Įkraunama...
Įkraunama...

gyd. M. Razumas

QUOTE(oaze 2 @ 2007 01 14, 13:25)
gimdymas pas Razuma mano baisiausias košmaras.Va ką jis daro ir beveik visoms:
suleidžia skatinamuosius -o dėl to paskui vaikams problėmos su raida verysad.gif  verysad.gif kas lankosi raidos centre,tas žino.O baisiausia,kad daro jis tam,kad spėtu kuo daugiau uždirbti.Ir spjauti jam į jūsu vaiko sveikata :verysad:jau nekalbu apie tai,kad turėjau komplikaciju ,jis mane išrašė,o kitą dieną teko grižti į ligoninė doh.gif

Oaze2, labai užjaučiu dėl to, ką teko,tenka ir dar teks išgyventi dėl savo vaikučio. Tačiau nereikėtų šitaip abstrakčiai svaidytis kaltinimais,kad gydytojas žaloja gimdyves ir kūdikėlius ,siekdamas finansinės naudos.
Aš taip pat gimdžiau pas Razumą ir man taip pat buvo leidžiami skatinamieji. Tačiau tam buvo realus pagrindas - gimdymas prasidėjo nenatūraliai,t.y. dėl kažkokių priežasčių plyšo vandenmaišis ir ėmė tekėti vandenys. Nuo vandenų tekėjimo pradžios praėjus 9 val. gydytojas su akušere pasiūlė skatinti gimdymą, nes per tą laiką nei kaklelis suminkštėjo,nei kiek prasivėrė, o sarėmiai buvo gana silpni. Ir tai nepuolė iškart skatint,pradžioj vaistais minkštino kaklelį, tada nepasiekus rezultato visgi skatino. Kai tik kaklelis ėmė atsidarinėti normaliai, nutraukė skatinimą ir gimdymas kuo gražiausiai sustojo - kaklelis nebeatsidarinėjo vėl. Tuomet vėl skatino, nes vaikučiui ėmė stigti deguonies, mažėjo širdelės tonusai. Taip su skatinamaisiais pagimdžiau 4 kg vyruką, kuriam apie kaklą buvo stipriai apsivijusi virkštelė. Gydytojas porą kartų jam įpūtė deguonies ir išgirdom stiprų, trumpą vyrišką riktelėjimą. Vyrukas nematė reikalo verkti - iškart ėmėsi darbo - ieškoti ko nors valgomo smile.gif
Prieš leidžiant vaistus gydytojas paaiškino koks bus poveikis man ir kūdikiui, kokios galimos pasekmės. Kadangi dar tariantis dėl gimdymo buvau pasakiusi, kad esu kategoriškai prieš epidūrinį nuskausminimą,tokio būdo ir nesiūlė, tačiau matydamas, kad užsitęs gimdymas pasiūlė suleisti nuskausminamųjų į veną - vėl gi paklaustas paaiškino, koks kam bus poveikis-labiausiai vėl kenkia vaikučiui, sutrinka deguonies gavimas....
Tiek daug prirašiau norėdama kuo išsamiau paaiškint savo situaciją ir kodėl sutikau su skatinamaisiais - jei nebūčiau sutikusi, jėga tikrai nebūtų leidę. Esu tikra, kad mano atveju to reikėjo ir gydytojas tokiu būdu neuždarbiavo. Ir jei nebūčiau labai ruošusis gimdymui ir būčiau mažai žinojusi, tai nebūčiau sugebėjusi net tinkamai suformuluoti klausimo gydytojui, kad man išaiškintų ,kas ir kodėl man buvo daroma gimdymo metu ir koks poveikis viso to.

Labai tikiuosi, kad pamažu, bet užtikrintai įveiksit bėdas ir visa tai liks tik slogus prisiminimas 4u.gif
QUOTE(zuikiene. @ 2007 01 15, 10:34)
tai tipo Jis tiek ima nes vedejas VGN yra. pagal mamo girdetus pletkus, as ir galvoju kad cia bisi nesamone
O ar tiesa, kad jis cezarius labai megsta ir pjauna reikia arba nereika?

