QUOTE(oaze 2 @ 2007 01 14, 13:25)
gimdymas pas Razuma mano baisiausias košmaras.Va ką jis daro ir beveik visoms:
suleidžia skatinamuosius -o dėl to paskui vaikams problėmos su raida kas lankosi raidos centre,tas žino.O baisiausia,kad daro jis tam,kad spėtu kuo daugiau uždirbti.Ir spjauti jam į jūsu vaiko sveikata :verysad:jau nekalbu apie tai,kad turėjau komplikaciju ,jis mane išrašė,o kitą dieną teko grižti į ligoninė
suleidžia skatinamuosius -o dėl to paskui vaikams problėmos su raida kas lankosi raidos centre,tas žino.O baisiausia,kad daro jis tam,kad spėtu kuo daugiau uždirbti.Ir spjauti jam į jūsu vaiko sveikata :verysad:jau nekalbu apie tai,kad turėjau komplikaciju ,jis mane išrašė,o kitą dieną teko grižti į ligoninė
Oaze2, labai užjaučiu dėl to, ką teko,tenka ir dar teks išgyventi dėl savo vaikučio. Tačiau nereikėtų šitaip abstrakčiai svaidytis kaltinimais,kad gydytojas žaloja gimdyves ir kūdikėlius ,siekdamas finansinės naudos.
Aš taip pat gimdžiau pas Razumą ir man taip pat buvo leidžiami skatinamieji. Tačiau tam buvo realus pagrindas - gimdymas prasidėjo nenatūraliai,t.y. dėl kažkokių priežasčių plyšo vandenmaišis ir ėmė tekėti vandenys. Nuo vandenų tekėjimo pradžios praėjus 9 val. gydytojas su akušere pasiūlė skatinti gimdymą, nes per tą laiką nei kaklelis suminkštėjo,nei kiek prasivėrė, o sarėmiai buvo gana silpni. Ir tai nepuolė iškart skatint,pradžioj vaistais minkštino kaklelį, tada nepasiekus rezultato visgi skatino. Kai tik kaklelis ėmė atsidarinėti normaliai, nutraukė skatinimą ir gimdymas kuo gražiausiai sustojo - kaklelis nebeatsidarinėjo vėl. Tuomet vėl skatino, nes vaikučiui ėmė stigti deguonies, mažėjo širdelės tonusai. Taip su skatinamaisiais pagimdžiau 4 kg vyruką, kuriam apie kaklą buvo stipriai apsivijusi virkštelė. Gydytojas porą kartų jam įpūtė deguonies ir išgirdom stiprų, trumpą vyrišką riktelėjimą. Vyrukas nematė reikalo verkti - iškart ėmėsi darbo - ieškoti ko nors valgomo
Prieš leidžiant vaistus gydytojas paaiškino koks bus poveikis man ir kūdikiui, kokios galimos pasekmės. Kadangi dar tariantis dėl gimdymo buvau pasakiusi, kad esu kategoriškai prieš epidūrinį nuskausminimą,tokio būdo ir nesiūlė, tačiau matydamas, kad užsitęs gimdymas pasiūlė suleisti nuskausminamųjų į veną - vėl gi paklaustas paaiškino, koks kam bus poveikis-labiausiai vėl kenkia vaikučiui, sutrinka deguonies gavimas....
Tiek daug prirašiau norėdama kuo išsamiau paaiškint savo situaciją ir kodėl sutikau su skatinamaisiais - jei nebūčiau sutikusi, jėga tikrai nebūtų leidę. Esu tikra, kad mano atveju to reikėjo ir gydytojas tokiu būdu neuždarbiavo. Ir jei nebūčiau labai ruošusis gimdymui ir būčiau mažai žinojusi, tai nebūčiau sugebėjusi net tinkamai suformuluoti klausimo gydytojui, kad man išaiškintų ,kas ir kodėl man buvo daroma gimdymo metu ir koks poveikis viso to.
Labai tikiuosi, kad pamažu, bet užtikrintai įveiksit bėdas ir visa tai liks tik slogus prisiminimas
QUOTE(zuikiene. @ 2007 01 15, 10:34)
tai tipo Jis tiek ima nes vedejas VGN yra. pagal mamo girdetus pletkus, as ir galvoju kad cia bisi nesamone
O ar tiesa, kad jis cezarius labai megsta ir pjauna reikia arba nereika?
O ar tiesa, kad jis cezarius labai megsta ir pjauna reikia arba nereika?
Manau, kad ir cezarių jis jei nereikia nedaro,bet yra tikrai nekantrus ,kaip žmogus ir jei pati gimdyvė stresuoja, galvoja,kad cerazis bus geriau ir prašosi "tokios pagalbos", tai gali ir be didelės būtinybės padaryt (pabrėžiu, kad tai mano nuomonė),nes jis tikrai nėra prieš cezarius ir nėra didelis natūralistas
Ir dar - tariausi su šiuo gydytoju dėl gimdymo,nes buvo sunkus nėštumas ir prognozavo staigų gimdymą (nes prieš tai stabdė du kartus) arba cezarį (neatmetė galimybės, kad stabdant buvo "numušti gimdos tonusai")......