Įkraunama...
Įkraunama...

kūdikių hemangiomos,III dalis

QUOTE(Ievukis @ 2008 08 19, 12:12)
taigi kad pirmieji...Ir tu paciu dar vis nesulaukius  doh.gif

Tai turbūt ir bus dantukai, jei irzli, nesijaudink mirksiukas.gif
Atsakyti
Shiandien buvom baseine su mergyte,tai pamatem maza mergyte, o pas ja ant rankytes hemangioma..bet jau gyjanti..Nesusilaikiau ir paklausiau..kas kaip? ax.gif Dziugu girdeti,kad pas kazka jau gyja ir geryn viskas tongue.gif Anksciau turbut net nebuciau supratusi,kas tai ir kaip viskas yra ishtikruju..kol pats savo kailiu to nepatiri bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(klauzada-neklauzada @ 2008 08 20, 17:52)
Shiandien buvom baseine su mergyte,tai pamatem maza mergyte, o pas ja ant rankytes hemangioma..bet jau gyjanti..Nesusilaikiau ir paklausiau..kas kaip? ax.gif  Dziugu girdeti,kad pas kazka jau gyja ir geryn viskas tongue.gif  Anksciau turbut net nebuciau supratusi,kas tai ir kaip viskas yra ishtikruju..kol pats savo kailiu to nepatiri bigsmile.gif

Labukas visoms 4u.gif
Vava, kol savu kailiu nepatiri unsure.gif . Ir man kazkaip atrodo, kad pas mus ir gereja situacija ax.gif . bet lauksim gydytojo patvirtinimo mirksiukas.gif
Atsakyti
labukas
tikrai dziugu, kai vaikuciams nyksta tos bjaurybes... 4u.gif
o as snd skambinaus i gk, ir nebera vietu musu norimai datai...nezinau nei ka daryt dabar...o ziurekit, dar klausimelis, metuku skiepysim vaika nuo vejaraupiu, ar nieko tokio, kad ir operacija paskui bus? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylinti_ir_mylima @ 2008 08 20, 22:28)
labukas
o as snd skambinaus i gk, ir nebera vietu musu norimai datai...nezinau nei ka daryt dabar...o ziurekit, dar klausimelis, metuku skiepysim vaika nuo vejaraupiu, ar nieko tokio, kad ir operacija paskui bus? g.gif  unsure.gif

Labukas, o kiek dienu tarp skiepo ir operacijos bus?
Atsakyti
QUOTE(mylinti_ir_mylima @ 2008 08 20, 22:28)
labukas
o as snd skambinaus i gk, ir nebera vietu musu norimai datai...nezinau nei ka daryt dabar...o ziurekit, dar klausimelis, metuku skiepysim vaika nuo vejaraupiu, ar nieko tokio, kad ir operacija paskui bus? g.gif  unsure.gif

Aš neskiepyčiau schmoll.gif palaukčiau, kad po operacijos praeitų nors mėnesiukas, labai susilpnės imunitetas, bet čia tik mano nuomonė 4u.gif
Atsakyti
o tai ka daryti tada... unsure.gif juk nuo vejauraupiu metuku reikia...ar nieko jei menesiu veliau bus.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylinti_ir_mylima @ 2008 08 21, 16:15)
o tai ka daryti tada... unsure.gif juk nuo vejauraupiu metuku reikia...ar nieko jei menesiu veliau bus.. g.gif

Vėjaraupių skiepas neprivalomas ir laikas griežai nenurodytas g.gif Man atrodo, kad rekomenduoja skiepyti 1,5 metų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryna @ 2008 08 21, 15:37)
Vėjaraupių skiepas neprivalomas ir laikas griežai nenurodytas  g.gif Man atrodo, kad rekomenduoja skiepyti 1,5 metų  g.gif

tai kad metuku... unsure.gif o as noriu maziuka paskiepyti, kadangi berniukams buna sunkesni persirgimai...
na pasikalbesiu su gydytoja, bus aiskiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryna @ 2008 08 21, 16:38)
Aš neskiepyčiau  schmoll.gif palaukčiau, kad po operacijos praeitų nors mėnesiukas, labai susilpnės imunitetas, bet čia tik mano nuomonė  4u.gif