Manau, kad ir cezarių jis jei nereikia nedaro,bet yra tikrai nekantrus ,kaip žmogus ir jei pati gimdyvė stresuoja, galvoja,kad cerazis bus geriau ir prašosi "tokios pagalbos", tai gali ir be didelės būtinybės padaryt (pabrėžiu, kad tai mano nuomonė),nes jis tikrai nėra prieš cezarius ir nėra didelis natūralistas smile.gif

Ir dar - tariausi su šiuo gydytoju dėl gimdymo,nes buvo sunkus nėštumas ir prognozavo staigų gimdymą (nes prieš tai stabdė du kartus) arba cezarį (neatmetė galimybės, kad stabdant buvo "numušti gimdos tonusai")......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Portuke: 15 sausio 2007 - 18:34
QUOTE(zuikiene. @ 2007 01 15, 08:34)

O ar tiesa, kad jis cezarius labai megsta ir pjauna reikia arba nereika?

šiandien tariausi su juo dėl gimdymo, klausė kaip noriu. sakau be epidūro ir pati. sakė liuks. ir nors man šiandien jau 40 savaičių - nieks manęs neguldė, neskatino ir neopearavo. o juk taip patogu - pinigai iš pat ryto ane? taip kad manau kiekvienai sava situacija. o dažnai būna, kad pacientas ir gydytojas nesusišneka, nesutampa charakteriai ir prasideda kategoriški pareiškimai.
Atsakyti
QUOTE(oaze 2 @ 2007 01 14, 13:25)
gimdymas pas Razuma mano baisiausias košmaras.Va ką jis daro ir beveik visoms:
suleidžia skatinamuosius -o dėl to paskui vaikams problėmos su raida verysad.gif  verysad.gif kas lankosi raidos centre,tas žino.O baisiausia,kad daro jis tam,kad spėtu kuo daugiau uždirbti.Ir spjauti jam į jūsu vaiko sveikata :verysad:jau nekalbu apie tai,kad turėjau komplikaciju ,jis mane išrašė,o kitą dieną teko grižti į ligoninė doh.gif

Na nereikia pulti i krastutinumus ir sakyti,kad visoms taip yra daroma.
Man jis dare cezari,tiesa as lankiausi pries tai pas kita gydytoja todel operavo mane abu,Ir galiu pasakyti,kad zinodamas jog yra planine operacija,dar karta mano gydytojai liepe isitikinti ar tikrai man butina operacija.Tikrai nepuola pjauti visu is eiles,kad tik greiciau ir kad kuo daugiau pinigu uzsidirbtu.Atsidekojau tik savo gydytojai,nes su ja ir tartasi,o Razumui nedaviau nieko,ir ka-----------iki siol bendraujam thumbup.gif vis mus prisimena,tik geru zodziu mini mus.Kai vyras ji sutinka visada mums su dukryte linkejimus perduoda,paklausia kaip auga,nuotraukas pasiziuri.Vat taip NE VISKAS PINIGAIS YRA PERKAMA bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(žmogiukas @ 2007 01 15, 20:55)
šiandien tariausi su juo dėl gimdymo,  klausė kaip noriu. sakau be epidūro ir pati. sakė liuks. ir nors man šiandien jau 40 savaičių - nieks manęs neguldė, neskatino ir neopearavo. o juk taip patogu - pinigai iš pat ryto ane? taip kad manau kiekvienai sava situacija. o dažnai būna, kad pacientas ir gydytojas nesusišneka, nesutampa charakteriai ir prasideda kategoriški pareiškimai.

