinimas nebuvo labai pageidaujamas ir rekomenduojamas. bet man pasake, kad cia tik kaklelio paruosimui. Dar baisiai subade, kol galu gale iskviete sesele is naujagimiu skyriaus ir ta pagaliau pataike smile.gif Po poros valandu pradejo kazko mausti pilva, o dar po dvieju as jau galejau "dainuoti' is skausmo. Atejo kita sesele ir paklause, kam man suleido nuskausminancius... Po to atejo ir gydytojas, jokiu komentaru apie tai neisgirdau, kazka numyke. Kai stadija buvo jau "suprantu kas vyksta/nieko nebesuprantu" is skausmo ir pajutau, kad jau jau kazkas ivyks, pasakai uapie tai gydytojui. Jis tik nusijuoke, kad su pirmu vaiku be 11 vakaro nieks net neprasides. kai pradejo visai stogas vaziuoti ir sakau daugiau nebegaliu, liepe lipti ant stalo ir apziurejo (siurpas nukrato kaip prisimenu ta apziura, grubus ne tas zodis) Po to staigiai sukviete personala ir po pusvalandzio gime dukryte (19 val.) Tik po to suzinojau keleta idomiu dalyku: pvz. kad pries savaitgali visos pagimdo, kad skatinamuju man visai nereikejo. kai jau per daug prileido, jokie nsukausminamieji neveike. o geriausia tai pabaiga. Viso gimdymo metu pastoviai dalyvavo akusere, jis atejo kai pasakiau, kad daugiau negaliu. kai padavem pinigelius, ramiai isidejo i kisene, mestelejo, kad visa darba padare akusere ir isejo verysad.gif Gerai, kad vyras 50 lt turejo kisenej.

P.S. Siuvo be nuskausminimo, pasake, kad tik kelios kabutes ir neskaudes. Netikekite tokiom pasakom.

Dabar laukiu antro vaikelio, skaitau visu atsiliepimus apie ivairius gydytojus. Atsiliepimai labai skirtingi, yra ir geru ir nekokiu. Tikrai labai sunku apsispresti, nes tikiu, kad yra mamyciu, kurioms Razumas pasirode tikrai puikus gydytojas. Deja, man taip nepasiseke. Liudniausia, kad is karto pasakem, kad skolingi neliksim.

Linkiu visoms tik geros patirties!
Atsakyti
Na, kad visokiausių nesusipratimų nebūtų, geriausia nėštumo priežiūrai ir gimdymui visada rinktis tą patį gydytoją. Tada labiau vienas kitą pažinsit, atsiras bendravimo ryšys, gydytojas žinos visus tavo nėštumo niuansus, pageidavimus ir požiūrį į kai kurias procedūras, gerai jausiesi psichologiškai ir būsi užtikrinta gimdymu, pasitikėsi medikais. Tai padės išvengti nesusipratimų, papildomų problemų ir visokiausių neaiškumų.
Manyčiau, kai pirmą kartą (arba vos kelis kartus) matai gydytoją gimdyme, sunku tikėtis aiškaus ir sklandaus gimdymo.
Atsakyti
QUOTE(biciule @ 2007 03 06, 14:37)
Sveikos, mamytės. Ilgai galvojau ar rasyti ar ne, bet gal dar viena nuomone kam nors pades.
As gimdziau pas ji 2000 m., gal situacija siandien jau pasikeitusi. Buvau susitarusi is anksto, norejau pas Mileri, bet jis isvyko i komandiruote ir aisku rekomendavo Razuma. Gal jis tikrai daug ismano, bet ... Kadangi turejau gimdyti pagal nustatyta laika savaitgali, tai pries tai paskambinau jam, kad isitikinti jog nebus staigmenu. Jis rekomendavo atvykti anksciau, tipo geriau buti ligonineje, jeigu ka, tai cia patyres personalas ir t.t. OK, nuvaziavau ketvirtadieni. kadangi jokiu gimdymo pozymiu nebuvo, nuvaziavau rami, nusiveziau zurnalu kad liudna nebutu laukti. o ten is karto klizmute ir t.t. Kai pasakiau, kad as tik ankciau atvykau gydytojo nurodymu, pasake, kad jeigu atvaziavai, tai priklauso visos proceduros. As, aisku, buvau visiskai zalia, pirmas leliukas ir t.t. Po to pagulde i gimdymo palata, tai su vyru sau linksmai leidom laika. Po valandos atejo sesele ir sako. leisim vaistus i vena. As buvau kursuose pas Semeta, kur dirbtinis skatinimas nebuvo labai pageidaujamas ir rekomenduojamas. bet man pasake, kad cia tik kaklelio paruosimui. Dar baisiai subade, kol galu gale iskviete sesele is naujagimiu skyriaus ir ta pagaliau pataike smile.gif Po poros valandu pradejo kazko mausti pilva, o dar po dvieju as jau galejau "dainuoti' is skausmo. Atejo kita sesele ir paklause, kam man suleido nuskausminancius... Po to atejo ir gydytojas, jokiu komentaru apie tai neisgirdau, kazka numyke. Kai stadija buvo jau "suprantu kas vyksta/nieko nebesuprantu" is skausmo ir pajutau, kad jau jau kazkas ivyks, pasakai uapie tai gydytojui. Jis tik nusijuoke, kad su pirmu vaiku be 11 vakaro nieks net neprasides. kai pradejo visai stogas vaziuoti ir sakau daugiau nebegaliu, liepe lipti ant stalo ir apziurejo (siurpas nukrato kaip prisimenu ta apziura, grubus ne tas zodis) Po to staigiai sukviete personala ir po pusvalandzio gime dukryte (19 val.) Tik po to suzinojau keleta idomiu dalyku: pvz. kad pries savaitgali visos pagimdo, kad skatinamuju man visai nereikejo. kai jau per daug prileido, jokie nsukausminamieji neveike. o geriausia tai pabaiga. Viso gimdymo metu pastoviai dalyvavo akusere, jis atejo kai pasakiau, kad daugiau negaliu. kai padavem pinigelius, ramiai isidejo i kisene, mestelejo, kad visa darba padare akusere ir isejo  verysad.gif Gerai, kad vyras 50 lt turejo kisenej.

