O gydytoja leido masažuot pilva? Kiek žinau, po gimdymo 6 mėn. masažo pilvui nerekomenduoja daryti.
QUOTE(jolita-is @ 2007 12 01, 14:42)
O gydytoja leido masažuot pilva? Kiek žinau, po gimdymo 6 mėn. masažo pilvui nerekomenduoja daryti.
Ir kol maitini, nerekomenduojama daryti...
gal galit paaiskinti -kodel 6men, kodem maitinant
pasakysiu gal tiesmukai- labai pritruksta maszuojantiems zmonems medicininiu ziniu.
Jei buriam-tai buriam,jei darom kazka kita- tai darom
Vadinkimviska tikris vardais

pasakysiu gal tiesmukai- labai pritruksta maszuojantiems zmonems medicininiu ziniu.

QUOTE(sauluke @ 2007 12 01, 22:08)
gal galit paaiskinti -kodel 6men, kodem maitinant

Maitinant tinka parasti relaksiniai ar limfodrenažiniai masažai, nes organizme gaminasi hormonas prolaktinas ir jeigu yra po gimdymo likęs celiulitas, kaip atrodysi vėliau, paaiškės tik baigus maitinti...Prolaktinas veikia visą organizmą.
QUOTE(jolita-is @ 2007 12 01, 14:42)
kai nuėjau, masažistė labai detaliai apie viską išklausinėjo

VAIZGANTE- prolaktinas gaminasi ne tik zindant ,bet net mergaitem ir vyrams.
ar jo jo padidejimas organizme ypatingai veikia celiulita?ar maitinant pora metu kontra masazas? kaip tada su skydliaukes hipofunkcija ir kitas patalogijas?
neteko to niekur skityt.
gal labiau reiktu kalbet apie estrogenu kiekius
?
ar jo jo padidejimas organizme ypatingai veikia celiulita?ar maitinant pora metu kontra masazas? kaip tada su skydliaukes hipofunkcija ir kitas patalogijas?
neteko to niekur skityt.

QUOTE(sauluke @ 2007 12 02, 11:38)
VAIZGANTE- prolaktinas gaminasi ne tik zindant ,bet net mergaitem ir vyrams.
neteko to niekur skityt.
?
neteko to niekur skityt.

Nesu medikė,tad smulkmenų nežinau, bet kadangi dažnai tenka masažuoti maitinančias, matau,kaip atrodo jų celiulitai ir visuomet raminu, kad turėtų kantrybės ir palauktų. Kai baigs maitinti, tada galės savo grožiu rimčiau pasirūpinti. Masažuotoja, pas kurią aš mokiausi, sakė, kad anticeliulitinio masažo maitinančioms daryti nerekomenduojama, nes neturi prasmės...
Celiulitas apskritai turi savo dvasines priežastis. Pastebėjau, kad moterys, turinčios "aksominę" odą, turi mažesnį celiulitą, negu kitos... Kodėl taip yra, nežinau.
Yra masazuotoju, kurie klientu visai nieko neklausineja, daro, ko tie pageidauja. O gal negalima to daryt? Jeigu neklausineja pries masaza - tai labai negerai. O jeigu kazko negalima daryt, tai negalima ir viskas. Tie, kurie uzdraude, zino geriau. Gal ir suzinosite, kodel, bet vistiek bus negalima ir taskas

Tai, kai daro medikas -tai ir anamneze susirenka ir popierius susitvarko.
jum kalbam apie gydomaji masaza, o ne salonuose kur "glosto"
manyciau kuo zmogus daugiau zino tuo maziau kategorisku teiginiu sako.Kai zinai "tik" ir neklausi "kodel" -lengva dalyti patarimus

manyciau kuo zmogus daugiau zino tuo maziau kategorisku teiginiu sako.Kai zinai "tik" ir neklausi "kodel" -lengva dalyti patarimus

QUOTE(sauluke @ 2007 12 02, 16:38)
Tai, kai daro medikas -tai ir anamneze susirenka ir popierius susitvarko.

Siūlau, kai masažuojatės salone, paprašyti pateikti masažuotojo kvalifikaciją atspindinčius dokumentus bei medicinos mokyklos išduotą diplomą. Mano masažo mokytoja yra diplomuota medikė, turinti didelę medikės praktiką. Todėl jos žodžiai man visuomet yra svarbūs. Pati klientams visuomet sakau, kad neturiu teisės daryti gydomųjų masažų, nors juos darau, nes visi masažai, daromi su reiki energija, yra gydomieji. Bet Lietuvoje reiki nėra pripažinta kaip gydymo metodas...
Aciu uz patarimus.pati esu gydytoja ir pora metu susiduriau su taip tikrais masazais.
Mano klausimai buvo Jums labiau retoriniai ir skirti pamastyt - ar nera trukumo medicininiu ziniu.
Mano klausimai buvo Jums labiau retoriniai ir skirti pamastyt - ar nera trukumo medicininiu ziniu.

QUOTE(sauluke @ 2007 12 02, 16:48)
Aciu uz patarimus.pati esu gydytoja ir pora metu susiduriau su taip tikrais masazais.

Aišku, kad yra. Todėl ir nedarau gydomųjų masažų ir neplanuoju jų daryti. Tuo turi užsiimti profesionalai.