Aš pritariu Rynai. Ir Pošiūnas mums neleido skiepytis, tačiau mūsų atvejis buvo kitoks, nes mes ir Prednisaloną (hormonus) gėrėme..
Taigi po šiai dienai (vaikui 2m ir 4mėn.) dar nesame pasivyję visų reikiamų skiepų pagal sąrašą. Ir nieko.. Juk pasivysime.. mirksiukas.gif
Be je, jei metukų, tai tikriausiai neleisi nuorugsėjo į lopšelį, tai ko pergyveni?
Atsakyti
Labas rytelis smile.gif ,
Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo patirtim dėl hemageomos. Kai prieš metus gimė mūsų sūnelis, jau Gimdymo namuose man pasakė, jog pas jį ant kairiojo skruosto yra kaip jie įvardino įgimta dėmė, tipo nieko baisaus. Na mes tada baisiai ir nekreipėm dėmesio į tą dėmę, bet kai ėjom po mėnesio į polikliniką apžiūrai, gavom nukreipimą apsilankyti pas chirurgą, jis ir pasakė, jog ta dėmelė tik atrodo nepiktai, o vėliau pasekmės gali būti baisesnės, tada ir išgirdom apie hemagiomą, gavom siuntimą į Santariškes pas gydytoją Pošiūną smile.gif . Na ten gal kokį mėn. reikėjo pralaukt, kol papulsim, nes milžiniškos eilės, kai nuvykom į Santariškes, ten Pošiūnas pirmiausia echoskopo pagalba įsitikino, jog hemagioma ne giluminė, o tik paviršinė, tačiau vis vien patarė, kol nevėlu, padaryti operaciją, bent jau kaip sakė, jog jei šios dėmės būna ant rankų, lytinių organų bei veido - visada rekomenduoja nedelsti ir daryti operacijas, nes nuo 3-4 mėn. tos "nekaltos" dėmelės gali pradėti didėti, pasidaryti guzai, žodžiu tada gydymas gali tęsti ir nemažai metų schmoll.gif . Kadangi Santariškėse dar nebuvo tinkamos įrangos tokiai operacijai atlikti (minėjo, jog po Naujų metų turėtų būti, bet tada jau mūsų mažiui gali būti per vėlu), tai patarė tą operaciją atlikti GK klinikoj lazerio pagalba, dalis sumos už operaciją buvo kompensuota (šiaip būtų kainavę tikrai nemažai), reikėjo tik gauti iš poliklinikos siuntimą. Tai vat pirma operacija praėjo sėkmingai smile.gif , vėliau dar vaikščiojom į apžiūras, kurios nekainavo ir kai mažius buvo 6 mėn. gydytojas Pošiūnas patarė atlikti dar vieną operaciją, nes dar pilnai dėmelė nebuvo išnykusi, aišku, pasakė, jog galim ir nedaryti, bet vėliau gali būti sunkiau, nes jau kūdikį reikėjo laikyt ne vienam, o ką kalbėt apie vaiką rolleyes.gif.Po antros operacijos vėl vaikščiojom kelis kartus į apžiūrą ir galiausiai mūsų džiaugsmui gydytojas patvirtino, jog dėmės nebeliko smile.gif Galiu tikrai patvirtinti, jog gydytojas Pošiūnas thumbup.gif , davė nemažai patarimų ir šiaip matėsi, jog yra puikus savo srities žinovas smile.gif .
Taigi, mums baigėsi viskas gerai, dėka mūsų užsispyrimo - nenuleidom rankų ir veikėm operatyviai, dėka gerų patarimų gydytojo ir šiaip neatmesčiau ir sėkmės, todėl ir jums visiems linkiu didelės kantrybės, ištvermės, stiprybės kovoje su tom bjauriom hemagiomom.
Atsakyti
Dziaugiuosi dardin kad jums viskas gerai 4u.gif as irgi laukiu to momento kai pasakys "viskas" ax.gif Laukiu nesulaukiu kada Posiunas grys is atostogu (antradieni) ir leksim pas ji nes man rimtai nebepatinka kaip ji vel atsigavo...Nakti net sapnavau kaip su juo snekejau ir sake kad antradieni darys dar viena procedura doh.gif zodziu... Kai musu maziuke gime irgi sake kad tai igimta demele.Mes irgi i tai rimtai neziurejom, kol akyse didet nepradejo...Bet judam teisinga linkme drinks_cheers.gif
Atsakyti