P.S. Siuvo be nuskausminimo, pasake, kad tik kelios kabutes ir neskaudes. Netikekite tokiom pasakom.

Dabar laukiu antro vaikelio, skaitau visu atsiliepimus apie ivairius gydytojus. Atsiliepimai labai skirtingi, yra ir geru ir nekokiu. Tikrai labai sunku apsispresti, nes tikiu, kad yra mamyciu, kurioms Razumas pasirode tikrai puikus gydytojas. Deja, man taip nepasiseke. Liudniausia, kad is karto pasakem, kad skolingi neliksim.

Linkiu visoms tik geros patirties!

Tau galiu tik patarti, ar pasinauduosiu patarimu tai jau pati ziurek. Is tikruju viskas geriau ir sklandziau praeis jai vaziuosi ne iskarto gimdyti, o jei kelis kartus apsilankisi pries gimdyma. Turiu akuseres telefono numeri, kuri man padejo likus 2men.iki gimdymo. Ji pati susitare su Razumu, kad priimtu mano gidyma ir kas kar kai atvaziuodavau pasitikrinti kviete ji ir apziuredavo mane, nemokamai atlikdavo tyrimus, kiekviena karta irasinedavo kaip plaka vaikelio sirdute. Kiekviena apziura buvo nuo-iki. Jei nori galim netgi susitikti ir katu nuvaziuoti. Rasik man i e-mail'a ir susitarsi: j.viktorija@gmail.com
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 03 21, 16:06)

o kip jus su juo už neštumo priežiurą planuojat atsiskaityti?

Na aš irgi lankaus VGN konsultaciniame sk. ir kaskart ten sumoku po 26 Lt. Pinigėliai nukeliauja į kišenę, jokio čekiuko neduoda... ax.gif O už nėštumo priežiūrą nelabai ir skubu dar papildomai kažkuo mokėt... ax.gif Kai jau bus TA diena, tarsiuos tik su juo - tada ir atsiskaitysim.
Beje pas gyd. M.Razumą 2002 susilaukiau sūnaus. Dėl hipoksijos darė cezarį. Ir galiu tik pačius geriausius žodžius tarti šiam medikui. thumbup.gif thumbup.gif Tikiuos ir šį kartą viskas praeis puikiai. (tfu-tfu-tfu) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2007 03 21, 22:00)
sorry už off blush2.gif
aš toj konsultacijoj lankiausi 2003 m, mokėjau 20lt už 4 kartus. Po to paaiškėjo, kad gydytoja gauna pinigus tik gale, kai su ja atsiskaitai už gimdymus. Bet tokių kainų kaip 26lt į kartą nebuvo, gal jau viskas pasikeitė.

Taip, kai aš ten pat lankiausi 2002 pavasarį-vasarą irgi mokėdavau po 20 Lt. kas kiekvieną 4 apsilankymą. (na už 4 kartus- 20 Lt). O gydytoj. mokėjau atskirai prieš pat operaciją....

o dabar net to konsultaciju centro info lentoje iškabintas raštas, kad už lankymasi konsultaciniame centre kiekvieną kartą reikia sumokėti 26 lt. Tai kas kart prieš apžiūrą aš registratorei-akušerei Nijolei ir sumoku... ax.gif (Nežinau kiek tai legalu, kur eina tie pinigėliai, bet man aptarnavimas ten patinka, tai nesuku galvos dėl tu 26 lt)
Atsakyti