Pilnai pritariu,ne visi zmones moka bendrauti,kiti tik reikalauja ir kaltinimais metosi tongue.gif
Kuo didziausios sekmes bigsmile.gif
Atsakyti
mano atvėjis kitoks.Kai gimdžiau buvo pasaulio futbolo kažkokios varžybos.Jis nervavosi,kad tenka su manim sedėti.Be to vaistus suleido man nepraniašus doh.gif tik ,kai mano vyras paklausė,ką man leidžia atsakė,,kad taip bus greičiau doh.gif ,mano vaikui nieko negrėsė schmoll.gif maža to ,kai gimdžiau,atsivėdė studentus pažiūrėti,tik kai vyras pradėjo triukšmauti,kad čia ne cirkas -jos paprašė išeiti.Tai tikrai neperdėdu dėl jo.Mano vaika jis sužalojo verysad.gif verysad.gif o užsiuvo taip blogai,kad kita daktarė naujagimiu skyriuje buvo šoke ir negalėjo patikėti,kad tai padarė jis doh.gif tai ,kad jis pats sakė,kuo greičiau pagimdysiu,tuo greičiau jis važios namo.Jei atvažiavau dgimdyti 10,o pagimdžiau 12,tai patys paskaičiokit ar taip vertėjo daryti doh.gif doh.gif doctor.gif
Atsakyti
Lankiausi viso nėštumo metu VGN Konsultaciniame centre pas gyd. M. Razumą. Visada skirdavo pakankamai laiko, visada paklausdavo ar yra dar kokių nors klausimų, atidžiai susipažino su ankstesnių gimdymų dokumentais, buvo labai rūpestingas ir mandagus, mokėdavo nuraminti. Iškilus neaiškumas dėl echoskopo tyrimo, pats pasižiūrėjo kokia yra situacija. Kitam gydytojui, tikriausiai tai būtų nesvarbu. Viso nėštumo metu buvau rami, jokių stresinių situacijų ar neaiškumų.
Gimdymo metu labai gerai jaučiausi psichologiškai, nes jį mačiau ne pirmą kartą, kaip dažniausiai pasitaiko kitoms mamytėms, todėl bendravimo ryšys yra ypatingai svarbus, pasitikėjau gydytoju ir jo komanda. Gimdymas buvo nuostabus su pačiais geriausiais prisiminimais, be jokių komplikacijų, skatinimų, cezarių. Esame labai dėkingi šiam profesionaliam gydytojui. 4u.gif
Atsakyti
Džiaugiosi už tas mamas ir vaikus, kurie sveiki atėjo į šitą pasauli.Žinau,kad gimdymas pas vedėja turiu pliusa,bet tik viena.Visas personalas žino,kad tu esi vedėjo pacientė ir begioja paskui jus tongue.gif Mums nepasisekė,labai gaila,kad ne tik mums.kaip jau rašiau raidos centre buvo ne viena tokia mama,kuri labai gailėjosi,kad gimdė pas ji doh.gif Man tai dar nieko,o vat mano bendradarbio žmonai,kuri gimdė prieš 2 metus,teko išgyventi visai kita situaciją.Ji lankėsi pas Razuma nuo 5 neštumo mėn.Ir ,kai atvažiavo savaitgalį gimdyti,paskambino daktarui ir pranešė,kad gimdo.Razumas atvažiavo po kažkokio baliaus alc.gif ,tai gerai,kad su vyru gimdė,tai tas neprileido prie žmonos.O kitą dieną,Razumas atėjo pas bendradarbi ir pareikalavo sumokėti g.gif
Atsakyti
Tiek daug apie si daktara bloga parasyta ir tiek mazai gera, kuo toliau tuo labaiu imu abejoti ar noriu pas ji gimdyti. Vistik gimdysiu pirma kart ir net nezinau kas manes laukia, kazkaip manau reikes pasirinkti kita daktara gimdymui.

Beje is pat pradziu lankiausi poliklinikoje, taciau kai buvo problemu pradejau lankytis VGN konsultaciniame, tad i poliklinika jau nebegaliu gryzti beje net pranesiau. Tad manau ir toliau nestumo prieziurai pas Razuma lankysiuos o gimdyma tarsiuos, kad kas kitas priimtu. Bet jau teks gimdyma antakalni pasirinkti, fui kaip nenoriu
Atsakyti
Neskubėkite priimti sprendimo, dar turite laiko.
Dėl savo abejonių pasitarkite su Konsultacinio centro akušere Nijole, gal sulauksit gero patarimo.
Atsakyti
Zuikiene,siulyciau savo galva galvot ir paciai nusprest,pas ka gimdyti.Juk pati bendrauji su gydytoju ir matai,koks jis gydytojas.Svarbiausiai,kad gydytojas turi patikti tau ir visai nesvarbu,kaip jis patinka kitiems.Juk gimdysi tu.As labai patenkinta siuo gydytoju thumbup.gif Sekmes tau apsisprendziant smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitute: 17 sausio 2007 - 10:54
QUOTE(oaze 2 @ 2007 01 16, 11:39)
Džiaugiosi už tas mamas ir vaikus, kurie sveiki atėjo į šitą pasauli.Žinau,kad gimdymas pas vedėja turiu pliusa,bet tik viena.Visas personalas žino,kad tu esi vedėjo pacientė ir begioja paskui jus tongue.gif Mums nepasisekė,labai gaila,kad ne tik mums.kaip jau rašiau raidos centre buvo ne viena tokia mama,kuri labai gailėjosi,kad gimdė pas ji doh.gif Man tai dar nieko,o vat mano bendradarbio žmonai,kuri gimdė prieš 2 metus,teko išgyventi visai kita situaciją.Ji lankėsi pas Razuma nuo 5 neštumo mėn.Ir ,kai atvažiavo savaitgalį gimdyti,paskambino daktarui ir pranešė,kad gimdo.Razumas atvažiavo po kažkokio baliaus alc.gif ,tai gerai,kad su vyru gimdė,tai tas neprileido prie žmonos.O kitą dieną,Razumas atėjo pas bendradarbi ir pareikalavo sumokėti g.gif

Man tokios istorijos tiesiog kvepia nesusikalbėjimu verysad.gif Žinoma, baisiausia, kai dėl abiejų pusių nesusikalbėjimo nukenčia vaikelis verysad.gif
Oaze2 , aš nesiginčyju ir nesiginčysiu su Tavimi dėl Tavo atvejo (ir kompetencijos mums abiems trūksta šioje srityje, ir išankstiniai nusistatymai yra ir labai skirtingos patirtys ir t.t.), tačiau savo atvejį aprašiau norėdama pagrįsti savo teiginį, kad ne visada gydytojas taip elgiasi ir negalima be aiškių įrodymų tokiais kaltinimais mėtytis, kad gydytojas baisūnas uždarbiauja žalodamas vaikelius. Tik tiek ir norėjau pasakyti 4u.gif

Zuikiene, renkantis gydytoją siūlyčiau pasikonsultuoti su medikais, kitais ginekologais, kitaip sakant, informaciją rinkti iš patikimų šaltinių, profesionalų. Nes čia, forume, labai dažnai laisvai liejasi emocijos, o ne račionalūs pamastymais, žinios ir pan.
Atsakyti
Zuikienė.Jei nepasisekė man,tai nereiškia,kad ir tau tai bus schmoll.gif Yra šitoje lygoninėje tikrai puikiu daktarų thumbup.gif thumbup.gif Kai gimdžiau 1 vaika viskas praėjo thumbup.gif ,nors ir nebuvau iš anksto susitarus doh.gif ,bet tada buvau jauna ir 2 vaika norėjau gimdyti su vyru ir iš anksto susitarus su daktaru.Mes su vyru atvažiavos VGN Konsultacini centrą ir pasakėm,kad norim susitarti dėl gimdymo,sėselė pakvetė Razuma.Vyrams jo bendravimo manėra tikrai patinka.Iki gimdymo nieko blogo apie daktara pasakyti negaliu,tikrai gerai ir kruopščiai apžiūrėdavo g.gif be to žinojo,kad noriu gimdyti naturaliai,buvom tai aptarė doh.gif man skaudžiausia,kad jis man liepė suleisti vaistus ir užsiuvo.Viskas doh.gif Gimdyma priėmė akušerė,prie mano vaiko jis net neprisilietė,nes gimdymas nebuvo komplikuotas,vaikas gulėjo taisyklingai rolleyes.gif Be to 2 vaikas ax.gif Kaip aš suprantu,sumokėjom už komforta,gera palata ir pan.
O dėl studentu,tai atvyrai pasakius buvau šokė doh.gif ,kai tau gimdant ateina kruva jaunuolių pažiūrėti,tai nežinau,ar kuriai mamai tai patiktu doh.gif
Ačiu dievui,dukrelė vis eina pirmin,už tat susipažinom su thumbup.gif thumbup.gif logopėdė Marijona,kuri padėjo mano princesei wub.gif wub.gif tikrai mačiau faina daktarė,tik gaila neatsimenu jos pavardė,su trumpais plaukais.ji irgi dalyvavo gimdyme,nes Razuma pastoviai reikėjo vyrui ieškoti,o ji buvo šalia 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Zuikiene, pasitark su akusere Bozena, pas ka geriau gimdyt, jei neramu dabar, ramiau per gimdyma tikrai nebus. Kai man vaikas gime, gimde salia nesusitarus moteris, tai viena jauna gydytoja taip ja rupinosi VGN, kad man nors su Razumu susitarusiai seile nutyso. Ta moteriske dar manes klause, ar jau atsidekoti tai gydytojai, tai zada praradau - tikrai nuosirdziai ja ir priziurejo po visko, ir akuseres gainiojo kad vaikeli maitint padetu, vienzo, as buvau APAKUS, kad dar taip buna. Berods jos vardas lyg Alina buvo, bet galiu klyst. Ji pernai buvo trumpokais sviesintais plaukais, smulkute tokia.
Atsakyti